Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kukázásért börtön?

2011. december 16. - zugügyvéd

Egyáltalán nem veszélyesek a társadalomra a szelektív hulladékgyűjtőkből kukázók, egy ítélet miatt azonban ezentúl annak számíthatnak a HVG.hu egyik cikke szerint. Az újrahasznosítható és pénzzé tehető dolgokat kiszedő kukázók magukat tartják el, de ha börtönbe kerülnek, akkor az adófizetőknek kell állniuk ennek költségeit. A Zugügyvéd már nem is kommentálja az ilyen ítéleteket, a legkiszolgáltatottabb társadalmi réteg jogi köntösbe bújtatott további taposása még a harmadik világ legtöbb országában sem dívik.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr503468903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalaposinas 2011.12.16. 18:57:18

Kipróbáltatnám velük a hajléktalan életet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.17. 01:46:01

A konténerekre kiírték, hogy a fémet dobjuk csak be nyugodtan a műanyagokhoz. A feldolgozó kösnnyen szétválasztja, de a kukázónak megnehezíti a dolgát.

hawkeye 2011.12.17. 09:59:53

Gondoljatok bele, mennyivel egyszerűbb a kukázót vegzálni, mint az elmúlt 22 év "nagybani" tolvajait - akik még a szemünket is kilopták - törvény elé citálni, és kártérítésre kötelezni őket.

pcmci 2011.12.17. 15:30:52

ha már szóba került a szelektív gyűjtés-válogatás, lazán kapcsolódik:
vastagbor.blog.hu/2011/12/08/az_orszagos_kozmunkaprogram_esztergomban

btw, elég sötét volt, aki kitalálta a pillepalack és sörösdoboz pénzért gyűjtést. gyakorlatilag csak és kizárólag - a mondjuk úgy - mélyszegénységben élőknek éri meg ennyi pénzért gyűjteni, de mivel saját maga nem tud annyit fogyasztani (nincs rá pénze), hogy rentábilis legyen, nyilvánvaló beszerzési forrássá avanzsált már az első percben a szelektív gyűjtő, ahol a nép előre szelektálja az árut a gyűjtögetőnek. aztán amikor megtelt két zsák néhányszáz poshadt sörtől bűzlő sörösdobozzal, ami szépen csöpög is, irány a busz, és a helyi teszkó. fasza rendszert sikerült kidolgozni, most meg az összes hülye csodálkozik, hogy jajjmicsinálnak, borogassák a gyűjtőket.

MrSzelektiv 2011.12.19. 11:26:06

Megint az okozatot próbáljuk mederbe terelni, ahelyett, hogy az okokat próbálnánk MEGSZÜNTETNI!
1) ha a gyártók rendesen megfizetnék a csomagolás árát, nem ömlene a nyakunkba 3 Gellért-hegynyi szar;
2) ha tudatosan vásárolnánk és legalább a kiskerteket művelnénk nem ömlene a nyakunkba az 1) pontban említett biomassza;
3) ha nem próbálnánk gépekkel megoldani mindent, szükség lenne munkaerőre, kvázi nem lenne ennyi hontalan...

egyébként nagyon kevés kell ahhoz hogy ide jusson az ember. ami biztonságot és mentsvárat tud nyújtani, az a család. Úgyhogy a kereskedelmi média züllesztő propagandáját nem kéne szótlanul hagyni. Beláthatatlan károkat okoz az értékítéletben és a szeretet, ill. család intézményében!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2011.12.19. 20:29:55

A társadalmi veszélyesség hiányának megtapasztalása érdekében beutalnám a Zugügyvédet egy hulladékgyűjtő 30 méteres körzetébe úgy életvitelszerűen...

Mackósajt66 2011.12.20. 18:45:25

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Szerintem sem látta még a Zugi, hogy egy szelektív hulladékgyűjtőből hogyan kukáznak.
A környékünkön (szerencsére nem 30 méteres körzetünkben:) ) ez úgy történik, hogy kiszórnak mindent a hulladékgyűjtőből (rosszabb esetben kiborogatják az egészet), ami érdekli őket az elviszik, a kukázóknak érdektelen sok szemét meg ottmarad szétszórva, eszükbe sem jut, hogy összeszedjék és visszarakják. Egyszer hallottam, rájuk szólt egy idősebb nő, hogy legalább rakják vissza, amit kiszórták, úgy küldték el a k. anyjába, meg biztatták különböző extrém szexuális aktusokra, hogy ihaj.
Most a hulladékgyűjtő közelében lakók azt próbálják meg elérni, hogy vigyék el onnan a francba.

Tyeplica 2011.12.28. 09:29:30

Szerintem nagyon egyszerű lenne a megoldás, azt kéne elérni, hogy a szelektív konténerből ne lehessen kivenni, amit beledobtak. Pld. olyan szilárdan álljon, vagy rögzítve legyen, hogy ne lehessen borítani. Ha mégis lehet borítani, legyen lelakatolva az alja, a teteje meg legyen zsilipelhető, hogy csak befelé enged dolgokat.

Nagyszülő a Liliom utcában lakik, ott is van egy szelektív kukasor, mindig látom a kukázókat, ahogy borogatják, túrnak, a szemetet meg szétszórják. Asszony pajtás kaszásdűlői panelproli, az iskola kerítése mellett is van egy szelektív kukasor, az is felborítva, kiszórva. Én csak ezt a kettőt látom, de vélelmezem, máshol is ez a helyzet.

Na mármost én általában nem vagyok a hajléktalanok ellen, így is elég baja van. Éljen, ahogy tud. Ha haszna van a mások szemetéből, akkor éljen abból. Gyűjtse ki, vigye vissza a MÉH-be, legyen ebből is pár forintja. DE NE ÚGY, AZ OTTLAKÓK HÁZAI ELŐTT SZÉTSZÓRJA ÉS ÚGY HAGYJA!

Ezt a rendszerető többség csak egy ideig fogja tolerálni, aztán megszűntetjük a faszba az egész szelektív gyűjtést, mert bár önmagában jó dolog, de a kuplerájjal okozott járulékos kára több.

hawkeye 2011.12.31. 10:46:30

@Tyeplica: Óbudán ugyanez a helyzet. Raktár - Miklós, Laktanya - Matróz sarok,... etc.

kgyuresz 2012.05.14. 20:56:02

Az senkit nem zavar hogy szegényszerencsétlenek tönkre teszik a 300E Ft-os kukákat???? Na azt vajon ki fizeti meg???
Ha nekem fa kell akkor vághatom az erdőt vagy mi???
Nem kell piszkálni mert nem azért van ott.

Taxomükke (UK) 2012.11.29. 22:55:48

Ezt a mocskos tetves fideszes bagázst kirugdalni a picsába a Szaharába, éljenek meg ott!
süti beállítások módosítása