Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Birtokháborítás betegséggel

2014. március 14. - zugügyvéd

Nehéz az alábbi ügyben igazságot tenni, az Zugügyvéd sem tudja elképzelni a helyzetet, hogy lehetne egy birtokháborítást tiltó határozatot végrehajtatni egy beteg gyermeken,, agy az édesanyján.

 

 

 

Tisztelt Zugügyvéd!

 

A tanácsát szeretném kérni. 3 éve vásároltam egy lakást egy 4 emeletes társasházban a 2. emeleten. Velem egy időben költözött oda friss lakóként, tulajdonosként a felettem lakó család. A hölgy egyedül neveli 28 éves súlyosan beteg fiúgyermekét. (szellemi fogyatékos, nem tudom pontosan mi a baja).

Többször áthívott apró segítségért (felfúrni egy polcot a falra, beállítani az internetet, ilyesmi). Egy ideje a beteg gyerek elkezdett páros lábbal a sarkán ugrálni a fejem felett. Közben hangosan ordít is. Amíg ez csak nappal volt, addig tűrtem némán, de egy ideje már éjszaka is zajong. Amennyire hallottam ezt már a felettük lakó is szóvá tette.

Miután éjszaka nem tudtam aludni, mert folyton olyan érzésem volt, hogy húst klopfolnak a fejemen, egy nap  felkerestem a hölgyet és megkértem, hogy valamit tegyen, mert ezt én már nem bírom. Szó szerint elküldött melegebb éghajlatra és közölte, bárhová mehetek (a sóhivatalba is), mivel neki beteg a gyereke, ez épp elég sorsverés neki és más baja ehhez hozzá sem jöhet. (ergo szenvedjek).

Most itt tartunk, beszélni nem tudok vele, semmi esély rá, hogy változzon a helyzet

. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami reális esélye annak, hogy jogi úton kikényszerítsek bármiféle változást, ami javíthat a jelenlegi helyzetemen, mert aludni már nemigen tudok?

 

A válaszát előre is köszönöm.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr875860228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kakimaki0123456789 2014.03.14. 15:53:02

Szerintem csereljetek lakast.

halaloszto 2014.03.14. 16:21:04

Viszont mostantol nem kell menni polcot furni, az is valami, nem?

Vajk

mildi 2014.03.14. 16:37:35

le kellene hangszigetelni a "kedves" (ezt az anyukára értettem, nem a beteg gyerekre, aki nyilván nem direkt idegesíti a szomszédokat) szomszéd lakását...

Fluoro 2014.03.14. 20:02:53

Szerintem az anyát kéne rávenni, beszéljen a gyerek kezelőorvosával... Talán változtatni kellene a gyógyszerek adagolásán? Már, ha szed...

aranea 2014.03.14. 20:40:04

gonosz leszek: gondolom, a gyerek cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt van, ahol gondnok az anya.
be kell menni több szomszédnak is a gyámhivatalba, és előterjeszteni a problémát, felvetve azt, hogy a mama nem képes már kontrollálni a gyereket, nem biztosítja a szükséges gyógyszerezést, stb.
majd gondolkodik, ha beidézik, és felmerül, h elveszik tőle a fiát...

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.14. 22:40:50

Esetleg besegíteni neki venni tripla szőnyeget. Hátha az segít valamennyit.

Sandor Akarki 2014.03.15. 03:39:08

1. Birtokvédelmi eljárás jegyzőnél.
2. A határozatat részletet áltolvasása, szükség esetén fellebbezés.
3. Ha már jó a határozat és jogerős, akkor rendőr éjjel kihív, jegyzői határozatot orra alá tesz és intézkedést kér. Akár egy este többször amíg a zajgép el nem költözik tanyára ahol max. a libákat zavarja.
süti beállítások módosítása