Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Sírkőlopás, kártérítés

2011. augusztus 22. - zugügyvéd

A temetői lopások az egyik legszívtelenebb, és legpofátlanabb bűnözési kategória, főként, hogy szervezett csoportok állnak a háttérbe, vagyontalan sameszeket küldve elkövetőként. Körül kell nézni néhány környékbeli sírkövesnél.

 

Tisztelt Zugügyvéd,

tanácstalanok vagyunk. Édesapám síremlékét (fél éve állíttattuk) megrongálták, a kár kb. 70-100 ezer Ft.

A tetteseket elkapták, több sír is károsodott. Ebben az esetben ki fizeti ki/rendezi  a kárunkat? Aki okozta, azon a rendőrség tájékoztatása szerint biztosan nem lehet behajtani, mert "megélhetési bűnöző" csoportba tartozik.
 

Kérem segítségét, tisztelettel:
 

Léna
 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr123171161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vwgery 2011.08.22. 14:47:10

Kérdezd Orbántól.

Sajnos ti fogjátok megcsináltatni saját pénzen (feltéve, hogy még nincs kész).

borso 2011.08.22. 16:28:35

megélhetési bűnöző magyarul cigány, börtönbűntetést kell rá kérni és a börtönkeresményéből majd fizetgeti az okozott kárt. Vagy valamelyik szociális segélyből levonják amiből biztosan kap vagy 13 fajtát ez a megélhetési.......

Netuddki. 2011.08.22. 17:22:51

@borso: Miért rögtön cigányra gondolsz? Lehetne akár politikus is...

anyadmajma 2011.08.22. 17:36:55

@kovi1970: Mert azok nem járnak temetőbe. Zavarja őket a sírjukban forgolódó elhunytak zaja, akik nevében művelik ezt a gyalázatot már vagy 20 éve.

A szerencsétlen posztírónak meg csak annyit, hogy a rendőrnek sajna igaza van. A menete a következő: ügyvéd kér a bíróságtól fizetési meghagyást. Vagy elismeri az elkövető, vagy fellebbez, és jöhet a per. A bíróság persze meg fogja ítélni (pár év múlva). Na, mindkét esetben átkerül a végrehajtóhoz a dolog (úgy jelölik ki, nem választható a végrehajtó személye). És most jön a svédcsavar: az összeg bizonyos százaléka a végrehajtási díj. Ezt előre el kell utalni a végrehajtónak, addig neki sem fog az ügynek. Ha megkapta a pénzt, akkor meg sajna nagy ívben szarik az egészre, ez a gyakorlat manapság. És persze 5 év múlva elévül a dolog, hacsak nem ad be újabb felülvizsgálati kérelmet a végrehajtásra.
A végrehajtó a pénzt megkapta, nagy szerencsével szán vagy fél órát az ügyre, és ha nem talál semmit, akkor mehet a pincébe az akta. Ezeknél már csak a csődbiztosok a nagyobb vérszívó korrupt rablók. Egy politikus ezekhez képest majdnem kiscserkész, sajnos.

kökény80 2011.08.22. 18:08:32

@borso: börtönkeresmény? Az luxusszálloda, megint az adófizető pénzén! Nem ám szárazkenyér-víz kombó!

ddrum77 2011.08.22. 18:09:47

@borso: büntetés - rövid ü

Anti Anyag (törölt) 2011.08.22. 19:03:38

A lakosság döntő többsége nem tud mit csinálni, a pici része nem akar, viszont ők vannak uralmon.

A rendőr ugyanúgy tudja, hogy nincsenek eszközei, mint a bíró, amiért is lesz egy rutineljárás, ami teljesen jogos, mert ha már úgy sem tud senki mit csinálni, akkor miért csak ezzel az üggyel menjen el a nap.

Szar ügy, keresztet vethetsz a pénzedre, de ne fizess senkinek semmit.

Ilyenkor az kellene, hogy a rendőr odaviszi azonnal a rendőrbíró elé a fazonokat, a bíró kioszt 2 év munkatábort. 1 év munkából kártalanítják a károsultakat, a második év a bíró, rendőr fizetése, ellátás, stb.

efi 2011.08.22. 19:42:21

És miért nem lehet kiverni a tettesből, hogy ki a megbízó, mondjuk meglengetve, hogy harmadolják a büntetését?
Vagy körülnézni a környék kemény 3 db sírkövesénél, hogy hozott anyagból dolgozik-e?

guy2 2011.08.22. 22:41:23

be kell jelenteni a büntetőeljárásban a bíróság előtt mint polgári jogi igényt, majd végrehajtást indítani vh lap kitöltésével, a panasznapon segítenek.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.08.23. 11:35:20

@efi:
mi értelme volna? az orgazda ebben a bcs.-típusban gyakorlatilag azt tagad le, amit akar. ha véletlenül 100%-ig be tudják bizonyítani, hogy ez a kő pont nála van, akkor is védekezhet azzal, hogy XY hozta be hozzá. alig valószínű, hogy elkapják valamikor a valódi tettest.

@guy2:
igenám, de: lsd. följebb, anyadmajma.

sajnos az a helyzet, hogy ilyenkor a család kell benyelje a költségeket...

ezért jobb a hamvakat odahaza, méltó körülmények között, pl. kolombáriumban őrizni, ha nem akarod, hogy időről időre lerabolják a sírt.
süti beállítások módosítása