Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kockázatmentes online fogadás?

2010. május 26. - zugügyvéd

Az online fogadóirodák  szabályozatlanságuk miatt nehezen kérhetők számon jogilag. Az alábbi ügy is egy ilyen problémát ismertet.

Tisztelt Zugyügyvéd!

Segítséget szeretnék kérni.
Adott a betclic nevű netes sportfogadás oldal, melyre néhány hónapja regisztráltam (a 'kaszinó'jukban pókereztem kezdetben).
 

 

Nemrég megláttam a promóciójukat, melyet "kockázatmentes fogadás 6000 forint értékben" bannerrel hirdettek, gondoltam nocsak, ez érdekes, megnéztem, miről is van szó: új tag, első sportfogadás, maximum 6000 Ft téttel, minimum 1.20as szorzóval, háromkimenetelű mérkőzésre. Úgy véltem, nem veszíthetek, ezért megpróbálom, vártam, hogy pénz érkezzen a számlámra. Addig is megláttam, hogy a promóciót kibővítették: immár az első 20ezer forintos fogadás kockázatmentes. Örültem, nagyobbat nyerhetek, feltöltöttem 20ezer forintot, fogadtam. Nem jött be, mondom na nem baj, nem veszítettem vele semmit, vártam, hogy visszatöltsék a számlára a pénzt, hogy kivehessem. Csakhogy nem töltöttek vissza egy forintot sem!


Írtam nekik, hogy na most akkor mi van, mire visszatöltöttek 6000 forintot. Nem értettem, megint írtam nekik, mire közölték, hogy a 20000 forintos bónusz csak a május 5. után regisztrált ügyfeleknek jár. Namármost, én az accountomba belépve, a bannerről nyíló linkről tájékozódtam, amely szó szerint így szólt:


"Kockázatmentes fogadási lehetőség! A BetClic 20 000 Ft-ot térít vissza minden olyan új játékosának, aki elvesztette első, 20 000 Ft-os fogadását. Ez az egyetlen rizikómentes üdvözlő bónusz az interneten!
Íme egy egyenes ajánlat: Ön számlát nyit nálunk, megköti első fogadását maximum 20 000 Ft értékben, és ha elveszíti, visszatérítjük a tétet, és kiveheti a pénzt. *(Minimum 1.20-as szorzóval, három lehetséges kimenetelű mérkőzésre feltett fogadások esetén).

Arra adunk lehetőséget, hogy valódi pénzt nyerjen, teljesen ingyen. Kalandozhat oldalunkon, játszhat a Kaszinóban, kipróbálhatja lenyűgöző pókerprogramunkat és találkozhat ügyfélszolgálatunk tagjaival... mindezt teljesen ingyen!

Nincsenek trükkök, rejtett feltételek, csak egy teljesen KOCKÁZATMENTES fogadási lehetőség.
Példa:

Ön 20 000 Ft-ot kíván feltenni az FTC-re a Győri ETO-val szemben.

1. Regisztráljon a BetClicen!

Töltse ki az egyszerű regisztrációs ívet, és erősítse meg regisztrációját, miután megkapta tőlünk az arról szóló e-mailt!

2. Nyisson számlát!

Ön feltölt 20 000 Ft-ot. Nem veszíthet, mert ha első tippje rossz, mi álljuk a tétet.

3. Fogadjon biztonságosan!

Ha az FTC nyereményszorzója 2.15, és a Ferencváros nyer, Ön ennyi pénzhez jut:

20 000 X 2.15 = 43 000Ft

Ha a Fradi nem nyer, az Ön fogadása vesztes... de, 20 000 Ft-os tétjét azonnal visszatérítjük BetClic-számlájára!

Ezt az ajánlatot csak új ügyfeleink vehetik igénybe."


Itt semmi sem utalt arra, hogy csak a május 5. után regisztrált felhasználóknak jár a kibővített ajánlat, amit én láttam: "nincsenek trükkök, rejtett feltételek". Első feltöltésem volt a sportfogadás számlára, szerintem joggal gondolhattam, hogy ezért új ügyfélnek számítok, első fogadásomat kötöttem. Semmilyen link nem mutatott a kibővített felhasználói feltételekre, mégcsak apróbetűs rész sem írta, hogy azért nézzük át. Ezt szóvá tettem az ügyfélszolgálatosnak, aki gyakorlatilag hülyének nézett. A levelezésünk során én folyamatosan ismételtem magam, miszerint nem volt definiálva az új ügyfél, egy szóval/linkkel sem említették, hogy nekem ne járna a teljes 20000 forint. Pár nap sikertelen érvelés után észrevettem, hogy a promóciós linket kibővítették egy "Az ajánlathoz tartozó összes feltételt, és kikötést megtalálja a BetClic Általános Feltételek és Kikötések menüpontjában, a www.betclic.com oldalon." záradékkal.


Tehetek én bármit most, hogy visszakapjam a pénzem? Nem érzem tisztességesnek/jogszerűnek, amit műveltek, minden más oldal promóciójánál ott volt az apróbetűs záradék, a betclicén nem (direkt szétnéztem, miközben leveleztem az ügyfélszolgálattal). Mostmár az utolsó 2 levelemre nem is válaszoltak.


Nem akarok minden alap nélkül fenyegetőzni, főleg, hogy nem tudom, hogy igazam van-e (én úgy érzem, igen), tudok-e valamire hivatkozni, esetleg perrel fenyegetőzni, hogy elérhessem a visszatérítést?

Előre is köszönöm a segítséget,
S.A.
 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr1002033490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghck 2010.05.26. 20:11:23

Szerintem igazuk van. Ott vannak a 20ezres jóváíráshoz szükséges feltételek, illetve teendők. Első pont, hogy regisztráljál, mert ez csak új játékosoknak jár. Regisztráltál? Nem, mert már regisztrálva voltál. Nyilván május 5-én került ki ez a 20ezres hirdetés. Tehát ha valaki erre a hirdetésre indul be, akkor az regisztrál, feltölt, fogad, stb. Szerintem egyértelmű, hogy nem voltál új játékos.

És ha *mostantól* azt mondják, hogy az új játékosok 40-et kapnak vissza, akkor az szerintem elég egyértelmű, hogy a *mostantól* regisztráltak lesznek az új játékosok.

Nem kell csűrni, hogy még nem töltöttél fel pénzt, ezért vagy új. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy igen, már feltöltöttél, de még nem játszottál, tehát új vagy. Vagy hogy még nem nyertél, tehát új vagy. Vagy hogy még nem szedtél le pénzt a számládról, ezért új vagy. Nem. Ez egyértelmű. Aki *mostantól* regisztrál, az az új játékos.

Bocs.

Bélféreg 2010.05.26. 20:38:18

Az irodának van igaza, te abszolút rosszul hitted hogy új ügyfél vagy... miért nem írtál levelet nekik ELŐTTE hogy megkérdezzed hogy jogosult vagy-e a promóra, ha már értelmezni nem tudod a magyar mondatokat, mert világosan le van írva hogy új ügyfeleknek szól, akiknek regisztrálni kell, te nem új ügyfél vagy, ennyi. A perrel való fenyegetőzés elég érdekes dolog egy 20000 forintról szóló dolognál, miközben egy ügyvéd ára többszöröse ennek.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.26. 20:42:55

Nekem is a betclic-kel van bajom.

Utaltam 20 ezer forintot 05.17-én, de a mai napig nem írták jóvá a számlámon.

Játszom más oldalakon is, ott nem volt ilyen gondom.

Supportnak írtam, választ nem kaptam.

Mit lehet tenni?

EatClean · http://cleaneating.blog.hu 2010.05.26. 20:48:36

Itt az a helyzet,hogy az online szerencsejáték cégek teljesen elérhetetlenek és számonkérhetetlenek, ráadásul mivel ezek illegálisak hazánkban, esély sincs panaszkodni sehol.

annyit lehet tenni, hoyg ne fizess be online fogadó irodákba, onlien kaszinókba (pláne a manipulált online poker termekbe). Ha mégis így teszel valószínű, hogy búcsúzhatsz a pénzedtől.

Punxsutawney Mormota 2010.05.26. 20:58:31

@anti_troll: Fenyegesd meg őket a hitelkártya társasággal. Egyszer előfizettem egy fociklub netes kiadására, hogy tudjam a meccseiket nézni onlány. Egy hónapos próbaidőszak volt jelentőse csökkentett áron. Én már a 25. napon leiratkoztam tőlük, meg is kaptam a visszaigazolást. A pénzt azonban levonták a második, majd harmadik hónapra is. Ekkor nyugisan írtam nekik, hogy nem erről volt szó és kérem vissza a lóvét. Nem válaszoltak. Eltelt két hét, még egy e-mail ment, majd amikor leemelték a pénzt a következő hónapra is, akkor írtam egy levelet, hogy az (egyoldalú) levelezésünket elküldöm a Visa-nak.
15 percen belül jött egy válasz - nem automata -, ahol rendszerhibára hivatkoztak és elnézést kértek. Három nappal később a pénz újra a bankszámlámon volt.
Szóval, ha semmi nem használ, akkor tényleg mond nekik, hogy értesíted a kártyakibocsájtó társaságot.

Bélféreg 2010.05.26. 21:13:05

@anti_troll: Biztos jól töltötted ki az átutalási dolgokat, referenciaszámmal? Írj nekik angolul is, ha úgy sincs válasz, akkor www.sportsbookreview.com és "send complaint now", és írd le a szitut.

carsandgirls, ez hülyeség.. ha a szabályokat betartva játszol (pl : nem regisztálod be nagyanyádat is az épp aktuális bónuszért, vagy nem chipdumpingoltok pókerben), akkor az ismert irodák nagy részénél semmilyen bajod nem lehet. Nekem egyszer a Partybetsnél volt gondom, és írtam a nekik licenszet kiadó szervezetnek (Gambling Commision), és sikerült megoldani a dolgot.

unxsutawney Mormota : tucatnyi módon be lehet fizetni, nem csak kártyával. De jelen esetben nem sok értelme lenne, de még ha igaza is lenne, akkor sem biztos hogy működne a dolog (a PPO-s ügyből kifolyólag gondolom ezt)

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.05.26. 21:16:16

Alap!: internetes vásárlásnál (fogadásnál, ügyködésnél, stb.), általában pénzkiadással járó ügyleteknél: ELŐRE, értsd: az akció (pénzkiadás) ELŐTT, MINDEN, azaz MINDEN kérdéses, problémás, nem egyértelmű dologra, szövegre, képre, részletre, gondolatra, ötletre, stb. rákérdezni és egyértelműen tisztázni!
Csak EZUTÁN pénzt kiadni, és ha probléma van, a (nyilván még meglévő) válasz-levelekkel igazolni az igazadat!
Ez alap!

Punxsutawney Mormota 2010.05.26. 21:17:11

@Bélféreg: Persze, de soha, de tényleg soha semmi problémám nem volt a netes fizetéssel. Így számomra ez elég meglepő volt, már csak azért is mert az egyik nagy angol klubnak fizettem. Biztos kellett a pénz az új szélsőre :)

greycup 2010.05.26. 21:20:27

@bestpixel: az az alap, hogy kecseg, noname irodához nem regisztrálunk. Lásd Bélféreg linkje.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.05.26. 21:23:51

@greycup:
Értem én, valahol ez is benne van a mondandómban: óvatosak vagyunk, ha vmi nem csecse, akkor nem csecse! Előre tisztázunk mindent.

Piszok Alfréd 2010.05.26. 21:44:13

"...megköti ELSŐ fogadását..."
Tehát a másodikra már nem jár a visszatérítés.

Paradoxon88 2010.05.26. 21:52:38

@Bélféreg: Csak annyi megjegyzés, hogy az ügyvéd költségét (mint perköltség) a vesztes fél állja. Szóval ha 20.000 Ft-ért perel valaki és igaza van, valószínűleg 20.000 Ft-al gazdagabb lesz az ügy végén. + egy marasztaló ítélettel egyszerűbb kártérítést kérni.

Mondjuk jelen esetben szerintem sincs igaza a levélírónak.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.26. 21:53:10

Csak ISMERT pókerteremben szabad pókerezni. Olyanban, mert évek óta működik, sok játékossal. Ajánlataim: PokerStars, FullTiltPoker, PartyPoker.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.26. 21:55:17

@Bélféreg:

"Nekem egyszer a Partybetsnél volt gondom"

Elmesélnéd ezt részletesebben!

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.26. 21:56:27

S egyébként a leírt esetben a teremnek volt igaza...

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.26. 21:59:08

@carsandgirls:

"Itt az a helyzet,hogy az online szerencsejáték cégek teljesen elérhetetlenek és számonkérhetetlenek, ráadásul mivel ezek illegálisak hazánkban, esély sincs panaszkodni sehol."

Mindegyik nagy terem szigorúan szabályozva van.

"annyit lehet tenni, hoyg ne fizess be online fogadó irodákba, onlien kaszinókba (pláne a manipulált online poker termekbe). Ha mégis így teszel valószínű, hogy búcsúzhatsz a pénzedtől."

Hülyeség. Egyetlen komoly pókerterem sincs manipulálva. SEMMI ÉRTELME MANIPULÁLNI UGYANIS. Amit leírsz, az városi legenda.

csubus 2010.05.26. 22:19:35

@carsandgirls: ordít, hogy minimális fogalmad sincs az online szerencsejátékokról, na mindegy nem kezdek itt kiselőadást tartani, keress rá a gugliban, ha érdekel.

Itt lehet panaszt tenni (amit ki is vizsgálnak, állami hatóságról lévén szó):

angol fogadóirodáknál
Gambling Commission
www.gamblingcommission.gov.uk/

máltaiaknál a
Malta Lotteries and Gaming Authority www.lga.org.mt

Végül pedig a posztolónak nincs igaza, mivel nem olvasta el a feltételeket.

irónika 2010.05.26. 22:56:14

Előttem szólók már igen fontos és okos dolgokat leírtak az esetről, meg általánosságokról is egyaránt, így csak egy pici plusszal egészíteném ki a fentieket.
A magyar jog szerint az online cégek nem működnek legálisan a Magyar Köztársaság területén. Ez így van. De egyik sem működik itt. Van amalyik Angliában, vagy Máltán, esetleg Gibraltáron működnek, onnan szolgáltatnak és ott legálisan, szabályozott keretek között, ottani - egyébként nem is kicsit szigorú - szabályokat betartva működnek. 2004. május elseje óta Mo tagja az Európai Uniónak, azaz az EU területén, adott országok területén legálisan működő cégek országon át nyúló szolgáltatást nyújtanak, ami az EU-ban, így Mo-on is teljesen legális. Azaz ezek a cégek itthon legálisan, de magyar szabályozás nélkül működnek. Nem illegálisak, hanem szabályozatlanok.
Ami pedig a jogsértés kérdéskörét illeti. Minden oldalon a regisztrációval elfogadod az adott oldal szabályzatát, melyet persze nem olvastál el. Abben biztos, hogy benne van mely jog szerint van jogorvoslati lehetőséget. Ez a betlicnél, vélelmezem, az angol jog. 20000 Ft-ért érdemes lenne oda menned...
És még valami. Miért is regisztráltál, fizettél be 20.000 Ft-ot? Hogy kipróbáld? A francokat. Azért, hogy ingyenpénzhez juss. Mások kockázatára kipróbáld a fogadás és a nyerés ízét. Más pöcsével vered a csalánt és nem csak 6000-ig, hanem már 20000-ig akartad mindezet megtenni. Miután nem elégedtél meg a 6000-rel, hanem már 20K-ért játszottál nem tudok mást feltételezni, mint azt, hogy nem a fogadás ízére voltál kiváncsi, hanem elkapott, az úgynevezett kapzsiság. És ennek iszod most a levét és ahelyett, hogy magadba szállnál, hogy mit tettél másban keresed a hibát. Pedig a hiba a TE készülékedben van.
Sok sikert a fogadásokhoz. Egyszer próbáld meg 100 forinttal és máris megérted mi a különbség a játék és a szerecsejáték között.

Barnebyte 2010.05.26. 23:42:52

Ne csináljátok már, hogy nem ismertek fel egy tipikus vírusmarketinget. Mindenki elolvasta a cikket, igaz? Balfasznak tartja a posztolót, igaz? Észrevehető a weboldal linkje, igaz? Szép kis reklám, de vajon Zugügyvéd tudott-e róla? :)

Gabbesz 2010.05.27. 04:37:17

"Ezt az ajánlatot csak új ügyfeleink vehetik igénybe."
Pereld őket. Ha elvertél egy rakás pénzt ügyvédekre, nem baj. Ameddig tart a huza-vona, addig is van időd olvasni tanulni.

Ha még mindig nem értenéd: Te mikor is regisztráltál? Néhány hónapja. Te írtad. Én meg tudok olvasni. :D

mindegykivagyok 2010.05.27. 06:06:04

A betclic relativ uj iroda.Na ilyeneknél inkàbb nem!Minden iroda honlapjàn rajta van
a liszensz szàmuk és hogy holvannak bejegyezve,ha tuti vagy az igazadban feljelentés is mehet!Nekem volt egy precedensem egy németbe levö irodànàl!A nyert 600 euro sehogyse akart megérkezni a szàmlàmra.Levélvàltàs ide-oda!Aztàn szépen
iràny német,feljelentés a rendörségen és hirtelen 4nap utàn a szàmlàmon volt a pénz!
A lényeg jol àtnézni,hogy melyik irodànàl akarsz regelni!Csak a nagy és régi irodàkat ajànlom mindenkinek!

virgo 2010.05.27. 06:12:38

@carsandgirls: Savanyú a szőlő. páran nagyon jól élnek az online pókerből, a vesztesek meg ilyen postokat írnak.

punpa 2010.05.27. 07:45:36

Ez is megér egy misét:
www.privatbankar.hu/cikk/ado/illegalis_pokertermek_rendorokkel_egyutt_csapna_le_az_apeh_36580

Egyrészt felmerül ismételten az EU és a monopólium kérdése.
Másrészt az állami monopóliumra hivatkozva tiltanák meg az online pókert. Nos, milyen lehetőség van a Szerencsejáték Zrt-nél online pókert játszani? Semmilyen természetesen. Ez egy érdekes 'játszma' lesz.

Az élő pókerklubok más tészta, ott simán elképzelhetőnek tartom a rendszeres razziákat.

paráznabillegető 2010.05.27. 08:09:59

fogd fel úgy, hogy vesztettél. :D

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.27. 09:37:18

@punpa:

Az APEH azt szeretné, ha az élő pókertermek megszűnnének, s kizárólag az interneten lehetne játszani, ebből ugyanis óriási az adóbevétel. :-)

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.05.27. 10:38:33

Kedves S.A.!
Ezt benézted, az irodának van igaza, rossz bankkártyáról töltöttél fel, nem jár a bónusz.

butatót 2010.05.27. 10:58:38

@Barnebyte:
Ott a pont. Szerintem is tipikus vírusmarketing. Az ügyben evidensen a társaságnak van igaza, tehát ebből káruk nem származik, viszont mindenki megtudja, hogy micsoda fantasztikus akciók is vannak náluk.

butatót 2010.05.27. 11:03:00

@virgo:
Én ismerek olyat, aki online pókerből él. Viszont azt mondja, hogy a bevételeinek 90% nem a játékból, hanem különböző manipulációkból jön össze. Kérdeztem, hogy az hogyan megy, erre "Pókercsaló" blogját ajánlotta:
pokercsalo.blog.hu/
Az ott leírtak alapján aki hosszú távon veszít, nem mind igazán lúzer, csak a jól kigondolt szabályok és a statisztika áldozata.

butatót 2010.05.27. 11:05:19

Folyt.
Meg persze az esetleges csalók áldozata. Az idézett blogon ír több esetet, amikor olyan felállást sikerült elérnie, hogy az online asztal mellett "ülő" 6 játékosból 5 ő maga volt. Így szegény hatodiknak (lúzer) nem sok esélye volt.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.05.27. 11:54:49

@butatót: hát beleolvasva az utolsó pár posztba, nem úgy tűnik, hogy az ember keresne vele. Egyszer régen talán, de az akkor volt. Többszörös regisztráláshoz (ami csalás) nagy ész kell, erről tényleg érdemes blogot írni, főleg ha olyan béna, hogy még le is bukik. A többi "manipuláció" ahogy nézem kimerül a promóciós ajánlatok kihasználásában, de ezek azért vannak, ehhez megint nem kell nagy koponya.
Amúgy tiszta hülyeségeket is ír az ember, pl. mikor lebukott a letöltött robotjával, amit gondolom kb. 100.000 user próbált már használni, rájött, hogy a pókerkliens (amit ő futtat a saját gépén) képes olvasni a memóriát és akár képernyőmentést is csinálni, ezáltal még a lapjaidat is láthatják. A lapjaidat, amit ők osztanak! És ezt a baromságot nem csak leírja, hanem kint is hagyja a blogon évekig. Na OFF vége.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.05.27. 12:23:08

"ebből ugyanis óriási az adóbevétel" - mármint kitől? A teremtől, aki külföldön tevékenykedik, vagy a játékostól aki az esetleges nyereményét a MB számláról külföldi bankszámlára utalja, és pl. Grazban leveszi egy ATM-ből hogy a sarkon átváltsa forintra?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.05.27. 12:29:44

Még a robot témához: van, akinek sikerül, de általában ez a vége:
www.mattmazur.com/2009/06/the-last-day-i-played-online-poker/

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.27. 13:30:12

@butatót:

A blog teljesen komolytalan. Lehet persze pánzt csinálni bónuszvadászatból, de nem érdemes, mert vagy aprópénzt lehet vele keresni vagy pedig túl nagy a befektetés.

Kicsiben csalni meg nem érdemes. Egy nemrégi történet az egyik nagy pókerteremből. Egy ukrán nő sikeresen túljárt a rendszer eszén, s sikeresen megszerzett két számlán is bónuszt a PokerStrategy-n keresztül, összesen 100 dollárt! Az egyik számlán gyorsan le is nullázta, de a másikon jobban ment a játék, a végén benevezést nyert a terem egyik nagy versenyébe, s ott 3. helyezést ért el, amivel nyert 200 ezer dollárt. A nagy nyeremény miatt persze a számláját kézileg is megnézték, s 5 perc alatt megállapította a pókerterem alkalmazottja, hogy multiaccount. Számla bezárva, játékos örökre kitiltva, 200 ezer dollár elkobozva. Ez az igazi művészet: csalsz 50 dollár miatt, majd vesztesz 200 ezret.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.05.27. 13:31:12

@droid_: Vicceltem, ha nem vetted volna észre...
süti beállítások módosítása