Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kell-e az eladónak ügyvéd?

2014. január 08. - zugügyvéd

Az alábbi kérdés a jogvégzetteknek kicsit mulatságosnak tűnik,  de valós problémákat vet fel. Érdemes-e az ingatlan eladójának is ügyvédet fogadni, ha igen, milyen esetben? A szerződés átnézése mindenképpen megér egy ügyvédet a Zugügyvéd szerint.




Tisztelt Zugügyvéd!
 
Ingatlanomat ingatlanügynök segítségével szeretném eladni. Az illető ügyvéd. Ajánlott-e, illetve kell e ügyvédet fogadnom az adásvétel lebonyolításához, vagy megbízhatok az ingatlanügynökben. Arra lennék kíváncsi, hogy ez esetben csak rajtam múlik a választás, vagy esetleg valamilyen törvény illetve jogszabály előírja a saját ügyvédet, a függetlenség érdekében.



L.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr425747185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.01.11. 20:16:12

Véleményem pontokba szedve:

1. Nem szokásos eljárás, de:
2. Maximálisan praktikus és szükséges.
3. És a döntés elősegítésére egy kérdés: Van egy X millió forintos vagyontárgyad, amit pénzzé akarsz tenni. Nem ér meg 15-25-35 eFt-ot, hogy nagyobb biztonságban legyél és nyugodtabban aludj?

McZozo 2014.01.13. 13:36:20

Nem akarnak senkit eltantoritani ugyved fogadasatol mert velemenyem szerint is egy normalis ugyved megeri es jo lehet. Azonban a baj az hogy (es most tisztelet a kivetelnek) de az ingatlan ugyvedek nagy resze olyan akinek halvany lila goze nincs a reszletekrol. Tobb evig ingatlanoztam es az votl a tapasztalat hogy egy szerzodest nem tudtak rendesen meginri. Felelosseget meg ugyse semmiert nem valltak. Szerzodeseket vegul nekem kelett megirnom amit csak a vegen alairt az ugyved masra nem volt jo.
Es a meg nagyobb baj az volt hogy meg a kozjegyzo se tuti illetve ok is mossak kezeiket. Volt olyan hogy kozjegyzoi okiratba foglalt meghatalmazassal jott az elado, hogy a nemetorszagban elo tulaj ot bizta meg az eladassal. En meg alapos ember reven kideritettem a nemet ulaj telefonszamat es telefonon meginterjuvoltam hogy ugyan tenyleg el akarja e adni a telket. Es hogy hogynem kiderult hogy nem is tud rola. A kozjegyzo meg mikor felelossegre vontam mosta a kezeit hogy o csak azert felel hogy azt irja le amit o ugy gondol hogy igaz de leelenoriznie hogy a megbizok valos szemelyek e nem all modjaban.

Az ugyvedekre visszaterve meg egy pacakkal talakoztam aki kente vagta a temat na errol az emberrol kesobb kiderult hogy csalo es korozik es eletbe nem is volt ugyved :)

Sandor Akarki 2014.01.14. 00:10:33

@McZozo: "A kozjegyzo meg mikor felelossegre vontam mosta a kezeit hogy o csak azert felel hogy azt irja le amit o ugy gondol hogy igaz de leelenoriznie hogy a megbizok valos szemelyek e nem all modjaban."
Régi történet lehet. Mostanában már van a központi nyilvántartóhoz személyi igazolványt leellenőrző programjuk. Sőt, rendőrségnél is bejelez ha kőrözött a személy.

McZozo 2014.01.14. 11:47:29

@Sandor Akarki:
2001 korul volt. Akkor jo tudni, hogy ez azota valtozott.

prfecó 2014.01.24. 06:51:03

@dr.C.:
kikben nem lehet megbízni:
-politikusok
-autókereskedők
-ügynökök ( különösen MLM )
általában
pénzedről van szó különösen figyelni kell
-ügyvédre ( főleg , ha nem saját ügyvéded)
-közjegyző mit és hogyan hitelesít

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2014.06.09. 10:07:06

az általánosításokon túllépve: Lehet, sőt kell saját ügyvéd, én minden eladónak kötelezővé tenném ...

Sics68 2014.06.20. 07:21:43

Célszerű saját ügyvéd. Egy ingatlan eladás gyakran nem annyira egyszerű...
süti beállítások módosítása