Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Bemutatós munkaügyi jogvita

2009. november 03. - zugügyvéd

Az alábbi munkaügyi perben is felbukkan az az akár inkorrektnek is minősíthető bírói hozzáállás, amikor lesöprik a bizonyítási indítványokat, majd arra hivatkoznak később az itéletben, hogy nem sikerült a félnek megnyugtatóan bizonyítani. Ezért kell figyelni a pontos jegyzőkönyvezésre.

 

Üdvözlöm.

Utolsó esélyként fordulok önhöz mivel már más azt mondják esélyem nincs,de nem tudom elhinni hogy semmi lehetőségem az igazság kiderítésére a jog betartására az igazam bizonyítására ,,,
 

 

Egy munkaügyi perről lenne szó aminek tulajdonképp már vége de én nem tudok beletörődni az új ítéletbe. Röviden elmondanám a történteket . Munkahelyemen több napos idegesítés- piszkálása után felemeltem a kezem és bemutattam a főnökömnek, elismerem nem szép dolog de megtörtént, ezért ő rendkívüli felmondással kirúgott , kértem ne rendkívüli legyen mert így nem kapok munkanélküli segélyt 3 hó- ig , de ő ragaszkodott hozzá. Bíróságra került az ügy.. Első fokon a bírónő és az ülnökök meghallgattak engem a másik felet és a másik fél tanúit , nekem 5 tanúm volt akik jöttek volna mellettem tanúskodni de a bírónő nem hallgatta ki őket, mondván neki nincs szüksége rájuk.

 

 

Született 1 döntés és nem az én javamra. Fellebbeztem, a másod fok bírói tanácsa a tárgyalásukon megmásította az ítéletet mondván hogy ennyi év együtt dolgozása után, és a kettőnk kapcsolata miatt ez a mozdulat nem oly sértő hogy rendkívülivel kell elküldeni , rendes felmondással állja meg a helyét., ezért jogerős ítéletet hozott mely ellen nem lehet fellebbezni. A másik fél mégis jogorvoslati kérelmet nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz ez ügyben mondván jogsértés történ , de én úgy gondolom hogy ahol egy 3 tagú bírósági tanács dönt ott nem lehet jogsértés, hisz ők ismerik a jog minden pontját és ha egyikük tévedne is, ott van még két bíró aki kijavítja… sajnálatos módon a legfelsőbb bíróságon arra hivatkozva hogy nem bizonyítottam kellőképpen hogy a viszonyom a főnökömmel baráti volt, így az első fok ítéletét helyezte hatályba és a jog erős másod fokot meg szüntette .

 

 

Kérdem én , hogy lehetett volna jobban bizonyítanom mikor az én tanúimat meg sem hallgatták ,( pedig ők is a bizonyításomban segítettek volna, ) és mert az első fok bírónője hibás szerintem ebben, mert meg kellett volna hallgatni mindkét fél tanúit nem csak az egyiket miért engem büntetnek a legfelsőbb fokon ? Miért nem küldték vissza az ügyet újratárgyalásra ?

 

Az itteni másod fok bírói akik meg tudták az ügy ilyen fordulatát , mélységesen elkeseredtek hogy akkor rájuk mi szükség , ha a felelős , több szempontot figyelembe vevő tárgyalásuk ami jogerős ítélettel végződött egy tollvonással eltörölték pedig nem is történt jogsértés…..

 

Ahogy utána olvastam a bíróságok munkájának döntési lehetőségeinek úgy számomra az derült ki hogy az első és másod foknak mérlegelési- döntési joga van a legfelsőbb birságnak már nem mérlegelni kellett volna az ügyemet hanem ha történt jogsértés akkor vissza utalni új tárgyalásra és hogy a jogsértést kizárva szülessen egy új döntés .

 

Mélységesen felháborít hogy azért mert nem hallgatta ki a tanúimat az első fok, akik bizonyították volna a kapcsolatom milyenségét , és nem mondtam el hogy hányszor láttam félmeztelenül a főnöm, vagy hogy az összes nőügyét ő maga mesélte el nekem… hanem tisztességesen viselkedtem ezért én kerüljek rossz helyzetbe és nekem már nincs lehetőségem a bizonyításra sem… azt mondták az ügyvédek pereljem be az első fokot vagy a legfelsőbb bíróságot…. De kérdem én ki az aki ezt az ügyet mint ügyvéd elvállalná , senki nem száll szembe , még ha igazam is van.

 

 

Legyen szíves segíteni nekem abban hogy újratárgyalják az ügyemet és betudjam bizonyítani hogy a hét éves munkakapcsolat alatt igenis jó viszony volt kettőnk között, és így tudjon dönteni a bíróság , hogy ne legyen jogsértés az ügyben… és ne legyen mindenkinek az az érzése hogy az ismeretség vagy a rokonság megkeresése segítette a másik felet abban hogy egy jogerős ítéletet ne újtárgyalásra tegyenek vissza hanem egyből megváltoztassanak…és akkor talán az én igazságérzetem lel em is megnyugszik mert így csak azt látom hogy ha van ismerős - rokon - barát bizonyos helyeken akkor hiába minden , a kisembernek nem lehet igaza . Kérdem én milyen jog állam ez ?
Köszönöm ......

63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr401495795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franky4fingers 2009.11.03. 14:45:55

Őőőő... nem értem. Szerintem egy nagyon fontos dologgal nem vagy tisztában.

Ez nem jogállam, csak névleg.

Magyarisztán.

Franky4fingers 2009.11.03. 14:49:40

....ha van ismerős - rokon - barát bizonyos helyeken akkor hiába minden , a kisembernek nem lehet igaza .

Kb 20 pert tudnék példának felsorolni

yerico1 2009.11.03. 15:26:04

Iszonyatos a szöves helyesírása, nincs mondatrésztabulálás, olvashatatlan az egész. Nem is jutottam el a végéig.
Amúgy meg mit vár az ember, mikor két bíró teljesen másképp értelmezi ugyanazt a jogszabályt. Attól, hogy az van leírva, hogy az fehér, egy bíró szerint még lehet fekete.

Shopping 2009.11.03. 15:35:28

Ha még megvan az 5 tanúd, várjátok meg,
és jól verjétek meg.
( miután rátettétek a kromofágos üveget a kocsija tetejére)

Sokra nem mész vele, de legalább helyre tetted a jó-rossz egyensúlyt a világban...

Csanna 2009.11.03. 15:35:36

@Franky4fingers: igen, abszurdisztán.
Kérdésem lenne a postolóhoz: az általa bejelentett öt tanú meghallgatását milyen tények bizonyítására indítványozta annó az első fok felé? Ugyanis szerintem egy munkaügyi perben kevés, hogy korábban jó, vagy rossz kapcsolatban voltak a főnökével. A postolónak - bár az iratokat nem ismerem - de az általa előadottak szerint a rendkívüli felmondás jogellenességét kellett volna bizonyítania. Amennyiben ez az öt tanú azt tudta volna bizonyítani a munkáltató három tanújával szemben, hogy abban a pillanatban az a bizonyos "kézfelemelés" meg sem történt, úgy sem a rendkívüli sem pedig a rendes felmondás nem állta volna meg a helyét.

Matt Albie 2009.11.03. 15:47:37

Csanna 2009.11.03. 15:35:36
Teljesen igazad van, nem derül ki, hogy az 5 tanú mit akart elmondani; ha nem azt, hogy ez valójában nem történt meg, akkor mindegy.

Egyébként a rendkívüli felmondás itt érdekes: milyen kötelezettségét szegte meg szándékosan (vagy súlyosan gondatlanul) azzal, hogy fakoff-ot mutatott a főnöknek?
Inkább itt a rendes felmondás munkavállalói magaviseleti része jöhet képbe (szerintem).

Másrészről meg igen, ez Abszurdisztán, hogy fuck-ot mutatok a főnöknek, és a bíróságok egyik fokon sem adnak ezért kártérítést, vagy dícséretet....

Blogger Géza 2009.11.03. 15:55:03

Hát ha olyan jó viszonyban lettek volna, akkor talán nem rúgja ki rendkívüli felmondással, ez nekem ellentmondás. A posztoló lehet, hogy azt HITTE, hogy sok mindent megengedhet magának, de a másik ezt nem így gondolta.

Nevetséges azt hinni, hogy ha veszítünk egy perben, az csak azért van, mert a másik a legfelsőbb bíróság bírójának az ismerőse, egy perben mindig van leglaább egy vesztes (néha mindkettő annak érzi magát.)

Amúgy meg a bírót lehet, hogy azért nem érdekelte a posztoló tanúja, mert nem volt vitatott, hogy korábban jó viszonyban voltak a főnökkel, de ez idővel megváltozhatott, meg amúgy sem ad jogot mindenre egy munkahelyen, azért mindennek van határa.

Blogger Géza 2009.11.03. 15:57:19

Még annyit, hogy egy férfi úton-útfélen képes dicsekedni valós vagy fiktív nőügyeivel, ebből sok minden nem következik :)

Csigorin 2009.11.03. 16:06:08

talán nem kellett volna bemutatni a főnöknek... Egyébként a munkamegtagadás - akármilyen jellel jelzem is - az bizony kötelezettség szándékos megszegése. Azért mindennek van határa, egy ilyen beosztottat én is azonnal kirúgnék, akármennyi ideje is van a cégnél

OftF 2009.11.03. 16:30:45

Na nehogy már attól szándékosan gondatlanul végzi valaki a munkáját, ha bemutat a főnöknek...
Írd már le a munkahelyi terror blognak is, de természetesen cégnévvel együtt, hogy tudjuk, hova nem érdemes jelentkezni :-)
Hogy a középső ujj felmutatása rendkívüli felmondást eredményez-e, azt esetleg a munkaszerződésben kellene megnézni, gondolom, ha nincs erről említés :-), akkor egy kissé erős a rendkívüli felmondás...

Vienna 2009.11.03. 16:43:24

Honnan jön egy ilyen posztoló könyörgöm?

"... a legfelsőbb birságnak már nem mérlegelni kellett volna az ügyemet hanem ..."

"Legyen szíves segíteni nekem abban hogy újratárgyalják az ügyemet..."

Először eljárásjogi szempontból elemezi a legfelső bíróság munkáját, majd egy Blogot valamiféle feljebbviteli szervnek tekint?

Tényleg ennyi a futóbolond Magyarországon?

Ráadásul legfelsőbb bíróságig végigverni egy ügyet ami a három hónapnyi munkanélküli segélyről szól?

Patópálúr 2009! Gratulálok. Remélem Hágában már benyujtotta a fellebbezést.

Szánalmas....

vu2 (törölt) 2009.11.03. 16:50:57

Írta, hogy több napig piszkálták és ideges is volt. Ezt észre kellett volna vennie a főnökének (hacsak nem ő piszkálta). Ez szerintem nem embernek szólt, hanem szituációnak. Jelentése : elég volt, ne piszkáljatok tovább.
Utána viszont kért... itt bukta el a dolgot.

Egyébként meg be mert inteni :)
Igaza van.

izlésrendőrség 2009.11.03. 17:03:32

csak egy dolgot tehetsz hogy megörizd a meltosägod...fekete simaszk, elötte bomba alibi, egy vascsö...ne a fejet üsd, egyböl maghalhat, csak a terdkaläcsät üsd mindkettöt, egy szot se szolj hogy bossszu meg vendetta:)...eleg 30 mäsodperc, hogy mind2 terdkaläcsät örökre hazavägd, soha nem tud läbra ällni, majd amikor estenkent kiveszik a toloszekböl lesz ideje elfilozni hogy megerte-e..mivel semmilyen esely nincs mo-on hogy az egyszerü embert ne szivassäk halälra, CSAK AZ ERÖSZAK segit (hidd el, mindent kiprobältam penztartozäs visszaszerzesere)...bye

Oleg Gontar 2009.11.03. 17:04:10

A mentotanuk szerint nem tortent volna meg a beintes?

Iustizmord 2009.11.03. 17:23:55

az LB-n sokszor leírnak vmit és hajlamosak elhinni hogy az úgy is van.

mellesleg furcsa, hogy bizonyítási kérdésben határozzon az LB ezért gyanakvó vagyok. az ugyanis CSAK érdemi anyagi jogi jogszabálysértés esetén hoz érdemben más határozatot mint a fellebviteli bíróság.

heliox 2009.11.03. 17:31:17

@izlésrendőrség: utána meg majd a főnök fia őrajta áll bosszút, és agyonveri. Azután meg az ő fia és így tovább, amíg mindannyian ki nem irtjuk egymást?

Ha a bíróságon döntés születik, az az egyik félnek mindig rossz. És azt fogja gondolni, hogy vele igazságtalanság történt. Ha fordítva ítélnek akkor meg a másik gondolja azt. Ezek szerint minden bírósági tárgyalás után verekedni kell?

Épelméjűnek számít aki így gondolkodik?

Baszod Béla 2009.11.03. 18:04:56

Beszoptad. Ennyi. Lepj tul rajta.

Égbekiáltó 2009.11.03. 18:21:41

A posztolónak nem a rendkívüli felmondás jogosságával volt eleinte gondja, ezt ő maga is elismeri amikor azt írja, hogy azért kérte a rendes felmondást, mert rendkívüli esetén nem járna neki a 3 hónap segély. Tehát nem azt mondta a főnökének, hogy ne rúgj ki rendkívüli felmondással, mert igazságtalan lenne és túlreagálod az ügyet barátom, hanem a megélhetését veszélyeztette volna. Ezek után a Bíróságon pedig arra ment rá, hogy vele szemben jogsértés történt. Ez ám a következetes védekezés. Valószínű az első és harmadfok felismerte ezt.
Egyébiránt én is páros lábbal rúgnám ki az alkalmazottamat ha mások előtt bemutatna nekem egy szóváltás végén. Egyrészt a főnöki tekintélyemet sértené, másrészt emberi méltóságomban megalázna, harmadrészt akinek ilyen a vitatkozási kultúrája azzal én egy percig nem tudnék tovább dolgozni.

SLacc 2009.11.03. 18:22:45

@heliox: utána meg majd a főnök fia őrajta áll bosszút, és agyonveri. Azután meg az ő fia és így tovább, amíg mindannyian ki nem irtjuk egymást?
Ja, ja, ez a cotoga. És nincs több probléma!

vu2 (törölt) 2009.11.03. 18:27:57

@Égbekiáltó:
A fönöke már elszúrta, amikor nem vette észre, hogy gond van az általa vezetett helyen. Ez teljesen a főnök hibája; csak hiszi, hogy képes embereket vezetni.

vidéki suzukis 2009.11.03. 19:04:23

Arról miért nincs egy szó sem, hogy a felülvizsgálati eljárásban benyújtott-e valamit az ipse ügyvédje is, vagy csak a munkáltató?

Az "egyezményes jel" bemutatása meg szerintem okot adhat rendkívüli felmondásra is ("...egyébként olyanmagatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi"), ha egyéb körülményekből más nem következik (pl. csak viccből mutatott be).

indapasssucks 2009.11.03. 19:04:42

"Ezért kell figyelni a pontos jegyzőkönyvezésre."

Erről ha lehetne még pár szóban, az talán világosságot gyújtana (nyilván csak én nem tudom, hogy egy bírósági tárgyaláson mit tehetek, hogy valami bekerüljön a jegyzőkönyvbe).

Eddig azt hittem, a jegyzőkönyvbe az kerül be, amit a bíró úgy akar.

Crystalwolf 2009.11.03. 19:35:09

@indapasssucks: A jegyzőkönyv vezetés felügyelete valóban a bíró dolga és joga, azonban megalapozott kérés esetén kötelessége abba felvenni általa alapesetben nem felvett dolgokat is. Ilyen például, ha a jegyzőkönyvbe lejegyezni kért dolog másik eljárás indítására alkalmas bizonyíték. Például olyan magatartás vagy kijelentés ami a sérelmező fél jogait sérti, de alapvetően nem tartozik a tárgyalt ügyhöz; stb.

Crystalwolf 2009.11.03. 19:45:32

@Égbekiáltó: A fönöki véleményeddel nem akarok vitatkozni, de ...
abban talán egyetértünk, hogy az adott szituációban a fönök az irányító fél. Amennyiben a vita nyilvános és elfajul, alapvetően neki kellene tennie a nem nyilvános lezárásért (például behívni az alkalmazottat az irodába), hiszen az alkalmazott nem "utasíthatja". Szerintem amennyiben nyilvánosan "flegmáskodik" csak azért, mert ő a fönök, akkor nem sok keresnivalója van a posztján. Sok fönök nem szakmai érdemei miatt van a helyén, hanem a megfelelően hosszú és játékos nyelve miatt. A poszt alapján csak egy ürügy kellett az illető eltávolitására, a fönök a tekintéjét ezzel nem állította helyre, maximum a háta mögött küldik el melegebb éghajlatra és tesznek alá ott ahol csak lehet. Ilyesmin pedig nem kis pénzek mehetnek el bukott projektek és hasonlók formájában. Vezetni nem erőszakkal, hanem ésszel kellene, mindenki érdekeit figyelembe véve.
Ezt miért nem tudjuk megtanulni a nagy magyar felsőoktatásban, diplomások?

LegjobbVagyok · http://legjobbvagyok.hu 2009.11.03. 19:48:45

Idevág a klassziks szánalmas villámkomment: minek ment oda??? :)

drbankjogasz 2009.11.03. 19:56:36

@indapasssucks: a jegyzőkönyv elkészültétől számított 15 nap alatt írásban lehet kiogásolni, ha valami nem hangzott el, ne úgy hangzott el vagy kimaradt - és ma már hangfelvételt lehet készíteni a tárgyaláson, nyíltan ki lehet tenni a magnót. És jobb is azt megtenni.

flimo13 2009.11.03. 20:00:07

A munkáltatónak mibe fájt volna rendes felmondással kirúgni? Felmondási idő, végkielégítés, ami rendkívülivel nem kellett?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.11.03. 20:14:11

Miért van az, hogy a bíróságok különböző "fokai" különböző, egymásnak homlokegyenest ellentmondó döntéseket hoznak?

drbankjogasz 2009.11.03. 20:19:25

@Vienna: sajnos már az egyszerű embernek is feltűnik, hogy a bírák egy része nem tartja be a törvényt; másrészt hová fordulhatnak, ha a legfelsőbb bíróság is rohadt zsidó komcsik gyülekezete, akik nem szolgáltatnak igazságot. ez a szánalmas!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.11.03. 20:22:54

De tényleg van ilyen? Piszkáló főnök? Bemutató alkalmazott? Hol dolgoztok, útépítésen? :D
És ebből bírósági ügy..istenem..

Ovis gyerekek közt vannak ilyen ügyek. Amúgy a főnök egy köcsög, az alkalmazott meg egy hülye. Istenem..bemutat neki.. És a bíróságon(ami amúgy tényleg következetlen és degeneráltak gyülekezete) meg azon civakodnak, hogy baráti viszonyba vannak-e vagy sem.

Unter Bahn (törölt) 2009.11.03. 20:41:48

Nem derült ki számomra, hogy akkor most tényleg volt-e jó viszony közöttük vagy sem. Mint ahogy az sem, hogy a 'fuckoff' a történetben minek a kifejezésére szolgált.

Én olyan 'évődős' kapcsolatban álltam a közvetlen főnökömmel, aki ha megkérdezte hogy melyik busszal megyek haza, aztán kiigazított, hogy úgy gondolta, hogy majd a 6-8 túlóra után, merthogy bent kellene maradni, én mondtam hogy de dolgom van nem érek rá, mire ő meg hogy ő nem kérdezte a túlórát, hanem mondta... és bizony előfordult hogy kicsúszott a számon egy "kapd be" vagy "sz.pjatok le", de kettőnk között ez belefért.

A nagyfőnökök felé meg marad a fogak között szűrt szitok, vagy a feszkó levezetése számítógépen, budiajtón, lemezszekrényen vagy valamelyik lángosképű kollégán:-)

Szóval egyik munkahelyemen amikor baj volt a kifizetésekkel, egyik kissé ittas (de szabadidős, csak fizuért bejövő) kolléga kiírta a pénztár ablakára, hogy "kurva anyját a főnöknek", másnap ezért személyesen és ugyanazon az üzenőfalon is bocsánatot kért, ennek ellenére azonnali hatállyal kirúgták - szerintem túlreagálva a dolgot, mert nem csak akkor, hanem már máskor is többször elhangzott az első mondat egymást közt, tehát volt igazság benne...

Unter Bahn (törölt) 2009.11.03. 20:43:04

Ja, az lett volna a lényeg, hogy a fuckoff a munka megtagadását jelentette, vagy csupán véleményét az adott munkaügyi helyzetről?

Csigorin 2009.11.03. 20:48:22

@vu2: igaza lehet hogy van, munkája azonban nincs... van a főnök meg a beosztott. A kettő közt az a különbség h előbbi azt csinál amit akar, utóbbi azt amit előbbi mond. ha nem tetszik, találnak 100 másikat a helyére. Pont. Akármi is van leírva a Munka Törvénykönyvében. Ilyen világot élünk...

Hümüzhümümüz 2009.11.03. 20:56:22

INTERNET!!! Ha nagy a feszkó, küldj neki fuckoffot mailben (persze ne a sajátodról)...

Vagy hívogasd aluljárós sim kártyáról, hajnali 3-kor. Esetleg vigyél kávét az automatából és köpj bele. De fuckoff??? Én korábbi főnökömnek buzi üziket küldtem, miután kirúgott. Jöjjön a Capellába, meg ilyenek. :D:D:D Nem tom lett-e belőle valami baja. De a fuckoff... Élőben. :S Én is kirúgtalak volna. :S

Utólag am nem értem a rinyád, sorry... :( Tudom feszkó, meg minden, de hagyd a francba. Max majd a perköltséget is rádverik.

waterman 2009.11.03. 21:32:40

én meghallgatnám, hogy mit szerettél volna igazolni. ha jól értem, amit írtál, elismered, hogy nem volt OK bemutatni, sőt a felmondást sem vitatod, csak azért ne legyen rendkívüli, mert anyagilag rosszul érint. szerinted ez így korrekt. te mit tettél volna, ha neked egy f.... bemutat. én biztos kirugtalak volna, + még egy polgári per, hogy ne legyen kedved többet mutogatni.

waterman 2009.11.03. 21:35:11

@drbankjogasz: idézd már jogszabályt, ami szerint engedély nélkül bárki készíthet hangfelvételt ? lássuk, hogyan megyen a bankbajogászkodás_dr.!

vu2 (törölt) 2009.11.03. 21:55:53

@Csigorin:
Azzal lehet megtenni, aki hagyja. Ha azt gondolja valaki, hogy bele lehet rúgni, azt rugdossák is rendesen, egy idő után már ő igényli. A főnök nem tehet meg mindent. A világ olyan, amilyenné tesszük. Egy kis engedés itt, egy kicsi ott, aztán már csak csodálkozol, mint ahogy most, hogy ilyen a világ. Legfeljebb a tied.

Égbekiáltó 2009.11.03. 21:58:48

A blogmotor eltüntette a hozzászólásomat ezért rövid leszek.
A posztoló elismerte, hogy beintett, ez pedig alapos ok a rendkívüli felmondáshoz. A Bíróság valószínűleg ezért nem hallgatta meg a tanúkat, mert irreleváns hogy milyen volt a viszonyuk, a beintés akkor is beintés. Ez annyira lényegtelen hogyha jól sejtem egyik Bíróság sem adott helyt ennek a bizonyítási indítványnak, pedig a fellebbezés biztos tartalmazta.
Ez olyan mintha valaki itt a blogon elküldene melegebb éghajlatra de a mondat végére odaírna egy szmájlit. Attól hogy ott van még ugyanolyan sértő és lealacsonyító, ugyanúgy, mint a beintés nagyközönség előtt mégha viszonylag jóban is voltak.
A főnök helyében még ellenkeresettel is élnék személyiségi jogaim megsértése miatt vagy ha durva akarok lenni rágalmazásért.

vu2 (törölt) 2009.11.03. 22:37:29

@Égbekiáltó:
Biztos beperelném a munkakaadót munkahelyi stresszért.

monicq 2009.11.03. 22:58:30

Én ismerem az ügyet,a főnök cseszeget két napig,szólsz neki hogy hagyja abba de nem,és teljes csendben mutatott be, senki nem látta, nem hallotta, csak a főnök.Ja és a másod fok a munkavállalónak adott igazat, elég sok pénzt itélt meg, indoklásukban benne volt hogy ez nem felel meg a rendkívüli felmondásnak, és hogy szerintük olyan viszony volt az ügyfelek között ami ezt a mutogatást nem olyan súlyú, csak a normál felmondás lett volna helyes.Ezek után itélt megint mást a lf.fok.
Szerintem érdekes..azéé..

Égbekiáltó 2009.11.04. 00:15:01

@vu2: Ha ezt eredményesen meg lehetne tenni a sok kártérítés miatt nem maradna munkahely:) De örülök, hogy a te munkahelyed tuti stresszmentes.

Égbekiáltó 2009.11.04. 00:35:04

@monicq: Namost volt tanú a beintésre vagy sem? Mert a posztoló azt írta a tanúk csak a főnökkel való kapcsolatát tudták volna bizonyítani. És te is azt írod, hogy senki sem látta, nem hallotta. Akkor te honnan tudod, hogy így történt minden? Ja, mesélte a sértett? Akkor biztos igaz.
Kicsit életszerűtlen ez a teljes csendben bemutatás. Ha a főnök folyamatosan felbassza az agyam akkor nem visszafogottan és teljes csendben mutatok be. Bár most hogy belegondolok a bemutatásnak nincs is zaja, tehát főszabály szerint teljes csendben szokás végrehajtani:)

Az is már elárul egysmást az ügyről, hogy a Bíróság jogerősen az alperesnek adott igazat. Pedig köztudott, hogy a munkaügyi Bíróságok igencsak részlehajlóak (helyesen) a munkavállalóval.

A másodfok meg elrugaszkodott a valóságtól. Persze, azok után, hogy a főnöknek bemutatnak még legyen rendes felmondás, hogy a mutogatós srác kapjon 7 év után végkielégítést, felmondási időre pénzt... Hogy én erre miért nem gondoltam amikor eljöttem előző munkahelyemről. Bemutatok a főnöknek és orra alá dugom a másodfok ítéletét miszerint ez nem ok a rendkívüli felmondásra. Én meg kapom a végkielégítést meg a két hónap pénzt. Hogy én erre nem gondoltam.

Emberileg érthető a bemutatás, viszont ebben az esetben ne ugráljon ha már bevállalta.

Crystalwolf 2009.11.04. 05:13:14

@Égbekiáltó: Nagyon harcias valaki. Remélem ön nem az a tipikus magyar fönök, aki nagy harcok árán, mindent elveszítve (emberi, erkölcsi tartást; egyéb alapvető emberi értéket) jutott el idáig. Sajnálatosnak tartanám. Tekintve, hogy a pontos körülményeket egyikünk sem ismeri, így a "A főnök helyében még ellenkeresettel is élnék személyiségi jogaim megsértése miatt vagy ha durva akarok lenni rágalmazásért." kijelentését kicsit erősnek tartom. Az ön által javasolt perben nem tudna mivel bizonyítani, előkerülnének az eset pontos körülményei, amiket szerintem nem véletlenül takar most homály. Érdekes lenne tudni, hogy a vita milyen témában zajlott, mert ha szakmai vonal volt, akkor lehet, hogy a fönök épp most rúgta ki azt, aki jót tett volna a céggel, még ha helytelen módon is. Amennyiben pedig ezt egy vezető nem tudja/akarja mérlegelni, mert ő a "kiskakas a szemétdombon", akkor nagyon gyorsan le kell onnan rúgdosni. Szerintem egy figyelmeztetés vagy esetleg az eset további résztvevői elötti nyilvános bocsánatkérés megfelelőbb üzenetet hordozott volna.

Crystalwolf 2009.11.04. 05:17:46

@Égbekiáltó: Lefelejtettem egy valamit. Tudtommal fel lehet mondani közös megegyezéssel is. Ennek keretében pedig nem feltétlenül kell végkielégítést fizetni. Jelen esetben a fönök is idegből cselekedett, ami a helyzetre való tekintettel valamelyest érthető is. Azonban továbbra is azt mondom, hogy vezető szerepben az ilyen magatartás kérdőjelek egész sorát veti fel. Vagy csak túl sokat gondolok a vezetőkről, mint Istenekről?

hapcika 2009.11.04. 09:14:35

Félreértetted a főnököd. Ő nem hitte, hogy baráti a kapcsolat, te meg igen. Bocsánatot nem kérsz nyilvánosan, de elvárod a kérésed figyelembe vételét. Az ember ura minden cselekedetének? Te ura vagy?

Égbekiáltó 2009.11.04. 11:17:42

@Crystalwolf: Nyugodtan tegezz, ez a net. Közös megegyezés csak akkor számítana ha jót akarnék tenni egy alkalmazottal. Ebben az esetben mi okom lenne rá?
Nem vagyok harcos de szeretem több oldalról megvizsgálni az eseteket. A jaj szegény posztoló mert kiszúrt vele a gonosz főnök hozzáállás olyan unalmas. Az első és harmadfok ellene ítélt, köztük a Legfelsőbb Bíróság, ez azért elgondolkodtató, nem?
Amiket te leírtál még nem menti fel a bemutatás alól a srácot, legfeljebb az indítékát világítja meg.
Amit a főnökökről írtál így igaz és bárcsak így működne a valóságban is. Gondolom még nem dolgozol vagy ha igen akkor nem egy hierarchikusan működő szervezetnél. Minden cégnél megvan a szemét főnök típus, és furcsa de vannak ennek a fajtának előnyei is.

vu2 (törölt) 2009.11.04. 12:04:24

@Égbekiáltó:
Stressz itt is van természetesen. A negatív irányú stresszt kezeljük és levezetjük, irányítjuk. A pozitív irányú stresszt a célokhoz igazítjuk.

Utolsó hozzászólásodnál érdekes, hogy unalmasnak találsz valamit, ami dolgozói szempontból az egyik legfontosabb tényező. Továbbá kérdezed, hogy mi okod lenne jót tenni egy alkalmazottaddal. Nyilvánvaló, hogy nem te irányítasz, hanem téged irányítanak a szituációk és ennek megfelelően reagálsz csak.
A szemét főnök típus nem mindenhol található meg csak azért, mert sok helyen valóban van ilyen. Erre valójában nem típus kell, megfelelő hanem eszköz, ami nem feltétlenül egyenlő a szemétnek tulajdonítható viselkedéssel.

Csanna 2009.11.04. 14:50:56

@Crystalwolf: "közös megegyezéssel" a munkaviszonyt meg lehet szüntetni, de ez nem a munkaviszony "felmondásának" kategóriájába tartozik. Attól "közös megegyezés", hogy mindkét fél akaratával egyezően szünik meg a munkaviszony. A posztolónak ez lett volna a legrosszabb megoldás, ugyanis, ha közös megegyezéssel szünik meg a munkaviszonya, akkor méginkább nem lett volna jogosult munkanélküli segélyre.

Csanna 2009.11.04. 15:55:19

@waterman: a felvétel készítésére lehet engedélyt kérni. Amennyiben a bíróság ezt megtagadja. Ennek tényét és a megtagadás okát jegyzőkönyvbe kell venni.

Égbekiáltó 2009.11.04. 16:00:46

@vu2: Elgondolkoztam, hogy vajon direkt értelmezed félre a hozzászólásomat, vagy csak nem veszed a fáradtságot hogy pontosan értelmezd. Lényegében mindegy mivel nem akarok felvilágosító órát tartani, ezért inkább hagyom. Lásd úgy ahogy látni akarod.

3006 2009.11.04. 16:02:15

A pénztárból kivett alkalmazott- amikor a főnöknő ült be- kivülről a többi hirdetmény közé kiragasztotta az ismert ábrát a szöveggel ( angolul- magyarul)hogy a ketrecben levő majmot ne etessék.
Erre kirúgták.
Munkaügyi per van belőle, de annak bizonyítása, hogy a plakátot ki tette ki elég necces.

isti77 2009.11.04. 17:39:46

"Munkaügyi per van belőle, de annak bizonyítása, hogy a plakátot ki tette ki elég necces."

Kesztyűben tette ki a plakátot? Mert ha nem, igen egyszerű bizonyítani.

isti77 2009.11.04. 17:45:01

Egyébként meg az a főnök is hülye, aki a magnügyeit megosztja az alkalmazottaival (és persze vice versa).
Egy munkakapcsolatnak előbb-utóbb, így vagy úgy vége szakad, és ha éppen "úgy", akkor felesleges muníciót adni a másik fél kezébe, amit felhasználhat ellened.

monicq 2009.11.04. 17:51:29

@Égbekiáltó: csendes őrült a bemutató munkavállaló, orvos -asszisztens munkakapcsolat , és igen megtörtént az ügy, akár életszerűtlen neked akár nem, sajnos.

Crystalwolf 2009.11.04. 17:52:04

@Égbekiáltó: Már 10 éve dolgozom, nem egy fönököm volt már, és bizony mindig hierarchikus szervezetnél voltam nem magas beosztású munkavállaló. Találkoztam szerintem mind a két oldal különböző fokozatú képviselőivel. Nem hiszem, hogy a szemét fönök típusnak meg lenne a haszna. Ha másért nem, akkor a cég érdekeit nem szolgálja az ideges, idegileg túlfeszített, görcsös munkavállaló. Nem termelékeny, ötleteit megtartja magának, nem érzi magáénak a céget, így nem is tesz érte; első adandó alkalommal alárak a "fönöknek". Ilyesmiken pedig cégek úszhatnak el. A kérdéses esetben nem azt mondtam, hogy fel kell menteni a posztolot, vállalja fel a következményeket, de ha valakire sok évig nincs panasz egy cégnél, akkor az már megbecsülendő szerintem és ez igenis mérlegelési alap. Jó lenne tudni, hogy ennek az esetnek milyen következményei (lelki és mentális) lettek a cégben maradott, hasonlóan sokat szolgált emberekben. Van e kedvük ezek után még feccőlni bármit is ebbe a cégbe, ebbe a fönökbe, aki a legkisebb alapvetően elhanyagolható "hiba" miatt kirúg bárkit.

vu2 (törölt) 2009.11.04. 17:55:35

@Égbekiáltó:
A fórumok hátránya, hogy csak írt szavak vannak. Ez van; dehogy akarom félreértelmezni.
Egymást rángatjuk (nem mi itt), pedig tennivaló bőven lenne. Egyszerű az álláspontom : ne csináljunk újabb akadályt magunk elé, így is van már éppen elég. Ha ez nem tetszik, elfogadom; nekem nem fáj.

waterman 2009.11.04. 19:36:35

@Csanna: tehát akkor csak úgy nem lehet kitenni a magnót és felvenni az "adást", mert ezt állította az egyik kedves beíró. ez azonban nem igaz.

Égbekiáltó 2009.11.04. 21:48:10

@monicq: Csendes őrült a most panaszkodó munkavállaló? Akkor miért is sajnáljuk? Egy őrülttel nehéz dolgozni. Ha már te is őrültnek nevezed, akkor gondolom nemcsak ez az egy bemutatás volt a rovásán.

monicq 2009.11.04. 21:58:07

@Égbekiáltó: jaj már.... komoly, rendes,megbízható a munkavállaló, nem harsogó, kiabálós , ezért írtam rá hogy csendes "őrült " .Ne mondt, hogy nem értetted ! :S

Csanna 2009.11.05. 11:40:15

@waterman: nemrégiben változott a Pp. @monicq: a munkavállalót itt senki nem ismeri, ezért mindenki azt ír róla, amit éppen jónak lát. Ugyanígy a "főnököt" sem ismeri senki, de az ítéleteket sem. Ha valóban segítséget, vagy inkább együttgondolkodást vár a posztoló, tegye fel az ítéleteket, természetesen a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett a neveket és címeket kitakarva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.11.07. 03:19:32

nem tartozik szorosan a temahoz de kikivankozik
a'merikaban elek jo regen es 2 hasonlo esetet lattam
az elsonek reszese voltam, akkor arufeltolto voltam eft aryhazban es az egyik kollegam nem nagyon kedvelt, akkoriban meg en se beszeltem nagyon andolul es hat szoval voltak gondok, meg hat nem volyam amerikai, egyszer kisebb szovaltas utan felmutatta a kozepso ujjat es pechjere pont annam a pillanatban lepett ki a supervisor
5 perce volt tavozni, az elozmentek se erdekeltek, masnap a " munkaugyon'rendkivulivel" elbocsajtottak
engem meg se jallhattak

masik ez mar frissebb egy hotelben melozok nem nagy beosztasban de tobb mint pincer, nade a pasi akirol szo van az kegakabb az elso 5-ben a rangletran
beszolt egy csajnaka konyhan nem tudom pontosan mit mert nem voltam ott, de a lenyege egy eros felindulasbol elkovetett. hat magyarra atteve, mondjuk sz.. le" volt
a jany rogton lement a "munkaugyre, elmondta, itt lehivtal azokat akik akkor ott voltak
Ok elmondtak, elhangzott a kijelentes
kapott fel orat a tavozasra a majdnem chef

es nem ment birosagra egykuk se
de hiaba is mentek volna

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.11.07. 03:22:14

elnezest az elutesekert de sotetben ennyit tudok
mert Mary alszik
ezert van sotet
süti beállítások módosítása