Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Lenyúlták a póker számlám

2009. július 06. - zugügyvéd

Az alábbi ügy fő kérdése az, hogy vajon milyen itthonról is elérhető  jogérvényesítési lehetőségek vannak egy külföldi weboldal esetleges jogsértéseivel szemben?


Tisztelt Zugügyvéd!
 
Egy hobbi pókerjátékos vagyok. Jelenleg eléggé elterjedt a póker, sokan szórakozásból játszanak, én viszont évek során eléggé elmerültem a pókeres irodalmakban, témákban, illetve elég sokat játszottam ahhoz, hogy tudjam sikeresen is űzni, már-már pótlólagos jövedelemforrásként tekintettem a hobbimra. Jelenleg itthon jogilag eléggé szürkezónában van a szabályozás, nem vagyok benne teljesen jártas.

2007 nyarán beregisztráltam a Party Poker terembe, és nyitottam egy pókeres számlát. 2009 májusában az addig összegyűlt pénzemet szerettem volna kiutalni a teremből, 6500 dollárt. Igazából egy rutin számlaellenőrzésnek indult a dolog, de -az én hibámból is - elbeszéltünk egymás mellett, én valótlan dolgokat állítottam, amit viszont a későbbiekben tisztáztam, mind levélben, mind telefonon.

Tehát a pénzt szerettem volna kiutalni a saját Moneybookers számlámra. Lényegében a Moneybookers egy internetes számla, többek között az online pókertermek be ill. kifizetését is meggyorsítja, de nem csak erre szolgál, hasonló mint a Netteller, így nem kell napokat várni egy tranzakció kiadása után, mint például egy banki átutalásnál. Tehát zárolták a pókeres számlámat, majd kértem a kiutalást, ekkor ők újra megnyitották azt, és találtam rajta extra 3000 dollárt. Az egyenlegem akkor 9500 dollár volt. Ahhoz a pénzhez én abszolút nem nyúltam, nem is ismerem azóta sem a forrását.

Ezután ismét zárolták a számlám, és azt állítják, hogy én azt a 3000 dollárt mások számlájáról loptam le, valamilyen módon. Ez egyszerűen nem igaz. Próbáltam többször beszélni a support-tal, már tolmácsot is fogadtam, megvannak a telefonbeszélgetések, ill. a levelezéseink többsége is. Amit pontosan állítanak, hogy az én MoneyBookers számlám más játékosok számláihoz is kapcsolódik -az ő tudtuk nélkül- és azon keresztül loptam le valahogy?? a 3000 dollárt. Közben az összes számlatörténetet lekértem a Moneybookers-től, de mindegyikről tudom hogy mi volt, semmilyen 3000 dolláros tranzakció nem futott keresztül rajta. A Party Poker viszont állítja, hogy én csalással szedtem össze a 3000 dollárt, így zárolják a pókeres számlámat, a pénzt (összeset) elkobozzák, és ami számomra talán a legérthetetlenebb, hogy SEMMILYEN információt nem adnak ki nekem a " belső nyomozásukkal" kapcsolatban.


Nem tudom hogy kik károsultak, mikor, milyen összegben, csak nyeljem le, hogy én valakiket valahogy állítólag megkárosítottam, de ők semmilyen bizonyítékot nem osztanak meg velem. Igazából már annyira elfajult a dolog, hogy fenyegettem őket, média elé viszem az ügyet, stb..de semmi választ nem kapok. Utánajártam, hogy a Giblaltári bíróságon lehetne őket perelni, amihez sem időm, sem pénzem nincs. Van esetleg valami lehetőségem, hogy jogi, vagy bármilyen úton visszakapjam a pénzemet, vagy tisztességes eljárást kapjak az ügyemben?
 
Tisztelettel: Gergő

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr511230263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sertésmájkrém 2009.07.06. 18:47:28

Az igen, ilyen összegnél azért már nem árt egy "valós" bankszámla egy dombornyomott kártyával.

Engem a moneybookers úgy szivatott meg, hogy egy befizetésemet vmi szabályra hivatkozva szabálytalannak minősítették és a lóvét egyszerűen megfelezték... Nem nagy összegről volt szó, ami miatt max nyelni lehet egyet, de azért ez után már nem erőltettem a kapcsolatot velük. Egy másik befizetésem után meg napokat kellett emailezni míg hajlandóak voltak jóváírni.

emzéperiksz 2009.07.06. 19:08:19

Úgy látom, a brit pénzügyi felügyelet adott nekik engedélyt. Írjál az ottani pénzügyi ombudsmannak panaszt, azzal nem veszítesz semmit.
www.financial-ombudsman.org.uk/

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.07.06. 19:11:56

Elég érthetetlen történet, sokan majd megkérdőjelezik itt, de ez mindegy is.

"Igazából már annyira elfajult a dolog, hogy fenyegettem őket, média elé viszem az ügyet"

Én is ezt tudnám ajánlani, mint pénzkímélő "megoldást". Vagy lesz a számodra eredménye, vagy nem. De másokat mindenképpen figyelmeztetsz erre a veszélyre.

Hasonlót tudok: Van ahol 18 éven alulinak tilos szerencsejátszania. Ez addig nem szokott gondot jelenteni, amíg csak beteszi a pénzt. Amikor viszont nagyot nyer, rögtön kiderül, hogy nem jár neki a nyeremény.

regent123 2009.07.06. 19:44:26

Nyilván elolvastad a szerzödést, mikor regisztráltál a PartyPoker-hez.
Ott feketén fehéren áll, hogy a Gibraltári bíróság az illetékes vitás ügyekben. Ebben semmi különös nincs.
A Moneybookers számládhoz több PartyPoker account is tartozott, ezt te is elismered. Ez az úgynvezett multiaccountolás, és tiltott.
Innentööl kezdve minden további csak szófecsérlés, teljesen mindegy, hogy lett 3000$-od, vagy nem, és hogy honnan.
Nyilván nem ellenöörzik naponta a több tízezer felhasználó pénzmozgását, és számláit, de kifizetésnél jobban megnézik, és ha szabálytalanság gyanúja merül fel, akkor kivizsgálják.
Errööl neked miért is tartoznak beszámolni?
Ha számukra bebizonyosodik, hogy csaltál (nem tartottad be az amúgy általad elöözetesen ismert, és elfogadott szabályokat) akkor zárolják a számlád. Ha ezzl nem értesz egyet, akkor jegi úton tiltakozhatsz ellene. Gibraltárban.
Ez van.

regent123 2009.07.06. 19:49:33

Mivel magam is pókerezek, több hasonló esetrööl is tudomásom van fórumokon keresztül, de még olyannal nem találkoztam, ahol a felhasználó ne lett volna sáros valamiben.
Mondjuk nem kell nagy dolgokra gondolni, ha pénzt kell kifizetni minden pókerterem leleményesen találja meg a nem fizetés lehetööségét.
De az is igaz, hogy több százezren pókereznek világszerte, és java részük renben megkapja a pénzét.

Döglött Guminyúl (törölt) 2009.07.06. 19:55:03

Lya. Pöcsfej. Inkább kurvázz, ne pókerezz. Vagy basszál sünt.

Pókercsaló · http://pokercsalo.blog.hu 2009.07.06. 20:04:30

"elbeszéltünk egymás mellett, én valótlan dolgokat állítottam, amit viszont a későbbiekben tisztáztam, mind levélben, mind telefonon." Ezt csak úgy hiszed, hogy tisztáztad. Mostanában ami a nem teljesen magyarázható, simán ráfogják, hogy pénzmosás, csalás, lopás. Főleg a Party Poker, ami egy tőzsdén jegyzett cég és éppen az USAval erőlködik, hogy ne tartsák teljesen bűnözőnek. Amúgy picit elnagyoltad a leírást, ennél jóval részletesebb kéne. Mit hazudoztál nekik össze az elején, pl ez lehet, hogy lényeges.

sandorn (törölt) 2009.07.06. 21:13:17

Hello,
Csak nem chipdumping?:) Amúgy kisebb tételekben kellett volna kivenned, akkor nem tűnt volna fel nekik.

lolperec 2009.07.06. 21:18:41

ja, amúgy a partypokeren többnyire botok ellen játszol.. már ha máshol nem..

geri007 2009.07.06. 21:33:52

Hi! Én lennék a szerző. Reagálnék a hsz-okhoz.
1. Van munkám, a póker a hobbim :)
emzéperiksz: köszi, meg fogom tenni.
regent123: Igen elolvastam a PartyPoker Terms&Cond.-ét, tisztában vagyok a multiaccolással, és azzal is hogy nem csináltam. Tudtommal egyetlen egy számla tartozhat az MB számlámhoz, az amivel játszottam.
pókercsaló: Az elején azt állítottam hogy 2008-ban az első és utolsó befizetésem egy másik MB számláról jött a pókeres számlámra, de az playertransfer volt, ami engedélyezett a teremben. Utána állította a PP azt hogy az MB számlám illegális tevékenységekkel hozható összefüggésbe. Aztán a legutolsó verziójuk az lett, hogy mások számlájához kapcsolódik -az ő tudtuk nélkül- és így szedtem le a szerencsétlenek pénzét.

rat69 2009.07.06. 21:57:48

én meg csak annyit szeretnék hozzátenni hogy ne csináljatok semmi gyanúsat a partynál mert egyből zárol minden pénzt a számlán és lehet is elfelejteni
- nekem 150$-om bánta, a bűnöm annyi volt hogy a haverom regelt és elnyertem a bónuszos pénzét = bónusz csalás ;)

amúgy meg egy hasonlóan másik komoly ügy:

www.antipartypoker.com/

és senki ne játsszon a party pokeren mert az egyik leg****abb oldal a pókertermek közül. Van ezer másik jobb és nagyobb /persze ez csak egyéni vélemény - mindenki azt csinál amit akar :) /

Pókercsaló · http://pokercsalo.blog.hu 2009.07.07. 08:28:07

"Utána állította a PP azt hogy az MB számlám illegális tevékenységekkel hozható összefüggésbe." Ezt két okból állíthatja 1) az MB mondja neki, ez esetben az MBnél kell tisztázd magad, de ha ez így van, akkor az MB is zárolta a számlád. 2) A Party állítja, ez esetben nem tudsz mit tenni, általában nem szoktak vitatkozni. Esélyed csak akkor van ha találsz egy ismerőst a Partyn belül aki elmondja, hogy mi a helyzet. 2+1) látják, hogy hülye vagy, és kamuzol, vagy egyéb disznóság van ami ide nem lett leírva, és most Ibizán cseszik el a pénzed a security team tagjai és jókat röhögnek.

punpa 2009.07.07. 10:05:58

Amennyiben valaki a szabályokat maximálisan betartva játszik, annak a pénze nincs veszélyben. (természetesen a számla megfelelő védelme esetén a játékos részéről)

Aki pedig azt tanácsolja, hogy menjen el dolgozni... nos az valószínűleg a 'léhűtő' férfi vizilabda válogatott tagjainak is ezt mondja, elvégre mit csinálnak azok, csak edzegetnek, vb-ken vesznek részt, milyen munka ez...

Metál -e a bimetál? 2009.07.07. 10:15:28

@punpa: nem igazán. ők sportolók, nemzeti hősök. nem szerencsejátékosok, akik sírnak ha egy gibraltári cég (lol...) átveri őket. továbbra is: get a life, és póker csak csajokkal, vetkőző kivitelben

Metál -e a bimetál? 2009.07.07. 10:18:00

nem igazán. ők sportolók, sőt, nemzeti hősök, sőt, adóznak is. nem pedig szerencsejátékosok, akik itt sírnak hogy egy gibraltári cég (lol) átveri őket. amúgy továbbra is: get a life, pókert pedig csak csajokkal, vetkőző verzióban...

Metál -e a bimetál? 2009.07.07. 10:19:13

na, fasza a blog.hu, sorry a duplakommentért

hbe 2009.07.07. 13:48:45

A lenti kérdésekre egyértelmű válasz kellene ahhoz, hogy bármit is lehessen mondani.
1. Egynél több partypoker account-od van-e?
2. Egynél több moneybookers account-od van-e?
3. Egynél több partypoker account-hoz volt-e használva a moneybookers számlád?
4. Egy partypoker account-hoz volt-e több moneybookers számláról befizetés?
5. Volt-e partypoker-en belül player transfer-ed, ha igen, kb. hányszor és milyen nagyságrendben.
6. Játszottál-e többször ugyanazzal az emberrel short-handed vagy heads-up asztaloknál?
7. Volt-e moneybookers transfered másik partypoker játékossal, akivel esetleg rendszeresen együtt játszottál?
8. "Tehát zárolták a pókeres számlámat, majd kértem a kiutalást, ekkor ők újra megnyitották azt, és találtam rajta extra 3000 dollárt." Ha zárolva volt a számlád, hogyan tudtál kiutalást kérni? Ezt a részt pontosítani kellene.

regent123 2009.07.07. 15:00:09

@geri007: Az tüünt nekem multiaccolásnak, hogy azt írtad:
"Amit pontosan állítanak, hogy az én MoneyBookers számlám más játékosok számláihoz is kapcsolódik -az ő tudtuk nélkül- és azon keresztül loptam le valahogy?? a 3000 dollárt."
Tehát volt neked egy accountod mondjuk "gergo25" néven, erre utaltál pénzt a moneybookersedrööl. Meg volt mondjuk egy "ger_go_88", meg egy G_erg_O_77" meg egy "geri007" account, és mindegyik kapcsolatban volt ezzel a bizonyos monebookers számlával. Ha ez igaz, és ahogy te is állítod, igaz, ez bizony gyanús, hogy multiaccount.
Vagy máshogy nem is értem, hogy hogyan kapcsolódhat a moneybookers számlád más, általad nem ismert userek PartyPoker számláihoz. Ez nagyon nem áll össze nekem.

hbe 2009.07.07. 15:21:39

regent123:
Úgy, hogy ha a partypoker megkérdezi a moneybookers-t, hogy xyz@abc.com mb account és def@xyz.com mb account között volt-e moneybookers transfer, mert valami gyanús a partypoker-nek, akkor a moneybookers erre a kérdésre egy igen/nem-mel válaszol.

Bohóc János 2009.07.07. 17:35:36

Lökjük őket a giblaltáli bílóság elé, a padlóla.
Dulván!

geri007 2009.07.07. 17:53:41

@hbe: 1.: Volt egy playmoney accom még 2006-ban, amihez nem kapcsolódhatott semmilyen külső számla.(Sem MB, sem banki)
2.:Nem
3.:Nem. Lekértem az MB tranzakció összesent, és nem volt semmilyen beutalásom. Kiutalásom volt, kétszer is a saját számlámról, sikeresen, de most hogy az egész bankrollt akartam kiutalni, ugye már nem ment.
4. Nem
5. Igen, kétszer kaptam ugyanazon személytől.
6.-7- Nem
8. Kértem a kiutalást, ők zárolták a számlám. Egy hét eltelt, és semmi, én mondtam, hogy szeretnék hozzáférni a számlámhoz. Erre megnyitották. rajta volt a +3000 dollár, majd két nap múlva megint zárolták, és azóta sincs feloldva.

Az egészben az a furcsa, hogy a MB-től is lekértem külön az egész számlatörténetet, ( a kezdetekig), és minden egyes pénzmozgásról tudok, nem volt olyan, hogy én valakinek is beutaltam volna. Az összes tranzakció ami az MB és a pókeres számla között volt, az két sikeres kiutalás, még 2008 ban.

Pókercsaló · http://pokercsalo.blog.hu 2009.07.08. 15:58:20

"Az összes tranzakció ami az MB és a pókeres számla között volt, az két sikeres kiutalás, még 2008 ban." Régen nem foglalkozom a Partyval, de nem az volt a szokás korábban, hogy oda nem fizetnek ki pénzt, ahonnan előtte nem utaltál be? Szerintem elég érdekes, hogy arra az MB címre engedték a kifizetést, ahonnan előtte nem volt depó.

M. Péter 2009.07.10. 10:32:19

Tegyel panaszt a winneronline, casinomeister vagy twoplustwo forumain. Nagyobb esellyel talalsz valakit, aki segiteni tud.

A nyúlon túl? 2009.07.13. 08:21:09

OFF

Pókercsaló! Mostanában nem frissül a blogod. Elfogytak a trükkök? :)

ON
süti beállítások módosítása