Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kerülgető garázdaság

2007. december 13. - zugügyvéd
Címkék: rendőrség

Mi tagadás az alábbi hír a Zugügyvédet is meghökkentette. Különösen a tényállás bizarr egy kicsit:  A mobiltelefonnal készített felvételeken az látszik, hogy a két fiú először csak kerülgeti egymást, majd utcai harcosok módjára összeverekednek. A fiatalok durva szavakkal hergelték, és egymás ellen buzdították a fiúkat. Komolyabb baja egyik párbajozónak sem esett.

T. Zugügyvéd!

Kissé megdöbbentett a múlt keddi hír:
Nyomozás a debreceni verekedő diákok ügyében!


Nyomozzanak pl. az RTL-klub ügyében is, akik folytatólagosan, üzletszerűen közvetítenek - az Ő kifejezésüket használva - " emberviadalt".
Vagy tartóztassák le az erdőben a szarvasbikákat.

Orwell forog a sírjában, nap mint nap.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr21262893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vernarancs 2007.12.13. 18:03:13

Fight-club. Hadd hulljon a fergese.

dr.justice 2007.12.13. 18:30:01

A garázdaságot már régen ki kellett volna venni a Btk-ból. Elég lenne a testi sértés és a rongálás, amely bűncselekményekkel halmazatban megáll, ha azok nem súlyosabban bűntetendők. Ez egy szocialista időkből származó, a szocialista együttélés szabályait sértő bűncselekmény.

Ha ez a verekedés garázdaság lenne, akkor az összes szurkoló felbújtóként, vagy pszichikai bűnsegédként felelősségre vonható lenne.
Ez a személyes motivációból fakadó verekedés - amelyen a helyszinen a nézők inkább szórakoznak, mint megbotránkoznak - szerintem nem kihívóan közösségellenes, így nem garázdaság.

Egyébként a rendőrség szempontjából jó dolog, hogy létezik a garázdaság, mert ezt elég sok nyílvános helyen elkövetett cselekményre rá lehet húzni. Senki nem jelent fel senkit, senki nem kéri a másik megbüntetését, de ez hivatalból üldözendő bűncselekmény, így elindul a nyomozás, amelynek felesleges erőlködés a vége, mert senki nem érdekelt abban, hogy elmondja mi történt. Ennek a bűncselekménynek sértettje sincs, csak az úgynevezett köznyugalom.

Mindezek mellett még a bírói gyakorlat sem egységes a garázdaság megvalósulásának megítélésében.

9mmPara 2007.12.13. 22:34:49

Nagyon kényelmes dolog ez a garázdaság. Sok minden belefér, aztán nem is kell feltétlenül vádemelésig vinni a dolgot. Kap a résztvevő az ügyésztől egy ejnye-bejnyét, boldogan beletörődik, ő sem erőlteti, hogy eljusson az ügy bíró elé. Aztán nem sok idő múlva, amikor már régesrég elfelejtette az egészet, koppan nagyot, mert "vele szemben intézkedést alkalmaztak".
Erre mifelénk a zsandárok élnek időnként ezzel a trükkel, hogy a volt zsandárkollégából lett gorillacég-vezető konkurrenciájának nehezítsék egy kicsit az életét.

red dragon 2007.12.14. 09:54:01


Garázdaság vétsége, így hívják. Mi volt a kérdés?

BSz 2007.12.14. 12:42:11

Jogilag érdekes az eset, de morálisannem nem annyira.

Melyikünk nem akarta volna beverni "annak a hülyének" a képét kamasz korunkban?! Nos valaki ezt meg is teszi (olykor még felnőttek is, ami ugye már szégyen). Csak eddig nem vették fel, meg nem tették fel netre.

Ovisokat mikor fognak bilincsbe verni? Mondjuk pedofilia, orgazdaság meg gyilkossági kísérlet miatt (kukimutogatás, mese DVD gyere, mászókáról lelökés).

Pigor 2007.12.14. 15:09:44

"Ovisokat mikor fognak bilincsbe verni? Mondjuk pedofilia, orgazdaság meg gyilkossági kísérlet miatt (kukimutogatás, mese DVD gyere, mászókáról lelökés)."

Nagyon jó! :)

Az egész "ügy" annyira abszurd (mármint, hogy ügy lehetett belőle), hogy sokáig én is csak meredten néztem a képernyőt: mi van. A szomorú viszont az, hogy amennyire "amerikanizálódunk", lehet, hogy ennek is hamarosan eljön az ideje... :(

Pigor 2007.12.14. 15:10:36

(Elnézést a "hogy" túltengésért...)

abandi 2007.12.15. 00:54:39

Kölök csíny...a média felelősége, hogy hír lett belőle...
Érdekes: a cigánybűnözők emberölési kísérletéről soha nincs vidijó...meg hír...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.12.18. 09:26:46

Tisztes, polgari helyeken az ilyesminek a meltanyos buntetese az osztalyfonoki into. Akkor a Pal utcai fiuk az csoportos garazdasag? Felfegyverkezve? a A torokmez(???) arus olasz meg felbujto aki raadasul bunsegdnek ajanlkozott fel? REndes helyeken a gyereket az apja otthon pofonvagja ezert, majd elmagyarazza, hogy utokezzel ellentetes iranyban kell elhajolni es felutni, vagy pedig utikezzel azonos iranyban hajolni es ellentetes kezzel horogutest utni. Esetleg utokezet behuzni a vall ala, es terdet feluzva tokonrugni a masikat, figyelve mert ilyenkor a masik fejelessel es a szabadon maradt kezevel belharccal probalkozhat...
De komolyan. Ket iskolas gyerek osszekveredett. Egy pofon: miert verekedtel fiam? Meg egy pofon: szegyeneszemre kikaptal? Innen lasd fent :-)
Mihail Tal jut eszembe, aki amikor eppen nem volt idult alkoholista, egy szovjet iskolaban tanitott, ugy is mint kirakat... (M. Tal sakkvilagbajnok volt) allitolag egyszer eszrevette, hogy ket diakja a pad alatt sakkozik. Megvarta, hogy vege legyen a partinak, majd beirt mindket diak ellenorzojebe, az egyikehez meg az is odairta, hogy a buntetese szigorubb, mert csunya szarvashibaja vezetett a matthoz...
süti beállítások módosítása