Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Perbe hívott Lomnici

2007. szeptember 05. - zugügyvéd
Címkék: bíróság

Minda úr 1997 óta 36-szor jelentett fel bírót, és 15-ször ügyészt. A Központi Nyomozó Főügyészség rendre megállapította, hogy az adott feljelentés tulajdonképpen nem feljelentés, mert egyetlen olyan tényt, körülményt, adatot nem tartalmaz, ami annak minősíthetné. Kis jogi abszurd az Indextől.
Kis ízelítő:

 

Mint írtuk, Minda Zoltán megállapítási pert indított Lomnici Zoltán és Vastagh Pál ellen. Az eljárást május 25-én első körben elutasították, mondván, a felperesek nem teljesítették maradéktalanul az előírt hiánypótlást, azaz nem adták meg az elsőrendű alperes, Vastagh Pál idézhető lakcímét. Történt ez annak ellenére, hogy napra pontosan egy hónappal korábban Minda a fővárosi bíróságon "érkeztette" a hiánypótó beadványt Vastagh lakcímével.


Minda egyébként már korábban levelezésbe kezdett - a központi nyilvántartó mellett - a Köztársasági Őrezreddel, a Külügyminisztériummal és az Országgyűlés elnökével, hogy - a bírósági felhívásnak megfelelően - adják meg az alperesek lakcímét, hiszen Vastagh ma nagykövet, Lomnici pedig LB-elnök lévén kiemelten védett személy.

Először mindenhonnan azt válaszolták, hogy a név - "mint egyedüli adat" - nem elegendő a személyek beazonosításához, ezért hiába tett Minda panaszt a nyilvántartónál, amíg az internetről össze nem vadászta legalább az édesanyjuk nevét, Takács Albert igazságügy-miniszter elutasította kérését.


A sors fintora, hogy Minda ugyanazon a napon vette kézbe Takács Albert elutasító határozatát, amelyiken a netes adatokkal kibővített kérelmére a lakcímnyilvántartó hivatalosan kiadta a kért adatokat.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr12158087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leon, a proli 2007.09.06. 14:17:34

ha jól tudom, a Központi Nyomozó Főügyészségen (régebbi rövídítése miatt népszerűbb nevén a Kunyhóban) elég ritkán kerül sor nyomozás elrendelésére bíró/ügyész ellen. és akkor még a megalapozott gyanú közléséről nem is beszéltünk.

OkoskaTo:rp 2007.09.06. 14:22:20

leon! Ez csak azért van, mert a bírói és ügyészi kar teljességgel feddhetetlen, és soha semmi vétséget nem követ el.

Ede H. Bomber 2007.09.06. 22:31:17

Igen.
Sőt, kamarai tisztségviselő ellen tett bü. feljelentésre az V. ker. vez. hely. üGYÉSZ felhívta az 50 MÉTERRE DOLGOZÓ feljelentettet, és minden jogi érv nélkül megszüntette - a máshonnan áttett - nyomozást. Még szerencse, hogy a panasz helyt fogott.

EZEK ELSZÁLLTAK teljesen, különösen tavaly szeptember óta!!

Advokátusz 2007.09.16. 07:46:19

Jó lene ,ha végre valaki adna a pofájára ennek a senkiházinak.. Kihasználja Bánáti és Réti "gyengeségét",azt,hogy kölcsönösen segítenek egymásnak és így mindhárman kiskakasok a maguk szemétdombjain-miközben a jogász(elsősorban az ügyvéd) társadalmat tönkreteszik..
süti beállítások módosítása