Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kiadatás tíz évre

2007. március 28. - zugügyvéd

Egy Origo cikk szerint kisebb mozgalom indult Kanadában egy magyar állampolgárságú afgán férfi megsegítésére, akit tíz év után adtak ki a helyi hatóságok Magyarországnak. A szomszédok pénzt gyűjtenek, a helyi országgyűlési képviselő pedig leveleket írogat. A férfit csalással és tizenötszörös sikkasztással gyanúsítják, a családja szerint viszont Magyarországon veszélyben foroghat az élete.  A sorok írójának  azért különösen érdekes a történet, mert a cikkben szereplő Naim személyes ismerőse volt még a kollégiumból, ő szerezte meg a Zugügyvéd első afgán vízumát, amelynek eredményeképp a fenti kép is készült. Naim üzlettársa Nadzsib elég érdekes autóbalesetet szenvedett azokban az időkben, tehát a gyilkosságtól való félelemben lehet valami.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr9352018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIC20 2007.03.29. 09:18:19

Feltétlenül egy gazembert kell istápolgatinuk?

(Illetve nagy valószínűség szerint bűnözőzt?)

A kutya is jódógában fordult föl, ahogy mifelénk mondanák.

gabo54 2007.03.29. 14:58:58

Al Caponéra, vagy Don Corleonéra is gyűjthetnének, avagy Kulcsár Attila, a móri vérengzők, az Eguádorban lecsukott magyar kábszerfutárok kiszabadítására, Zalatnay adósságainak kifizetésére , az agg bűnözők alapítványára.Hajrá!

gabo54 2007.03.29. 14:59:09

Al Caponéra, vagy Don Corleonéra is gyűjthetnének, avagy Kulcsár Attila, a móri vérengzők, az Eguádorban lecsukott magyar kábszerfutárok kiszabadítására, Zalatnay adósságainak kifizetésére , az agg bűnözők alapítványára.Hajrá!

szgyula 2007.03.29. 23:09:58

En nem akarok kotozkodni, de mit tudtok, elottem szolok, amit en nem. Mert az origo cikk szerint vagy lopott vagy nem. Ami azert meg messze van az Al Capone szinttol. Egyelore.

dottoressa 2007.03.30. 11:05:53

Ez tipikus iskolapéldája annak, hogy egy csalóból + sikkasztóból hogyan lehet mártírt csinálni..
Azonban a cikk arról nem szól, hogy bűntettei milyen súlyúak voltak.
És az ártatlanság vélelme is mellette szól, mivel még csak gyanúsítják...

kisködmön 2007.03.30. 17:37:46

A cikkből nem derül ki melyik országban szenvedett végzetes balesetet Naim üzlettársa.Magyar országon,Kanadában,Afganisztánban?Mert ha valahol más országban akkor nyugodtan haza jöhet,nincs veszély.A magyar igazságszolgáltatás (mint tudjuk ebből a blogból)mindig is kiválóan müködött és müködik.Mint a mesében,a jó elnyeri jutalmát,a rossz példásan meglakol.MINT A MESÉBEN!

Never 2007.03.31. 14:12:21

Mondjuk a fotó nem kifejezetten jó ajánlólevél, ha az ember gyereke szimpátiát akarna kelteni. Furcsa nekem az az ember, aki most - amolyan privát passzióból - Afganisztánba megy, hogy aztán berátságosan fotózkodjon a "Negyven rabló" helyi kulturális hagyományőrző egyesület férfikarával.

szgyula 2007.03.31. 23:29:51

Never, ezt most nem ertem. Mi koze van Naimnak ahhoz, hogy a Zugugyved kivel fenykepeszkedik? Mert a kepalairas szerint Naim segitett vizumot szerezni a Zugugyvednek. Ezzel veget is a szerepe a kep letrejotteben. Ti mit olvastok, amit en nem veszek eszre?

EXLEXMAN 2007.04.01. 21:09:13

Azt gondolom, nem a mi tisztünk megitélni ,ki bűnös és ki nem! Az,hogy mivel gyanúsítják, nem azonos azzal, hogy el is követte! Az ártatlanság vélelme legalább is megilleti kedves embertársunkat (is)! Aztán ha meg elkövette, még akkor sem biztos ,hogy szabadságvesztésre itélik, tehát megint csak kapufa!

Canadában pedig ha valakit kiraknak az nem viccből, hanem a nekik bemutatott adatok birtokában és tárgyilagosan történik! Azt, hogy őt miért akarják kirakni, pedig alapos vizsgálat után, kétség nélkül, érzelem mentesen döntötték el!

süti beállítások módosítása