Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Veri a fiamat díler

2006. november 23. - zugügyvéd
Címkék: drog feljelentés
A Zugügyvéd nem híve a névtelen feljelentéseknek, de sajnos nem véletlenül vezették be a védett tanú intézményét. Az alábbi leírásból azért gyanítható, hogy az ártatlan gyermek több volt, mint egyszerű fogyasztó.

Üdvözlöm!

Internetezés közben akadtam az ön blogjára és szeretném a tanácsát kérni.
Elvált vagyok és egyedül nevelem 19 éves fiamat.

Az lenne az én problémám hogy az utóbbi időben kiderült hogy a fiam rendszeres kábítószer fogyasztó. Erről elég komoly beszélgetés kezdődött kettőnk között amiből kiderült, hogy
a fiam rossz társaságba keveredett és a "dealere" naponta zaklatja telefonon hogy vásároljon.
A fiam közölte hogy ő ebből az egész ügyletből ki akar szállni és elfelejteni az egészet, de megfenyegették hogy ha kimer szállni nagyon megverik. Nos egy darabig nem vette fel a telefonját, és egyik nap elverve jött haza.

Az lenne az én kérdésem, hogy tudom a fiam "dealer"ének a nevét és hogy hol lakik de nem merem bejelenteni a rendőrségen mert félek hogy előveszik a fiamat is, de ez így már nem állapot.

Hallottam a telefontanú szolgáltatásról de nem vagyok tisztában annak jelentésével.
A kérdésem tehát az, hogy tudnék úgy bejelentést tenni hogy a fiam ne lássa kárát és ne hurcolja meg a rendőrség?

Válaszát előre is köszönöm.

K.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr5018542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terlis 2006.11.23. 19:38:15

A dealer zaklat vkit, hogy vásároljon?! Ez milyen duma? :D Senkit nem vernek meg azért, mert nem drogozik. A drog szinte mindenkinek kell, nagyobb a kereslet, mint a kínálat, neki meg erőszakkal akarják lenyomni a torkán? Másrészt az sem ireleváns milyen drog. Ha pl. kokain, és megtudják, hogy a srácnak köze van a rendőri bejelentéshez, akkor örülhet, ha nemhogy 8 napon, de vmikor is teljesen meggyógyuló sérülésekkel megússza. Valamit nagyon szarul csinált, neki kéne ebből kimászni. Ha nagyon belefolyt a dolgokba, akkor egy költözés és mobilcsere lehet a legjobb megoldás, nem a rendőrség. Szvsz! De én csak egy 19 éves srác vagyok... :P

hamham 2006.11.23. 19:48:14

Hát biztos, hogy valamit nem mondott el a srác, mert az egyszerű fogyasztót tényleg zargatják, főleg nem verik meg, ha nem vesz. Valószínű a dealere fél, hogy feldobja a srác, és hát dominó szerű a rendszer, ezért aztán nem nagyon szeretik hagyni, hogy vki rendőrségre menjen. Én mégegyszer elbeszélgetnék vele, hogy tényleg mit is csinált, és az előző kommenttel értek egyet: költözés.

hamham 2006.11.23. 19:48:54

hoopszz, kimaradt egy nem szó a zargatják elől... sorry

alga 2006.11.23. 19:55:01

>>fiam rossz társaságba keveredett és a "dealere" naponta zaklatja telefonon hogy vásároljon

alga 2006.11.23. 19:56:22

>>egész ügyletből ki akar szállni

alga 2006.11.23. 19:57:42

bakk....mért nem küldi el a kommentem rendesen?
szóval szerintem nem kerek a sztori...a kiscsávó nem hiszem, hogy csak fogyasztó lenne,inkább ő is terített vagy mi

pinbota 2006.11.23. 19:58:18

Nekem ez az egész történet nem életszerű. Az a dealer aki megveri a kuncsafját ha nem drogozik eleget hamar a sitten köt ki. Én őszintén szólva nem hiszem, hogy a történet igaz lenne, bár nem vagyok szakértő a kérdésben. Ha mégsem teljesen kitaláció akkor szerintem a gyerek csak az anyja előtt akar leplezni valamit ezzel a kamuszöveggel.

csarlee 2006.11.23. 20:32:34

Nos, ez tényleg nem igazán életszerű sztori... A dealerek nem verni szokták a fogyasztókat hanem rászoktatni... Általában az történik, hogy keresnek 2-3-4 olyan fogyasztót akiket rávesznek arra, hogy ne csak vegyenek hanem adjanak is el némi anyagot így a saját adagjuk ingyen van vagy olcsóbb. Ez azért éri meg a dealernek mert egyszerűbb megszabadulni az árútól, másrészt nem ő van mindig elöl. A gondok ott kezdődnek mikor a szerencsétlen hülyék nem tudnak elszámolni a pénzzel... Ebből kiszállni k...a nehéz, nem hiszem, hogy egy költözés meg telefoncsere megoldaná...

emde 2006.11.23. 20:53:37

Kedves K!

Ez a sztori az elejétől a végéig sántít. A valós életnek kevés köze van ahhoz, amit leírt. Szerintem vegye elő kedves fiacskáját, és lehetőleg most az igazat szedje ki belőle. Nem ártana azt is tudni, hogy milyen drogról van szó, ez sokat segít a helyzet komolyságának felmérésében.

Személy szerint a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy:
1. A fia bevállalta, hogy értékesít rendszeresen egy mennyiséget és ezt szeretné visszamondani.
2. Hasonló 1.-hez, azzal bolondítva, hogy nem tud elszámolni, tartozik.

Matyko 2006.11.23. 22:43:30

grats emde, az elso ertelmes hozzaszolas! Szerintem az elso variacio a valoszinu, de oszinten kell beszelniuk egymassal, meg kell tudni, milyen drogrol van szo, es nem kell kiborulni, amire egy 19 eves raszokhat ugy, hogy nem tunik nagyon fel, az nem valoszinu, hogy para. Ha fivet/hasist sziv, az nem jelent semmi rosszat feltetlen, de ha pl amfetaminfogyaszto, az gondot is jelenthet. Bar fizikai fuggoseget csak intravenas fogyasztassal szenvedhet, ami azert mar feltuno lenne. Ne kerdezzen orvost, szart se tudnak. Ne kerdezzen rendort, szart se tudnak. Nezze meg ezt az oldalt: www.daath.hu , vagy ezt: www.erowid.org (angol). Ezeken az oldalakon elolvashatja, mi a valosag. Ha csak annyirol van szo, hogy a fia valamennyi cucal nem tud elszamolni, akkor fizessek ki a tartozast, ez a legegyszerubb modja a tartos para rendezesenek. Rendorsegi ugybol mind jogi teren, mind fizikailag karat lathatja a fia. Termeszetesen a rendezes utan nem ajanlott annak a tarsasagnak a kozelebe se engedni. Amiatt viszont, ha a fia fuvet sziv, semmikeppen sem szabad betegkent vagy bunozokent kezelnie, nem kell elvinni orvoshoz, nem kell panikolni. Ezzel teszi neki is a legjobbat, de ehhez oszintenek kell lenniuk egymashoz 100%. Ha kifizetik a tartozast es fel ev mulva ugyanez van, akkor a fia hazudik/komoly paraban van, ekkor mar erdemes esetleg "kek pont" vagy mittomenmilyen drogklinikan tanacsot kernie. Pecsett magam is jartam drogklinikan, ott egy elkepesztoen ertelmes emberek dolgoznak, kepben vannak 1000%. Hat ennyi :P elsore

MySelf 2006.11.24. 00:54:56

Jaja, a legokosabb, ha fizet, és akkor nyugi lesz. A dílernek sem érdeke, h folyton zaklassa... Az meg, h drogot árul, nem feltétlenül jelenti azt, hogy drogfüggő egyből. Lehet alkalmi fogyasztó is, aki így akart gyűjteni bmw-re:), sok ilyen van. A rendőrség rossz vicc, a telefontatnú anonimitását meg inkább hagyjuk...

alkopop 2006.11.24. 01:43:46

"Amiatt viszont, ha a fia fuvet sziv, semmikeppen sem szabad betegkent vagy bunozokent kezelnie, nem kell elvinni orvoshoz, nem kell panikolni."

nagy kamu. Öregem, te még hiszel a Télapóban, meg abban hogy a spangli nem drog? A fű is drog, szétbasza az életedet.

HalfDemon 2006.11.24. 01:44:34

Kedves anyuka.
A beirasok minoseget nezve (rendorhoz nem erdemes menni, orvoshoz nem erdemes menni, fizzesen mint a katonatiszt, koltozzon el...) en azt tanacsolom, vegyen lofegyvert (szamszerij, csondes, olcso, taln meg legalis is) keresse fel a dilert a fiaval, es loje le. aztan a lakohely jelegebol adodoan, vagy dobja a testet a folyoba, assa el az erdoben, gyujtsa fel. Mindez jol bevalt, primitiv problemamegoldas, legalabb annyira mint a fent vazoltak. Es legalabb annyira hasznos, azt nezve, hogy legalis-torvenyes modon ez alitolag kezelhetetlen, igy talan a diler foldi javaivel is gyarapithatja magat - teljes haszon.
A legrosszabb ami tortenhet, hogy bortonbe kerul, onnan max 10 ev mulva szabadul, hat ennyit nem tenne meg a fiaert?

Nuts 2006.11.24. 08:32:47

Társadalmi berögzültség:
-Honnan veszi mindenki, hogy a szülő anyuka?! Miért ne lehetne az apa?
HalfDemon meg: fikázni könnyű alkotni nehéz. Ha szerinted egyik post sem nyújt megoldást, miért pont a tied a legértelmetlenebb? Szeretem én az ironikus humort, csak itt valahogy van egy kis bunkó felhangja.

HollyFcuk 2006.11.24. 08:57:58

A fenti kommentekből is világosan kitűnik, hogy a társadalom nem képes megoldást találni a drogproblémára!:))
Mondjuk én még olyat sem hallottam, hogy egyetlen őszinte beszélgetéstől valaki abbahagyná akár a legenyhébb füvezést is. Olyat meg, hogy verik a fogyasztót, végképp nem! Nem is beszélve arról, hogy a díler telefonon zaklatja, hogy vásároljon! Ilyen egyszerűen nincs. Túl kevés az info és nem csak nekünk, hanem valószínűleg az anyukának is! Ha tartozik a fiú, fizessék ki. Ha "csak" azért kapta a verést, hogy fogyasszon - amit erősen kétlek - akkor semmiképp se fizessenek mert előbb-utóbb a díler is ráérez, hogy milyen könnyen kereshet két pofonnal egy kis lóvét. Egyébként van egy olyan érzésem de lehet tévedek, a díler is csak valami 19 körüli kis pöcs lehet, aki nagysrácnak képzeli magát, szóval lehet, hogy egy-két pofon nála is megoldaná a problémát. A saját srácnál meg meg kell várni, hogy benőjön a feje lágya, mert itt valami nagyon habos! De aztán lehet, hogy minden teljesen másképp van!:))

fulmi 2006.11.24. 09:09:13

"Ha fivet/hasist sziv, az nem jelent semmi rosszat feltetlen, de ha pl amfetaminfogyaszto, az gondot is jelenthet. Bar fizikai fuggoseget csak intravenas fogyasztassal szenvedhet, ami azert mar feltuno lenne."

szerinted a kv-nak vannak elvonasi tunetei? a ciginek? a csokinak?
ha valaki jol szur, mondjuk nem karba evekig tudja leplezni hogy IV-s. a cannabis szarmazekok (napi szintu) fogyasztasa is ugyanolyan problemas tud lenni - ahogy altalaban minden tudatmodosito amit napi rendszeresseggel fogyasztunk az mar problemas szerhasznalat

_ateK_ 2006.11.24. 09:39:37

Nagyon nem mindegy, hogy milyen cuccról van szó... A srác meg szinte biztos, hogy árul is, úgyhogy egy feljelentéssel Ő is bajban lenne. A füvezéssel meg sok gond nincs szerintem, persze csak akkor ha mellette minden feladatát tisztességesen ellátja az ember! Písz! :)

csirke 2006.11.24. 10:03:17

nekem is eléggé sántít a történet, de induljunk ki ebből a verzióból.
feljelentést csak névvel lehet tenni, a telefontanú egy vicc.
javaslatom szerint: feljelentést tenni a rendőrségen testi sértés, zsarolás miatt
utána bejeletkezni egy drogrehabra és beköltözni fél évre.
szerintem :)

eszem 2006.11.24. 10:17:21

Kicsit túl van misztifikálva ez a díler-kérdés szerintem. A legtöb utcai díler haverokon keresztül veszi a cuccot olcsón és felütve eladja jó haszonnal ismerősöknek/haveroknak. Általában ismeretlenekkel szóba sem állnak, legtöbbjük elég paranoiás, nem ritka, hogy hetente változtatják a számukat. Néhány esetben, ha nagyon be vannak védve (pl. Coronita WC-ben a dílerek), eladnak bárkinek, de mondom, ez ritka. Az meg, hogy valakit telefonon zaklatnak, hogy vásároljon, nonszensz szerintem. Megver a díler, ha nem veszek tőle? Röhej! Hogy utána elmenjek a rendőrségre, és feljelentsem? Vagy hogy utána én is megveressem őt? Ezek az emberek addig vannak szabadlábon, amíg anyuci/apuci és a rendőrség nem tud róluk... Ésszerűbbnek tűnik számomra is, hogy a srác hitelre vett valakitől X mennyiséget eladásra, vagy saját használatra, és nem tud elszámolni a pénzzel. Az, hogy érdemes-e a rendőrségre menni, attól függ, ki ez a díler valójában. Ha csak egy 19 éves 'hülyegyerek' aki le akarja húzni anyuci kisfiát, lehet, hogy megijed ettől és abbahagyja a terrorizálást. Ha viszont valami komolyabb forma, nem árt vigyázni. Ha engem valaki feldobna a rendőrségen - akármi miatt -, én biztos nem lennék 'hálátlan'...

HalfDemon 2006.11.24. 10:28:25

Nuts: Jol latod, ironikus, es bunko beirasom volt. Remelem azert, felfoghato, hogy nem a sertettre iranyult, hanem a sok okosra, akik elbol elhajtjak a legalis, torvenyes megoldasokat. Akkor meg, ha mar az ugyis csodot mond, akkor nem mindegy, hogy milyen intenzitassal megy a visszavagas?
Talan megiscsak jo lenne az a feljelentes. Elkoltozni raer kesobb is.

asdasg 2006.11.24. 10:54:52

tartozik, ennyi az egész, biztos sokat hájolt, aztán nem fizette ki, én is ezt csinálom, csak én nagydarab vagyok és nem mernek megverni:) nem kell drogozni, ennyi az egész, de hogy feljelenteni? hát kérem, a fiú drogozott.. az biztos, h a feljelentés a legrosszabb változat, még egyszer vagy kétszer megverik, aztán ugyis békénhagyják, de szerintem talán mondjuk ki kéne fizetni a tartozást, esetleg kérni még hitelre és hasznot csinálni:) és ne mondja anyuka, h a maga fia ártatlan, én is 19 éves vagyok, én is ebben a világban élek, szerintem ismerem a dolgokat:)

prometheus 2006.11.24. 11:49:24

Valszleg tartozik vagy többet tud a kelleténél (vagy csak szimplán a díler félti a seggét) és ezért tűzközelben akarják tudni, de legalábbis biztosítani akarják hogy ne járjon a szája. Lelőni nyilván nyápicok, de gondolom azzal is fenyegetőznek.

További beszélgetés és mégtöbb infó szükséges. Ha ő is terített - aminek nagy a valószínűsége - akkor is forduljanak rendőrséghez. Ha nem visszaeső, legfeljebb felfüggesztettet fog kapni érte, de legalább megtanulja hogy felelősséggel kell élni az életet, nem pedig agynélkül bele oszt' jó'va'. És ez igenis hogy nagyon fontos. Ha szart kavar, akkor egye is meg - tanulja meg hogy a tettekért a felelősséget is vállalni kell, nem csak elbújni előle (ezt egyébként kitől tanulhatta?).

prometheus 2006.11.24. 11:53:19

Ja igen: rendőrségi esetben sokat javít a srác körülményein, hogy megbánó magatartást tanúsít, ne adj' istenek elmegy napi 2-4 órában heti pár alkalommal karitatív munkát végezni egy civil szervezethez, ahol másoknak elmagyarázza, miért ne essenek bele az ő hibájába.
Az ilyet minden bíróság díjazni szokta. Másrészt legalább kap valami feladatot amivel lekötheti magát és ami kitöltheti esetleg azt az űrt az életében amit ő a drogjával tömött be.

prometheus 2006.11.24. 11:54:54

Ja és még egyvalami: a családot és a harmóniát sem a karitatív munka, sem a drog nem képes pótolni - T. Szülő.

Terlis 2006.11.24. 15:45:27

Eszem: azt hittem én vagyok az egyetlen, aki volt már Coronitában reggel 8-kor, és zugügyvédet is olvas. Valahogy azon a helyen az értelem nem sugárzik az emberre... :P

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2006.11.25. 12:30:08

HaldDemon!
Igazad van abban az esetben, ha a fenti sztori igaz. Sajnos kb. annyira igaz, mint az iskola előtt osztott LSD.
Kedves Szülők!
A gyerek sáros! Nem osztanak ingyen rászoktató adagokat sehol, nem dumál rá senki semmire. Ha a gyerek elszívott egy spanglit, stb, az azért volt, mert ő akarta így.
Az meg milyen dealer lenne, akinek a kuncsaft anyja is ismeri a címét, nevét. Muhaha! Akkora kamu az egész, hogy jaaaj.

eszem 2006.11.25. 17:48:48

Terlis: hát tényleg nem. Főleg a wc-ben nem... :)

Terlis 2006.11.25. 17:57:54

Oh, sok suliban már megvan az osztály/évfolyam dealer. Szóval ha a gyerek köp, akkor pontosan lehet tudni kit kell elővenni. A volt gimimben nem rendőrségi ügy lett a füvezésből, hanem iskolai, és ott még egész lightos volt a helyzet. Láttam én már máshol fél 8-kor a suli wc-ben 15 centis spanglikat...

Baliboy 2006.11.28. 12:09:11

19 éves fiatalember, szomorú hogy így alakult. Ha gyúrna, 110 kg lenne, talán nem vernék. talán ő verne....de jajj a gyengéknek egy törvények nélküli világban!

Joaqin 2006.12.01. 13:39:06

Szerintem elég világos a sztori amit itt már többen is felvázoltak: a gyerek terjeszt, tartozása van és ezért zaklatják és verik. Tapasztalatom szerint (hál'istennek nem velem történt ilyesmi) ha nem túl nagy az összeg akkor néhányszor még összeverik aztán megunják és ráhagyják. Hogy azért mégse legyen nyaralás behúzni őket egy kis zsebpénzzel. Az hogy sok pénzzel tartozik meg nem valószínű mert a dealer se hülye és tudja hogy könnyen lába kel az ilyen üzletben szerzett összegeknek. A rendőrséget azonban kihagynám.

bradtanners 2006.12.01. 14:46:00

Terlis, eszem: a kettő, úgy tűnik, nem zárja ki egymást ;-)
A kiscsóka ugyanúgy próbálja megvezetni a szüleit, mint mi tettük, amikor cefreszagút büfiztünk sulibuli után ("-Konyakos meggy..."). btw, ha a fiam jönne ezzel a sztorival, apaként belemásznék a "dealer" arcába, minden következmény ellenére. anyaként kikérdezném, nem mindegy, hogy egy göthös dzsánkival, vagy egy benga zsírnyakúval állunk-e szemben.

smersh 2006.12.01. 18:43:32

A feljelentés a gyermek érintettsége miatt nem tűnik túl bölcs döntésnek, ezért én a szülők helyében az helyi vezető ügyészt vagy a rendőrségen a bűnügyi osztályvezetőt látogatnám meg és sírva könyörögnék vádalkuért (lévén a gyermek szerintem nyakig ül a... izé... szóval ő is benne van nyakig). A díler meg rohadjon meg a rács mögött...
süti beállítások módosítása