Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Biztonsági őr és a szilánkos orrtörés

2011. szeptember 05. - zugügyvéd

Már-már azt hinné az ember, hogy a vendégverő divat már leáldozóban van, de úgy látszik elő- előbukkan most is néhány biztonsági őrös horror történet.  A folytatás is szokásos, a rendőrség ímmel-ámmal nyomoz, nem ritkán össze is van fonódva a biztonsági céggel, a feljelentőt lebeszélik, elaltatják az ügyet.


Tisztelt Zugügyvéd!

Kérem segítsen mert vérlázító amit velünk műveltek és nem tudjuk mit tehetünk mert normális rendőri intézkedés nem történt és nem volt még ilyen ügyünk.

A Holdudvar szórakozóhelyen történt az eset.

Tegnap este indultunk baráti társasággal ide szórakozni, táncolni. Békében. Régi osztálytalálkozó volt, vegyes csapattal, fiatal párokkal.

9-en bejutottunk de 1 barátunkat kiemelte az illetékes szekus, azzal az indokkal hogy :
" - Neked vissza kel jönnöd 1 óra múlva. Addig nem mehetsz be!
- de miért?
- mert így döntöttem. Kifelé!
- de miért? - kérdezte újból
- Felszólítalak, hogy hagyd el a területet és ne álld el a bejáratot! - ekkor már itt volt vagy 10 agresszív bunkó biztonságis akik alig várták a következő kérdést.
Ekkor a haverom megkérdezte újból ,hogy mégis mit tett, de válasz helyett csak megfogták őt hárman, elráncigálták a bejárattól és az egyik legizmosabb és legbölcsebb két ütéssel szétverte az orrát szilánkosra + az arccsontját majd minket is befenyítettek (a lányokkal egyetemben), hogy mi leszünk a következők ha itt látnak még egyszer ma este. Meg is kellett műteni őt emiatt, pedig kevesebb veszélyt jelentett a szórakozóhelyre, mint a 10 méterrel odébb italozó,részeg ork banda, akiket utánunk simán beengedtek.

A mentőkre 20 percet kellett várni. A rendőrök pedig ki se jöttek természetesen, pedig két órát vártunk hajnali fél 3ig.
Kb annyira volt felháborító a rendőrök leszarása, mint mikor a rendőrségi diszpécser kiröhögött és konkrétan rám csapta a telefont, mert felhívtuk, hogy meddig kell még várnunk itt a hidegben.

Kérdésem, hogy milyen jogi lehetőségek van ilyenkor? Mit lehet ezzel kezdeni? Érdemes-e egyáltalán bemenni a kapitányságra ?(mondjuk már behívtak holnapra...). A szórakozóhelytől valamilyen kártérítést kérni van mód?

Kíváncsi vagyok mit javasol!
 

166 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr893203826

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A biztonsági kamera sztárjai 2011.09.05. 14:41:27

Nem kell ahhoz lopni, hogy az áruházi biztonsági őrök figyelmét felkeltsük. A Tékozló Homár rendszeres tudósításaiból pedig azt is megtudhatjuk, hogy a biztonsági őr gyakran inkább vállalja a tájékozatlan ártatlanok visszatartását, mint annak a kockáza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.09.05. 14:24:56

Azért érdekes, hogy a levélírónak mindenkivel gondja van/volt. A bizti őrök verték, a mentősök késtek, a rendőrök "le se sz.rták"

Moan 2011.09.05. 14:25:37

Amúgy minél jobban ki van gyúrva valaki és minél agresszívabb, annál jobban fél. :)
Ezt a komplexust így szokták ellensúlyozni. :)

Jaj mekkora volt most ezen a Népligetes bulin. :) Kigyúrt arc próbál csajozni. :) Nagyon tré módon adta elő. :) Két sör két csajnak.. valami has duma.. A csajok meg azt sem tudták hogy meneküljenek el. :) (Mi meg álltunk a haverokkal és rötyögtünk a srácon.) Na a sör nem kellett a srác meg ment pislantani...Leteszi a sört a járdára. A csajok azonnal elhúztak, ahogy a srác hátat fordított, egy járókelő meg lenyúlta gazdátlan söröket. :) Odajön a srác: "Láttad ugye, hogy a csajok elvitték a sörömet?" Mondom én azt láttam, hogy egy járókelő vitte el a sörödet. :) "Merre ment,? Keressük meg!" Mondom : "Haggyá má', majd biztos itt futkosok valaki után." :) Erre ő "Na de az igazságért...Meg Te is látom harcos vagy, menjünk már, kapjuk el." :) Mondom erre: "Az Isten áldjon meg egy sörért nem harcolok, vegyél egy másikat és hagyd a picsába." :) Aztán végül hagyta. :) Rárepült egy következő csajra. :)

Csigorin 2011.09.05. 14:25:53

Faszt kerdezget? Megmondtak hogy nem es kesz. Ilyenkor nem ellenallni kell meg kotekedni hanem odebbmenni.
Felszolitasnak nem tett eleget, tamadolag lepett fel, az or nyugodtan mondhatja hogy ratamadt es ellenallt, egyszer jogod van visszautni. Sot, az a torveny hogy ha mentheto felindulasbol leped tul az onvedelemhez szukseges merteket (marpedig egybehangzoan azt fogjak vallani hogy hirtelen ratamadt az orre) akkor nem is vagy buntetheto.

Legkozelebb nem visszapofazni hanem tudomasul venni amit mondanak.

Pattogos kis kotsog.

KaPé 2011.09.05. 14:26:00

@Apafarkas: Jogilag nyilván semmi. Amúgy meg rengeteg dolog miatt.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.09.05. 14:26:28

@neszórakozzunk: na ez az amit egy plasztikai sebész soha nem tud jól helyre rakni, ehhez szájsebész kell, lemezek csavarok meg szakképzettség.
a történet meg nevetséges, soha nem műtenek arccsontot éjszaka, max kitamponálják az orrát, oszt pár nap múlva meglemezelik ha szükséges az arccsontot. annak meg akinek nem esik le, hogy testi sértés egyenlő rendőrségi feljelentés, műtét egyenlő kártérítés az menjen vissza kapálni mert nem a városba való

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.09.05. 14:28:55

Azért arról is lehetne beszélni, hogy a szórakozóhelyek egyes vendégei mennyire ki tudnak vetkőzni önmagukból.

mqqq 2011.09.05. 14:33:22

A témához is hozzászólva, elég gyakran megfordulok hasonló szórakozóhelyen (bár ott az orkoknak kötelező a nyelvtudás és az érettségi), és meg kell hogy mondjam: 10 esetből 9-szer a vendég a kötekedő, 'kihaénnem' típusú faszjancsi, aki a vélt jogaival tisztában van, de a valós kötelezettségeivel rohadtul nem.

Szóval a történet nem kerek.

Moan 2011.09.05. 14:33:29

@EdinaEdina:

Jaja.. sajnos az alkohol mindenkiből kihozza az alap karakterét... Pl. az egyik haverom ha iszik hihetetlen agresszív lesz... Nagyon nehéz vele ilyenkor. Az az egy szerencsénk van ha együtt megyünk valahová, hogy nagy darab.. így ha beszól egy biztonságiak, nem igazán szokták orron verni... Amúgy nagyon tudok haragudni rá ilyenkor... Tök kellemetlen helyzeteket okoz... Leginkább azért, mert én meg kifejezetten békés arc vagyok. :) Így többnyire sokat kell rá figyelnem, hogy nehogy valami otári balhét robbantson ki valahol. :)

Állítsuk meg a ......... 2011.09.05. 14:34:50

www.belgaetterem.hu/

Na engem ez a hely zavar, de nagyon.
A maffiózós aranykéz utcai boross family egyik tagjáé a becsületsüllyesztő, ott a főtér közelében adnak este 8-kor koncertet, az utcán sétáló fülét sértő zajokkal.
Az is érdekelne, hogy délután 4-kor miért álldogállnak rendőrök a bejáratánál, talán védelem alatt áll a csehó?
Odajár kósa piálni?

Homeoffice 2011.09.05. 14:35:05

@EdinaEdina:

Így van.
Másrészt vegyük számításba azt is, hogy a biztonságiaknak ki kell szűrniük a nem "buliképes" arcokat is.
Vélhetően takony részegnek tünt a figura. (Gondolták egy óra szellőzés segít).

A világ 2011.09.05. 14:37:17

"...a 10 méterrel odébb italozó,részeg ork banda, akiket utánunk simán beengedtek."

Nem lehet, hogy a sötét, és az elfogyasztott törkölypálinka hatására a posztolóék az orkbandától kértek bebocsátást, és a valódi biztonsági őröket nézték orkoknak? :)

Állítsuk meg a ......... 2011.09.05. 14:39:17

Egyébként az is érdekelne, hogy miért őríz 10 seggarcú idióta egy kocsmát?
Talán elszámolási vitájuk van a maffiával?
Mert volt már olyan, hogy hetekig kommandósok őriztek egy üzletet, mert a maffiózók(mint pl boross) rájuk akartak mászni.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.09.05. 14:43:04

Egyébként honnan tudjátok, hogy biztonsági őr volt? Láttátok a vagyonőri igazolványát, a kamarai tagsági igazolványát? Kidobó lehetsz ezen papírok nélkül is, biztonsági őr nem.

mqqq 2011.09.05. 14:49:53

@EdinaEdina: portások ezek mindenhol, névileg.

demján marley 2011.09.05. 14:52:46

@különvélemény: viccelsz, ugye? :D amcsi rendőr minimum tasert tol a homlokodba, de lehet, hogy nyomorékká ver vagy lelő. najó, ha fehér vagy és minimum középosztálybeli, kicsit jobbak az esélyeid, de az usa mindenképp a lehető legrosszabb példa, ha kulturált rendőrökről van szó.

Alikam 2011.09.05. 14:53:01

@EdinaEdina: a szórakozóhelyek többségének az állapota ilyen szempontból a béka segge alatt van. Olyan arcokat engednek, hogy látszik rajta, szét van csúszva, össze-vissza dülöngél, mindenkinek nekimegy, ugrál, majomkodik, de ahogy észre vettem csak a kapuig nézik az embereke,t ha bent vagy akkor már nem nagyon akarnak kirakni ha csak nem balhézol. Mondjuk láttam már ilyet is nem egyszer, hogy úgy rángatták ki a csórikámat, de ott már valóban tettlegesség volt.

ritmikus csimpifon 2011.09.05. 14:58:32

Mi múltkor Romkertben voltunk (Erzsébet híd budai hídfő), ott szó szerint kibasztak a buli végén mindenkit, de olyan tahóparaszt módon, hogy elámultam. Mivel volt már bennem elég sok, kicsit vitatkoztam a portással, hogy miért így kell végetérnie,de haverok szóltak, hogy nem kéne, így abbahagytam a vitát.

Ott még a vécésnéni is egy óriási bunkó volt. Utálom az ilyen helyeket. Ja, és én barom persze otthagytam jópár tízezret. De minek... Szar, lehúzós helyek. Egyszerűbb, ha az ember vagy otthon, vagy havernál bulizik, minthogy szétverjék a fejét és/vagy hülyére vegyék, mint ezek a maffiás pénzgyárak.

cannist 2011.09.05. 15:04:12

Látlelet, majd feljelentés súlyos testi sértésért. (biztos, hogy 8 napon túl gyógyul...)

G_P 2011.09.05. 15:06:08

@ritmikus csimpifon:

Jól beszélsz. A pesti éjszaka már rég megromlott ilyen téren. Én teljesen áttértem a kényelmes, haveroknál vagy otthon való iszogatása-eszegetésre-hangos zenehallgatásra, na meg a vidéki is balatoni telekbulik is sokkal megnyugtatóbbak, nem kell tartani mindenféle kopasz vadállattól közben.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.09.05. 15:14:53

@ritmikus csimpifon: Ha egy törékeny, gyámoltalan nő lenne a vécésnéni, akkor megennék a kedves önmagukból kivetkőzött éjszakai mulatozó vendégek.
És ha az éjszakai szórakozóhelyek ajtajában nyeszlett portások álldogálnának elsodorná a részeg csorda. (Amilyen a vendégkör ahhoz igazodik a kiszolgáló ill. biztonsági személyzet.)

f.i.n.g 2011.09.05. 15:19:22

Meglehetősen harmatos a sztori, mindenki szar, a biztonsági emberek, a mentősök ,a rendőrök, csak ő a jófiú és áldozat egyben.
Csodálkozom ,hogy a pincérekkel nem volt gondja, nem kevés dolog hiányzik a levélből, de úgy látszik azt nem akarta megosztani senkivel, talán jó oka volt rá.

tiborc2008 2011.09.05. 15:21:17

Lehet, hogy harmatos a sztori, de itt Szenny MáFia országában és a nyomorult maffiacsicska tetü rendőrök országában ettől még bármi megtörténhet.

Démonmac1 2011.09.05. 15:22:32

@tiborc2008: meg bizony, ne mozdulj, már mennek érted:)

Sátán meg a Jocó 2011.09.05. 15:26:37

Marha egyszerű:
1. úgy kell kihívni a rendőrt, hogy "itten kéremszépen gárdistákok a kidobók" - rögtön jön a fél ország droidállománya beöltözve (csak bizonyos esetekben van pénz, paripa, fegyver, ugye)

2. az ork bandát beengedik, mert nekik van egy sereg mohácsiviktória-féle szarkev... izé, jogvédője, nektek nincs, hisz kik vagytok ti, egyszerű fehér állampolgárok, nektek kuss.

johevi 2011.09.05. 15:27:16

Minden mobilon beszélgetés előtt/alatt be lehet kapcsolni a hangrögzítést. Az időpont és a beszélgetés tartalma miatt bármikor jól jöhet.

csibra 2011.09.05. 15:37:02

Ha nem jön a rendőr, meg lehet próbálni a klasszikus megoldást: beszólni mégegyszer, hogy már nem kell jönni, közben lelőttem a szekust, akkor biztos ott lesznek 2 percen belül :) Amúgy sok rendőr - függetlenül attól, hogy nem szabad - szabadidejében szekus, így természetesen egymást nem akarják piszkálni, hogy miért töri be az egyszeri szórakozó orrát.

Mazlee 2011.09.05. 15:45:48

@G_P: abszolút egyetértek!

szarni a budapesti iccakai életre!

pástétom 2011.09.05. 15:49:13

A biztonsági cégek tele vannak leszerelt rendőrökkel.

Karipapa01 2011.09.05. 15:54:03

Nem vagyok tini! sőt duplán sem. És nem vagyok olyan szerencsés, hogy az életem folyamán bármilyen "ork", legyen közlekedési ellenőr, kidobólegény,stb. belémkötött volna. Két érdekes esetet tudnék elmesélni:
1. pár éve két barátommal szerettünk volna bejutni egy rendezvényre, kissé "előmelegítve", nem nagyon. A biztonsági annyit jegyzett meg, hogy "remélem nem lesz baj fiúk, mert kibaszlak benneteket". Nem volt baj.
2. ugyanúgy egy rendezvényen a bejáratnál tébláboltam (szín józanul!), amikor a fiamnál is fiatalabb biztonsági odaszólt: most vagy be, vagy ki bazmeg!. Én mondtam, hogy be, erre finoman betolt és közben azt mondta, hogy "sorry".
Ezek után természetesen nem tudok érdemben hozzászólni.

DanZi 2011.09.05. 15:57:46

@Alf: Az a baj, hogy ha nem mész oda szórakozni, ahol köcsögök a biztonságiak, akkor az országban kb sehova nem mész szórakozni... :S szomorú, de rohamosan fogyni fognak a szórakozóhelyek, ahova elmehetsz :S

tiborc2008 2011.09.05. 15:58:09

@f.i.n.g:
Semmi változás, vert engem már kádárjani ávós zsernyákja is...

fezoGT 2011.09.05. 16:08:35

@G_P: azért ebbe kicsit belekötnék, igenis vannak még normális helyek BP-n, normális arcokkal ahol még jó buli is van. Ugyanúgy elektronikus zene szól, de nem ugyanaz a 4-5 ember nyomja egész évben a csapból is folyó mainstreamet. Valamint párszáz helyett inkább párezer a beugró, tehát a sittes-balhés közönség eleve távol marad.

Lehet így is csinálni...

Karipapa01 2011.09.05. 16:16:23

@tiborc2008: Szegény tiborc2008! Hány éves vagy?

Z.K. 2011.09.05. 16:21:38

A Holdudvarban dolgozom nyaranként (pultban), nem a legjobb cimboráim a portások, DE:
- aki a vendégeket fogadja, nem szekuritis, hanem egy diplomás host
- munkaidőben józan (nyilván)
- a részletekről megkérdeztem:
1.tök részeg, üvegelhajigálós hangulatban
érkezett a srác, a hely előtt centikkel piázgattak a társasággal
2. emiatt természetesen ő nem lett beengedve, csak a józanabb barátai
3. a srác azonnal agresszívan reagált, mire(a részeg fiú barátnője közvetítését is igénybe véve) kérte a host, hogy távozzon, higgadjon le.
4. a srác gyors léptekkel a host felé indult, és le akarta fejelni!!!, mire az ellökte őt
5. a kidobók innentől avatkoztak be. azt tették, amit a Balkánon ilyenkor tenni szoktak az ilyen munkakörben dolgozó nyomorultak.
Ennyi. Mind a Holdudvar védelmében, mind az igazság kedvéért ezt le akartam írni. Egyébként nyomozás indult az ügyben. Kíváncsi vagyok, hogy a végeredményről ki fog beszámolni majd?

G_P 2011.09.05. 16:22:45

@vidifan:

A Kollektívára tökéletesen illik, amit leírsz, vannak még normális arcok meg helyek. De nem sok.

ketroot 2011.09.05. 16:26:03

@Karipapa01:

Anno nálam is volt olyan, hogy józanul mentem be, fizettem a belépőt és kérdezték a biztonságiak, hogy "de ugye nem lesz gond bent?" és szabályosan győzködtem őket, hogy nem, miért lenne? Egyébként nem vagyok egy tagbaszakadt állat, agresszív sem vagyok fejre... (bár mások szerint igen)

fezoGT 2011.09.05. 16:26:48

Sztem itt hiányzik a sztoriból vmi. Most vagy satu részeg volt a haverod ami kicsit hihető is az 1 órás delay miatt, vagy pedig volt már ott "dolga" korábban (ezt persze nem kötötte az orrotokra) és véletlenül kiszúrta a troll. Utóbbira persze kicsi az esély, sötétben-félhomályban minden ember egyforma :)

ketroot 2011.09.05. 16:29:49

Ja, amúgy a Singben volt még Szegeden pár éve, hogy fizettem volna be a belépőt és közölték, hogy nekem erre nem lesz szükségem, mert nem vagyok abban az állapotban. Vagyis satu részeg voltam, tény. Eltettem a pénzt és elköszöntem, volt annyi eszem, aztán valahogy hazajutottam.

Karipapa01 2011.09.05. 16:31:54

@Z.K.: Jé!! Így már teljesen más a leányzó fekvése! De mindegy, a biztonságiak is azt szeretnék, ha ugyanazért a pénzért csak ácsorognának, túrnák az orrukat és vakarnák a töküket. De a példa szerint ez így nem megy. Talán jobb lett volna, ha az illető egy kicsinykét pihent volna (a biztonsági tanácsa szerint), akkor most nem reagálnánk erre a posztra és lehet, hogy mindenki elégedett lenne.

fezoGT 2011.09.05. 16:38:12

@G_P: A38, Merlin, Cinema Hall...nálam jelenleg ezek a kedvencek (utóbbi ráadásul füstmentes). Néha kuriózumnak számító estéket bírnak leszervezni és úgy néz ki működik is a dolog.

Karipapa01 2011.09.05. 16:39:11

@ketroot: Persze! Ezek az emberek ott felfokozott idegállapotban mindenért majréznak mert ha probléma van, öket veszik elő elsősorban. Meg kell érteni és különösen akkor, ha még a jóindulat is bennük van: "Neked vissza kel jönnöd 1 óra múlva. Addig nem mehetsz be!"
Egy órát adtak a lenyugvásra. Mi kell még?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 16:49:41

@KaPé:
@Dmarci: nincs olyan ok parasztok, ami miatt szet lehetr verni egy ember arcat
de hat latom, nektek igy jo@bájgúnár: neked is szol

jogallamban 5 perc alatt kint van a rendor

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.09.05. 16:52:45

@Z.K.: aha. azt honnan lehet tudni, hogy valaki le akar fejelni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 16:54:11

@Z.K.: ne keverd bele a Balkant
ez tipikusan magyar story

Karipapa01 2011.09.05. 16:54:21

@hagyma: Mikor szerettél volna bemenni egy magyar szórakozóhelyre? Téged is inzultáltak? Vagy csak az észt osztod? Szerintem jobb, ha ebben a témában eldugulsz!

Karipapa01 2011.09.05. 16:58:48

@mcs: Onnan, hogy Úgy csinál. Egyébként honnan tudjuk, hogy valaki le akar lőni, meg akar kúrni, fel akarja gyújtani a házunkat? Jó kérdés!

A világ 2011.09.05. 16:59:33

@Z.K.: Ha csak a fele is igaz annak, amit leírtál, akkor senki :D

Netuddki. 2011.09.05. 17:06:17

Hát az elején elég érdekes hozzászólások vannak.

1. Mijen jogon szórakozik egy bizt. őr a vendéggel? Ha alapos indoka van rá akkor miért nem mondja meg, hogy "teltház van", "sokat ittál", stb., normális hangnemben.

2. Ha a vendég tovább kekeckedik, akkor rendőrt hív.

3. Mi az, hogy egy szórakozóhely "bizt. emberei" elvernek egy vendéget?

4. Mi az, hogy nem megy ki a rendőrség?

Karipapa01 2011.09.05. 17:17:20

@kovi1970: Hát persze: egy-két bebaszottt vendég miatt mindig hívjuk a rendőrséget. Én (a többi sorstársammal együtt) majd fizetem! Azért van a biztonsági szolgálat, hogy a hasonló problémák esetén ne kelljen rendőrt hivni, ezt az üzemeltető saját hatáskörében, saját pénzén megoldja. Ha minden szórakozóhelyi vita miatt kiszállna a rendőrség, kevés lenne a havi fizetésem arra, hogy ezt finanszírozzam! Egyébként is: ha nem akarnak beengedni, kell keresni egy másik helyet, ahová beengednek! Kurva egyszerű!

Karipapa01 2011.09.05. 17:18:24

@mcs: "aha, bizonyára."
Mármint mi bizonyára?

velorex-vezető 2011.09.05. 17:23:20

Talán még emlékeztek a Simon Tibor ügyre. Részeg is volt, agresszív is volt, de hamar átlátta a helyzetet és menekülőre fogta. A biztonságiak üldözték és szabályosan agyonverték, pedig az életéért könyörgött.
A szekusok közül kettő szabadnapos rebiszes barom volt. És még annyit, hogy bár agyonvertek egy már védekezésre képtelen embert, már mindegyikük szabadlábon van.

Droidfigyelő (törölt) 2011.09.05. 17:26:11

@Karipapa01:

Én még nem láttam majrézó biztonsági embert. Halál nyugodtan szokták elintézni a dolgokat, pl. a verést, akár indokolt, akár nem.

Egyébként pedig teljesen függetlenül attól, részeg volt-e a delikvens, alapból nem verjük szét a fejét senkinek. Ez egy tanulságos megoldás, bár Bp-n elég elképzelhetetlen: www.youtube.com/watch?v=yWfetF1jCO4

Karipapa01 2011.09.05. 17:27:50

@velorex-vezető: Persze, ez így van, ahogy leírtad! Viszont ebből akarsz következtetni Magyarország összes szórakozóhelyének összes biztonsági emberére?

Karipapa01 2011.09.05. 17:33:16

@Droidfigyelő: Igazad van: a biztonsági embereknek ilyenkor el kellene magyarázni az agresszív vendégnek a jogait és kötelességeit felhívva a figyelmét arra, hogy a viselkedése hatóssági eljárást vonhat maga után! Erre a rokkant Kati néni is alkalmas lenne, én sem tudom, hogy minek ide biztonsági szolgálat.

NAS 2011.09.05. 17:34:04

Az éjszakai életben feljelentgetni??? Hehe, nagyon jó vicc! Ha a jogaiddal akarsz érvényesülni próbálkozz munkaidőben. Nem is értem, hogy miért hiszik egyesek, hogy az éjszakában részegen minden következmény nélkül lehet arcoskodni a biztonságiakkal? Vagy elfogadod az éjszaka szabályait, vagy maradj otthon Muzsika TV-t nézni.

A világ 2011.09.05. 17:34:07

@hagyma: "nincs olyan ok parasztok, ami miatt szet lehetr verni egy ember arcat"

Ezt gondold át még egyszer annak a függvényében, hogy egy olyan országból kommentelsz, ahol jó pár államban már azért is lelőhetsz valakit, mert a pázsitodra lépett engedély nélkül :D Jaj nem, bocsánat, az egy másik ország, nálatok azt hiszem kötelességed lefeküdni a földre, és kiszolgáltatni magadat valakinek, ha rád támad ;) :D

Karipapa01 2011.09.05. 17:48:13

Na persze, már megint egy külföldi jogvédő! Ezek honnan a picsából tudják, hogy mi van Magyarországon, elképzelésem sincs. Biztosan a New York Times-ból olvassák. Ott jó újságírók vannak!

Mr Garrison 2011.09.05. 18:06:43

aki holdudvarba megy bulizni az sikeres ember nem lehet.

amúgy ilyenkor miért nem mentek át egy másik helyre bulizni? a holdudvar meg szarjon sünit...

Dmarci 2011.09.05. 18:07:00

Azt sem értem, hogy minek púposkodik a srác, nem is őt verték meg, hanem a haverját, aki lehet, hogy nem is akar az egészből ügyet csinálni, mert időközben rájött, hogy ő volt a hülye, ő meg telefonálgat a rendőrségre, meg ide írogat, és kártérítést akar. Milyen alapon ugrál?

popocatepetl 2011.09.05. 18:08:03

@pástétom: "A biztonsági cégek tele vannak leszerelt rendőrökkel"

Korengedményes nyugdíjasokkal.

Karipapa01 2011.09.05. 18:15:10

@popocatepetl: És most neked nem mindegy, hogy kivel?

popocatepetl 2011.09.05. 18:21:12

@Karipapa01: Nem mindegy. Inkább verjen meg egy életerős fiatalember, mint szégyenszemre egy megfáradt nyugdíjas.

Karipapa01 2011.09.05. 18:32:15

@popocatepetl: Ha téged egy megfáradt nyugdíjas megver, a te dolgod. De: nem tudom milyen pofát vágnál, ha egy hasonló helyre elmennél (kulturáltan) szórakozni és egy vadidegen részeg megcsöcsölné a feleséged. Ha nem vagy agresszív, valószínüleg a biztonságiakat hibáztatnád: hogy engedhettek be egy ilyen embert! Függetlenül attól, hogy a biztonsági nyugger-e, vagy sem. Nem tökmindegy kicsoda? A lényeg, hogy biztosítsa a te felhőtlen szórakozásodat. Na, ezek a kopasz nyugger faszok ezen vannak!

xenuka 2011.09.05. 18:41:43

biztonsági őrt verni menő

vendéget verni nem menő

bájgúnár 2011.09.05. 18:47:30

@hagyma:
Emberitulajdonság/viselkedési forma/hogy a sértett ember pont a lényegét nemmondja el a történetnek vagy másként említi mint ahogy valójáan történt.Nó a bíróságok sem arra adnak amit az egyik fél állít.ezért illő megtudni a másiknak a verzíóját is.Jelen esetben előitéletes módon mondasz véleményt egy olyan embe történetére akit nemis ismersz de elhiszed amit mond.A "kopaszállat" véleményére már nemis vagy kiváncsi!Pontosan lemérhető rajtad a mai társadalom előitéletessége.Legyen az faji, politikai,kultúrális vélemény.

becsoccsent 2011.09.05. 18:48:05

jaj, oszinten remelem, hogy az itt a biztonsagi orkokat vedok is orrtoressel fogjak vegezni valamikor " csak ugy ".

xenuka 2011.09.05. 18:48:09

@Droidfigyelő:

Győrben láttam beszart biztonsági őrt a Dunába ugrani novemberben!

A másik őr alkarját egy kedves vendég úgy törte el, hogy kilátszott a csontja, mert az őr bebaszott egyet előtte a srácnak.

Karipapa01 2011.09.05. 18:52:52

@xenuka: Ez bemnne van a pakliban! Ellenben te sem szeretted volna, ha ugyanaz az ember miután bement, veled kötözködik UGYE?

Karipapa01 2011.09.05. 18:54:39

@becsoccsent: "jaj, oszinten remelem, hogy az itt a biztonsagi orkokat vedok is orrtoressel fogjak vegezni valamikor " csak ugy ". "
Már aki megérdemli!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 19:40:22

@Karipapa01: hat eleg regen mentem, de nem inzultaltak, nekem jogom barmilyen temahoz hozzaszolni
@A világ: ebben az orszagban megvedhetem magam es a tulajdonomat, de nem jatszhatok rendort, ha biztonsagi or vagyok/hala egnek nem vagyok/ foleg nem verhetem orrba
ha tenyleg hozong feltartoztathatom es egtyidejuleg rendort hivhatok, bar legtobb helyen alapbol van rendor a szorakozohelyek elott ejjel
@bájgúnár: igen abbol indulok ki , hogy szilankosra tortek az orrat
innentol mas nemigen erdekel
profi biztonsagi or csapat ennelkul is meg tud fekezni valakit, aki talan duhong/ bar itt ugye errol sincs nagyon szo/ amig kierkezik a rendor
rajtam ne merj le semmit, de ha ugy gondolod egy rendezo dolga agyonverni valakit....
hat jo szorakozast

Alikam 2011.09.05. 19:50:46

@G_P: ja, neked megnyugtatóak a telekbulik, akik meg a szomszédságodban laknak, azok meg kiátkoznak téged. Tapasztaltam elég ilyen telekbulit és sajnos az esetek többségében az ottani társaságok egy idő után az ilyen kidobók szintjére süllyednek, észben meg kulturáltságban mindenképpen.

brummnarcisz 2011.09.05. 19:57:21

nem kedvelem a Holdudvart hétvégén és nem a "szekusok" miatt hanem a vendégek azon része miatt akiket mind jól pofán kéne vágni és kib.ni mint macskát szarni. szerintem a történet áldozata is egy ilyen kis seggfogdosós-pultnáltoladokodós-nagypofájú tini. sajnálom, hogy így tanítják jó modorra de ha máshogy nem megy...

Alikam 2011.09.05. 19:59:10

@velorex-vezető: halottról jót vagy semmit, de sajnos Simon Tibi sem volt az a szentlélek. Halottam én olyat megbízható forrásból, hogy a haverjaival ejtőzött egy X helyen - nem nevezem meg, tulaj az ismerősöm - és belekötöttek valami párocskába. Aztán a csávót kiráncigálták a csaj sipítozott, rendőrt hívott, de addigra úgy elverték a gyereket Simon Tibiék, hogy két méteres vércsík maradt az aszfalton.

GyuriBélaGéza 2011.09.05. 20:07:11

A fő problémám az volt hogy semmiféle dühöngés, zajkeltés, szeméremsértés nem történt...egyszeruen nem értettük hogy miért kell visszatartani.A külsőm nem szokott probléma lenni, nívósabb helyekre is be szoktak engedni anélkül hogy a betonba taposnák az arcom...teljesen indokolatlan volt a fellépés és nem is értem.Sokan írták hogy ez van mindig is lesznek ilyen primitív állatok...nem is csodálkozom.Viszont az hogy nem jön ki a rendőr bizonyos helyekre, sőt 15 méterre a helytől egyszeruen továbbhajt, akkor is ha szólnak neki az már kicsit félelmetes.Az egészségügyről ne is beszéljünk:D mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül próbálkoztak helyrerakni az orromat...most muteni kell.De mindent leszarok csak rakjanak helyre hogy mehessek csajozni:D

Karipapa01 2011.09.05. 20:13:57

@hagyma: "hat eleg regen mentem, de nem inzultaltak, nekem jogom barmilyen temahoz hozzaszolni"
Úgy van! JOGOD VAN!!!

brummnarcisz 2011.09.05. 20:45:07

@Droidfigyelő: és te komolyan gondolod, hogy ez nem fake, akkor figyeld magad:)
gyanítom valami hasonló lehetett az eset:
www.youtube.com/watch?v=9AZScKNtlnk&feature=related

velorex-vezető 2011.09.05. 21:35:19

@Alikam: Tisztában voltam Simon Tibi karakterével, de akkor verték agyon, amikor már menekült, tehát nem önvédelemből. Hát amit leírtál az elég felháborító. Ezek szerint Isten nem ver bottal, legfeljebb viperával.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 21:54:55

@Karipapa01: igy van
ahogy neked is
neked is teljes jogod baromsagokat irni, mivel az a velemenyed
mi a problemad?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 08:39:19

@Z.K.:
Elárulnád, hogy miért van 10 "portás" (seggarcú) egy kocsma ajtajában?
Elmondanád, hogy mit szólnál, ha neked is egyszer betörnék az orrodat ezek az izomagyúak?
Mi az, hogy biztonsági orknak nem lehet megmondani a magunkét?

mqqq 2011.09.06. 08:46:23

@pcr: A Holdudvar nem kocsma. Persze lehet hogy neked az és csak a Symbol több, mint egy kocsma, de az átlag az ilyet szórakozóhelynek tartja. És ha az átlag szórakozni akar, akkor a szórakozásukat védeni kell az azt elbaszó kisebbséggel szemben. A portások száma általában arányos a hely befogadó kapacitásával, és ez így van jól.

A többi, esettel kapcsolatos konkrétumot lehet vitatni vagy nem elhinni, de attól még a fentiek tények.

És lehet velük beszélgetni, mondjuk én nem járok a Holdudvarba, de számos más helyen dumáltam már portásokkal.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 09:44:31

@mqqq:
Nem jártam még ott és valószínű nem is fogok.
Ezek a zsúfolt, piálós, maffia által üzemeletett helyek számomra mindig csak kocsmák maradnak.

mqqq 2011.09.06. 09:47:35

@pcr: Nekem a kocsma egy kicsi, füstös hely, tele alkesszel. A Holdudvar egy (viszonylag) színvonalas szabadtéri(!) hely, ami az extrém időpontokat leszámítva egyáltalán nem zsúfolt és rohadt jó kaja is van, nappal is üzemel. Ha a tulajdonosi háttért nézed, ne menj sehova Pesten, csak házibuliba. Van akinek ez elég, van akinek többre is van igénye, nem vagyunk egyformák.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 09:51:37

@mqqq:
Nem járok kocsmákba.
Nincs rá igényem:)))
Főleg olyan helyekre nem, ahol 10 kidobóember fogad.
Házibuli?:))))

mqqq 2011.09.06. 10:21:19

@pcr: Nem fogad annyi, max 2-3, ha gond van, akkor jön max több. Azért gondolom abban egyetértünk, hogy egy helynek se érdeke elijeszteni azokat, akik később ott hagyják a pénzüket.

Havernak már jött jól a sok kidobó, amikor egy nagyobb cigány társaság kötött bele az 50 kg-s barátnőjébe. Oda kellett 4-5 ork, közben meg nyilván nem lehet szabadon hagyni a hely többi részét (bejáratot stb). Így valóban összejöhet a 10 fő.

Nézd olyan aspektusból is a dolgot, hogy pl a West-Balkán tragédia egyik okaként a kevés biztonsági embert jelölték meg. Akkor mégis, mitől lenne ideális az általad preferált 1-2 fő, vagy annyi se?

Jól van ez az egész hidd el, a régi, nagy helyek pontosan tudják, hogy mi kell a biztonságos szórakoztatáshoz, és egy-két túlkapást leszámítva működik a rendszer. A sok tajrészeg buliba menő meg jobb ha elfogadja, hogy ezek a helyek magánterületek és ha nem akarják, nem engedik be. Örüljön, hogy költheti máshol a pénzét.

A házibuliban egyetértünk, bár ott se minden oké (költségek elosztása, takarítás stb:)))

Droidfigyelő (törölt) 2011.09.06. 12:28:03

@brummnarcisz:
Ha kell, 24 órában figyeltetem magam:) de amit átküldtél, marhára nem fake. Elég nagy költségvetési produkció az, ahol a kaszkadőr ilyen profin nekizuhan a betonoszlopnak előre megtervezett módon. Ez nem 20 dollár napidíj. Ha arra gondolsz, hogy egy alkesz kapott 5 dolcsit, hogy jól megverjék, az lehet, de ebben az esetben is valódi a verés. Egyébként szerintem az se fake, amit én küldtem.

Sátán meg a Jocó 2011.09.06. 13:32:10

@johevi: kivéve Android, mert nem engedi, csak, ha ki van hangosítva a telefon. Vagy lemaradtam vmiről?

GyuriBélaGéza 2011.09.06. 15:09:54

@mqqq: Az egyetlen baj hogy a lényeget nem fogod fel...2-3 jön ha gond van de ebben az esetben semmiféle gond nem volt...Isten bocsássa meg hogy nem voltam színjózan péntek este egy szórakozóhelyre menet, de senkit nem bántottunk nem sértegettünk.Tudom hogy az ilyen forúmokon mindenki rozsomák és két hét méteres krokodilt húz a kezére úgy veszi ki a tepsit, de még így se értem hogy mondhatja erre valaki hogy jól mukodik a rendszer...elmegyek teljesen jó szándékkal egy helyre hogy költsem a pénzem és a mutoben kötök ki úgy hogy aki tette max röhög egyet a hasonló értelemmel bíró kollégákkal.Szívja csak a kólát percenként és üsse az anyját minden nap attól még nem lesz nagyobb a farka...

Droidfigyelő (törölt) 2011.09.06. 17:18:37

@xenuka:

Nem mondod, ez érdekes. Köszi az infót. A versenyző kemény gyerek lehetett, akit nem ismertek a beengedők. Márpedig ebben a szakmában (is) illik tudni, kivel lehet arcoskodni.

mqqq 2011.09.06. 23:07:56

@GyuriBélaGéza: Öregem, a stílusod alapján látatlanban is az orkoknak adok igazat.

GyuriBélaGéza 2011.09.07. 06:47:33

@mqqq: hála az égnek a te véleményed semmit nem számít...ahogy érzem az élet egyik területén sem:) egyébként hasonló csudajó dolgokat kívánok neked is mint ami velem történt:)

mqqq 2011.09.07. 07:22:32

@GyuriBélaGéza: Ezzel most egy pöppet mellényúltál :)

herrr 2011.09.07. 09:25:27

@mqqq:
Csak te kardoskodsz itt, ahogy olvasom a komikat.
Szerintem beépített hering vagy :D
Biztos megy valami pontverseny vagy sidebet, hogy ki gyűjt több hsz-t a legrövidebb idő alatt.
de most komolyan, nem unod?

mqqq 2011.09.07. 09:48:13

@herrr: A beépített tag max te, GyuriBélaGéza illetve a hasonló, furcsa módon a poszt megjelenése óta regisztráló, max 2-3 hozzászólással rendelkező egyének lehetnek, akik teljesen nyilvánvalóan a sértett barátai és ezáltal erősen elfogultak.

A magam ~1200 hozzászólásával és lassan 4 éves regisztrációmmal jó hígan leszarom, hogy kinek és minek hiszel engem, illetve hogy mennyire véled trollkodásnak a véleményem, ami úristen(!) más is lehet, mint a tietek. Ezzel a vitát részemről lezárom, majd a bíróság dönt, nektek meg további kellemes orrbabaszós estéket kívánok! :D

herrr 2011.09.07. 11:04:57

@mqqq:
Gratulálok az 1200 hsz-h ez :D
Van életed, családod az látszik. Biztos büszkék rád és a kommentjeidre.

"..., nektek meg további kellemes orrbabaszós estéket kívánok! :D "

Neked és a családodnak is.
Előbb utóbb te is megszívod valahogy és utána nem lesz ekkora arcod.
süti beállítások módosítása