Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

A csaló lejmoló újra lecsap

2014. február 10. - zugügyvéd

Egy négy évvel ezelőtti poszttal kapcsolatban jött a következő levél. Milyen jogi eszközökkel léphet fel az egyszeri állampolgár az ilyen kisstílű csalók ellen?




Kedves Szerkesztő!

Tanult, diplomás ember vagyok, mégis sikerült beleesnem egy csapdába, és a jótét lelkem miatt sikerült egy csalónak behúznia a csőbe.

Hadd ne meséljem el szóról szóra az egész történetet, már megírta helyettem más, és Ön le is közölte itt, még 2008-ban itt.

Az iilető azóta is szabadlábon. Annyiban más az én sztorim, hogy "csak" 15.000 Ft készpénzt vitt el, és megadta a számát is, amin ma felhívtam, és megpróbált gyerekhangon beleszólni, mire kiröhögtem, majd egy nő vette fel a telefont, és közölte hogy téves.

Beszéltem egy rendőr ismerőssel (telefonon egyelőre) azt mondta, hogy kb tök felesleges bemennem az örsre, mert a bíróság neki fog hinni, amikor tanúkkal bizonyítja be, hogy márpedig én ott és akkor visszaadtam a pénzét és nem kölcsönbe. Szóval eddig feljelentést nem tettem.
Kérdéseim:

Jelent-e valami pluszt, hogy lefotóztam az igazolványát és hogy elvileg felvették a kamerák az Auchanban ahogy mi ott sétálunk, pénzt veszek le és odaadom, stb., ha nincs a kölcsönről semmilyen egyéb bizonyíték?
Érdemes-e megírnom a blogba, vagy mondjuk Facebookra, kitéve a személyijéről készült fotót, nem járhat-e ez személyes adattal való visszaéléssel?

Egyéb ötlete van-e, hogy merre induljak, ha nem szeretném ezt az ügyet magam mögött hagyni?
Köszönöm előre is!

Üdv:
Márk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr675807877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2014.02.11. 13:31:42

Csempéssz be a lakásába pár kurucinfós pólót, és dobd fel a sünöknél! 15-öt megér a látvány, ahogy szétszedik a lakását, nem...?

Komolyan: esélyed sincs visszakapni....
süti beállítások módosítása