Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Romkocsmák és a csoportos elkövetés

2013. augusztus 30. - zugügyvéd

A Zugügyvéd egy igen mókás jogszabályt talált: a Belügyminiszter rendeletben szabályozza, milyen tényezőket kell vizsgálni a romkocsmák üzemeltetéséhez  szükséges  rendőrhatósági eljárás során. Például mérlegelési szempont a csoportos elkövetés esetén a csoportképző tényező. A jogszabály blogba illesztett keresőbe megtalálható.


   
A 47/2013. (VIII. 21.) BM rendelet a világörökségi területen működő egyes vendéglátó üzletek nyitva tartásának engedélyezésével összefüggő szakhatósági közreműködés szabályairól szól. A joganyag nyilvánvalóan az úgynevezett „romkocsmák” engedélyezésével összefüggésben született. A rendőrkapitányság a szakhatósági eljárás során a közbiztonságra gyakorolt hatás körében vizsgálja, értékeli különösen a jogellenes cselekményként figyelembe veendő bűncselekmények vagy szabálysértések történeti tényállása körében: az elkövetést könnyítő, az elkövetés helyéből fakadó okokat és körülményeket, az elkövetési mód és az elkövetés időpontja kapcsán különösen az ittasságot, a kábítószer-fogyasztást, az éjszakai, csoportos, illetve garázda jellegű elkövetést. A rendőrség vizsgálja továbbá  az elkövetők számát, csoportos elkövetés esetén a csoportképző tényezőt, az elkövetők alanyi körét, így különösen az életkor és a nem szempontjából, az okozott kárt, a jogsértésekkel összefüggésben bekövetkezett személyi sérülések fokát, a sértettek jellemzőit, valamint a jogsértések kapcsán tett, további jogsértés megelőzését célzó egyéb intézkedést. A rendőrkapitányság a szakhatósági eljárás során a személy- és vagyonbiztonsággal összefüggő kockázati tényezők értékelése kapcsán vizsgálja különösen az üzlettel összefüggésben tervezett, személy- és vagyonbiztonságot szolgáló berendezések, intézkedések meglétét, védelmi képességét és az elérni kívánt célra való alkalmasságát és arányosságát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr405484657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása