Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elfogató parancs banki kölcsön miatt

2013. május 17. - zugügyvéd

A hamis munkáltatói igazolás szokott ebben a műfajban inkább játszani, olyan ügyről a Zugügyvéd még nem hallott, hogy bemondásra elfogadták a bankszámlára jóváírt jövedelmet. A csalás kinézhet az alábbi ügyből mindenesetre.

Tisztelt Zugugyved!


Egy korabban felvett banki kolcson miatt amelyet eddig nem all modomban torleszteni csalassal vadolnak.
 
Mikor felvettem ezt a kolcsont nem a sajat jovedelmem erkezett a kartyamra hanem a testvereme.Miutan bementem az bankba ott megkerdeztek erkezik e jovedelem a kartyamra en mondtam igen es kerdeztek hogy innen meg innen ettol a cegtol en mondtam igen es mar at is utaltak a penzt. Sajnos o elvesztette a munkajat en pedig nem tudtam torleszteni.Teltek az evek es semmi nem tortent az ugyemben.
A mult het folyaman testverem hazalatogatott Magyaroraszagra es azt tapasztalta miszerint a vegrehajto iroda rendorsegi feljelentest tett ellenem majd elfogato parancsot bocsatottak ki ellenem.

Tobb mint ket eve nem elek otthon , a kapcsolatot sem igazan tartottam senkivel.Most azonban visszatudnam fizetni a kolcsont egyosszegben.
Kerdesem az lenne ha visszafizetem egyosszegben a kolcsont illetve minden egyeb kart az ugyvedi irodanak ugy valoszinusitheto e hogy visszavonjak a feljelentest illetve az elfogato parancsot.
Kerdesem meg az lenne hogy mit tegyek ilyen ugyben

Tanacsat es valaszat is elore koszonom.

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr15304904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exkalibur 2013.05.17. 17:33:51

Jelentkezni kell a rendőrségen. Hitelfelvétel csalással, majd évekig nem fizetés... természetesen a kárt meg kell téríteni, ez is majd a bírósági ítélet része lesz. Remélhetőleg 1-2 év letöltendővel kiegészítve. Aztán majd máskor jobban meggondoljuk, hogy felvegyünk-e hitelt hamis adatokkal, majd távozzunk-e külföldre évekig nem fizetve.

rpflora · http://kurvavagyok.blog.hu 2013.05.17. 17:46:05

Vagy maradj külföldön és éld az életed :) Persze, ha tele vagy lével és jó fej szeretnél lenni, akkor szerintem is jobb, ha beballagsz és tisztázod a dolgokat. Nem hiszem, hogy ilyen miatt évekre lecsuknak. Én a helyedben a végrehajtónak írnék levelet, hogy 2 lehetőségük van: téged lecsuknak és soha egy büdös Ft-ot nem látnak. 2: kifizeted a teljes tartozást mindennel együtt, amennyiben elküldik neked a papírt, miszerint visszavonták a feljelentést. Nem? :) De. :)

pudliho 2013.05.17. 17:59:18

"Nem hiszem, hogy ilyen miatt évekre..."

ez legkevésbé sem hit kérdése, ha törvény szerint nem évült el akkor jobban teszi ha nem lépi át a határt

Netuddki. 2013.05.17. 18:05:49

@rpflora: Aztán ha visszavonnák és mégsem fizet? Patthelyzet? De miért is vonnák vissza? Manapság a külföld sem életbiztosítás...

soproni1 2013.05.17. 18:18:39

"Sajnos o elvesztette a munkajat en pedig nem tudtam torleszteni."

Ez az autó nem az enyém, a többi pedig más tulajdona.....

trezegé 2013.05.17. 18:47:29

Micsoda remek ötletek repkednek itt. Menj külföldre, meg vonják vissza a feljelentést...

Na akkor:
1/ A csalás közvádas bűncselekmény, nem lehet visszavonni a feljelentést.
2/ Nemtom hallottatok-e már európai és nemzetközi elfogatóparancsról? Ha ilyennel fogják el a jóembert, akkor hónapokig átadási őrizetbe csukják, míg ha itthon szépen megjelenne a rendőrségen, akkor visszavonnák az elfogatóparancsot, és ha nem volt százszor büntetve, és nem is valami durva minősített esettel állunk szemben (azt ugyanis nem írta le, milyen összegű kölcsön volt), akkor legrosszabb esetben is csak felfüggesztettet kap.

Egyébként ha nem túl nagy a kölcsönösszeg (azaz nem több, mint 2 millió), akkor még közvetítői eljárást is kérhet, és ha a bank belemegy, és az elkövetést is beismeri, még bünti se lesz. Ha pedig a kölcsön 2 millió és 50 millió között volt, akkor pedig a büntetés korlátlanul enyhíthető.

desw 2013.05.17. 19:19:25

Az ilyen gyökerek miatt szívnak a rendes emberek és fizethetnek magasabb kamatokat.

kvadrillio 2013.05.17. 19:23:17

hmm...mner ebben az országban csak az "elit" csalhat, lophat, offsorozhat, áfa-csalhat, számlagyározhat....basszameg !+

kvadrillio 2013.05.17. 19:24:40

Óriási műkincslopás Magyarországon ...talán ezzel tessenek foglalkozni korrupt-ügyvédecskék meg államügyészecskék....

qwertzuiop1 2013.05.17. 19:26:32

A bankkártya-hitelkeret megítélésekor a kutyát nem érdekli, hogy milyen pénz megy rá. Ilyen esetre tudok gondolni. A bank nemfizetéskor pedig simán megkeresi a (korábbi) munkáltatót (aki korábban a pénzt utalta). A felelősség szvsz bankszámlaszerződés kérdése.

Netuddki. 2013.05.17. 20:23:43

@desw: "Az ilyen gyökerek miatt szívnak a rendes emberek és fizethetnek magasabb kamatokat."

1. A banknak van biztosítása, vagy némi ráfizetéssel eladja pénzbehajtóknak a követelését.
2. Nemrég küldött reklámlevelet egy bank. Mindenféle igazolás nélkül vehetnék fel tőlük kölcsönt. Mindezt 20onvalahány%-os éves kamatra. Annyuk micsodáját! Nem is tudom ki itt a tolvaj...

desw 2013.05.17. 20:31:20

@kovi1970:
"1. A banknak van biztosítása"

És az ingyen van neki??

"vagy némi ráfizetéssel eladja pénzbehajtóknak a követelését."

Hát ez az! És a következő rendesen fizető hitelfelvevőn meg behatja majd azt a némi ráfizetést!

"2. Nemrég küldött reklámlevelet egy bank. Mindenféle igazolás nélkül vehetnék fel tőlük kölcsönt. Mindezt 20onvalahány%-os éves kamatra. Annyuk micsodáját! Nem is tudom ki itt a tolvaj... "

Mivel nem kérnek igazolást, így nyilván nagyobb a rizikó és ez a kamatokban megjelenik.

Nem kérek hírlevelet... 2013.05.17. 20:35:54

Fent leírt cselekmény szerintem kimeríti a csalás törvényi tényállását, ami azt is jelenti egyben, (lévén, hogy köztörvényes cselekményről van szó) hogy hivatalból üldözendő és büntetendő, így sem a végrehajtó, sem más nem függesztheti fel az eljárást. Ha visszafizette a tartozást, vagyis a csalással okozott kárt, akkor az majd enyhítő körülményként értékelhető lesz a bíróságon, azonban ettől függetlenül a cselekmény súlya szerint "meg lesz mérve" és lesz egy ítélet is. Mivel az elmúlt években elszaporodtak az ilyen cselekmények, így ez akár lehet letöltendő is. Ezt nevezik "statuálásnak" a Tanú című filmben :)

igi1 2013.05.17. 20:39:41

Egy korabban felvett banki kolcson miatt amelyet eddig nem all modomban torleszteni csalassal vadolnak.

Bezzeg rohadt jó volt felvenni a hitelt, mi?

Attól még, hogy kivándoroltál külföldre, még nem úszod meg, te gyökér!!!!

Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol, és a legrosszabb, hogy ezek külföldön is így viselkednek. Mert nem az jön le ebből a posztból se, hogy annyira igyekszik magát tisztázni, na meg fizetni (ezt is csak azért, mert szorul a hurok a nyaka körül).

Mást basztat azzal is, hogy intézkedjen helyette.

A testvérét igazán tudom sajnálni.

Egy összegben meg kifizetheti a hitelt, csak azt a banknál nem igazán szeretik!!! Raknak rá akkora kamatot, hogy többet fizess, mintha havonta törlesztenél futamidő végéig.

Az nem megoldás, hogy felvesszük a hitelt, majd lelépünk, az itthoniakat, mást szarban hagyva.

@rpflora: azért egy ELFOGATÓPARANCS nem kismiska, hát az lenne a minimum, hogy gyorsan hazajönni, lerendezni.

Elfogatóparancs az már elég gáz,itt azonban látni kéne, hogy milyen típusú elfogatóparancs (európai, nemzetközi)

Tipikus magyar mentalitás, felvenni a hitelt, jól élni, elkölteni, aztán, ha vissza kell fizetni, lelépni külföldre.

Ha ki is fizeti a hitelt, attól még a BŰNCSELEKMÉNY MEGVALÓSULT, az eljárást le kell folytatni.

Innen mindegy, hogy hazajön-e vagy sem, fizet, vagy sem, mert elfogatóparancs kiadása után nemzetközit is fognak szerezni.

Jobban jár, ha hazajön. Rabosítani is fogják, lefolytatják az eljárást, kifizeti a hitelt. Mindez azonban évekbe is telhet. De az sokkal rosszabb, ha továbbra is csak ül, és semmit nem csinál, úgyhogy a legjobb megoldás az, ha a posztert széteszi az ideg és rettegve tölti hátralevő, tyúkszaros életét.

Ha téged köröznek, akkor azt külföldön is azonnal látni fogják a szervek.

Köszönjük.

igi1 2013.05.17. 20:42:25

Ha kifizeti a hitelt, az enyhítő körülmény, mint ahogy az is, hogy beismeri a vétkét, és együttműködőnek mutatkozik, büntetett előélettel

ha az eljárás megvolt, valószínűleg megússza figyelmeztetéssel, megrovással, súlyosabb esetben felfüggesztettel

de remélem, nem jön haza!!!!!

Nem kérek hírlevelet... 2013.05.17. 20:47:23

A posztban idézett, hosszú magánhangzók nélküli szöveg erősen kreol-pozitív, vagyis arra enged következtetni, hogy egy már szerencsére kivándorolt roma írta, aki nem attól tart, hogy mi lesz, ha "haza" kellene jönnie, hiszen leírta, hogy nem tartott kapcsolatot senkivel, minek is jönne ide újra.. Sokkal inkább amiatt aggódik ez az ember, hogy esetleg "hazakérik" a magyar hatóságok őt. Ezért fizette ki, nem pedig becsületből, ez teljesen nyilvánvaló. Ha tudja, hogy nem ér véget az ügy a kifizetéssel, tuti nem fizette volna ki, ebben teljesen biztos vagyok. Az egészben csak az a szomorú, hogy amíg esetleg le lesz csukva a tag, addig az adónkból eszik-iszik és tartják őt melegen. :( Aki börtönben ül, az dolgozzon. Kötelező legyen a munka, ne csak választható. Követelem, hogy dolgozzanak a bűnözők az ételükért és mindenért, amíg "ülnek".

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.05.17. 21:18:32

"nem a sajat jovedelmem erkezett a kartyamra"

Aki ilyet leír/mond, annak nemhogy hitelt nem adnék, hanem pénzügyi gyámság alá helyezném, és elvenném a szavazati jogát is.

"kártyámra", az persze. Szépen fehér kesztyűs kézzel ráhelyezik a köteg ezrest, mi?

Nem kérek hírlevelet... 2013.05.17. 21:27:35

@panaszmuki: Teljesen egyetértek! Hazánkban a népesség-robbanást a füstösök okozzák, aminek az "eredménye" most még "csak" az oviban, meg a suliban keserítik meg az óvónők és tanárok/nevelők életét, azonban a szocializálódási kísérlet sehol nem járt eddig sikerrel, így borítékolható, hogy 10 év múlva kevés lesz a közel 100.000 rendőr is a jelenlegi(!) statisztikák tartásához, pedig most sem rózsás már a helyzet. Idővel 'ezek' az elemek felzabálják a fehéreket.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 22:07:15

@trezegé:Azt elmondjatok, mi ebben a csalas? Nem munkaltatoi igazolast kertek, hanem azt kerdeztek erkezik-e rendszeres bevetel a bankszamlara.Erkezett? Erkezett.

Akar munkanelkulive is valhatott volna, szerintem az egyeduli amiert cseszegethetik, az a nem fizetes.

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.05.17. 22:09:56

Tudakold meg milyen az elfogató parancs.
A hitelt mindenképp fizesd ki és fogadj ügyvédet. Magától nem fog rendeződni.

mirx 2013.05.17. 22:17:50

@tildy:): Volt egy ilyen sajtpapír, amit aláírt. Hitelszerződésnek hívják. Abban feketén-fehéren benne vannak a kondíciók. Aláírta a valótlanságot.
Nem értem, embereknek hogy fordul meg a fejében ilyesmi egyébként, dehát a plazmatévé nagy úr.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 22:52:12

@mirx: En sem ertem, nem szokasom csalni, de ettol fuggetlenul, ha nem megfeleloen van megfogalmazva a szerzodes, az nem az ugyfel sara.
Marpedig ha nem kertek munkaltatoi szerzodest ( meg credit kartyahoz is szoktak otthon, meg folyoszamlahitelhez, nemhogy egyeb hitelhez) , akkor az biza a bank sara, hogy elfogadtak azt hitelfelvetelhez, hogy igen, van rendszeres beerkezo penz a szamlara.

Erdekes mondom, hogy nem kertek, en anno akartam szuloknek hitelre venni valamit, mert reszletben egyszerubb lett volna kifizetni. De mivel nincs magyar jovedelmem nem adtak. Kifizettem egyben, bar egyszerubb lett volna reszletekben.

desw 2013.05.17. 23:32:59

@tildy:):

Szerintem ez valami gyorskölcsön vagy áruhitel lehet, mert normál hitelnél kizártnak tartom, hogy elég lenne csak bemondani, hogy érkezik jövedelem.

Ha fizették volna rendesen a hitel, akkor nem lett volna semmi gond.

Egyébként már az is érdekes, hogy a tesó fizetése a posztoló számlájára megy. Ez miért??

mirx 2013.05.17. 23:54:23

@tildy:): Honnan tudod, hogy nem megfelelően van megfogalmazva a szerződés? A poszter azt mesélte el, hogy mi hangzott el elsőre szóban. Ami gyakorlatilag teljesen lényegtelen, hiszen kapott utána egy szerződést, amiben nyilvánvalóan szerepelt, hogy igazolja, hogy havi ennyi meg ennyi jövedelme van - na ezt nem kellett volna ugye aláírni, mert nem volt igaz. Erről persze a beküldött posztban bölcsen hallgat, hátha naivabb emberek elhiszik, hogy csakis a bank hibázott.

Ezeket a szerződéseket jogászok dolgozzák ki, és a feje tetejére is állhat a posztoló, de amit csinált, azt megtévesztésnek hívják, és nem jött be.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.18. 00:47:30

@mirx: En nem azt irtam, hogy itt nem megfeleloen van megfogalmazva, hanem azt, hogy ha nem megfeleloen van megfogalmazva.

PErsze nem tudhato, ahhoz meg senkinek semmi koze, kinek milyen jovedelme jon a szamlara.

Nalunk is volt jopar honapig, mikor a munkatarsam jovedelme is az en szamlamra jott ( neki nem volt meg szamlaja).

desw 2013.05.18. 01:30:49

@tildy:):

"PErsze nem tudhato, ahhoz meg senkinek semmi koze, kinek milyen jovedelme jon a szamlara."

Ebben azért én nem lennék ennyire biztos.

Nyilván a bankot az érdekli, hogy a hitelfelvevőnek mennyi a jövedelme. Ezzel az erővel megkérek minden havert és rokont, hogy pár hónapig utaltassák át a nyugdíjukat és fizetésüket az én számlámra, aztán egyből hitelképes leszek és felveszek 100 milliót. Ha kéri a részletet a bank, akkor meg simán lehülyézem őket és megmondom, hogy nem tudok fizetni.

2013.05.18. 07:23:20

Valahogy nagyon kamu az egész sztori.
A jövedelmet átutaló cég nem fog egy más nevén lévő számlára pénzt küldeni vagy csak akkor ha közös a számla , de a kölcsönadó bank el szokta kérni a számlakivonatot.

2013.05.18. 07:31:04

@Nem kérek hírlevelet...:
Tetszik hogy egy gépírás szakértőt megszégyenítő módon rájöttél hogy egy roma írhatta csak ezt a levelet külföldről ahol sok helyen nincs a billentyűzeten ékezet.
Amennyiben tréfa volt akkor riszpekt , ha nem akkor szomorú..!

Morzso · http://mokrativ.blog.hu 2013.05.18. 08:59:35

@mirx: nekem hirtelen az ugrott be, hogy egy blogon lehozták, h amikor egy folyószámlát nyitsz egy banknál aláírsz egy 10 oldalas szerződést, amiben persze benne van te és a bank kötelezettségei, stb, vonatkozó jogszabályok _kivonatai_. Nos, ha ezt otthon elkezded kibogozni, akkor 50 oldal lesz belőle a jogszabályokkal együtt, és persze akkor még nem is értelmezted.

Most az ügytől elvonatkoztatva, szerinted ez reális? Vagy reális elvárni az emberektől, hogy ténylegesen A-Z-ig pontosan tudják mit írnak alá? Mert szerintem nem.

Mrs. Clayton 2013.05.18. 09:19:41

@tildy:): nagyon egyszerű, mert aki jogtalan haszonszerzés miatt mást tévedésbe ejt,vagy tart és ezzel kárt okoz, az csalást követ el
a hitelt felvevőnek nem volt jövedelme, de a testvére fizetését kb úgy állította be mintha az lenne, nem gondolhatta h vissza fogja tudni fizetni, tehát nem is akarta visszafizetni és nem is fizette vissza, így gyakorlatilag kimerítette a fenti tényállás minden elemét

baliquez 2013.05.18. 09:49:48

@kobalt: nem hinném hogy roma, de erős a gyanúm hogy cigány írta a levelet. A "nincs ékezet" problematikája pár kattintással megoldható, IT-diploma sem kell hozzá. Köllött a tányérostévé aztán mikor fizetni kell akkor meghúzódik Dojcsba', az történt.

Oweroff 2013.05.18. 09:55:11

5 év az elévülési idő...

desw 2013.05.18. 10:12:31

@Morzso:
"Most az ügytől elvonatkoztatva, szerinted ez reális? Vagy reális elvárni az emberektől, hogy ténylegesen A-Z-ig pontosan tudják mit írnak alá? Mert szerintem nem. "

Reális vagy sem, ez van! Nem kaphatsz felmentés azért, mert nem voltál hajlandó vagy nem voltál képes megérteni egy szabályt vagy törvényt.

Ez a túlszabályozás azért van (nekem sem tetszik), mert elég divatos lett mostanában akár egy szóba is belekötni, lásd pl. devizahitelek.

Egyébként a szakácskönyvben sem kötelező elolvasni és megérteni a receptet, csak utána nem mást szidj, ha vacak lesz a menü.

Nem kérek hírlevelet... 2013.05.18. 10:18:01

@kobalt: Minden operációs rendszerhez hozzáadható a magyar nyelvű beviteli mód. Vannak, akik megjegyzik a hosszú magánhangzók elhelyezkedését és vannak olyanok is, akik felmatricázzák a billentyűzetet. Ékezetek nélkül írni a lustaság egyik legelterjedtebb formája.

Azt pedig, hogy kreolról van szó, a megfogalmazásából, valamint a másokat (jelen esetben a bankot) alapesetben hülyének tartó mentalitásból jöttem rá.

Nagyon igaza volt annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy az ilyen léhűtők miatt szívnak nagyon sokan és fizetnek emelt kamatot, meg kötnek kötelezően biztosítást a hitelre. Szomorú, hogy ezeket is magyaroknak nevezik, holott ezek nem magyarok, hanem cigányok.

bigmac 2013.05.26. 18:11:36

@kobalt: a munkáltató akármilyen számlára elküldi a béred senkit nem érdekel hogy kinek a nevén van
süti beállítások módosítása