Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Lecsap a horgászó bíró

2011. április 07. - zugügyvéd

Az alábbi hírben ismertetett ítélettel a hobbi horgász Zugügyvéd is maximálisan egyetért.

Pecás bíró ítélte börtönre a rapsicokat

 

Letöltendő börtönbüntetésre és vitorlásuk elkobzására ítélte a bíróság a Balatonból harcsát „gereblyéző” rapsicokat.

A szinte példa nélküli szigort üdvözli és a példaértékűnek tartja a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A társaság vezetése emlékeztet arra, hogy 2009 decemberében nagy port vert fel az úgynevezett gereblyézős orvhalászat.

Információnk szerint a Tapolcai Városi Bíróság hozta meg ezt a ritkaság számba menő, de egyelőre első fokú ítéletet. A két vádlottat a bíróság – egyebek mellett – lopás bűntettében és állatkínzás vétségében is bűnösnek találta, ezért letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Emellett az elkövetéshez használt, lefoglalt horgászeszközök, valamint a vitorlásuk elkobzását is elrendelte. Annak ellenére, hogy a vádlottak büntetlen előéletűek, a bíróság figyelembe vette az ítélet kiszabásakor, hogy egyre gyakoribb az orvhalászat és egyre durvábbak a módszerek.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr402807406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.justice 2011.04.07. 18:09:16

"egyebek mellett lopás bűntettében és állatkínzás vétségében is bűnösnek találta"

Nem mindegy, hogy milyen bűncselekmények azok az egyebek.

Pecás bíró ítélte börtönre a rapsicokat, akik mellesleg embert is öltek. Akár ez is lehetne a cím.

Shadow82 2011.04.09. 14:33:20

Pontosan ebből is látszik, hogy mennyire fontos lenne, hogy a bírókat ne elefántcsont-toronyban képezzék, hanem értsenek valami hasznoshoz is a jogon kívül. Pl infiormatikához, hogy az informatikai bűncselekményeket egyáltalán megértsék, vagy mondjuk legyen tényleges élettapasztalatuk. Tudom, tudom erre vannak a szakértők, de elég gáz, ha a szakértő és a bíró közt akkora szakadék van, hogy a bíró még a szakértői véleményt se érti.
süti beállítások módosítása