Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Tasnádi dokumentáció

2011. március 18. - zugügyvéd

A Zugügyvéd nem az érintett személye, hanem a közzétett dokumentáció érdekessége miatt linkeli be a Tasnádi Péter elleni eljárásokat egyfajta szemszögből megvilágító weboldalt.

52 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr332750193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2011.03.18. 15:25:52

Hát ilyet tenni egy valójában tisztességes emberrel. Hallatlan! Borzasztó...

A weblap készítői pedig futtassanak már le egy helyesírás-ellenőrző programot!
Szinte fáj olvasni...

dr.pszicho 2011.03.18. 17:28:09

én írtam a honlapot!
de sajnos csak a bevezetőt, azaz az első oldalt. A többit bemásoltuk.

sasmadar 2 2011.03.18. 19:13:00

Bammeg,a példa ragadós az "igazi"nagy halak között.
Vszeg vérszemet kaphattak Hagyó ügyvédeitől...:))
Tasnádi ott követte el a hibát,hogy kikezdett Péntér Satyával.Ha komázik vele anno,most Tasnási államtitkár!

venszivar 2011.03.18. 19:20:08

@samadar 2: Valahogy ÚGY !Konkuráltak s az erősebb tetű baszott.A másik meg rá...Azért a zsaru,sokkal nagyobb előnybe volt.Az,hogy melyik a nagyobb gazember?!Legyen döntetlen!Mindkettő megérdemelne 20-30 évet,ÖTSZÖR !

dr.pupak30 2011.03.18. 19:44:10

azért Tansádi valóban elbújhat a nagyhalak mellett mint a rókaképű főrendőr. most az, hogy megveret embereket, hogy visszaszerezze a pénzét amit uzsorakamatra kölcsönad messze van az olajosok miliárdjaitól. hallatlan, hogy ebben az országban pofátlanul lehet miniszter valaki maffia kapcsolatokkal. vagy tán pont azért ? állítólag Tasnádinál is volt a Boros féle kazettából. valaki fölrakhatná már az internetre igazán

lolcode · http://isten.aldja.szalaiannamari.at 2011.03.18. 20:05:32

ez valami olyan nigger vicc amit a feherek nem ertenek gondolom

tasnadi csaladapakat oletett meg 100.000 ftos tarozas miatt. kelet-balkani pitianer szarrago akit fel kellett volna mar regen kotni.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.18. 21:13:51

" Imígyen szóla az Úr Tasnádihoz: Menj haza Izraelbe fiam!"

hawkeye 2011.03.19. 08:26:08

Egyébként nem értem, miért csodálkoztok?!

Dőljetek hátra, valami finom kávét odakészítve, és kísérjétek figyelemmel a
don Pintér vs. rebbe Tasnádi
keresztapa-valóságsót!

:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.19. 12:01:02

Ööööö, nem találom a honlapon azt az adománygyűjtő izét, amire csak rá kell kattintani, beírni a kártyaszámot meg az adomány összegét, a szegénynek...

(Én nem pampognék a helyében, lőttek már le nagyobb embert is, mert túl arrogáns volt, és a kívánatosnál jobban gerjesztette az antiszemitizmust. Azóta sincs meg se biztosan a gyilkos, se a megrendelő.)

hawkeye 2011.03.19. 13:45:56

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Akác jánosra gondolsz?

Hát, nem életbiztosítás, ha egy szajján túlnő a megbizóin, s - úgymond - elszabadul...

hag 2011.03.21. 07:35:16

@dr.pszicho: Kedves Dr. pszicho!
Szerintem, egy dolgot rosszul tudsz:a BV-s orvosokra más szabályok vonatkoznak. Mivel a BV orvosi ellátása nem az OEP-ből van finanszírozva, bizonyos szabályok rájuk egyáltalán nem vonatkoznak. Pl. nem csak szakorvos írhat fel bizonyos gyógyszereket.

Ezzel úgy szembesültünk, hogy egy ügyvéd ismerősöm dolgozott egy polgári perben, ahol kábítószer túladagolásban húnyt el az örökhagyó. Az illető lakása tele volt receptekkel egy olyan gyógyszerről, ami használható drogként és a "normál világban" szigorúan csak szakorvos írhatja fel. Az orvost beidézték tanúnak és rákérdeztek erre, hogy hogyan írhatta fel. Ő közölte, hogy mivel ő a BV alkalmazásában áll, rá nem vonatkoznak ilyen megkötések. Amúgy az illető nem volt 100-as és tk. az is elismerte, hogy mintegy "fizetés kiegészítésként" kábítószereket árul, de ezen senki nem akadt fel különsebben.

Amúgy az értelmesebb kommentelők figyelmét hívnám fel arra, hogyha a saját magasvérnyomásos anyjuk mondjuk halálos balesetet okoz és ezért előállítják 72 órára, akkor ő pont úgy fog agyiérkatasztrófát kapni, meg megvakulni, mint Tasnádi, ha ilyen "szakszerű" ellátást kap. Pedig ő valószínűleg nem szedett uzsorakamatot.

Az egészben tényleg az a legrémisztőbb, hogy a BV-ben mindet lehet. Akár évekig lehet praktizálni a vezetőség tudtával mindenféle szakképzettség nélkül, többszáz ember életét veszélyeztetve és ez senkit nem zavar...

dr.pszicho 2011.03.21. 08:01:13

@hag:
Az a bizonyos bv-s orvos hazudott a bíróságon, a bíróság nem kérdezett rá az OEP-től, az ügyvéded pedig nem jól tudta.
Ugyanis én rákérdeztem. Az OEP-el számol el a bv, ezenkívül az orvosok szakmai felügyeletét éppúgy az eü. minisztérium látja el, mint más orvosokét. A bv-s orvosokra nem vonatkoznak más szabályok, csak bizonyos egészségügyi jogok korlátozottak, pl a betegek nem választhatnak szabadon orvost.
Az ottani rendelőre, kórházakra éppúgy az ANTSZ ad ki működési engedélyt, mint máshol. Pontosan, precízen utána néztem, hidd el.

De abban a bizonyos perben az ügyvéded abban is tévedett, hogy kábszert csak szakorvos írhat fel. Kábítószernek minősülő gyógyszert bármilyen orvos felírhat "pro familia" saját névre, de máshogy is. Az amire gondoltatok a daganatos betegek ellátása, de ott a kábszer ingyen van.
Szép kis mesével állt elő a bv. őr.

Visszetérve Tasnádi Péterre. Ha nem látom így élő egyenes adásban, nem hiszem el ami történt. Azóta sem térek magamhoz a felháborodástól.

dr.pszicho 2011.03.21. 08:02:17

@hag:
Egyébként pedig kedves Hag! Köszönöm amit írtál az ellátásról. A "hag" ugye tudod mit jelent és milyen nyelven?

Luciano 2011.03.21. 11:05:28

Érdekes,hogy T.P környezetében mindig felbukkannak késő 40-es vagy 50-es reményvesztett nők,akikre még mindig hatással van ez köztörvényes bűnöző.Gondolom kedves ,,pszicho" ön azonos a T.P végsőkig elszánt kezelőorvosával.Ezt a Don Quijote-i harcot éppen egy mocskos lecsúszott bűnözőért vívja,teljesen feleslegesen.Jobb alanyt is választhatott volna.Forgassa inkább Proustot tisztelt kolléganő aki szerint :,,az az elképzelésünk, amelyet egy-egy ismerősről tartósan formáltunk, jó időre süketté, vagy vakká tesz vele szemben. ”
Tehát önt is elkapta a Prousti vakság csúnya betegségét. A leadott dokumentumokból az derül ki pontosan ami a tény.A levitézlett T.P 10-15 millkáját(ugyan honnan volt neki bevallott jövedelme?),olyan kétes ügybe fektette,amibe józan becsületes ember nem tenné.Tört aranyat,zálogcédulákat vásároltatott fel szegény megszorult emberektől.Ezt haszonnal adta tovább,és risztelt a sértettel(gondolom az ő köreikben ezt üzletembernek nevezik)Az üzlet bedőlt,és hiába próbálta régi eszközeivel,ordibálás,fenyegetés,önbíráskodás,rablás rábirni társát a magas kamatfizetésre nem ment neki.(Gondolom az az ordibálás,üvöltözés,fenyegetést a bipoláris affekta az ön diagnózisában,de ezt itt a VALÓ Világban :,,megélhetési bűnözőnek",megélhetési zsarolónak hívjuk.
A hibát most ott követte el,hogy régen az embereit küldte harcba(na azoknak se volt se affektája,se bipolaritása(bár lehet!),most miután kissé megroggyantatta a vállalkozásait a rendőrség,maga ment ,,behajtani",rabolni.Ez lett a veszte.Így öt érték tetten.Régebben ,mikor a Halász gyerek egy pofontól meghalt az emberei jártak éppen ott.Nekik nem volt elmegyógyászati papírjuk.Dr G.K tol (de magától se!),így maguk vitték el a balhét.T.P meg csak nézte.Ahogy egy jó főnöknek illik.
Ön ellentmond magának az orvosi papírjaiban is.Ha T.P Parkinsonja lenne nyugodtan szedhetné a BV orvosai felügyelete alapján a gyógyszereit,de maga azt a tanácsot adta,hogy ne szedje?
Ha valaki igazi elmebeteg azt kezelés illeti,de T:P retteg a kezeléstől,és nem megy a BV által javasolt kórházba?Maga szerint csak hadd pihenjen,békésen nyugodtan kezelgetve a villájában,mint azt minden köztörvényes bűnöző is tehetné ha kicsit rosszul lát,vagy szédül?
K.P a haverja azt nyilatkozta(TV2),hogy maguk szerint T.P.ét halálra ítélte az igazságszolgáltatás.Maguk viszont a Magyar Társadalmat szeretnék halálra ítéltetni,ha ilyen emberek békésen itt sétálgatnának köztünk,és kényük hangulatuk szerint ítélnék halálra ismerőseiket,volt feleségüket,üzlettársaikat,bárkit aki rosszat szól vagy csúnyán néz rájuk vagy netán tán olyanokat akik nem mernek elfogultan orvosi papírokat gyártani.

Luciano 2011.03.21. 11:50:15

@dr.pszicho: Hag hanuka szameah!

Azért nem kell bedőlni ,mert meg kéne kérdezni T.P igaziból miért is nem sikerült aliáznia.Izrael nem fogad be köztörvényes bűnözőt,és olyat akinek nem zsidó .I.P nél mindkettő fenn áll!

Egyébként felháborító a zsidóságával takarózni,különösen azért mert nem az.Szégyen .

hag 2011.03.21. 13:03:26

@dr.pszicho: Kedves dr.pszicho!

Nem akarok kekeckedni, de a BV egészségügyi ellátása, illetve az egész kórház működtetése tényleg nem OEP-es pénzből megy. A kórház alapítóokirata alapján az ellátást az ANTSZ felügyeli, de minden mást a BVOP. A költségeik is a BV-hez vannak betervezve. Mármint az ország költségvetésében.

Itt az alapítóokirat:
www.bvop.hu/download/tokol_korhaz_alapito_okirat_2010.08.31..pdf/tokol_korhaz_alapito_okirat_2010.08.31..pdf

De ebben a történetben nem is ez a lényeg, mert ha itt pusztán egészségügyi szempontból bárki bármit is felügyelne, akkor fel kellett volna tünnie, hogy valaki évek óta megfelelő képesítés nélkül dolgozik.

Nem tudom, mit jelent a "hag", csak a nevemből barkácsoltam nicknevet.

Amúgy engem azért még mindig meg tud lepni, hogy Magyarországon még a zöldhályogtól is el lehet jutni 2 mondatban a zsidózásig. :-))

Arról, hogy mi történik a BV-ben "egészségügyi ellátás" címén sokat lehetne írni. Bennem fel sem merült, hogy túlozna.

dr.pszicho 2011.03.21. 13:12:46

@Luciano:
Édesapja és édesanyja a Kozma utcai zsidó temetőben nyugszanak. Zsidóként temették el őket.Így - bármily furcsa - Tasnádi Péter is zsidó.

Aliázni pedig sikerült volna, ha akart volna. De eddig nem akart. Így ez csak városi legenda.

dr.pszicho 2011.03.21. 13:26:03

@Luciano:

"aranyat,zálogcédulákat vásároltatott" és nem az a baj, hogy te ezt így olvastad ki, hanem az, hogy az ügyészek is. Ez olyasmi, mint a régi vicc, hogy "Moszkvában narancsokat osztogatnak...", nem ő vásároltatott fel zálogcédulákat, hanem a "vád hős arab tanúja", a T.P.-től ellopott pénzből.
Tört arannyal jelenleg rengetegen foglalkoznak. Az üzlet legális. Minden ékszerboltban kinn a tábla.
A sértett pedig ő, hiszen az ő pénzét vették el.
Az adózott jövedelem és egyéb demagóg szöveg kicsit furcsa, hiszen ilyen megfontolásokból először az összes BM fejest kellene leültetni.
A villa már nem az övé. Jelenleg üresen áll, T.P. már nem megy vissza oda.
Nagyon sokat egyébként nem rosszalkodhatott Tasnádi Péter az elmúlt bő 11 éve alatt, hiszen másfél évet leszámítva végig előzetesben ült.
Pontosan azért hoztuk létre ezt a honlapot, hogy mindenki, aki tud olvasni, és érdekli, elolvassa az eredeti iratokat. Sajnálom, ha ez nem ment át....mármint számodra.

A Parkinsonról és egyéb betegségekről talán ostoba laikusokkal nem vitatkozom. Amit írsz, az butaság, a Parkinson nem elmebetegség, orvosi felügyelet pedig, amint látod nincs. A Parkinson gyógyszerei nagy hatású szerek, folyamatos szakorvosi kontroll mellett szedhetők. Itt még közönséges orvosi felügyelet sincs.A gyógyszereit pedig hol odaadják, hol nem. Már nem élne, ha ezt így szedné.Hiszen a bal szemére megvakult, "orvosi felügyelet' mellett.
Amennyiben a magyar társadalmat Tasnádi léte fenyegeti, akkor nagy a baj...a fejekben.

dr.pszicho 2011.03.21. 13:30:18

@hag:
Más a kórházat felépíteni, műszerekkel ellátni stb. De ma Magyarországon minden egészségügyi ellátást az OEP finanszíroz. (kivéve persze a magánorvosi ellátást).
A kórházakat nem az OEP alapítja. Az alapítók működtetik, ők kapják meg az OEP-től a pénzt, az általuk jelentett ellátás után. Ebből vannak általában a visszaélések.
Az OEP-nek nincs kórháza.
A Hag ünnepet jelent héberül.

dr.pszicho 2011.03.21. 13:33:43

@Luciano:
Ezt a Halász sztorit már máskor is megírta egy kommentelő, emlékeim szerint a Hetiválaszban hónapokkal ezelőtt. Akkor is "reményvesztett 50-es nőnek" hívott az ottani hozzászóló.
Nagyon kisérteties a dolog, nem te voltál? egy sértett ügyészke? hm?? vagy valaki a nagy nni-től?

dr.pszicho 2011.03.21. 13:35:51

@dr.pszicho:
de van még egy nagyon fontos dolog ebben az alia ügyben.
Izrael mindenkit aki zsidó befogad. Tekintet nélkül arra, hogy mekkora bűnözőnek kiálltották ki a közvélemény előtt.
T.P. pedig zsidó, hiszen édesanyja az volt haláláig.

hag 2011.03.21. 14:17:33

@dr.pszicho: Van ebben a kérdésben ennyi?

Mármint ha Tasnádi szingaléz lenne és mellette hitehagyott budhista vagy szientológus akkor is megmaradna a probléma: azaz eddig senki nem írt/mondott azzal kapcsolatban semmi konkrétat, hogy mit lehet csinálni abban az esetben, ha a nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján egy orvos olyan munkát végez, amire nincs képesítése? Ha fogorvosként egyműtéteket végezne valaki az is rendben lenne?

dr.pszicho 2011.03.21. 14:52:51

@hag:
első körben feljelentettem a Katonai Ügyészségen, illetve jeleztem a gondot a parancsnoknak.

Ezt követően jön a következő

dr.pszicho 2011.03.21. 14:55:46

De azért Tasnádi Péter jelenleg ott ül, kiszolgáltatva mindenkinek.
Bármikor megtehetik újra, hogy elveszik az életfontosságú gyógyszerét, a szemcseppet, és esetleg csak napok múlva értesülünk róla (ekkor tud felhívni).

A BV ennyiben más! azaz, hogy kétszer olyan kiszolgáltatott helyzetben van a beteg, mint egyébként.

hag 2011.03.21. 15:09:44

@dr.pszicho: Nem akarom védeni a parancsnokot, de szerintem a hiba nem nála van. Ő nyilván nem orvos és nincs pontosan tisztába azzal, hogy egy orvos milyen képesítésekkel milyen munkát végezhet. Számomra ez inkább egy szakmai vita és ha az ellátásért az OEP illetve az ANTSZ felel, akkor ők tilthatnák meg, hogy az illető tovább dolgozzon.

Luciano 2011.03.21. 21:44:38

Kedves Lucia! Szerintem magának elgurult a gyógyszere.Vizsgáltassa meg magát a kezelő orvosával.Senkit se érdekel T.P szemcseppje,vagy gyógyszere.Őt se érdekelte áldozatai mentális vagy egyéb jóléte,tüsszögés elleni kenőcse vagy egyéb gyógyszere meg pláne.
Őszintén remélem,hogy a héten megkapja méltó büntetését másodfokon,és megérdemelt helyén ücsörög a szemcseppjeivel,meg a poloskáival.

Luciano 2011.03.21. 21:47:03

Megkezdődött az emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt Tasnádi Péter és 12 társának büntetőpere a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblán szerdán.
A Fővárosi Bíróság a vállalkozót 2009. május 12-én - első fokon - hat év börtönbüntetésre és 6 millió 300 ezer forintos vagyon­elkobzásra ítélte, valamint hat évre eltiltotta a közügyektől. Tasnádi Pétert a bíróság bűnösnek mondta ki visszaesőként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, kétrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében.

A nem jogerős ítélet szerint a vállalkozó ezek mellett bűnös: felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat-hamisítás, garázdaság, közveszély okozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetése miatt. A bűncselekmények nagy részét Tasnádi Péter felbujtóként követte el.

Luciano 2011.03.21. 21:48:17

Kapcsolódó cikkek
Meghosszabbították Tasnádi Péter előzetes letartzóztatását
Tasnádinak mégsincs agysorvadása?

A vádirat szerint Tasnádi 2006-ban ügyvédje, B. József tanácsára és közreműködésével megvesztegette G. Katalin igazságügyi elmeszakértőt, hogy olyan szakértői véleményt adjon, amely beszámíthatósági képességének korlátozottságát állapítja meg.

Az elmeszakértő hárommillió forintért állította ki a hamis szakvéleményt, amelyet Tasnádi védője 2006 októberében be is nyújtott a Fővárosi Bíróságon - ismertette a napilap a vádiratot.

Luciano 2011.03.21. 21:48:47

Kapcsolódó anyagok

*
Harrach: a nyári szünet előtt törvény születhet a szabad vasárnapról
*
Aki hamisan játssza a Himnuszt, alkotmányt sért
*
Szócska beszólt Harrachnak, mea culpáznia kellett
*
Mégsem mossák tisztára Zagyvát?
*
R. Kárpáti Péter válik
*
„A kormánynak nem érdeke, hogy rendvédelmisekkel konfrontálódjon”
*
Cáfol a magyar énekes: nem halálos beteg
*
Tarjányi: Líbiában még nagyon komoly harcok jönnek
*
Lakatos Gazsiból nem lesz miniszter, csökkenek a jövedelmek
*
MAZSIHISZ: tiltsák ki a Parlamentből a rasszista képviselőket

* 24
* Top

*
SP-nek hiányérzete van, egy igazi társra vágyik
*
Stohl "gyenge és szánalmas"
*
A japán katasztrófa óta folyamatosan remeg a Föld
*
Kiderült, hogy hulladékból építették Gombos Edináék házát
*
Lebombázták Kadhafi rezidenciáját: Líbia percről-percre
*
Emberi maradványokra leltek a papnál a rendőrök
*
Keleti György megtakarított pénze hetek alatt elfogyott
*
Japánban nem telik, hanem fogy az idő - percről percre
*
"Húzzon a közéletből" Tüntetnek Lázár János ellen
*
Lázár János lemondását követelik - helyszíni tudósítás

* 20:55
Újabb légitámadás Tripoli térségében
* 20:15
Cáfolják, hogy meghalt Kadhafi fia
* 20:10
„Nem szakemberek” Vita a Monetáris tanács új tagjairól
* 19:24
Orbán felhívta Lázárt a hangfelvétel miatt
* 19:21
Jól meg y az Audinak is
* 18:50
250 ezerre büntette frakciójuk a két fideszes honatyát
* 18:11
Nagyvárosra zuhant egy teherszállító gép
* 18:00
A magyar gazdaságot is érzékenyen érinti a japán tragédia
* 17:45
Vérvörössé vált a Hold + galéria
* 17:29
Nő a bizalom az autókereskedők iránt
*

2011.01.19. 07:46
3 millióért lett beszámíthatatlan Tasnádi?
A vádirat szerint megvesztegette az igazságügyi elmeszakértőt.

* Twitter
* Facebook
* Tumblr
* Startlap

* Betű kicsinyítése
* Betű nagyítása
* E-mail küldése
* Nyomtatás

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség Tasnádi Péter illetve ügyvédje és egy velük összejátszó igazságügyi szakértő ellen - írja a Magyar Hírlap. A vádirat szerint Tasnádi Péter még 2006-ban - ügyvédje tanácsára - elhatározta: megvesztegeti az igazságügyi elmeszakértőt, hogy a nő a beszámíthatósági képességének korlátozását mondja ki szakvéleményében. A szakértő el is készítette a dokumentumot, amiért hárommillió forintot kért és kapott.

Luciano 2011.03.21. 21:51:47

Tasnádi Péter luxus palotájában várta vendégeit a Hal a tortán szerda esti műsorában
Author: showzok | Posted at: 17:20 | Filed Under: hal a tortán, Hámán-táska, Libamáj roston sütve, Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával, Sajttál, Tasnádi Péter |

Tasnádi Péter

Születési idő: 1950.03.28.
Horoszkóp: Kos
Családi állapot: nős
Foglalkozás: "álomfejtő"
Amit szeret: mákos tészta, csirke paprikás, libamáj roston
Amit nem szeret: lencsefőzelék, sertés hús
Hobbi: biliárd, Biblia olvasása
Sport: ökölvívás
Kedvenc játék: scrabble
Kedvenc nyaralóhely: Garda-tó
Amire a legbüszkébb: kislányára Lilire

A TV2 Hal a tortán című műsorának szerdai vacsoráján Tasnádi Péter otthonába kalauzolt el bennünket a csatorna stábja. A látottak a tévé képernyője előtt ülőket bizonyára épp annyira megdöbbentették, mint a magyar Keresztapa vendégeit.

Elképesztő luxus fogadta Tasnádi Péter otthonában Nagy Évát, Zalatnay Saroltát, Stadler Józsefet és Pápai Jocót. Már maga az épület is monumentális, és szinte teljesen el van zárva a külvilágtól. Bent kamerák és biztonsági emberek vigyáznak mindenre, a helyiségeket pedig meg sem lehet számlálni.

Nem csoda, ha a vendégek eleinte megilletődve érezték magukat a palotába - ám később azért feloldódtak, és Tasnádi egy-két dísz- és emléktárgyát is a kezükbe vették, ám a házigazda ennek egyáltalán nem örült.
A házhoz hatalmas konditerem, tárgyaló is tartozik, a vendégeket pedig olyan lift szállította a szintek között, amilyen még egy elnöki lakosztályban sincs. Ahogy Nagy Éva meg is jegyezte, ilyen pompát és fényűzést csak a filmeken lát az ember.
Forrás: storyonline.hu

Tasnádi azt mondja, hogy ő vendégeinek a vacsorába nem a szívét-lelkét teszi, hanem az alapanyagokat

Videó

Stadler József úgy gondolta, gondoskodik a biztonságról, hisz az autóba beszállva mindenkinek kiosztott egy-egy golyóállómellényt, amit Tasnádi sérelmezett is és megjegyezte, hogy nála mindenki biztonságban van és az ő védelmét élvezi.

videó

A házban őrök kísértek mindenkit, vacsora előtt pedig Tasnádi Péter hosszan idézett a Bibliából.

Tasnádi Péter kóser menüje:

Előétel:

Libamáj roston sütve

Hozzávalók:
1 kg libamáj, libazsír, fokhagyma, só, bors

Elkészítés: A friss libamájat, kb. 20 dekát egy főre, megmossuk, és nem egész egy ujjnyira felszeleteljük. Finoman megsózzuk. (Nem fog megkeményedni sütés közben.) Ha a máj nem elég száraz, nagyon vékonyan lisztbe is lehet forgatni, de ez nem feltétlenül szükséges. Lapos serpenyőben forróra hevítünk egy kis libazsírt, fokhagyma-gerezdeket szórunk bele, majd óvatosan beletesszük, és mindkét oldalán megsütjük a szeleteket. Kb. 5-5 perc kell nekik. Fontos, hogy csak tompa eszközzel nyúljunk a májhoz, nem szabad megszúrni, mert kifolyik a belső zamatos lé, és akkor hamar kiszárad, kesernyés lesz. A színéről lehet tudni, hogy már jó. Amikor kivesszük őket, még egy icipici sót, egy kis őrölt borsot kaphatnak tálalás előtt.

Tasnádi úgy döntött, Jocit ugráltatja büntetésből, mivel becsapta őket, ezért rá bízta a kínálást és az asztal leszedést is

Főétel:

Ropogós libacomb párolt káposztával, törtburgonyával

Hozzávalók 4 főre:
4 db friss libacomb, 200 g vöröshagyma, 80 g fokhagyma, 1 db friss paradicsom, őrölt bors

Elkészítés: A libacombot jól megtisztítjuk, tepsibe rakjuk, és vöröshagymával, fokhagymával, paradicsommal és őrölt borssal megszórjuk. Egy kis vizet töltünk alá, és így kb. 1 órán át pároljuk, majd 180 C°-on 40 percig sütjük, és így finom porhanyós pirosra sült combokat kapunk.

Párolt káposzta

Hozzávalók 4 főre:

800 g vörös fejes káposzta, 200 g vöröshagyma, 60 ml olaj, egy kávéskanál pirospaprika, bors, só, kömény, babérlevél.

Elkészítés: Legyaluljuk a fejes káposztát egy lábasban, megpirítjuk a vöröshagymát olajon, a pirospaprikát és a legyalult káposztát hozzáadjuk. Fedő alatt fél puhára pároljuk a fűszerekkel. Ha megpuhult, egy kis ecettel meglocsoljuk, hogy még kellemesebb ízt érjünk el.

Hagymás tört burgonya

Hozzávalók 4 főre:
800 g burgonya, 200 g vöröshagyma, 60 ml olaj, kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, héjától megtisztítjuk, és burgonyanyomóval áttörjük. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és az áttört burgonyára tesszük, és szép pirosra pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

Stadlernek nagyon tetszik Tasnádinál minden, ezért szívesen bekerülne abba a vallásba, meg is kérdezte hogyan lehetséges.

Desszert:

Hámán-táska

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt, 15 dkg margarin, 1dkg élesztő, 10 dkg cukor, só, reszelt citromhéj, 2 tojás, kevés rum, szilvalekvár

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. Szilvalekvárral töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojással kenve kikent lisztezett tepsiben pirosra sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy nagyobb pogácsa-szaggatóval kivágjuk, a tölteléket középre rakjuk, és három oldalról felhajtva középen összenyomjuk.

Sajttál

Többféle sajt,
dió,
szőlő,
pirítós,

A főétel után Nyári Károly zenélt a társaságnak és Tasnádi táncra is invitálta vendégeit.
Desszert közben megmutatta milyen szellemi vetélkedőket szervezett a börtönben, de vacsora vendégei nem nagyon tudtak válaszolni a kérdésekre.

Videó

Luciano 2011.03.21. 21:52:57

A felbujtás

Halász Zoltán és testvére, Farkas Gézáné ABC-üzletet szerettek volna nyitni Balatonőszödön, ám ehhez nem volt elég tőkéjük. Szükségük lett volna egy kétmilliós nagyságrend? kölcsönre. Egy hirdetés nyomán, közvetítő segítségével jutottak el Tasnádi Péterhez, aki hajlandó is volt kölcsönadni nekik 2,3 millió forintot. Garanciaként aláírtak egy opciós szerződést Halászék budapesti, XX. kerületi ingatlanjára, azzal a kitétellel, hogy a kölcsön visszafizetése után az ingatlan viszszakerül majd Halászék tulajdonába. Első körben a testvéreknek sikerült is 1,2 millió forintot törleszteni, később azonban nem a remélt módon alakult a forgalom az ABC-ben. Időközben idősebb Halász és felesége pert indított Tasnádi ellen a színlelt adásvételi szerződés miatt. A bíróság végül érvénytelenítette a szerződést, elismerte viszont Tasnádi Péter jogát a kölcsön fennmaradó részére. Ezt az összeget Halászék letétbe is helyezték számára az ügyvédüknél, Göllner Gusztávnál. Utóbb az ügyvéd mégsem találta jogosnak a pénz kifizetését Tasnádinak, és ifjabb Halász hallgatott rá, annak ellenére, hogy több ízben kapott telefonhívást Tasnáditól, amelyek során ennek a hiányzó öszegnek a visszafizetéséről esett szó köztük. Utoljára Halász élettársán keresztül üzent Tasnádi, hogy fel fogják keresni aznap este a kölcsön rendezése ügyében. Halász ekkor már Balatonbogláron, az Erzsébet Étteremben dolgozott, ide hozta át az élettársa az üzenetet. Aznap délután Halász "ismeretlen mennyiség?" alkoholt fogyasztott (a bírósági megfogalmazás szerint), így mire kilenc óra tájban megérkeztek Tasnádi munkatársai (a másod-, harmad-, illetve negyedrend? vádlott), már jócskán ittas volt – talán ezért is nem találta el a megfelelő hangot velük. A három férfi arra kérte Halászt, jöjjön ki a pult mögül, mert beszélni akarnak vele, mire Halász azt találta válaszolni, hogy "nem gondolom, hogy ki kellene jönnöm". Halászon kívül az étteremben tartózkodott még a szakács és az étterem tulajdonosa. A három látogató közül az egyik megállt az éppen tévét néző tulaj mögött, és maga is belenézett a m?sorba, biztosítva egyszersmind a tulaj nyugton maradását, miközben két társa a pult mögött néhány percen keresztül ütötte Halászt. Ezután távoztak az étteremből. Távozásuk után a tulajdonos és a szakács, aki a jajveszékelésre futott elő, kihívták a mentőt az akkor már nem jajveszékelő, viszont eszméletlen Halászhoz. A mentősök azonban már nem tudtak segíteni: megállapították a halál beálltát, amit az ütések hatására nagymértékben elmozdult agyban fellépő vérzés, és az ennek folytán leálló légzés és a keringés összeomlása okozott. Tasnádi Pétert ebben az ügyben az önbíráskodásban betöltött felbújtó szerepe miatt ítélték el.

Luciano 2011.03.21. 21:53:49

Aljas indok

Tasnádi Péter nem szereti, ha sértegetik, és különösen sérelmezi, ha nyilvánosan sértik meg, ezzel mintegy megszégyenítve őt. Dr. Vass Sándor, akinek korábban tudomására jutott egyik ismerősének konfliktusa Tasnádi Péterrel, talán némi előítélettel közelítette meg az elsőrend? vádlottat, amikor megpillantotta munkatársai társaságában a március 15-i ünnepségen. 1999. március 15-én Tasnádi Péter cége biztosította az ünnepség zavartalan lefolyását a budapesti zsinagóga előtti területen, amikor dr. Vass Sándor, a fentebb említett okból kialakult előítélettől hajtva, odakiabált neki: "Tasnádi, takarodj innen a bandáddal!". Március 20-án Tasnádi Péter két barátjával betért egy étterembe ebédelni, éppen oda, ahol dr. Vass Sándor ült a barátaival. A véletlen találkozást Tasnádi szerette volna a néhány nappal korábban elhangzott sértés tisztázására felhasználni, ám dr. Vassnak nem állt szándékában tisztázni a kérdést Tasnádival. Később Tasnádi elismerte, hogy krumpliorrúnak nevezte az étteremben dr. Vasst. Amikor dr. Vass valamivel később elhagyta az éttermet, és be akart szállni az autójába, valaki leütötte hátulról, majd belerúgtak, majd az újabb ütések hatására, amelyek elől a kezével próbálta védeni a fejét, eltört a karja. Dr. Vass elmondása szerint bántalmazója egy nagydarab, kopasz ember volt, aki Tasnádi hívására érkezett oda. Mint elmondta, látta, hogy a rosszul sikerült beszélgetés után Tasnádi az étterem túlsó végében telefonál. Tasnádi Pétert dr. Vass Sándor bántalmazásának ügyében aljas indokból elkövetett, súlyos testi sértés vádjában felbujtóként marasztalta el a bíróság.

dr.pszicho 2011.03.22. 06:01:43

@Luciano:
www.hetek.hu/hatter/200212/tasnadi_verofenyes_napja

az oldal 2002-es! Azt a büntetést leülte. Már akkor, mikor kiszabták.
Ahogy azt az ítéletet is, amit most úgy vársz, de ami majd csak nyár elején esedékes.
"Göllner Gusztávnál. Utóbb az ügyvéd mégsem találta jogosnak a pénz kifizetését" tehát, ha jól értem, a bíróság megítélte, de ők valamiért mégsem találták jogosnak?
Ezt mégsem értem....van egy jogerős ítélet,ők nem találják jogosnak és ezért nem fizetnek? Ha valakit jogerősen mondjuk börtönbe küldenek, és ő nem találja jogosnak, akkor nem vonul be? stb....de biztos nem értek a joghoz.

Vagy nagyon gyűllheted T.P.-t, vagy egy régi elhagyott valakivel beszélek?
tele van a net egyébként T.P.-vel. Nem zavar az, hogy a létrehozott weboldal nem arról szól, mi történt 15 éve, hanem hogy mi történik most?

Egyébiránt, ha véletlenül te kerülsz látókörbe, mondjuk betegen, azonnal rájössz, miről beszéltem most. Ahogy rájön minden olyan rendőr, ügyész aki lebukik, és börtönbe kerül. (emlékszel, hogy zokogott az a kis ügyészke a bíróság előtt?)

dr.pszicho 2011.03.22. 06:03:16

@Luciano:
egyetlen szóval nem mondtuk egyébként, hogy T.P. földreszállt angyal.

Semmit nem mondtunk, bár lehet, hogy nem sikerült elolvasnod. Csak betettük a dokumentumokat....azok ugyanis magukért beszélnek.

Luciano 2011.03.22. 06:38:32

Igen,a dokumentumok magukért beszélnek!
Érthetetlen számomra,hogy egy ilyen aljas ,sunyi bűnöző jogaiért küzd kedves kartársnő.Azért a volt analitikusával beszélje már meg ezt a problémáját.
T.P-ét valószínű Isten büntetése sújtja poloskák ,betegségek képében(Ha igazak!)Hisz ki tudja,ki vezeti az ön tollát...?Annak a máik elmegyógyászati szakvéleménynek is tegyék fel a dokumentációját,amelyikért 3 milkát fizetett

Luciano 2011.03.22. 06:43:28

Rájátszott a maffia-szerepre? Talán tetszik önnek? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Igen, tetszik, és rájátszottam. Mondtam is a tárgyaláson, hogy ezért a szereplésért Al Pacino Oscar-díjat kapott, én meg három év börtönt.

A tárgyalásain feltűnt Nógrádi Zsolt és Kende Péter. Ismeri őket személyesen? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Nógrádi Zsoltot nem ismerem, Kende Péter a barátom.

Nógrádival közös vonásuk, hogy mindketten bevádoltak Pintért. Véletlen egybeesés ez? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Gondolom, ezért is jött el a tárgyalásokra, mert lelki közösséget érez velem emiatt.

Honnan vette, hogy az [origo] megkérdezte az olvasóit önről, ill. Pintérről? Az [origo] ezt ma cáfolta. (Ermetico)

Tasnádi Péter: Eltévesztettem, mert nem az [origo], hanem az index foglalkozott ezzel a témával, úgyhogy elnézést kerek az [origo] főszerkesztőjétől, hogy mertem feltételezni, hogy ilyen bátor, hogy miközben folyik az eljárás, ilyen kérdést fel mer tenni, úgyhogy hajrá, index!

Szikinger Istvánt nehéz volt meggyőzni, hogy védje önt? (Ermetico)

Tasnádi Péter: Egyáltalán nem volt nehéz meggyőzni. Amikor Szikinger megismerte az iratokat, mélységesen felháborodott azon a sok alkotmánysértésen, amit látott, ezért neki ez egy szakmai kihívás volt.

Nem követtem a pert, de furcsa, hogy a választások után született meg az ítélet, de ez csak merő véletlen, eredetileg is ekkorra volt kitűzve az ítélet hirdetés? (Stones)

Tasnádi Péter: Nekem is furcsa. Ezt előre megjósoltam, már az elején mondtam, hogy a választások második fordulója után lesz csak ítélet.

Soha nem merült fel önben, hogy kitelepül Izraelbe? (Diegooo)

Tasnádi Péter: Dehogynem, egyszer ki is települtem, csak sajnos visszajöttem. 1998. decemberben be is adtam a letelepedési kérelmet, mert már akkor is látszódott, hogy tönkre akarnak tenni. Választ sem kaptam a kérelemre a beadás és a letartóztatásom közötti tíz hónapban, pedig általában egy ilyen kérelem elbírálása fél évet szokott igénybe venni. Ez is a felső politikai vezetés nyomására történhetett.

Kapcsolatban állt a Moszaddal? (Diegooo)

Tasnádi Péter: Moszattal állok maximum kapcsolatban :)

Ön mivel foglalkozott a rendszerváltás előtt? Mi a végzettsége? (Mejoe)

Tasnádi Péter: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát végeztem, a rendszerváltás előtt műszaki üzleteim voltak Ausztriában, ott éltem.Milyen kapcsolatban áll vagy állt Pintér Sándorral? (sinter_sandor)

Tasnádi Péter: Semmilyen kapcsolatban nem álltam. Jelenleg mint ellenlábasa vagyok számon tartva.

Ha Pintér bűnös, miért nem tud felmutatni senki egy kézzelfogható bizonyítékot? (Nero)

Tasnádi Péter: Sokan mutattak fel, nem ez a baj, hanem az, hogy a Katonai Ügyészségi Nyomozóhivatal, amelynek le kellett volna folytatni a nyomozást, nem fogadta el ezeket a bizonyítékokat. Nem engednek nyomozást indítani ellene. Kíváncsi lennek, hogyha az APEH olyan vizsgálatot tartana, mint amilyen nálam is volt, hogyan tudna megfelelni a követelményeknek, és mit mondana, honnan lett az a ház, ahol lakik.

Ha vissza tudna menni az időben, akkor mit csinálna másképp? Gondolom a látványosságot visszafogná, mert talán ez volt, ami iriggyé tette a Pintéréket és késztette őket arra, hogy tegyenek, amit tettek... nem gondolja? (Jeff_34)

Tasnádi Péter: Ha vissza tudnék menni, akkor megfogadnám a jó tanácsot, hogy hagyjam el az országot. Akkor én még nem voltam Fidesz-ellenes, most viszont szívesen kiállnék bokszolni Kokóval és Pataki Attilával.

Van bizonyíték, hogy Pintér rászállt a józsefvárosi piacra? Mikor állnak elő vele? (Guest79323)

Tasnádi Péter: Annál több nincs, amit előadtunk. Több tanú is állította, hogy ott voltak olyan beszélgetéseken, amikor Pintér azt mondta, hogy el kell venni a Tasnáditól a piacot. Ezt Láposi Lőrinc volt rendőri vezető is megmondta.

Mennyiért dobná fel az alvilág a móri mészárosokat? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Honnan tudjam?

Kire szavazott a választásokon? Rendelkezett választójoggal? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Rendelkeztem választójoggal, az SZDSZ-re szavaztam, és közben az egész börtönt rábírtam, hogy az MSZP-re szavazzon. Ha valamilyen közösségben vagyok, és mondok valamit, azt meg szokták csinálni.

Miért nem az SZDSZ-re buzdított akkor? (Cujo)

Tasnádi Péter: Úgy voltam vele, hogy ezt a kormányt (Fidesz) le kell váltani, erre a legnagyobb esélye az MSZP-nek van, saját magam és a szűk baráti köröm meg azért szavazott az SZDSZ-re, hogy átlépje a parlamenti küszöböt, és utána a koalícióban így nagyobb esély van arra, hogy egy demokratikus, az alapvető jogokat tisztelő, szakértő kormány jöjjön létre.

Szereti Pintér Sándort? Hisz a szeretet, a megbocsátás és az összefogás erejében? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Vallásos, hívő ember vagyok, hiszek a szeretet erejében, a megbocsátás erejében. Pintér Sándort nem szeretem.

Nem tartja PR/image hibának, hogy a védőügyvédei nem fértek el anno a tárgyalóteremben? (Stones)

Tasnádi Péter: Tévedés, mert itt 11 vádlottnak a védői ültek, ezért nem fértek el, nem volt megfelelő a tárgyaló nagysága, a védőügyvédeknek ezért a nézők soraiban kellett ülni.

Nem zavarta világgá a villája tervezőjét? Borzalmas. (Guest71128)

Tasnádi Péter: Ízlések és pofonok különbözőek. Nekem tetszik

Hogyan képzeli el a jövőbeni életét? Lehet ilyen zaklatás, börtönévek után még nyugodtan élni? (Tomcsy)

Tasnádi Péter: Fogalmam sincs, hogy lesz a jövő ilyen zaklatás, üldöztetés után. Nelson Mandela 27 evet ült börtönben és a Dél-Afrikai Köztársaság elnöke lett, emellett Nobel-díjas. Göncz Árpád, aki magyar köztársasági elnök lett, hét és fél évet ült, Dreyfuss kapitány is több évet ült, és a francia becsületrend birtokosa lett, de sorolhatnám tovább. Sokan ültek börtönökben, majd töltöttek be magas funkciókat.

Nem gondolja, hogy pár ember örült volna, ha bent marad? Teszem fel, akiket állítólag megölt a maffiája. (Godfather)

Tasnádi Péter: Először is nincs maffiám, és nem is volt. Senkit nem öltem meg, és az ismerőseim sem. Valószínűnek tartom, hogy jobban betartom a tízparancsolatot, mint Ön.

Miért van az, hogy az összes hazai biztonsági cégben van izraeli tulajdon? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Nem tudok róla, például az enyémben nem volt.

Ön fél Pintér Sándortól? (Godfather)

Tasnádi Péter: Miért kellene félnem tőle? Tőle kérdezzék meg, hogy fél-e tőlem. Annak örülnék, ha valaki el tudna intézni, hogy 15 percre bezárjanak vele egy sötét helyiségbe.

Mi történne, ha 15 percre összezárnák Pintérrel? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Próbálják ki!

Milyen végeredményt, ítéletet vár Pintér Sándor ügyében? (Trucs)

Tasnádi Péter: Sajnos el se fog indulni az eljárás. Ha elindulna, csak abból az ügyekből, amikről hallottam, többszörös életfogytiglan kellene kapnia.

Mekkora ma a keresztapák vagyona? A legjelentősebb hazai keresztapák magyarok? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Én ebben nem vagyok szakértő, nem tudok nyilatkozni. Erről kérdezzék meg Pintért.

Nem fél-e, hogy pont az igazságszolgáltatás elfogulatlanságát kérdőjelezi meg azzal, hogy azt mondta, nem engedtek volna haza, ha más az eredmény a választáson? Tehát most önnek kedveztek? Ez nem ugyanolyan rossz, mintha fordítva lett volna? (KerdezZek)

Tasnádi Péter: Miért lenne nekem jó, ha a Fidesz nyert volna, és továbbra is börtönben ülnék? De szerintem ez nem politikai döntés volt, hanem egy bírói ítélet, amely sajnos a második forduló után született meg. Ezért az emberek hajlamosak azt hinni, hogy politikai döntés volt.

Ön szerint "csak" a belügyminiszter játszott Ön ellen, vagy a teljes kormányzat, a teljes hatalom? (Nero)

Tasnádi Péter: A belügyminiszter ereje bőven elég volt, hogy földbe döngöljenek, a hatalom pedig szimpatizált ezzel. Konkrét dolgot is tudok mondani: Hende Csaba, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára utasította Bökönyi Istvánt, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát, hogy Tasnádinak a legrosszabb körülményeket biztosítsa, és a legrosszabb körülmények között tartsanak fogva.

Szurkoltam Önnek, és örültem, hogy hazaengedték, mert szerintem Ön azért került börtönbe mert ki akarták vonni egyszerűen a forgalomból...Mennyire érzi magát képesnek, hogy újra talpra álljon? Sok sikert mindenhez, és kitartást! (Isclit)

Tasnádi Péter: Köszönöm a biztató szavakat, biztos vagyok abban, hogy talpra fogok állni, és ha lehet, ennél még sikeresebb vállalkozásokat fogok megszervezni, és Isten áldja meg magát és azt a több százezer embert, aki így gondolkodik.

Önt nem zavarja, hogy rendőrök őrzik a házát egész nap? (Oti)

Tasnádi Péter: Nem, sőt, így jobban biztonságban érzem magam. Szeretem a rendőröket, a börtönben egy emberrel engedték meg, hogy sakkozzak, ő is egy rendőr volt, aki előzetesben volt szintén. Ez a rendőr ugyanazon a napon született, mint én, és ő is koncepció áldozata, ártatlanul ül ő is a börtönben.

Hány darab autója van? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Nincs autóm.

Gondolkoznak-e valamilyen kártérítésen az elmúlt hónapok veszteségei miatt? (én azt tenném) (Ati)

Tasnádi Péter: Nem lehet, mert elítéltek. Akit elítéltek akar egy napra is, az nem követelhet semmit.

Hosszútávon tervez-e politikai pályafutást? (Stones)

Tasnádi Péter: Minden más országban tervezhetnék, ebben az országban több mint valószínű, hogy egyik párt sem vállalna fel, mert az előítélet annyira súlyosan ivódott bele a társadalom tudatába, hogy nem képesek felülemelkedni egy rossz döntés után. És nem az a helyzet, mint most Kelet-Timorban, ahol a pár hete megválasztott köztársasági elnök 7 eves börtönbüntetés után lett köztársasági elnök. De lehet, hogy az is baj, hogy nálunk meg odébb van a köztársaságielnök-választás, a parlamenti választások meg most voltak.

Ismeri személyesen Orbán Viktort? (Csoki)

Tasnádi Péter: Nem, nem ismerem.

Ha elhagyhatná Magyarországot, hova menne legszívesebben? És miért pont oda? (Csoki)

Tasnádi Péter: Fogalmam sincs.

Mi a véleménye a halálbüntetés visszaállításáról? (magda_marinko)

Tasnádi Péter: Szerintem sokkal súlyosabb valakit harminc-negyven évre elítélni, mint halálra ítélni.

Mit szól az MSZP jelöltjéhez, illetve elvállalná-e a pozíciót (belügyminiszter)? Melyek lennének az első lépései? Hogyan folytatná a móri gyilkosok felderítését? (Bushido)

Tasnádi Péter: Nem ismerem az MSZP belügyminiszter-jelöltjét, de képernyőn keresztül szimpatikus. Ha engem kérnének fel, a válaszom az lenne, hogy igen, és teljes súllyal, legjobb tudásom szerint üldözném a bűnt. Elsőnek felszámolnám a szervezett bűnözést, és letartóztatnám azokat a rendőröket és ügyészeket, akik utasítása alapján ártatlan emberek egzisztenciáját tettek tönkre. Sajnos sokan vannak.

Mekkora pénztől esett el, ameddig benn volt? (Guest71128)

Tasnádi Péter: Kiszámolni sem tudom.

A belügyminiszter állítólag bérgyilkosokat küldött egy polgár nyakára. Ha ez nem igaz, akkor PS miért nem indított Ön ellen rágalmazás vagy akármi miatt nagyon kemény ellenlépéseket? (Palko)

Tasnádi Péter: Jó kérdés, ellenem nem indíthatott, mert nem én állítottam, hanem négy különböző tanú. És nekem ugyanez volt a kérdésem a bíróság felé. Ha ezek a tanúk nem voltak hitelesek, akkor ellenük pedig miért nem tettek hamis tanúzás miatt eljárást? Pintér ennél sokkal kisebb ügyekben is eljárást indított, pl. Pallag László ellen, és rekordgyorsasággal meg is nyerte. Általában rekordgyorsasággal szokták tisztázni Pintért, Polt szokta bejelenteni, hogy a mi Sanyink nem bűnös.

Azon vádpontokban, amikben bűnösnek találták, ön bűnösnek érzi magát? (Fg)

Tasnádi Péter: Természetesen nem, hiszen ezeket a bűncselekményeket nem követtem el, a bíróságon az ügyészség azzal indokolt, hogy nekem állt érdekemben. Ez pedig kinyilatkoztatás, és nem minden kétséget kizáró bizonyíték.

Várható-e az utcai harcos küzdelmek folytatása? (Ciccio)

Tasnádi Péter: Az ország összes tájáról megkerestek az utcai harcosok, és kertek, hogy szervezzek újabb gálákat, mert mióta abbahagytam, ellaposodtak a versenyek. Házi őrizetben viszont nem tudok szervezni.

Luciano 2011.03.22. 06:44:33

Tasnádi Péter hat évet kapott első fokon

* Index

2009. május 12., kedd 00:34 | aznap frissítve

A Főváros Bíróság kedden 6 év börtönbüntetésre ítélte Tasnádi Péter vállalkozót. A két és fél éve húzódó büntetőperben a bíróság bűnösnek mondta ki a vállalkozót többek közt visszaesőként, felbujtóként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és kétrendbeli életveszélyt okozó testi sértésben.

A főbb vádpontokban bűnösnek találták Tasnádi Péter vállalkozót a 2006 ősze óta folyó büntetőperében, kivéve a maffiavádat. A Fővárosi Bíróság első fokon hat év börtönbüntetést szabott ki az ellene és 13 társa ellen folyó büntetőperben. A büntetésbe beszámítják azt az időt, amit Tasnádi előzetes letartóztatásban töltött, így ha jogerőre emelkedik az ítélet, Tasnádi egy év két hónapot kell rácsok mögött töltsön.

A bíróság a szabadságvesztés mellett 6 millió 300 ezer forintos vagyonelkobzást rendelt el Tasnádival szemben és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.
Képek a bíróságról

Az elsőfokú ítélet szerint Tasnádi Péter bűnös, visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. Bűnösnek találták ezenkívül felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat hamisítás, garázdaság, közveszély okozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetése miatt. A bűncselekmények nagy részét a vállalkozó felbujtóként követte el.

A vállalkozót a terjedelmes bűnlajstromból a felbújtóként elkövetett lőfegyverrel való visszaélés alól felmentették, és nem találta bizonyítottnak a bíróság azt sem, hogy bűnszervezetben követte volna el az elsőrendű vádlott a neki felrótt bűncselekményeket. Kalina József bíró úgy indokolta meg ez utóbbit, hogy Tasnádi saját érdekeit szem előtt tartva követte el a nagyobb súlyú bűncselekményeket, nem pedig bűnszervezet működtetése volt a célja.

A kiszabott büntetést a bíró indoklása szerint enyhének is, súlyosnak is lehet találni, de középarányos és reális a hat év börtönbüntetés. A bűncselekmények elkövetése óta több év telt el, az egyes bűncselekményi tételek önmagukban nem súlyosak, közülük az életveszélyt okozó testi sértésre való felbújtás számít a legkomolyabbnak. Súlyosbító körülményként vették figyelembe ugyanakkor, hogy Tasnádi Péter visszaeső bűnözőnek számít.

A bíróság megállapította, hogy Tasnádi Péter sem a bűncselekmények elkövetésekor, sem most nem szenved szellemi leépülésben és súlyos tudatzavarban. A bíróság elfogadta a kezdődő homloklebeny-sorvadásról szóló orvosi véleményt, de ez álláspontja szerint nem befolyásalta a vádlottat tettei következményének felismerésében. (A Tasnádi elmeállapotáról [1], állítólagos agysorvadásáról, állítólag megvesztegetéssel készült orvosi szakvélemények ügyében még jelenleg sincs eredmény.)

Tuza Péter, Tasnádi ügyvédje az Indexnek hangsúlyozta, hogy a mostani ítélet nagyon fontos része, hogy a maffiavád nem állt meg, és hogy a bíróság a tudatzavar lehetőségét is elvetette. Ha ez utóbbi a jogerős ítéletben mégis megjelenik majd, akkor Tasnádi szabadságvesztési büntetése a mostani ítélettel szemben korlátlanul csökkenthető, mondta az ügyvéd. Tuza szerint nem sok esély van rá, hogy idén jogerős ítélet szülessen a perben, aminek végét az elsőrendű vádlott amúgy szabadlábon várhatja, mivel a mostani tárgyaláson nem szabott rá a bíró semmiféle korlátozó kényszerintézkedést, de még az ügyész sem indítványozott ilyesmit.
Két és fél éve húzódó per

A korábbi tárgyalásokon az ügyész fegyházbüntetést indítványozott [2] a terhére rótt bűncselekmények miatt, míg Tuza Péter felmentést kért [3] védencére a legsúlyosabb vádak alól. Az utolsó szó jogán az április 29-i tárgyaláson [4] Tasnádi ártatlannak vallotta magát, visszautasította a maffiavádakat, és elfogultnak bélyegezte meg az ügyészséget és a rendőrséget, mondván tíz éve küzdenek azért, hogy őt tönkretegyék. Tasnádi ellen több más büntetőügy is folyamatban van - saját bevallása szerint húsz pere is van -, ez a per két és fél évvel ezelőtt, 2006. október 10-én kezdődött [5].
Klikk a képre!

A hosszú bűnlajstrom szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást többeknek, esetenként börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben. A vád bizonyíthatónak látta, hogy Tasnádi többször próbálta megszervezni volt az őt elhagyó felesége és annak új szeretője megöletését, milliókért fogadott bérgyilkosokat a pár életének kioltására.
hirdetés

A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen, hogy megfélemlítse és tartozásai megfizetésére kényszerítse volt feleségét. Állítólag Tasnádi utasítására a vállakozó emberei több embert megkéseltek, autókat gyújtottak fel, és élet elleni fenyegetéssel zsaroltak.

A vállalkozó végig tagadta a fenti bűncselekmények elkövetését. Bár azt elismerte, hogy figyeltette volt feleségét, de tagadta, hogy meg akarta volna öletni, a savazásról pedig ő is csak a tévéből értesült.

Tuza Péter a tárgyalás finisében több napon át elmondott védőbeszédében hangsúlyozta, hogy fenntartással kell kezelni a Tasnádira terhelő vallomásokat tevő, korábban a vállalkozónak dolgozó Agárdi Gábor állításait, akivel az ügyészség vádalkut kötött. Az ügyvéd szerint a vádalkut kifejezetten Tasnádi Péter személyére kötötték, Agárdi pedig tudta, hogy az elsőrendű vádlott ellen folyó perekben milyen bűncselekményeket nem sikerült az ügyészségnek bebizonyítani. Tuza szerint más Tasnádira terhelő vallomásokat tevő vádlott esetében is gyanús, hogy vádalkut kötöttek, az egész ügyre pedig jellemző, hogy sokszor elvakult gyűlölet jellemezi a tanúk és a vádlottak közötti kapcsolatot.

A bíróság a korábbi tárgyaláson védői indítványra feloldotta Tasnádi lakhelyelhagyási tilalmát [6], mondván, hogy már nem áll fenn a bűnismétlés és a szökés veszélye.

Tasnádi Péter ellen nem ez az első büntetőeljárás. 2004-ben szabadult többéves szabadságvesztés-büntetéséből, amelyet a Legfelsőbb Bíróság szabott ki erőszakos és gazdasági bűncselekmények miatt. Abban az eljárásban súlyos élet elleni, illetve maffiacselekményekkel is vádolták a vállalkozót, ám a bíróság ezek alól első fokon és másodfokon is felmentette. A perújítást most márciusban utasította el [7] a Pest Megyei Bíróság. 2005-ben jogerősen felmentették a negyedmilliárdos adócsalás vádja alól.

dr.pszicho 2011.03.22. 07:52:31

Azért van a weboldal, hogy ne hivatkozhasson senki újságcikkre. Egy újságcikk ugyanis csak arra dokumentum, hogy az újságíró írt egy cikket....másra nem.

De nyugodj meg végre, Luciano! Igazad van, és ügyesen kimásoltad ide a fél webet. Szuper! A weboldal azonban nem erről szól.
www.tasnadipeter.eu

Ne gyűlölj ennyire senkit, nem jó dolog.

Luciano 2011.03.22. 14:05:01

Szerintem senkit se érdekel T.P,meg a honlapja csak mi vitázgatunk itten.A szemcseppje ,és a poloskái hidegen hagynak mindenkit.
Hál Istennek! Vihar a biliben.Ha küzdeni akarsz valakiért keress egy érdemesebb embert,nem lesz ennél a lecsúszott ,köztörvényes, kellemetlen alaknál jobbat találnod.
Azért ne hidd,hogy nem tudok pontos infókat,nem városi legendák az ügyei.Te vagy az aki semmit se tud,csak a már fenn említett Prousti vakságban szenved.Fekete fehéren látja T.P- ét aki pedig egy szerecsennél is sötétebb.Pontosan tudom pl: mert az épületben tartózkodtam (és igen én zsidó vagyok),mikor az Izraeli követségen 1994ben és 95 ben (tehát 2x is!),próbálkozott az aliázással,de az anyuka papírjai sehogy se voltak rendben.
Lánykori nevén B.V -ét hamvasztották,és T.P utólag a megvásárol sírhelyre újratemettette az anyját.Szegény még jó ,hogy meghalt mert sose szeretett volna zsidó temetőben nyugodni.Ez az igazság feketén fehéren.És hidd el Lucia kartársnő a többi ügyét is jobban látom mint te.Mert te elfogult vagy és bepörgetted magad,ki tudja milyen saját egyedi gyengeség,apakomplexus,vagy sérült férfi-nöi kapcsolataid miatt,ebben az emberben igyekszel feloldódni.A Te saját küzdelmed érdekes,csak az alanyodat választottad ki rosszul.Sajnállak.
És ne vedd szájadra Mózes nevét,és szégyen,hogy a honlapra is egy Bibliai idézetet raktatok.Mert T.P saját maga miatt bűnhődik,és nem azért mert zsidó szeretett volna lenni.(Könyvében ,,Maffia életre halálra" pl : leírja,hogy kiment Tel Avivba és a tengerparton lófrált 20 évesen,hátha felcsíp egy gazdag idős zsidó nőt aki kitartja).Később a Maccabi nevet is azért veszi fel a sport klubja,hogy gazdag zsidókat anyagilag pumpoljon..
T.P ha zsidó lenne akkor a zsidóság szégyene lehetne.És sem neki sem neked nem áll jól a mártíromság.

M.C.Escher · http://nyekk.blog.hu/ 2011.03.22. 17:13:50

tasnadipeter.com/ -nem tudom, hogy valaki belinkelte ezt az oldalt, de ez a kevésbé szolídabb régebbi változat :) Több régi tartalommal talán!

Sry ha már valaki postolta!

M.C.Escher · http://nyekk.blog.hu/ 2011.03.22. 17:19:55

@M.C.Escher: Még annyit, hogy a képeket kötelező megnézni (szerintem)

dr.pszicho 2011.03.22. 18:08:27

@Luciano:
már nem a követségen intézték az alia ügyet 94-ben. Ze u!

hová másolhatom be édesanyja születési anyakönyvi kivonatát, amit a Ferencvárosi Polg. mest hivatal állított ki? rajta igazolva a 2818/1921 fsz. bejegyzés, mely szerint a gyerek (azaz T.P.édesanyja) izraelita. Minden adattal? ide azért mégse!

Édesapja több mint 10 évig kint is élt. Egyetlen alkalommal ment be (és nem a követségre!), 98-ban, de csak egyszer és csak érdeklődött.

én is zsidó vagyok, kettős állampolgár. Pontosan tudom, hogy miről beszélek. Mózes nevét pedig ugyan miért is ne? Nem ismered a vallásunkat és nagyon elszántan próbálod befeketíteni, a miért legyen a te problémád.

megvárom, hogy megírd a címet,ahová bemásolom (scan). majd a magam részéről befejezem ezt az ostoba és méltatlan vitát. Nagyon gyűlölöd valamiért,de ez a te bajod.

Luciano 2011.03.22. 18:38:12

Nekem ne másolj semmit,én ismerem a tényeket.T.P ét nem kell befeketíteni,fekete az magától is.Viszont nem kell a zsidóság álarca mögé bújnia,mert az felháborító.

Nézd,ti bújtatok ki a napra ezzel a bloggal.Hagyó után szabadon..
Aki a napra megy az fogadja el,hogy megsülhet.Lehet,hogy sajnálkozó tömeget vártatok e helyett megkaptatok engem aki tudja az igazságot.T.P a honlapján törölheti a neki nem tetsző hozzászolásokat,ott kéne szomorkodni a BV embertelen bánásmódja miatt.Itt a kommentelöknek ugyanolyan jogai vannak mint neked,vagy T.P nek(ha kint lenne) ,vagy a ismerőseinek.Szomorú lehet neked ,de szólásszabadság van és én is mint te is azt írok amit akarok.
Azt írom ami a személyes véleményem .
Azt írom ami az igazság.
Ti is azt tesztek fel amit akartok.
Én is azt teszek fel amit akarok,azt linkelek be ami nekem tetszik.
Nem kell velem vitatkoznod,ne izgulj írok én magamtól is azt amit gondolok.
Azt akarom,hogy a nyilvánosságot ne tájékoztassátok egyoldalúan.
Apropó jogilag szabad feltenni ilyen dokumentumokat? A sértettek tudnak róla? a II.rendű vádlott beleegyezett?
Szerintem sértitek mások személyiség jogait,de ez sose érdekelte T.P-ét.

Luciano 2011.03.22. 18:39:24

Szerdán másodfokú ítélet várható Tasnádi Péter perében

Tasnádi Péter emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt kerül a vádlottak padjára a Fővárosi Ítélőtáblán, szerdán. Ezekért a Fővárosi Bíróság Tasnádit még 2009-ben első fokon 6 év börtönre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Fővárosi Bíróság 2009-es, első fokú ítéletében Tasnádi Pétert több bűnmcselekmény ügyében is bűnösnek mondta ki. Így például felbujtóként elkövetett emberölés előkészületében, életveszélyt, illetve maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban, rongálásban, sikkasztásban, csalásban, magánokirat hamisításban, zsarolásban, garázdaságban, közveszély okozásban és lopásban. Mindössze a lőfegyverrel való visszaélés vádja alól mentették fel.

A Fővárosi Bíróság ítéletének indoklásakor Kalina József bíró kiemelte, hogy Tasnádi Péternek nem volt olyan mértékű tudatzavara tettei elkövetésekor - bár erre a védelem többször hivatkozott - ami meggátolta volna cselekedete társadalmi veszélyességének felismerésében. Tasnádi Péter bűnlajstromán szerepel egyebek mellett a volt felesége és annak élettársa elleni merénylet előkészítése is.
- Független Hírügynökség -

Luciano 2011.03.22. 20:21:13

Szerdán újabb perbeszédekkel folytatódik, pénteken jogerős döntésel zárulhat a Fővárosi Ítélőtáblán Tasnádi Péter és bűntársainak pere.

Az elsőfokon eljárt Fővárosi Bíróság a 2009. május 12-ei ítéletével Tasnádit bűnösnek mondta ki két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, közveszéllyel fenyegetés vétségében, rongálás bűntettében, sikkasztás bűntettében, csalás bűntettében, magánokirat-hamisítás vétségében, közveszélyokozás bűntettében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében valamennyiben mint felbujtó, garázdaság bűntettében és zsarolás bűntettének kísérletében mint társtettes, két rendbeli emberölés előkészületének bűntettében, sikkasztás bűntettében, valamint lopás vétségében.

Mindezért őt a Fővárosi Bíróság mint visszaesőt, halmazati büntetésül 6 év börtönbüntetésre és 6 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a felbujtóként elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettének vádja alól felmentette Tasnádit. (Tasnádi 11 bűntársát is elítélte a bíróság, két embert - köztük Tasnádi fiát - felmentett.)

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést részbeni megalapozatlanság miatt, valamint a minősítés megváltoztatása és - az egy esetben kimondott felmentés miatt - a bűnösség megállapítása érdekében. Több bűncselekmény tekintetében a bűnszervezetben történő elkövetés megállapítását is indokoltnak tartotta az ügyészség, erre tekintettel a büntetés súlyosbítására, valamint 6 millió forint vagyonelkobzásra tett indítványt.

Vádlott és védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett. Tasnádi ügyvédje az Ítélőtáblán elmondott perbeszédében eljárási hibákra hivatkozva indítványozta az ítélet hatályon kívül helyezését, valamint azt kérte, hogy az Ítélőtábla utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot.

A vád több bűncselekményt is összevont, köztük a legsúlyosabb, hogy Tasnádi 2001 és 2004 között volt feleségét, és annak későbbi élettársát is meg akarta öletni, ennek érdekében - pénzt ígérve - több embert is megbízott a gyilkosságokkal. Más esetekben is erőszakkal kívánta érvényesíteni érdekeit, így a józsefvárosi piac védelmének, vagy a magyarországi szépségversenyek rendezési jogának megszerzése érdekében. Mindkét esetben életveszélyes fenyegetésekkel és erőszakosan lépett fel. A legutóbbi tárgyaláson a perbeszédek hangzottak el, ezeket fejezik be szerdán, majd március 25-én, pénteken jogerős ítélet is születhett a Tasnádi-perben.

Luciano 2011.03.22. 20:45:55

„Follyon az ítélet, mint a víz”, és az igazság, mint a bő vizű patak!” (Lásd Józs 24,14-24)
A halálos bűn olyan súlyos dologban elkövetett bűn, amit az ember teljes tudatossággal és megfontolt beleegyezéssel követ el, azaz tudatában volt a cselekedet bűnös jellegének, és azt szándékosan követte el.
A halálos bűn elkövetése lerombolja az emberben az Isten iránti szeretetet és megfosztja őt Isten megszentelő kegyelmétől.
Ha ez a bűn megbánás nélkül marad, akkor kizár Isten országából és a pokol örök halálát okozza.

Luciano 2011.03.22. 20:46:51

A zsidók szerint a bűn mindig cselekedet eredménye, nem pedig gondolatoké.
Az emberiséget nem a bűn iránti hajlammal teremtette az isten, de ez a hajlam az emberek fiatalkorától jelen van. Az embereknek megvan a lehetősége és a képessége, hogy a bűnre való hajlamot legyőzzék és a lelkiismeretük alapján a jót válasszák a gonosz helyett.
A héberben a bármilyen bűnre használt szó az avera, amelynek jelentése: „megszegés”, „áthágás

Szándékos bűnösök, vagyis akik akaratlagosan követnek el egy bűnt és ezért a legszigorúbb elbírálás alá esnek ("B'mezid")

Luciano 2011.03.23. 09:02:27

Hop hop találtam egy T.P saját szavaival idézetet arra ,hogy próbált aliázni.Kedves Luca szerinted hazudik?

,,a Vállalnám a belügyminiszterséget "cikkbe:

Soha nem merült fel önben, hogy kitelepül Izraelbe? (Diegooo)

Tasnadi Péter:1998. decemberben be is adtam a letelepedési kérelmet, mert már akkor is látszódott, hogy tönkre akarnak tenni. Választ sem kaptam a kérelemre a beadás és a letartóztatásom közötti tíz hónapban, pedig általában egy ilyen kérelem elbírálása fél évet szokott igénybe venni. Ez is a felső politikai vezetés nyomására történhetett.

Luciano 2011.04.06. 12:37:06

Kedves L!
Mint a téma egyetlen olvasója érdeklődöm,hogy miért nem töltik az oldalt?
Szeretnék olvasni Tasnádi ,,hamis vád" ügyéről amit Budakeszin tárgyalnak,valamit az elmegyógyász megvesztegetéséről amit Nógrád megyében kezdtek el.Ott megkajálták már a mostani betegségéről szóló papírokat?
Kérem tájékoztassák a nagyérdeműt.
Valamit várom a májusi ítéletet.Remélem feltöltik teljes terjedelemben az ügyeket amit említettem és jelen pillanatban is folyamatban vannak.Várom önöktől a tájékoztatást,hisz nem szeretnének ugye senkit se egyoldalúan tájékoztatni? Hisz önök szeretnék éppen itt játszani az ,,igazság bajnokai" szerepkört.
Valamint szeretném ha az áldozatokat(már aki él) kivizsgálná,és minden károsodást amit T.P okozott itt közreadná.
süti beállítások módosítása