Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Fekete sereg és házi őrizet

2010. január 21. - zugügyvéd

Miközben a büntető jogrendszerünk egyik legmegkérdőjelezhetőbb intézménye az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlata, és alig lehet alternatív megoldásokat kijárni, mintha a rendörség direkt arra játszana, hogy a házi őrizet miért nem biztonságos megoldás.

M. Róbert – akit egyebek mellett az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal meggyilkolására való felbujtással vádolnak – azért tudott megszökni, mert házi őrizetének elrendelt ellenőrzési fokozata nem volt elég szigorú, a rendőrök pedig még a bíró előírását sem tartották be. Nyomkövető karperecet ugyan tettek volna rá, de ilyen eszköze nincs a magyar rendőrségnek.

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr321690440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.01.21. 16:49:22

Egyáltalán hogy lehetett háziőrizetben?

Hozzá Szóló 2010.01.21. 16:49:47

Nem aszonta a Drazse, hogy elvegezte a munkat? Ezek szerint ez nem az o munkaja volt :D

Amugy egy ilyen szintu embernel miert karperecrol van szo es miert nem egy nagy vasgolyorol, amit a minusz tizedik emeleten visel mindket laban????

Leonce 2010.01.21. 16:59:02

Miért miért?? Mert így lesz kis ejnye-bejnye a rendőrségnél, a házon kívül meg várja őket a fejenként 10 milla.

Iustizmord 2010.01.21. 17:36:40

az a baj hogy most fel fognak erősödni a hangok, hogy az a megfelelő eljárás, ha ELŐBB felkötik a terheltet MAJD letárgyaláják az ügyet

mob justice, az folyik már néhány más fórumon.

rakaz 2010.01.21. 17:44:08

Igynézki az igazság szolgáltatásunk.

alex58 2010.01.21. 17:51:30

Ezt is fordítva csinálták, mint általában mindent. Először létrehozzák a házi őrizetet és csak évekkel utána jönnek rá, hogy nincs mivel, meg kivel ellenőrizni ? Egy kisvárosban, ahol egyszerre max. 4 rendőr van szolgálatban, a folyamatos őrzést az egyéb feladatok mellett nem lehet megoldani, annak meg, hogy naponta 3-4 alkalommal becsengetnek a csavargóhoz, semmi értelme.

Amúgy azokkal értek egyet, akik szerint az ilyen főmafiózókat ki kellene zárni a házi őrizet lehetőségéből. Maradjon meg ez azoknak az elkövetőknek, akik elősegítik a nyomozást, a többi az ítéletig maradjon csak a sitten.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.21. 18:27:14

hol lakott ez a jómadár? hol volt neki háza?

Orvenyhivo 2010.01.21. 18:36:01

@Iustizmord: De egy másik fórumon, amely arról szól, hogy xy két évet ült ártatlanul előzetesben, ahol ilyen és ilyen borzalmak történtek vele, ugyanők fognak a leghangosabban kiabálni, hogy miért nincs házi őrizet, óvadék, ésatöbbi.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.21. 18:45:09

@eloszto: 3 év előzetes után nem lehetett benn tartani, de mégis bekellett zárni valahova.

@Iustizmord: Mókás, hogy azok akarnak lincselni akik a leghangosabban ítélik el a cigány lincseléseket :P
egyik kutya....

kívülálló 2010.01.21. 18:47:23

Lehet valaki 1000 fős fekete sereg vezetője, ha vele szemben egy 40 ezres, minden technikai lehetőséggel ellátott rendőrség áll. Illetve állhatna.
Ha akarna, de valamiért kényelmesebb a töküket vakargatni a meleg irodában.

Elfogásakor kimélni kell a kommandósokat, mesterlövész oldja meg a problémát.
Ha már ilyen impotens banda három év alatt sem tudja, akarja elitélni itt a lehetőség.

Netuddki. 2010.01.21. 19:06:24

Aztán a GPS karpereccel mire mentek volna? Amilyen műanyag szarokat a TV-ben mutogattak, szerintem nem nagy kunszt megszabadulni tőlük ha valaki el akar tűnni.
Egyszer volt egy filmben (menekülő ember?), hogy az illetőnek a nyakában volt egy kis robbanószerkezet... Na az hatékony lenne, nem ilyen GPS-es vacak.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.01.21. 19:15:55

@kovi1970: Én nem ismerem, de nyilván eléggé érzékeny, ami azt illeti, hogyha leszedik, vagy akárcsak kicsit feszegetik, akkor jelez és jön a rendőrség azonnal.
Rendőri részrőlé nyilván pénzek cseréltek gazdsát, őrjítő mulasztás, de még mindig sokkal undorítóbb, amit jogászék csináltak.

Ne mondja nekem senki, hogy három mocskos év alatt a legegyértelműbben maffiózót nem tudnak lecsukatni. Azthiszem ez a legfelháborítóbb... Van pofája a bírónak odaállni és azt mondani, hogy nem tehet róla. Meghogy rosszullétekkel is halasztották a tárgyalást, orvosi igazolással. A rendőrség utánanyomozott az orvosoknak? Legkisebb szabálytalanságot sem lehetne taláni egy olyan orvosnál, aki bűnözőnek segít? Folyamatosan idiótának nézik az embereket...

És akkor még nem is beszéltünk róla, hogy miért háziőrizet. Ez a dolog a kisebb és vitatott büntényeknél fordulhatna elő. Ember elüt egy részeg biciklist, ne egyből zárkát kapjon, míg a priimitív bíróság töketlenkedi hónapokig. De egy nyilvánvaló bűnözőt kiengedni.. Ez röhej és mindennek a legalja.

sasmadar 2 2010.01.21. 19:48:31

Nézzétek meg,mit csináltak Kaiserrel.Nem volt egy mintapolgár,de Mórhoz semmi köze sem volt.Kiglics meglépett-hamis vallomása miatt csukták le Kaisert-a nyomravezető jutalommal,az itéletet hozó biró még majdnem kitüntetést kapott.pff..

Viszont itt rég lehetett volna itéletet hozni.
Tasnádi 24órás őrizete meg kb 120e ft/nap!!

Iustizmord 2010.01.21. 19:50:34

na, itt van sanche mester, szép példája annak, hogy az ügyet nem ismeri, az ügymenetet sem, de azt biztosan látja hogy:

1. hüjje rendőr
2. hüjje bíró
3. hüjje orvos
4. geci ügyvéd.
5. ki a nyilvánvaló bűnöző.

be kéne tiltai a bűnügyi tudósításokat, csak megzavarják az emberek fejét.

Iustizmord 2010.01.21. 19:55:36

@samadar 2: a fekete seregben nem lehetett volna ítéletet hozni már hamarabb.

csak egy példa: az egyik ülnök betöltötte a 70. évét, tehát az egyik ülnököt lecserélték. eljárási garanciális szabláyok miatt ismertetni kellett (felolvasással) az eddigi jegyzőkönyveket. csak a tárgyalási jkv vagy 1800 oldal. a nyomozati iratok állnak kb 20 kötetből (500 old/ kötet), vagy többől.

számoljátok ki, napi 6 óra tárgylással (gyengék kedvéért: 8:30-16:00 között, szünetetkkel napi 6 óra a penzum) mennyi idő ezt felolvasni.

Égbekiáltó 2010.01.21. 20:16:25

@Iustizmord: És előre nem tudták, hogy 70 éves lesz hamarosan? Ha jól tudom a bírók fix ülnökökkel dolgoznak, tehát nem sorsolták nekik oda olyan ülnököt aki meglepetés lett volna.
Én egyszer voltam olyan ügyben ahol az ülnök cserélődött, de nem olvasták fel az egészet újra, csak megkérdezte a bíró, hogy akarja-e valaki, hogy újra olvassa. Mivel nem akarta senki ezért ment tovább minden. Persze biztos nem volt szabályos.
A nyomozati anyagot minek felolvasni? Tudtommal csak azt kell ami elhangzott a tárgyaláson eddig.
A tárgyalási jegyzőkönyvek 1800 oldal? Hány napig tárgyalták az ügyet, egy évig folyamatosan? Ez nem egy egyvádlottas ügy egy vádponttal? Csak a híreket ismerem, de azok alapján ez jön le nekem.

gomorra 2010.01.21. 20:19:54

@Iustizmord: még igazad is lehetne, ha lenne!
Nagyon szép az ártatlanság vélelme, kell is. Mint ahogy kell a határozott rendőri és bírósági munka is. Három év alatt tudni kell ítéletet hozni, sőt, sokkal kevesebb idő alatt.
Ebben az esetben nyílt dolog, hogy a bíró a maffiás oldalán áll. Halogatta az ügyet, addig, amíg ki kelett engednie, aztán már csak olyan felügyeletet kellett rendelnie, ahonnét a dög meg tud könnyedén szökni. S a cinizmus teteje, a pofátlanság csimborasszója, hogy még neki áll feljebb, hogy a rendőrök nem végezték jól a dolgukat. Az apja faszát! Hát ki az a senkiházi bűnöző, amelyik az esti ráköszönéstől a reggeliig nem tudja elhúzni a belét?! Nemhogy egy maffiafőnök...
Ezért ennek a bírónak a fejét követelem, sose lehessen többé bíró, de még közelében sem az igazságszolgáltatásnak.
Szóval justizmord, úgy tűnik minta te értenél valamihez, az igazsgászolgáltatástól te is menj messzire, semmi kunsztod hozzá. Ha hülye a bíró, az orvos, a rendőr, akkor bizony hülye, ezt szépíteni kár s kártékony. Ebben az esetben biztosan!
Sanche sokkal komolyabb ember nálad.

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.01.21. 20:37:30

Szerintem a legnagyobb baj az, hogy 3 évig előzetesben volt : És nem született eredmény ! Ez mit is jelent ?

Továbbá :
A Bíróság nem tudott 3 év alatt ítéletet hozni
( felmerül a kérdés : Miért dolgozzanak a nyomozók, ha a bíró elengedi a bűnözőket? )
Valamint miért ítélte úgy egy bíró, hogy egy bűnszervezet vezetője( fegyveres cselekményekkel terhelve ) elég, ha a lakásában tartózkodik.

Itt felmerül a korrupció gyanúja !!!!

hitelflotta.hu

Iustizmord 2010.01.21. 20:56:28

@hitelflotta.hu: a hülyeséged merül fel, az. meg a tények ismeretének hiánya.

a bíróságnak nem volt 3 éve tárgyalni, még 2 se. a nyomozásban elment kb az előzetes max idejének fele (ha jól tudom)

hogy vaskuti korrupt? vazze, ha ismernéd, fel nem merülne. én személy szerint nem kedvelem, de ez más tészta.

az ügyet a bíróság úgy tárgyalta, hogy volt hogy két hónapra kedd-csütörtök menetrendel egész napokat tűzött, mással se foglalkozott. 5 tagú tanács elé utalta, bár ez tudom h úgyse mond semmit.

mielőtt vmi gyógyegér megkérdi, az esküdtszéki tárgyalóban tartják, és a bíróságnak nem ez az egy "nagy" gye van, nem csak vaskuti tart ott tárgyalást.

Iustizmord 2010.01.21. 20:58:40

@Égbekiáltó: "A tárgyalási jegyzőkönyvek 1800 oldal? Hány napig tárgyalták az ügyet, egy évig folyamatosan? Ez nem egy egyvádlottas ügy egy vádponttal? Csak a híreket ismerem, de azok alapján ez jön le nekem."

hogyan ismerje meg az ülnök, hogy pl a rendőrségen mást mondott a terhelt mint a tárgyaláson, ha nem ismertetik a rendőrségi jkv-t?

egyébként nem egyvádlottas, van benne 30 (harminc), nekik összesen pár tucat cselekménnyel. a nyomozati irat 10.000 oldal felett, inkább úgy 15e oldal.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.01.21. 21:01:50

Hogyaza... 7szentséges.... jóóóóóóóóóó.....

Iustizmord 2010.01.21. 21:02:13

@gomorra: www.vaskuti.hu ,

tessék ott reklamálni.

"Ebben az esetben nyílt dolog, hogy a bíró a maffiás oldalán áll."

"Ezért ennek a bírónak a fejét követelem, sose lehessen többé bíró, de még közelében sem az igazságszolgáltatásnak."

MEGALOL.

"Sanche sokkal komolyabb ember nálad. "

persze, mindkettőnket ismersz

"Szóval justizmord, úgy tűnik minta te értenél valamihez, az igazsgászolgáltatástól te is menj messzire, semmi kunsztod hozzá. "

logikai hibás mndatokat tán le se írjunk.

a Iustizmord nem "j"-vel hanem "I"-vel van, de lényegtelen.

Iustizmord 2010.01.21. 21:11:40

DR. VASKUTI ANDRÁS TANÁCSA
T Á R G Y A L Á S I N A P L Ó

Főváros Bíróság (Bp. V. Markó u. 27. II. em. 36)
kezdési idő: 8 óra 30 perc

A tárgyalóterembe a hallgatók mobiltelefont, valamint kép- illetve hangfelvétel készítésére alkalmas egyéb berendezést nem vihetnek be. A tárgyalóterembe belépni csak a tárgyalás megkezdése előtt, illetve a szünetekben szabad.

2010

hónap nap, óra név vád szerinti minősítés vád szerinti tényállás
január 19.
kedd

Nagy József Attila emberölés kísérlete A vádlott és a sértett között az utóbbi élettársának elcsábítása miatt keletkezett nézeteltérés, aminek során a vádlott egy késsel mellkason szúrta a sértettet
A bizonyítási eljárás folytatása
21.
csütörtök Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
26.
kedd Budi Rudolf emberölés kísérlete A vádlott az utcán késsel megszúrta az általa bántalmazott sógornőjének védelmére kelt személyt
A bizonyítási eljárás folytatása
28.
csütörtök Blonski Imre minősített emberölés A korábban már emberölésért elítélt vádlott az utcán megölte, majd felgyújtotta a sértettet.
A bizonyítási eljárás folytatása
február 2.
kedd Ferencz József Mihály halált okozó testi sértés A vádlott a lakásukban bántalmazta édesanyját, aki ennek következtében meghalt
A bizonyítási eljárás folytatása
4. csütörtök Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
9.
kedd Varga Csaba és társai emberölés kísérlete A vádlottak utcai szóváltás során bántalmazták, illetve megkéselték a sértettet, aki ennek következtében megbénult.
A bizonyítási eljárás folytatása
11. csütörtök Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
16.
kedd Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
18.
csütörtök Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
23.
kedd Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
25.
csütörtök Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet A „Fekete Sereg” néven elhíresült bűnszervezet cselekményei
A bizonyítási eljárás folytatása
március 4.
csütörtök
10 óra
(helyszín) Kurucz József
életveszélyt okozó testi sértés
A vádlott a lakásban bántalmazta barátnője édesanyjának az élettársát
A bizonyítási eljárás folytatása
május 11.
kedd
11 óra
(helyszín) Németh Csaba
emberölés kísérlete
A vádlott az utcán egy verekedést követően a helyszínről már távozni szándékozó sértettet késsel többször megszúrta
A bizonyítási eljárás folytatása
június 1.
kedd Szabó Károly és 2 társa
halált okozó testi sértés
A vádlottak egy lakásban bántalmazták a sértettet, aki ennek következtében meghalt.
A bizonyítási eljárás folytatása

Iustizmord 2010.01.21. 21:13:20

január 19. kedd
1291/2008 Nagy József Attila emberölés kísérlete
21. csütörtök 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
26. kedd 1529/2008 Budi Rudolf emberölés kísérlete
28. csütörtök 1149/2007 Blonski Imre minősített emberölés
február 2. kedd 73/2008 Ferencz József Mihály halált okozó testi sértés
4. csütörtök 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
9. kedd 199/2008 Varga Csaba és társai emberölés kísérlete
11. csütörtök 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
16. kedd 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
18. csütörtök 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
23. kedd 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
26. csütörtök 1031/2006 Magyar Róbert és 28 társa minősített emberölés + bűnszervezet
március 4. csütörtök
10 óra
helyszín 787/2008 Kurucz József életveszélyt okozó testi sértés
május 11. kedd
11 óra
helyszín 599/2008 Németh Csaba emberölés kísérlete
június 1.
kedd
139/2008
Szabó Károly és 2 társa halált okozó testi sértés

Sics68 2010.01.21. 21:13:30

Üdv!

1.
Először is hadd kezdjem avval:

Burkoltreklám, anyád sírjához járjál a hitelflottádat, cégedet, honlapodat stb. reklámozni, ne ide!

***

2.
A bíró 3 év után nem tehet mást, mint hogy "kiengedi" az előzetesből a gyanusítottat, merthogy a törvény azt mondja, hogy max. három évig tarthatja előzetesben.

3.
Mielőtt valaki pofázik valamiről, legalább a releváns és hozzáférhető infóknak utána kéne nézzen.

4.
> A Bíróság nem tudott 3 év alatt
> ítéletet hozni

Hülyefej, az előzetes onnantól ketyeg, hogy a nyomozók megfogták a komát... a rendőrségi (nyomozati szakasz) és ügyészségi eljárás ideje alatt is végig bent van... simán belefuthat egy ügy akár abba is, hogy a gyanusított úgy van előzetesben évekig, hogy az ügyét (vagy az ügyet amiben még érintett, hisz ez nem csak az első rendű vádlottakat érinti...) netán még nyomozzák... évek óta előzetes, és a bírósági szakasz még el se kezdődött.

5.
Itt nem a bíró húzta az időt, hanem a vádlottak. Erre számos jobbnál jobb okuk és jobbnál jobb ügyvédjük volt/van, akik minden a törvény által megengedett trükköt sorra bevetettek. ( Hol ez a vádlott betegedett meg, hol az, hol az ügyvéddel történt valami a tárgyalás előtti napon...)

6.
Mindehhez persze van egy nem kicsit elavult jogszabályi környzezet is, amely mindezt a trükközést/időhúzást lehetővé teszi.

***

Vannak persze abszurdisztánba/bohózatba illő dolgok így is bőven: pld. ugye a tasnádi ügyben a lakás előtt dekkoló rendőrautó (24 órás felügyelet) napi 110 ezer Ft... és nincs a rendőrségnek egy darab kar/bokapereces nyomkövető kütyüje sem... vajon nem lett volna olcsóbb pár olyant beszerezni ?!

Itt a hülyeség, hűtlen/hanyag kezelés stb. gyanúja merül inkább fel, meg jogalkotói és törvényhozói inkompetencia/impotenci.

bye
Sics

OkoskaTo:rp 2010.01.21. 21:21:18

@kovi1970: Az a "gagyi" karperec riaszt, ha leszedik. Nem acélból van, hogy le kelljen flexelni a fickó lábáról, de erre nincs is szükség. Bővebb infóért elég, ha megnézed a Született feleségek valamelyik régebbi évadját.

A rendszer főrendőr által emlegetett százmilliós kiépítési költsége nevetséges. Illetve a tényleges költség ennek ténylegesen töredéke, de persze közbeszerzésen, a haverok segélyezésével együtt simán fel lehet tornázni százmilliókra.

@Sics68: Komolyan gondolod, hogy nem történt semmi mulasztás sem a nyomozó hatóság, sem a bíróság részéről? (Nem vagyok bennfentes, nem tudom, milyen szakaszban áll az ügy, hogy még az előbbiek nem végeztek, vagy az utóbbiak töketlenkedtek.) Ha valaki kiirtja a fél országot, és emiatt rengeteg a nyomozati cselekmény, amivel nem végeznek három éven belül, őt is futni hagyják?

Iustizmord 2010.01.21. 21:25:46

@OkoskaTo:rp: a bíróság elrendelt valamit. a végrehajtás nem az ő felelőssége. be is b@szna ha minden bíró minden kényszerintézkedéssel érintett személyt személyesen ellenőrízne, napi 8 alkalomma, szombat- és vasárnap is.

a rendőrség meg beleaszakad az ilyen szarakodásba, persze ilyenkor ő a hibás, de ha meg nem fogja meg a betörőt mert az állomány x %-a járőrözik és nem nyomoz, akkor az a baj.

az valóban a döntéshozók felelőssége hogy van 1 jogi lehetőség (a bizonyos csipogó), de nem töltik ki tartalommal.

a jellemző magyar kapodós jogszabály(el)szerkesztés és ötletszerű jogakotás esete.

Sics68 2010.01.21. 21:51:21

Üdv!

@OkoskaTo:rp:
> Komolyan gondolod, hogy nem történt
> semmi mulasztás sem a nyomozó hatóság,
> sem a bíróság részéről?

Komolyan gondolom.

De rossz a megfogalmazásod: a mulasztás ugyanis megtörtént, csak nem az érintett hatóságok, hanem a törvényhozás, jogalkotás stb. szintjén.

Hoztak egy törvényt ( házi őrizet )- és nem tették mellé a végrehajtásához szükséges anyagi forrást. Ugyancsak a forráshiány az oka annak, hogy nem tudta a rendőrség megoldani az érintett folyamatos vagy legalább gyakoribb ellenőrzését.

De van más mulasztás is a törvényhozók szintjén: nincsenek meg az eljárások felgyorsítását lehetővé tevő (pontosabban a vádlottak és védőik időhúzását legátoló ) jogszabályok.

Érdemes elolvasni az index vonatkozó cikkét, különösen Hack Péter mondatait.

index.hu/bulvar/2010/01/21/nyomkovetot_akart_ragyas_hazi_orizetbol_megszokott_gyilkosa/

Még valami: azért ez valszeg a jelenkori magyar jogtörténet legnagyobb maffiaügye, nem csoda, ha a nem ilyen esetekre kitalált jogszabályok nem bírnak vele túl jól...

bye
Sics

Égbekiáltó 2010.01.21. 22:10:40

@Iustizmord: Hát igen, és a felolvasással lényegében megismételnek egy 3 éves eljárást egy olyan ember (ülnök) kedvéért akinek érdemi beleszólása valószínűleg egyáltalán nem lesz az ügybe.
Ha 30 ember ül a vádlottak padján, és többek között minősített emberöléssel, bűnszervezetben való részvétellel vádolják őket, akkor feltehetőleg ők is előzetesben ültek. Azaz most jobb esetben otthon ücsörög 30 keményfiú.

Iustizmord 2010.01.21. 22:10:56

@Sics68: nah, azért ne varrjuk már a védők nyakába az elhúzódást... kapásból mondok 3-4 ügyet ahol 8-9 hónapig (!!!) egyszer se hallgatták ki a terheltet, pedig előzetesben volt.

vagy az se a terhelt hibája ha a vádirat benyújtása után 3 évvel még 1 tárgyalás sincsen benne kitűzve.

a szegedi bíróságon a nem soron kívüli ügyeket egy éven belül nem SZABAD kitűzni, elnöki utasításra (ill 2008-ben még így volt)

vagy ha a RENDŐR tanu nem jön el 3-4 alkalommal, az is a védő hibája?

vagy újabb konkrétum: a külföldi terheltet az idegenrendészet kitoloncolja, MAJD szól a bírónak, aki a haját tépi. a terhelt nem igazolatlanuul van távol, nem ismeretlen címen, tehát az gy nem távollétes, de vízumot NEM ADNAK neki hogy a KÖTELEZŐ JELENLÉTE tárgyaláson megjelenjen.

vagy elmegy a bíró szülni, átszignálják. újabb 6-12 hó csúszás.

szakértő késedelmeskedik. újabb 6 hó csúszás.

hozzáegyesítenek egy új vádat. újabb csúszás.

biztos van még pár ok ami nem a védő / vádlott hibája.

Iustizmord 2010.01.21. 22:15:02

@Égbekiáltó: igen. de nem az ő hibájuk, hogy bizonyos szempontból szar a rendszer.

ha soha (SOHA) sincs következménye ha pl a rendőr / bíró / ügyész elbassza, akkor miért akarnak mindent azonnal leverni a terhelteken?

vonatkoztassunk már el attól hogy m.robi, l.pufi, o.jános, stb romák. ki mondta h kledvelem őket?

de ha free budaházy, meg free farkas péter szerű hülyeségek helyt kapnak, legalább a vádlottak védekezéshez, fair eljáráshoz való jogát ne vitassák már el.

a kaiser ügy kapcsán elég világosan kijött hogy a közvéleméyn szava = nagy nulla, szart se értenek hozzá, szart se tudnak, viszont a bíróság is elkúrhatja. csupa gondosság mellett.

szal a sietés (tágyaljunk le mindent 1 év alatt) nem jó, nem is megy, s hogy menjen ahhol 2x ennyi bíró, 3x ennyi tárgyalóterem, 4x ennyi sewgédszemélyzet és 5x ennyi della kéne. én benne vagyok...

harcsabajuszos 2010.01.21. 23:51:38

Érdekes, Abszurdisztánban mindig valaki más hibája, ha vérlázító fogyatékosságai vannak a rendszernek.
Nem mellesleg a bíró nem az a Vaskuti volt, aki azt a kedves felfüggesztett adta a halált okozó testi sértés miatt a Kozák Rajmundnak?

Sics68 2010.01.22. 02:35:05

Üdv!

@Iustizmord:

Az általad felsorolt esetek egyértelműen "rendszerhibák", és köszönet a felsorolásért.

Az egy év szerintem jó lenne célnak, sőt józan ésszel nézve ilyesmi kéne legyen a cél. ( Ami NÉHA lehet hosszabb mint egy év, de általában nem...)

Ehhez részint kell a több tárgyalóterem több bíró-több della - de sokat jelenthetne az eljárásjogi szabályozás ésszerűsítése, a vádalku, meg ha több lehetőséget kapnának a tárgyalás nélküli eljárások. ( Biztos vagyok benne, hogy akár Te, akár Füredi maestró több és az általam írtaknál értelmesebb megoldási javaslatot tudnátok tenni... amik egyenként lehetnek apróságok, vagy olyasmik amik csak néha segítenek... de lenne mit változtatni, asszem. )

Folyami Géb 2010.01.22. 07:26:35

Énnekem meg csak három elemim van, de az tuti, hogy minden agysebész hülye! Egy kétcentis vágással órákig szarakodnak!

Füredi 2.0 (törölt) 2010.01.22. 08:08:20

Nehéz mit mondani, ez megint hitkérdés, hogy ki mit gondol. Néhány adat (tény).

129 tárgyalási nap volt eddig, Vakutit ismerve egy sem hiába.

Annak idején szinte az egész büntetőügyszak alá volt rendelve annak, hogy sikerüljön befejezni az ügyet, míg lejár a három év - öttagú tanács, teremátadás, nem kellett mást nagyon tárgyalni - nem sikerült, nem a bírón múlott.

@Iustizmord: Én majdnem azt hittem, hogy rájöttem, hogy ki vagy, de aztán megnéztem a többi hozzászólásodat, és rájöttem, hogy nem jöttem rá. Azt hittem lány vagy.

megegyszer (törölt) 2010.01.22. 10:58:09

A bíró lobbi órákig blokkolta a zugügyvédet....

Ezeknek? 2010.01.22. 12:23:19

Az ügyek elkülönítésére bírói szakban is van lehetőség, ez szándék kérdése.

Iustizmord 2010.01.22. 16:15:17

@Füredi 2.0: :o))) nem, nyeles szerelő vagyok.

kisködmön 2010.01.22. 16:52:51

Eddig csak egy hozzászolónak jutott eszébe ami engem régóta piszkál.Az ügyek elkülönitése. miért nem alkalmazzák ezt a birók? Egy kisebb cselekményért leültetni pár évre és meg van oldva az előzetes.Vannak országok ahol ez jól bevált.

Folyami Géb 2010.01.23. 08:11:15

@kisködmön: A Btk. 85. §-ának (1) bekezdése értelmében bűnhalmazat esetén egy büntetést kell kiszabni. Ebből az következik, hogy az egy vádiratban a terhelt terhére rótt bűncselekmények külön-külön elbírálására eltérő büntetőjogi jogkövetkezmények alkalmazása céljából nem kerülhet sor.
Ezt az álláspont támasztják alá a Be. 72. §-ában foglalt rendelkezések is, amelyek értelmében az elkülönítés lehetősége az adott terhelt ügyére és nem pedig a terhelt ügyének egyes cselekményeire nézve áll fenn.

(Legfelsőbb Bíróság 67/2008 BK vélemény)

Az a kérdés viszont igencsak alapos, miért kell minden ügy miatt ugyanabban a vádban vádat emelni, és ekkora monstre pereket kreálni, melyek kezelésére maga a rendszer alkalmatlan. Ez is egy részok, becslésem szerint úgy kb 10 %-os súllyal.

Iustizmord 2010.01.23. 18:17:13

@Folyami Géb: hagyd, ezt már polgári jogászok sem értik nemhogy a NÉP

mindég szeretem ha a NÉP beledumál szakkérdésekbe.

ennyi erővel a 4-es metrót is tervezhetné a nép, meg a költségvetést, tb.

Iustizmord 2010.01.23. 18:19:17

amúgy biztos senkinek nem tűnt fel hogy 2010.07.01-től változik az előzet max időtartama:

max 3 éves büntetési tétel: max 1 év
max 5-ös tétel: 2 év
egyébként 3 év
egyes esetekben (taxatíve nem jut eszembe, de pl életfogytos ügyekben) max 4 év.

odeon 2010.01.25. 15:14:07

@OkoskaTo:rp: A született feleségek régebbi évadjában szereplő nyomkövető karperecet amire hivatkoztál nem lehet megrendelni, mert a haver cége nem tud olyant csinálni és akkor meg nem tutti a visszaosztás a megrendelésből.
Hol élsz te?

a Művésznő 2010.01.25. 23:28:04

@Füredi 2.0:
azért a kolléga jól ismeri a tanács elnökét...

okos vagyok 2010.01.26. 08:00:03

@a Művésznő: talán csak folyosói pletykák,hogy az egyik tanácselnök kérdezgeti a kollegákat,ugyan "ki lehet ez a Füredi"?!

Csanna 2010.01.26. 12:36:02

(Népszabi) Az üggyel kapcsolatban a Katonai Ügyészség hét rendőr kötelezettségszegésének gyanújával kapcsolatban vizsgálódott. Ebből 3-4 fő ellen minden bizonnyal vádat emelnek.

A szökés napján a rendőrök parancsot sem kaptak a háziőrizetes ellenőrzésére.
Aznap a kapitányság azzal volt elfoglalva, hogy a BKV sztrájk miatt 8-10 fővel több rendőrt vezényeljen az utcára.

A rendőrség digitális rádió-vevője alkalmas arra, hogy a nyomkövető karperec jelzéseit 5 m-es eltéréssel fogadja.
Egy karperec ára: 90.000,- Ft.
Sokkal olcsóbb lenne, mint az évente többmilliós nagyságrendű költségigényt jelentő szimpla háziőrizet.

Füredi 2.0 (törölt) 2010.01.26. 14:36:29

@okos vagyok: Ezt én szoktam kérdezgetni dezinformálási céllal.

KarbatettKezűZoltán 2010.01.26. 15:44:42

VÉRLÁZÍTÓ!!!

A történet minden egyes része és egésze.

Egyetemet végzett emberek (Bírák, Ügyészek, Ügyvédek) -de sajnos életképtelenek- hagyják, hogy egy csapat bűnöző totálisan megalázza őket, kajánul a szemükbe röhögjön.
Fel kéne már emelni a tekintetüket a sorok olvasásából és megnézni, hogy kikkel akarnak emberként bánni, kiknek biztosítanak jogokat!!!!

trezegé 2010.01.26. 16:43:43

@KarbatettKezűZoltán: A jogokat a jogalkotó biztosítja, nem a bírák, nem az ügyészek, és nem az ügyvédek.
Egyébként a házi őrizet betartatása a rendőrség feladata (lett volna).

KarbatettKezűZoltán 2010.01.26. 17:53:38

@trezegé: Általánosságban értettem, ti. az igazságügyben a fent említettek dolgoznak nap mint nap. Az ő feladatuk lenne forszírozni(a jogalkotók felé) a rendszer
életképessé tételét, mert a jelenlegi, nap mint nap bebizonyítja, hogy SZAR...

A jogalkotók pedig nem istenek, felettünk álló lények, hanem köztünk élő emberek.
Ha fent említettek beleszarnak, akkor majd a bányászok fognak újító javaslatokat tenni???

Nem védem a rendőröket, de jelen esetben napi 3 ellenőrzés volt előírva.

1 nap 24 órából áll, asszem...

VAN OLYAN EMBER AKI AZT HISZI, hogy a rendőrökön múlik mikor sétál ki az ajtón a kedves bűnöző úr és utazik el Dél-Amerikába.

Jelen esetben ezt naponta 3szor 8 óránként tehette, miután a rendőrség leellenőrizte, hogy otthon van!!!

KarbatettKezűZoltán 2010.01.26. 18:02:53

Továbbra is VÉRLÁZÍTÓ, hogy ilyen felesleges,semmire nem jó FASZSÁGOKRA PAZAROLJÁK az adófizetők pénzét.
Még ennél is felháborítóbb, hogy ezt "művelt" emberek, a legalapvetőbb józan paraszti észt semmibe véve, tövénybe foglalták!!!

Kedves bűnöző emberünk, pedig megköszöni szépen és nagyot szürcsöl a koktéljából valahol a tengerparton...

Ahelyett, hogy a börtönben rohadna.

trezegé 2010.01.26. 23:38:05

@KarbatettKezűZoltán: Igen, sajnos bűnözőnek lenni ma nagyon kifizetődő Magyarországon.
A gazdasági bűncselekményekkel hatalmasakat lehet kaszálni, miközben lenyomozni annyi ideig tart őket, hogy mire ítéletet lehet hozni, már annyi idő eltelt, hogy nem kap letöltendőt a delikvens.
Aztán jót röhög a markába...
A jogalkotó egy dolgot tett ez ellen: 4 évre emelte a maximális előzetest.
A házi őrizet igazi betartatása meg szerintem lehetetlen anélkül, hogy a rendőrségen nagyon komoly anyagi fejlesztést hajtanának végre, és lenne kapacitás a 24 órás őrzésre.

Iustizmord 2010.01.27. 21:41:38

@Füredi 2.0: mondjuk én is belenyugodnék 1-2 másodfokú súlyosításba ha tudnám benned kit tisztelhetek :o)))

@KarbatettKezűZoltán: a védőknek ehhez mi köze? de még az ügyészségnek is?

az ügy túlnőtt aí bíróságon, megesik.

mellesleg, ez egy igen-igen túlfújt ügy, az ügyészség / bíróság a saját komolykodásának a rabja lett. mint annyi más esetben.

meg magyar róbert is. annyit mondogatta hogy ő mekkora gengsztercsászár hogy el is hitték neki. az ügyészségen.
süti beállítások módosítása