Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Jogászok és Facebookos látszatkeltés

2009. december 17. - zugügyvéd

A floridai jogászok etikai bizottsága azt javasolja az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíróknak, hogy az interneten lehetőleg ne barátkozzanak egymással. A floridai jogászok etikai bizottsága ugyanis novemberben arról döntött, hogy ezek az online barátságok károsak, mert azt a látszatot keltik, hogy bizonyos ügyvédek esetleg befolyásolni tudják bíróbarátaikat. A magyar jogászok szövetségének javasoljuk, hogy ezen analógia alapján a péntek esti sörözéseket tiltsa be az egykori évfolyamtársak között, ha az igazságszolgáltatás különböző ágaiban dolgoznak.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr731604529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iustizmord 2009.12.17. 15:42:27

sőt, az évfolyamtablókról radírozzák ki aki később bíró, ügyész lett. az ügyvédek agyából pedig röntgensugarakkal töröljék az ilyen évfolyamtársakról való emlékeket, s titltsák meg a bíró-ügyvéd, ügyész-ügyvéd vegyesházasságokat is.

Mackósajt66 2009.12.17. 22:56:47

Egy kicsit következetesebben a topicokkal...

Néhány napja ez volt az egyik topic bevezetője: "A Zugügyvéd azt a felállást szereti legjobban, amikor egy másik megyébe kell elmenni tárgyalni, és az ellenfelet helyi ügyvéd képviseli. Míg a bíró a helyi ügyvéddel csaknem tegeződik, addig a gyüttment jogi képviselőt ott oktatja ki, ahol tudja."

Azaz: mi az, hogy a kisvárosi bíró a kisvárosi ügyvéddel (akivel egyébként naponta találkoznak a közértben, az óvodában, stb., meg lehet, hogy öt évig évfolyamtársak voltak és együtt ittak az egyetemi város kocsmáiban) tegeződik (a "csaknam tegeződik" kategóriát nem értem), meg nem adnak elő színielőadást a bíróságon és nem csinálnak úgy, mintha akkor látnák egymást először...

Most meg: topic arról, hogy milyen visszatetsző lenne az, hogy az ügyvédeknek nem lehetnének bíróbarátaik, nem sörözhetnek együtt....

Na most akkor mi van? Tegeződhet, megismerheti egymást a régi ivócimbora ügyvéd és bíró, vagy nem????

hawkeye 2009.12.18. 09:16:36

Nem!

Falat építeni, egyik oldalon a bírók, a másikon az ügyvédek. És senki se mehet át a másik oldalra... :)

Megzakkantak Floridában???

Hozzá Szóló 2009.12.18. 11:05:32

@Mackósajt66: Az index fogyasztásra van.
Én azon borzadtam el, amikor láttam, hogy még az egészségügyi fórumok moderálása kapcsán is első a haverság, azaz a biznisz.
Miért lenne más a zug?
Nincs itt semmi új :(

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.12.18. 22:19:16

Nem tudom. Én a magam részéről az egyetemi barátaimmal a mai napig jóban vagyok, némelyikkel kimondott szoros a viszonyom. Igaz, hogy elég kevés ügyész/bíró került ki az akkori kis társaságomból... De azzal a kevéssel is jóban vagyok.

Káposztakukac 2009.12.20. 10:39:59

ennél csak az a jobb, amikor az ügyvéd tárgyalásra megy és a bírónő az a csaj, akit egyetemen dugott...;)

Leggy 2009.12.30. 20:36:39

@Káposztakukac: és az ügy kimenetele a dugás milyenségétől függ? :-)
süti beállítások módosítása