Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Reménytelen vicelakás

2009. június 05. - zugügyvéd

Az alábbi bonyolult lakásvételi procedúra talán még meg is oldható lenne, ha létezik még személy, aki aláírná végre a szerződést. A Zugügyvéd azért is teszi közzé a levelet, hátha tud segíteni valaki.

 

Tisztelt Zugügyvéd

17 éve vettem egy belbudai társasháztól egy 32 nm-es alagsori, fürdőszoba nélküli, felújítandó viceházmesteri lakást. A társasház azért adta el, mert gázkazánt kellett vásárolni, különben ma sem lenne fűtése a tulajdonosoknak.(azóta felújíttattam)

Az akkori adás-vételi szerződés, a mai követelményeknek nem felel meg:

Az akkori közös képviselő írta kézzel, belevette, hogy gondoskodik a lakás tulajdoni lapjának elintézéséről és az akkori lakóbizottsági tagok, valamint az akkori tulajdonosok is aláírták a kislakás részemre való eladási szándékukat. (legalábbis az illetékesek szerint)

Abban az időben rengeteget dolgoztam, egyedül neveltem 2 gyerekemet, és bíztam a közös képviselő, és más illetékesek ügyintézésében.

Sajnos évek múltán kiderült, hogy közös képv. hazudott. Azt mondta, beadta a szükséges papírokat, de nagyon lassú az ügyintézés a Földhivatalban.

Mikor leváltották (azóta meg is halt), kiderűlt, hogy semmit nem adott be a Földhivatalhoz, de még az Önkormányzathoz sem.(ez utóbbi 2006-ban derült ki.)

Az őt követő közös képviselő megcsináltatta a 100 évvel ezelőtti alapító okirat módosítását. Ezt a Földhivatal nem fogadta el, kiderült, hogy van valahol egy ott nem lakó ember, akinek a felesége lakásában 10%-os tul. joga van, amig felesége ki nem fizeti, nem írja alá az okirat módosítást.

Személyesen kétszer megkerestem, ügyvédeknél jártam, beadtam az aláírás pótlási kérelmemet a Bíróságnak. Sajnos neki adtak igazat. Így az általam megvett garzonnal továbbra sem tudtam rendelkezni, pedig addigra rendszerváltás, munkanélküliség, és egyéb okok miatt eladtam volna, vevőim is lettek volna.

Aztán meghalt a közös képviselő, majd számomra végre, az alá nem író ember is meghalt, jelen közös képv. közölte: elhárultak az akadályok, intézkedik. Aztán 2006-ban a változatosság kedvéért az önkormányzat/BUDÉP nem írta alá, állítólag az alapítóokirat-módosításban hiányok vannak, és szerintük az önkormányzatnak több négyzetméternyi tulajdona van, mint a közös képviselet általi módosításban.
2006-ban kérték a közös képviselőt, hogy pótolja a hiányosságokat.
Sajnos azóta semmi nem történt.

Közös képviselő hiteget, miközben semmit nem tesz. Budép-től eltűnt a beadott alapító okirat módosítás, közös képv. állítja, hogy ott van, konkrét személy, akire hivatkozik, közben már 3 éve nem dolgozik ott.?

Mivel 30500.-Ft lesz a nyugdíjam, így ez a kislakás lenne a nyugdíj mellé az a tartalék, amiből meg tudnék élni, fiamat és családját segíthetném, stb., ha már egyszer valamikor éjjel-nappal dolgoztam érte.


Létezik megoldás?
Jelenleg az akkori hivatalos személlyel szembeni hiszékenységem, és a jelenlegi, tőlem független történések miatt nem juthatok ingatlanomhoz immár 17. éve.
A jelenleg érvényben levő alapító okirat 100 éves!
Sajnos pereskedést nem tudok már végigcsinálni, mivel 62 évem alatt ügyvédek a tiszteletdíjat előre kérték, aztán elvesztették a pert(utoljára egy milliárdossal szemben), annak ellenére, hogy kértem, csak akkor vállalják, ha igazam van.

Ha valaki el tudná intézni, előre letétbe helyezném a tiszteletdíját. Van ilyen?

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr171165883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büntetlen 2009.06.05. 18:19:00

Akkor mindezt mondja el a fiának és családjának,és rúgja tökön az összes begyöpösödött vaskalapos bürokrata aktatologatós disznót.Felháborító,hogy egy idősebb embert már nem akarnak komolyan venni.

elfmage 2009.06.05. 20:59:16

Két kérdésem van:

Nem lehet a társasház vagy a közös képviselő részéről elévülésre játszani?

Másik oldalon meg 17 éves birtoklás és használat után nincs lehetőség valamilyen elbirtoklási eljárást indítani?
Vagy csak szimplán bírósági úton létrehozni az új alapító okiratot?

ugyvedblog.admin 2009.06.05. 22:16:49

Nekem is elbirtoklás jutott eszembe, az eddig egy ügyvédnek sem jutott eszébe? Ráadásul a történet alapján nyerhető...

guy 2009.06.06. 14:22:02

Sajna a leírásból felismerni vélek egy igen kellemetlen fajta ügyfelet.

Nem lehet elvárni az ügyvédtől, hogy biztosan megnyerje a pert, szerintem ez evidens, furcsa, hogy pereskedéssel eltöltött ilyen hosszú idő alatt ezt nem tanulta meg, ez is minősítheti a levélírót.

elfmage 2009.06.06. 14:52:06

Igazából az ügyfél más területeken elvárható dolgot várna el az ügyvédektől is.

Lakatostól megkérdezed hogy meg tudja-e csinálni a kaput s mennyiért, s utána ha megbízod akkor el is várod hogy meg legyen csinálva.
Na ez az ami az ügyvédeknél (peres ügyben) nem elvárható, de ezt ugye honnan is tudná amikor a "többi iparosnál" meg így van.

load error 2009.06.07. 14:15:21

"Nem lehet elvárni az ügyvédtől, hogy biztosan megnyerje a pert, szerintem ez evidens"

Evidens, de mintha a posztból ennek az ellenkezője derülne ki. Mivel az ügyfél tudta, hogy a jog területén nem garantált a siker, ezért előre rákérdezett, hogy a konkrét ügyben mik az esélyek. Tévedni ekkor is lehet persze, de az ügyvéd részéről sem felelős magatartás, ha biztosra mond olyat, ami nem az.

limbekcs 2009.06.08. 14:38:12

ez a "meg is oldható lenne", ezt gondoljuk át még egyszer, ugyanakkor az újabb poszt kétszer van fent két címmel, de kommentálhatatlanul - három régi kommenttel

bySys 2009.06.12. 20:02:15

@guy:
Sajna a válaszból felismerni vélek egy igen kellemetlen fajta ügyvédet.

Nem lehet elvárni az ügyféltől, hogy boldogan fizessen, amikor nem kap érte semmit, szerintem ez evidens. Ez is minősítheti a válaszolót.
süti beállítások módosítása