Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kézvezető unoka

2009. április 08. - zugügyvéd

Az alábbi történetet  a Zugügyvéd intő példaként teszi közzé az ittasan ügyködő kollégáknak. Egy kis ízelítő:

"Az aláírás előtti beszélgetést Agg Gábornak is hallania kellett, ám ő állította, hogy a szerződés megkötésekor az ügyvédi szakma szabályainak megfelelően járt el. Tehát megadta a szükséges tájékoztatást az idős embernek, és az ajándékozó azt tiszta tudattal írta alá. Valószínűleg nem így volt, mert erről az unoka úgy nyilatkozott, hogy az ügyvéd ittassága miatt nem volt abban a helyzetben, hogy követni tudja az eseményeket. Nem is ez volt K. László szándéka, mert azzal küldte a csalásban segédkező rokont Dióskálra, hogy ne engedje Agg Gábort beszélni. Félt ugyanis attól, hogy ha a szükséges tájékoztatást az ügyvéd megadja, kiderül a valódi szándék. A szerződést végül az idős ember úgy írta alá, hogy kezét közben unokája vezette. "

Kedves Zugügyvéd!

Gondoltam felhívom a figyelmedet egy zalai esetre, hátha érdekes lesz a látogatók számára!
Tipikus csalás, amibe az ügyvéd is belekeveredett, emiatt pedig 10 hónap börtönnel (2 évre felfüggesztve) és 1 év foglalkozástól való eltiltással bűnhődött 2. fokon.  Az ügy külön pikantériája, hogy az ügyvéd ittasan jelent meg a szerződés aláírásán.
A hírt a zalai hírlap online kiadása tartalmazza.

További jó zugügyvédkedést!

Caeiro

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr521054966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sics68 2009.04.09. 02:33:10

Jé, én volnék az első?

Amúgy az érintett ügyvédet én nem egy évre, hanem egy életre tiltanám el ügyvédi tevékenység gyakorlásától. És nem a börtönt függeszteném fel, hanem az ügyvéd urat.

Most komolyan: mekkora a felfüggesztett börtön visszatartó ereje? ... Aki kapja, az lehet hogy a felfüggesztés idejére meghúzza magát - de másokat nem rémít el, így aztán ez a fajta büntetés legfeljebb csak részben éri el a célját.

Ezért helyesebbnek tartanék egy olyasfajta gyakorlatot, mint amit az amcsik követnek: a bűnelkövető delikvenst mindenképp leültetik, legalább néhány hónapra, és csak miután eltöltött bent kis időt, aztán kerülhet ki feltételesen... és persze ha megint csinál valamit részin megy vissza,részint meg nem "büntetlen előéletüként" jelenik meg a következő tárgyalásán, hanem olyan visszaeső rosszfiúként, aki a feltételes szabadláb alatt is bcs-t követett el ...

2009.04.09. 11:44:55

Az a sejtésem, hogy az ügyvéd gyakorló alkoholista, aki már régen elitta az eszét és pont ezért választották ki a feladatra.

Elég szomorú eset.

Azért a zalai ügyvédi kamara álláspontjára kíváncsi lennék. Valószínűleg nem először volt ittas az illető és nem is volt nagy titok, hogy iszik.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.04.10. 19:19:28

Azt, hogy az ügyvédnek aktív szerepe lett volna, K. László állította. Sőt, fel is jelentette! (Tettestársat nem szoktak feljelenteni.) Talán direkt leitatta. El tudom képzelni, hogy az ügyvéd nem is tudott a csalásról. Az ittas állapotát persze ez nem menti.

A beszámító képességét nem birtokló tulajdonost miért nem helyezik gyámság alá?

K. László büntetéséről mi hír? Hogy milyen patkányok vannak?! (Már elnézést a cuki kis szőrös állatoktól!)
süti beállítások módosítása