Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Szerződés vagy munkakönyv

2009. március 06. - zugügyvéd

Az alkalmi munkavállalói könyvvel sok visszaélés történt a közelmúltban, főként az eltüntetős tinta trükk került a köztudatba. De mi a helyzet, ha valaki jogszerűen próbálta alkalmazni, és mégis megbüntetik?

 

Kedves Zugügyvéd!

2008. június elején mikro-vállalkozású Kft-émnél munkaügyi ellenőrzést tartottak. Azt állapították meg, hogy két alkalmi munkakönyvvel foglalkoztatott alkalmazottam a valóságban munkaviszonyban volt: H.K. dolgozó 2008. június 3-án, 5-én és 9-én, míg F.T. dolgozó 2008. június 2-án, 9-én és 11-én (szó szerint így szól a határozat, nincs kezdő időpont vagy időtartam megállapítva).

Ezért megbírságoltak, és köteleztek, hogy tegyek eleget az írásbeli munkaszerződési és az APEH bejelentési kötelezettségemnek. A II. fokú határozat egy hete lett jogerős.

Szeretnék eleget tenni a kötelezettségemnek, de sem nekem, sem könyvelőmnek nem volt még csak hasonló esete sem, ezért kérek segítséget.

1. Nem tudok írásbeli munkaszerződést kötni visszamenőlegesen, mert H.K-t több mint fél éve nem láttam, a szomszédai szerint Lengyelországban dolgozik. F.T pedig azóta elhelyezkedett a START program keretében, nem ír alá semmiféle hivatalos papírt, mert fél, hogy ha 2008. júniusában ő mégsem munkanélküli, alkalmi munkavállaló volt, akkor annak számára is hátrányos következményei lesznek. Ilyen körülmények között hogyan teljesítsem tehát az írásba foglalt munkaszerződést?
2. Mi lehet a tényleges jogkövetkezménye a határozat teljesítésének a két munkavállalóra nézve?
3. Az APEH bejelentést követően, ha most teszek eleget egy kilenc hónappal ezelőtti kötelezettségnek, akkor meg fognak-e ők is bírságolni?
4. Mit jelentsek be az APEH-nek, ha a munkavállalók nem tudnak, és nem akarnak tudni semmit?
5. Napi négy órában voltak foglalkoztatva kb. egy hónapon keresztül, minden második, harmadik napon, így most napi munkaszerződéseket (lásd jogerős határozat) vagy egy hetes vagy milyen munkaviszonyt jelentsek be (munkaviszony kezdete? időszaka? határozott vagy határozatlan idejű? vége felmondás, lejárat? stb)?
6. Az AMK-ba a közteherjegyet mindig beragasztottam, érdekelne, hogy ezért a járulék elszámolás hogyan fog történni?

Segítségét előre is nagyon köszönöm!!!!

Üdvözlettel:

N.Zoltán
 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr34985536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2009.03.06. 17:19:38

Valahogy nagyon nem tudom sajnálni azokat a büdösparaszt "vállalkozókat" akik az alkalmazottaik megélhetésével, biztosításával, táppénzével, nyugdíjjogosultságával, holnapi napjával variálnak...

Mike36 2009.03.06. 17:24:20

én meg a büdösparasztozókat, kedves Mária

Mária 2009.03.06. 17:26:47

@Mike36:

ennek csak az lehet az oka, hogy nem voltál még a főnököd szeszélyétől és a könyvelője "ügyességétől" függő, éhbérért dolgoztatott alkalmazott.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.03.06. 17:29:03

@Mária: kedves Mária, a leírtak alapján itt nem erről van szó. Vagy félreértessz valamit, vagy direkt nem akarsz érteni valamit...

Mária 2009.03.06. 17:30:33

@Konrad:

mondanám, hogy volt már hasonló tapasztalatom, de úgysem hinnétek...

egy tanácsadó, aki jónevű cégeknek dolgozik... ugyan már...

rszvsz 2009.03.06. 17:33:10

@Mária:

Van ilyen? Mindenki függ a főnöktől. Ki így, ki úgy.
Jó kis jogi csiki-csuki lesz ebből is, ellenper, anyjakínja.
És a végén besúgják a vállalkozó fülébe: máskor dobjál pénzt az anti korrupt munkaügyi ellenőröknek. Rögtön nem lesz hiba. Lásd tecsó haccp...

qwert77 2009.03.06. 17:45:05

A tb- és adócsalásnak vállald a következményeit és fizesd a munkaügyi- és az adóhatóság bírságait. Kicsit drága, de jó lecke.

döm-dö-döm 2009.03.06. 17:46:19

Megtámadni a határozatot bíróság előtt? Milyen bizonyíték alapján vélelmezték a folyamatos munkaviszonyt? Ha a dolgozó most majd egy év múlva ennek megfelelően tanuskodik, az is csak segít valamit!

Ha utólag ezt így bejelented az Apehnek, az tuti bírság!!

Ügyvéd!! De jó ám!!

Ha meg tényleg csaltál, legjobb, ha lenyeled a békát...

Mózsi bá (törölt) 2009.03.06. 18:06:46

@Mária: "ennek csak az lehet az oka, hogy nem voltál még a főnököd szeszélyétől és a könyvelője "ügyességétől" függő, éhbérért dolgoztatott alkalmazott."

Kedves Mária. Amennyiben nem tetszik a szeszélyes főnököd és könyvelője ügyessége, illetve nem tetszik az éhbérért dolgoztatott alkalmazotti viszony, úgy javaslom, erről a pocsék munkahelyről azonnal lépj ki, és keress olyan állást, ahol mindezek a veszedelmes feltételek nem állnak fenn. Újabb javaslat, hogyha munkahelyet keresel és csak a lehetősége is ott lóg a levegőben annak, hogy éhbérért fognak dolgoztatni, csapd rájuk az ajtót. De egyszerűbb a helyzet akkor, ha főnökké válsz saját magad erejéből és megmutatod a világnak, hogy a Te alkalmazottaid bizony négyszázezer forint fizetést kapnak havonta. Ennek drukkolok a leginkább.

Lolita999 2009.03.06. 18:07:53

Cöcöcö... De ismerős a sztori. Munkavállalói oldalról.
Ügyvédtől kérj tanácsot.

HeRo 2009.03.06. 18:08:35

szóval. az opciók

1.) az a gyanúm, hogy alkalmi könyv esetén nem kell munkaszerződés. ha ez igaz, Mária és Társai Bt a büdösparaszt, mert beleütik az orrukat olyanba, amihez esetleg nem értenek

2.) ha az ellenőr is tudja ezt a fenti szabályt, de fennállt annak a gyanúja, hogy a munkavállalás alkalmi volta fiktív és erre bizonyítékuk van, akkor munkaszerződéssé nyilvánította a végzett munkát. ha erre bizonyítékuk van, akkor ennek a következményit vállalni kell

3.) ha az ellenőr is tudja ezt a fenti szabályt, de a munkavégzés fiktív alkalmi részére nincs bizonyíték, akkor az ellenőr a büdös paraszt

4.) Mária és Társai bt. mindenképp büdösparaszt, mert még csak vissza sem kérdeznek

5.) a büdösparaszt adócsalókat én sem szeretem, de itt most még sokopciós a szitu

üdv:HR

JFK-alapítótag 2009.03.06. 18:14:19

A határozat ismerete nélkül nehéz segíteni.

1. az AM könyvbe történő bejegyzés munkaviszonyt jelent, az írásbeli munkaszerződésnek felel meg. Más írásbeli kötelezettség a munkaviszonnyal kapcsolatban nem létezik. ( a könyvelésben nyilvántartási kötelezettségek azért vannak, pl. a közteherjegy szigorú számadású nyomtatványnak számít.)

2. a közteherjegyben leróttad az álam felé az összes fizetési kötelezettségedet.

3. a határozat a fentiek tekintetében értelmetlennek tűnik. Többet csak a határozat megismerése után tudok segíteni.

tt_tt 2009.03.06. 18:17:15

Az alkalmi munkakönyv teljesen hivatalos eljárás, fizeti a járulékokat, stb. Vannak korlátai, pl meg van szabva hogy egy évben hány ilyen napot dolgozhat a munkavállaló. Ez nem adócsalás, pont ellenkezőleg, hivatalos út.
A szüleim is így foglalkoztatnak a vállalkozásukban, ahol bizonyos időszakokra van szükség munkaerőre, máskor meg nincs - nagyon sokat jártak az APEH-nál és más helyeken kideríteni, hogy mi a jó és működő megoldás, és ez lett a befutó.
Az mondjuk érdekes, hogy a munkaügyi felügyelet se tudja, hogy az ilyen eseteket hogy kell kezelni. Pl jópár év után valamelyik hivatal kitalálta, hogy üzemorvosi vizsgálatot is fel kell tudni mutatni azokra is, akik csak 1-2 napot dolgoznak ilyen módon a vállalkozónál. Amikor utánakérdeztek a munkaügyi felügyeletnél, akkor ott széttárták a kezüket, és azt mondták nekik, hogy amikor sikerül valami konkrétat megtudniuk erről, akkor tudassák velük is, mert nem tudják. Hogy biztosan védettek legyenek minden büntetéssel szemben, a szüleim megcsináltatták az üzemorvosi vizsgálatot - nem volt két forint...

döm-dö-döm 2009.03.06. 18:19:40

@HeRo: ezt jól összeszedted :)

Tényleg idegesítő, hogy sokan csak hajtogatják a magukét - sokszor akár az adott poszttól függetlenül is.

Jelen esetben Zoltán magába néz, megállapítja mi történt valójában, majd fizet, vagy keresi az igazát :)

Netuddki. 2009.03.06. 18:31:59

Ez Magyarország. Aki becsületes akar lenni és kishal az szívja meg a általában. Vagy azért mert elveszik a bürokráciában vagy csak egyszerűen tönkremegy ha minden adót befizet.

bűdösparaszt 2009.03.06. 18:43:53

Fizess ne panaszkodj ismerős a szitu
Én nem írom hogy egy gyökér vagy,pedig de

trewq 2009.03.06. 19:10:45

Ha munkaviszonynak gondolná az apeh, akkor egy időszakot kellene megadnia, amely alatt folyamatosan alkalmazva volt az illető, és neki kell bizonyítania.

Tanulság az, hogy jobb a teljesen fekete munka, mint az ilyen megoldás. A bodzagyűjtőket sem zargatta ezidáig senki az apeh-től. Igaz, hogy így az alkalmazottnak semmi joga sem lenne, de az apeh legalább nem basztatná a "büdösparaszt" vállalkozót.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.03.06. 19:11:35

HeRonál egy pont.

Viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egy jó ügyvéd fontosságát.

Fluent 2009.03.06. 19:39:26

@tt_t

Ne basszatok fel, a levélből egyértelműen kiderül hogy a határozatt ellenére folyamotsan normál munkaszerződés helyett könyvvel foglalkoztatott, nem de? A könyv nem alakalmas folyamatos foglalkoztatásra nem erre találták. Amőgy meh imádlak Mária :) mindig jókat szólsz .

Fluent 2009.03.06. 19:42:05

"Napi négy órában voltak foglalkoztatva kb. egy hónapon keresztül, minden második, harmadik napon, így most napi munkaszerződéseket (lásd jogerős határozat) vagy egy hetes vagy milyen munkaviszonyt jelentsek be"

Ez alapján nekem jobban tetszen 4 órás foglalkoztatás, munkaidőkeretes foglalkoztatással.

bűdösparaszt 2009.03.06. 19:43:04

"5. Napi négy órában voltak foglalkoztatva kb. egy hónapon keresztül, minden második, harmadik napon," Tehát váltásos munkarendben és azért 4-öra mert arra kell a legkisebb közteherjegy azt hiszem 400
Te security vagy :)

trewq 2009.03.06. 19:58:29

@Fluent:
"# Ugyanannál a munkaadónál folyamatosan legfeljebb öt egymást követő naptári napig. A több (legfeljebb öt) napra létesített munkaviszony esetén a közteherjegy(ek)et az utolsó napon kell beragasztani.
# Egy naptári hónapon belül legfeljebb tizenöt naptári napig, egy naptári éven belül legfeljebb kilencven naptári napig"
A AMK-val lehet huzamosabb ideig is foglalkoztatni valakit, ez nem jelent hagyományos munkaviszonyt. Pont azért találták ki ezt, hogy ha pár hétre van szükség az alkalmazottra, egyszerűen lehessen ezt megtenni.
És a határozatban sem szerepel, hogy folyamatos lett volna a munkavégzés, külön napokról van szó.

@bűdösparaszt: A közteherjegy a bértől függ, nem a napi óraszámtól.

termelo 2009.03.06. 21:51:10

Én is hasonló ellenőrzésen estem át. Nekem egy bünöm volt, hogy AK kiskönyvek nem voltak a dolgozóknál, hanem bent voltak az irodában.Megjegyzem előtte való két nap is dolgoztak és szabályosan le volt adminisztrálva és erre a napra is minden rendben volt. A jóindulatu ellenőrök megkináltak 100 e Ft/fő birsággal. Megfellebbeztem és és lecsökkentették 30 e Ft/főre.Az egéssznek az a szépség hibája, hogy két évre kizártak minden pályázati lehetőségből. A szabály azt mondja ki, hogy az AK könyvnek a munkavégzés helyén kell lenni, ami az én esetemben ugyan az, mivel az iroda és a munkavégzés helye is azon a hrsz-en van. Sajos két évig szívok. Ja és állampolgári bejelentés volt, 10 fős pénzügyőr kommandóval és 3 fő munkabiztonsági felügyelővel tarották az ellenőrzést. Amikor megtartották az ellenőrzést, akkor azt mondták minden rendben van.

Ficus Cucis 2009.03.06. 22:15:47

"H.K. dolgozó 2008. június 3-án, 5-én és 9-én, míg F.T. dolgozó 2008. június 2-án, 9-én és 11-én"

Ezeken a napokon AM könyvvel akartad őket foglalkoztatni, de az ellenőrzés azt állapította meg, hogy a könyvek vagy nem voltak a munkavállalónál(!!!-a törvény ezt írja elő, és nem a munkaterületet), vagy nem voltak kitöltve, tehát feketén dolgoztak. Ebben az esetben az AM könyves foglalkozatás érvénytelen, és az alapeset, az írásos munkaszerződéssel történő lép életbe. Ezért kellenek az egynapos szerződések, és a visszamenőleges bejelentések (ha valamilyen véletlen folytán az APEH mulasztási bírságot adna ezért, nyugodtan lehet nekik szólni, hogy csak egy, most jogerős hatósági kötelezésnek teszel eleget, és visszakozni fognak. Az, hogy a két munkavállalód nem akarja aláírni a szerződést, senkit nem érdekel, mert a szerv már megállapította a munkaviszonyt, azaz ha nem jelented be őket nagyon hamar a fenti napokra, várhatod az újabb bírságot, és ez végtelenszer ismételhető, pontosabban addig, amíg nem teljesíted a kötelezést.

Ficus Cucis 2009.03.06. 22:27:04

@Ficus Cucis: Ezen személy szerint csodálkozom, mert tavaly ősszel az én embereim egy épület 6. emeletén dolgoztak, amikor megjöttek, és kérték a könyveket. A fiúk kimutattak az ablakon, hogy látják a kapu mellett a piros furgont, abban vannak. Jó, akkor egyvalaki kísérjen le minket, és mutassa be azokat. Így történt, ki voltak töltve, köszönték szépen, és elmentek.

Fluent 2009.03.06. 23:33:36

@Ficus Cucis:

Ki veszi a közteherjegyeket? Te?

Ficus Cucis 2009.03.07. 08:16:00

@Fluent: Igen, számlára a postán.

Mária 2009.03.07. 08:41:12

@Mózsi bá:

Félreértettél valamit :)

Nem most vagyok szarban, hanem az elmúlt húsz éves múltamban voltak olyan pontok, amikor láttam egyet, s mást.

Neked az a szó, hogy "empátia" úgy tűnik, nem mond semmit :)

Javaslom, látogass el a blogom "Bemutatkozás" oldalára, mielőtt hülyeségeket kezdesz írni.
süti beállítások módosítása