Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Börtönbezárt munkajog

2009. március 04. - zugügyvéd

A Zugügyvéd egy régi, nagysikerű börtönbloghoz kapcsolódó hozzászólást emelt ki. A néhol naivnak tűnő kérdések között azért a cella várományos levélíró azért feltett egy-két érdemit is.

Nos én begyűjtöttem 1.6 hónapot börtön fokozatban végrehajtásra amit a Nagytiszteletű Bírónő lefelezett ha jól viselkedek akkor csak 9 hónap. Mint ezt utólag megtudtam ez egy nagy enyhítés ha a bíró felezi az időt.

Azt szeretném valami rutinos emberkétől megkérdezni, :-) hogy amennyiben jól viselkedek mert miért ne tenném, akkor ezt a BV Bíró még faraghatja e harmadolhatja e stb..?
Ha igen mik a feltételei?
Kell e kérvényezni, vagy nem?
Más:
A cég ahol dolgozom szeretne alkalmazni a amennyiben lehet kitöltés ideje alatt.
Viszont nem állnak szerződésben semmilyen BV szervvel Létezhet e az hogy börtön fokozatban kijárok a mostani cégemhez dolgozni?
Létezhet e az hogy börtön fokozatosan ha a cég szeretné, hogy náluk dolgozzam, mert meg vannak velem elégedve, jó munkaerőnek számítok és egy kosár speciális végzettségem van EVSZ-t megkapom, vagy csak fele idő kitöltése után?

Bevonulás előtt érdemes e kérvényezni ilyen dolgokat? Már csak azért is érdekelne, mert kósza hírek azt mondják ha BV-n kívül valaki kavar azt nem nagyon szeretik, sőt ha olyan azt díjazzák is.

Valamint nem tudja e valaki hogy szabadságvesztés kitöltése alatt , lehetek e fizetetlen szabadságon?

Nem tudom hogy munkajogilag ütközik e valamilyen szabályba (TB, Nyugdíj...stb)
Nos röviden ennyit szerettem volna. .-)

További szép estét és mindenkinek kitartást aki még előtte áll a nem kívánt kényszerpihenőnek.

Üdv.
 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr26981434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.03.04. 18:23:31

Behalok. Kíváncsi vagyok, hogy a feltett kérdésekre milyen válaszok érkeznek.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.03.04. 18:30:54

tényleg, a börtön az hogy számít nyugdíj szempontból? ezen még én se gondolkodtam.

a sereg, meg a polgszolg az munkaviszony, azt tudom, de a sitt?

Káposztakukac 2009.03.04. 18:37:37

vicces a fickó, de 9-16 hónap börtön után nem fog így nevetni:) kiváncsi vagyok, hogy milyen cégnél dolgozhat, ahol tárt karokkal várják vissza... "Inkasszó Team Kiev Zrt."?:D

chabba (törölt) 2009.03.04. 18:50:49

A fogvatartottnak jár baleseti ellátás és egészségügyi szolgáltatás, ezt nem befolyásolja a fiznélküli szabi.

Az előzetes és a szabvesz pedig nem eredményez szolgálati időt nyugdíj szempontjából, kivéve ha felmentik (akár utólag).

A fizetés nélküli szabadságnak egyébként nem látom akadályát, ha a munkáltató és a munkavállaló meg tud egyezni, de a munkaviszony ilyen módon való fenntartása nem oldja meg a nyugdíj kérdését, ugyanis a fiznélk. általában tényleg fizetés nélküli, és mivel így ezen időszak alatt nyugdíjjárulék alapjául szolgáló kereset kifizetésére nem kerül sor, nincs szolgálati idő sem.

A BV részt meg majd valaki más.

Curval 2009.03.04. 19:11:44

Szerintem a fogvatartottnak így is túl sok minden jár.

absztraktor.blog.hu/

smartdrive 2009.03.04. 19:20:05

nézd már, a börtöntöltelékek is internetezhetnek

Almaspite 2009.03.04. 19:37:52

@smartdrive: Hát persze, hogy internetezik! Mégis, mit gondolsz, hogy TÖLTI LE a büntetését?!

Mille38 2009.03.04. 20:41:06

Fogalmunk sincs, miért kapta a 16 hónapot. Lehet, hogy egy szerencsétlen közl. balesetért, ami már régen is volt, meg is bánt, stb, és amitől még kiváló szakmunkás lehet. Szóval ne ítélkezzünk feleslegesen ismeretlen körülmények alapján.

Pióca 2009.03.04. 20:56:16

A büntetések és az intézkedések végrehajtásáról szóló 1979. évi 11. törvényerejű rendelet beható ismeretére mindenképpen szüksége van annak, akit nem a családtagok várnak odabenn:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97900011.TVR&kif=b%FCntet%E9sek#xcel
Javaslom a kényszerpihenő előtti megismerését.

Ariadne12 2009.03.04. 21:11:03

@Mille38:
Csatlakozom. Nekem is voltak szélsőséges elképzeléseim régen, hogy aki büntető bíróság elé kerül, az ilyen meg olyan. Aztán távolabbi családból valaki elütött egy részeg biciklis bácsit, aki teljesen kivilágítatlanul csalinkázott az úton, a bácsi meghalt. A rokonom éppen megúszta felfüggesztettel emlékeim szerint (régen volt), figyelembe véve a bácsi közrehatását a baleset bekövetkeztében. Egy teljesen normális, dolgozó, ezer éve vezető emberrel történt ez, csak éppen rosszkor volt rossz helyen. Teljesen összetört lelkileg az egész miatt, és persze a kis vállalkozásának sem tett jót, hogy nem vezethetett egy ideig. :( Azóta nem ítélek el senkit emiatt, ha nem tudom, miért is kapta...

guy 2009.03.04. 21:54:23

Börtönből ki lehet járni dolgozni? Nem azért börtön, hogy az ember ne mászkáljon ki belőle?

A jogvégzettek most bezzeg nem nagyon sietnek a válasszal, úgy látszik, hogy a bv nem erőssége a kollégák nagy részének, vajon miért? :-).

füredi (törölt) 2009.03.12. 08:26:31

1.) Nem, nincs tovább harmad, ha felezés volt, akkor ennyi.

2.) igen nagy valószínűséggel nem dolgozhatsz az ismerősnél, sőt tovább megyek: biztosan nem. A szabadságvesztés az egy ugynevezett BÜNTETÉS, nem arról szól, hogy minden ugyanúgy megy, csak nem a saját ágyadban alszol. Szerintem ne is próbálkozz.

3.) EVSZ-t elvileg kaphatsz, ez az esetedben annyit jelent - mivel több kedvezményt már nem kaphatsz - hogy olyan havonta hazaugorhatsz hétvégére.

4.) AZ, hogy a munkáltatód visszavár-e, az rajta múlik. Tehát ha ő azt mondja, hogy akkor most fizetés nélküli szbadságot ad, mert rendes, akkor van fizetés nélküli szabadság. Az, hogy ez hogyan számít például a szolgálati időbe, azt nem tudom, kérdezd meg a minden nagyobb munkahelyen megtalálható "Tb-s Marikát" Elméletileg még a nyugdíjba is beleszámíthat a kilenc hónap, hiszen a munkaviszonynnak nem kell megszűnnie, csak az kell, hogy fizesd a járulékot.

szaGértő 2009.03.12. 21:16:42

@füredi: ja, 200 Gbyte letöltendő....

füredi (törölt) 2009.03.13. 09:27:52

@szaGértő: Ja, én is így szabom ki mostanában a büntetést. 200 Gbyte, de a súlyosító körülmények miatt igen alacsony sávszélességen!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.03.13. 13:30:27

@füredi:

csoportos elkövetők torrentet használhatnak?

ultima lazio 2009.03.14. 01:39:18

a TB-s Marika se rossz...
A kérdés BV-s részéhez azt hiszem nem lehet többet hozzáfűzni, de a TB-s kérdés engem is érdekelne, örülnék ha jönnének még rá kommentek.
1. Ha valaki elintézi, hogy a szabveszt alatt a munkaviszonya ne szakadjon meg, akkor a 9 hó a nyugíjba beleszámít?
2. A fizetés nélküli szabadságon kivül milyen megoldás lehet 9 hónap eltünésre a munkából?

3. TB csalás az, ha valaki börtönévei megkezdése előtt köt egy munkaszerződést, majd első nap elmegy fizetés nélküli szabira, és a járulékokat, egyéb terheket meg közben fedezi a fiktiv munkáltatójának?

+1. Nem kevés abszurdítást látok abban, hogy valaki a fizetés nélküli SZABADSÁGA alatt szabadságvesztését tötli...
süti beállítások módosítása