Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Hajthatatlan adósbarátság

2009. február 24. - zugügyvéd

Minden valószínűség szerint számos banki ügyfél fog a közeljövőben úgy járni, mint a levélírónk. A Zugügyvéd csak azt nem érti, miért érdeke egyes bankoknak így kezelni az együttműködő kuncsaftjaikat.


Tisztelt Zugügyvéd

Kb. három éve 3,5 millió Ft SHF alapú jelzáloghitelt vettem fel az egyik  magyar banktól . A jelzálogot bejegyezte a bank a családi házamra, amelyben  én haszonélvezeti joggal rendelkező adóstárs vagyok ( a ház a feleségem nevén van) Egy baleset, és munkahelymegszünés miatt 6 hónapig nem tudtuk fizetni a részleteket, igy a bank felmondta a szerződést, és áthelyezett a végrehajtásra specializálódó leánybankjához ( faktoring)

Kb a hetedik hónaptól megváltozott a helyzet, mert már állandó jövedelemmel rendelkeztünk ( nyugdíj) és tudtuk volna fizetni a részleteket még a Ft árfolyam változás miatt megemelt szinten is.A Banktól moratóriumot kértem illetve minden olyan lehetőséget megprobáltam igénybe venni ami adódott ( Ft hitelre váltás, adósságrendező hitel ,átütemezés ,ház eladásának meghirdetése stb.

Sajnos egy megoldás sem tetszett a banknak. Ő mindenáron a minél hamarabbi pénzéhez akar jutni. Pl adósságrendező hitelnél hitelképtelené tettek azzal, hogy bekerültünk a BAR listába, részletfizetésnél pedig három évre akarták kifizettetni a hitelt, ami olyan magas részletet jelentene, hogy éhen kellene halnunk . Magyarul minden lehetőséget megpróbáltunk kihasználni a rendezésre, de a bank hajthatatlan. Most gondolom már csak az elárverezés következhet ( a ház értéke 25 millió,(volt egy éve) a hitel 3,5 millió ))


Valamelyik nap láttam valamelyik TV csatornán egy riportot, hogy egy ügyvéd azt javasolta, hogy be kell perelni valamilyen indokkal a bankot, és ezt a pert be kell jegyeztetni a tulajdoni lapra, és ezzel forgalomképtelenné válik az ingatlan,tehát  elárverezhetetlen. Én már tizenhárom éve pereskedek  ezzel a bankkal, illetve bankokkal - igaz hogy nem e miatt a hitel miatt- amely perben én vagyok a felperes ( szabadalombitorlás a per tárgya -POS terminál) ( a hitel felvételére is a szabadalombitorlás, és a pereskedés miatt volt szükség!!!! ( magyar feltalálók húzzatok minél messzebbre innen!!!) E miatt a per miatt is kértem a bankot, hogy a per lezártáig adjanak moratóriumot, de a bank hajthatatlan maradt ( erőhatás!!!!)nem adta azt meg. Ő azt akarja, hogy vér folyjék!!!!

A kérdésem tehát az lenne, hogy egy bankkal szembeni élő pert - ahol én vagyok a felperes -be lehet e jegyeztetni a földhivatalnál az ingatlanomra és mi ennek a módja, ?
 

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr62963703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jog-ász 2009.02.24. 20:33:13

ha a per tárgya az ingatlan tulajdonjoga akkor elrendelik a perfeljegyzést az ingatanra, egyébként nem hinném.

Valaki más 2009.02.24. 20:49:25

Nem akkor kellett volna a banknak szólni, amikor már 6 hónapja nem fizettél, hanem amikor tudtad már, hogy a következőt nem tudod kifizetni...

De okoskodás nélkül, szerintem győzködd a bankot...

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.24. 20:53:02

Nem értem miért ilyenek a bankok.Olyan mint ha mielőbb ki akarnák vonni a tőkét ebből az országból bármi ürüggyel és a legkisebb vétségnél is már árvereznének hogy visszakaphassák a kihelyezett hitelt.Egyszer valaki azt mondta hogy a banknak nem érdeke elvenni az ingatlant, a banknak az az érdeke hogy fizetni tudjon az adós (de ez most nem igaz ezekszerint)Ezt a gusztustalan hozzáállást csak addig folytatják,míg az elkeseredett adósok sorba felgyújtják házaikat a végrehajtás előtt.Azt viheti a bank.

blr 2009.02.24. 21:06:30

Na most egy durva összeesküvés-elmélet:

Van egy deviza-alapú hiteled, amit valamilyen okból éppen képtelen vagy fizetni, pont abban a pillanatban, amikor a forint (várhatóan) a leggyengébb. Ha a profitmaximalizálás a hitelt nyújtó célja, akkor teljesen logikus egy saját tulajdonú faktoring cégnek eladni a hitelt az aktuális forintértéken (a követelés végső soron házon belül marad), aztán amikor a kedves adós már mindenről lemondott, a faktoring cég simán felajánlhatja a részletfizetést (természetesen kamatostól, gyakorlatilag új hitelt nyújtva), ezzel a törlesztőrészletet az aktuális magasságban tartva.

(Mondjuk ez tömegesen azért nem valószínű, mert ha egy bank folyamatosan erre játszik, akkor az így összeharácsolt pénzzel léphet is le az országból, mert az életben többet épelméjű ember nem áll vele szóba.)

mahabharata 2009.02.24. 21:19:36

Én is láttam azt a riportot az ügyvéddel. Nem értem miért nem hiszel neki?! Ügyvéd, ilyen ügyekkel foglalkozik! Amúgy ő azt tanácsolta, hogy rögtön az elején kell beperelni BÁRMILYEN indokkal a bankot.
Szóval, próbálkozz ezzel, más megoldásod már nem nagyon van.

mahabharata 2009.02.24. 21:20:26

A perköltséget bukhatod, de kisebb bukás lesz, mint amire most "készülsz"...

mahabharata 2009.02.24. 21:22:54

Továbbá még egy tipp:
hitelkarosult.extra.hu/joomla/index.php

Talán itt segíteni tudnak.

Csumpitáz Alfréd 2009.02.24. 21:34:03

A perfeljegyzés csak az ingatlan tulajdonjogával kapcsolatos perek esetén játszik, úgyhogy én a "bármilyen" indokot úgy mondanám, hogy "bármilyen az ingatlan tulajdonjogával kapcsolatos" indok. Azonban ez is csak időnyerésre lehet jó, arra sem sokáig, hiszen a "bármilyen" indok eléggé kevéssé lesz megalapozott, tehát sokáig nem fog megállni a bíróság előtt (ez perelhúzással, majd egy alaptalan fellebbezéssel max. 2 év). Aztán az ügy ott lesz ahonnan elindult, csak a kamatok és a költségek is rárakódnak. Ráadásul egy ilyen húzás után a bank biztos, hogy bosszúbol is inkább végrehajt, mint egyezkedik. Szerintem.

trewq 2009.02.24. 21:56:40

A lakást ilyenkor te is eladhatod. Ez a bankot sem szokta zavarni, mivel ő megkapja a pénzét.

És ha korábban szólsz, hogy nem tudsz fizetni, lehetőséged lett volna halasztást kapni. De miután a hitelt fölmondták és eladták a tartozást, már nem tehetnek sokat. Gondolom direkt leszartad a felszólításokat és homokba dugtad a fejed.

@mahabharata: Hülyeségre ne bíztassuk az embert. A 3 mft a jegybanki alapkamat kétszeresével kamatozik, és a perköltség sem kevés. Így lesz a 3 m tartozásból 6 m ft.

2009.02.24. 22:33:34

@Kis Hableány:

Most talán a válság miatt keményítenek be, tekintve, hogy pang a lakáspiac (rossz hitelfeltételek), szomszéd országokban már zuhantak az árak. Most még talán el tudnák adni jó áron az ingatlant. Ha a válság miatt sokan nem tudják fizetni a részleteket, ez még megint növeli majd a kínálatot, és akkor a fedezetül szolgáló lakások árai lezuhannak, hiába próbálják a bankok értékesíteni. Ergo cseszhetik a jelzálogjogukat.

2009.02.24. 22:35:32

@trewq:
"És ha korábban szólsz, hogy nem tudsz fizetni, lehetőséged lett volna halasztást kapni."

vs.

"A Banktól moratóriumot kértem illetve minden olyan lehetőséget megprobáltam igénybe venni ami adódott ( Ft hitelre váltás, adósságrendező hitel ,átütemezés ,ház eladásának meghirdetése stb."

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.02.24. 22:42:04

@blr: "pont abban a pillanatban, amikor a forint (várhatóan) a leggyengébb".

Ezt a Feri vagy a Viktor mondta neked? Lehet itt még 500 Ft is egy euró.

trewq 2009.02.24. 23:12:15

@tff: "Kb a hetedik hónaptól megváltozott a helyzet, mert már állandó jövedelemmel rendelkeztünk ....A Banktól moratóriumot kértem"

7 hónap múlva szólt a banknak, mikor már felmondták a hitelt.

trewq 2009.02.24. 23:13:01

@tff: "Ergo cseszhetik a jelzálogjogukat. "
Majd a fizetésből és a nyugdíjból 50 év alatt levonják.

Mackósajt66 2009.02.24. 23:35:09

Ha jól értem, az a "tanács", hogy be kell perelni a bankot "bármilyen" indokkal, azaz akkor is, ha a felperes tudja, hogy a követelése megalapozatlan.

Csak a miheztartás végett, mivel vélhetően ilyen esetben a megalapozatlanul pereskedő lesz a pervesztes,ez egy kis pénzébe fog kerülni.

Egyrészről az illeték, ami a perérték 6 %-a.

Másrészről a bank ügyvédjének munkadíja (és - ha van - a saját ügyvdé munkadíja is), ami akár százezres nagyságrendekre rúghat.

Harmadrészt, ha valaki megalapozatlanul pereskedik, az rosszhiszemű pervitenek is minősülhet, és a bíróság pénzbírsággal sújtja azt a felet vagy képviselőt, aki akár a tárgyaláson, akár valamely periratban jobb tudomása ellenére vagy nagyfokú gondatlanságból az ügyre vonatkozó oly tényt állított, amelyről bebizonyult, hogy valótlan, vagy az ügyre tartozó oly tényt tagadott, amelyről bebizonyult, hogy igaz, olyan tényt elhallgatott, amelyről tudnia kellett, hogy a per eldöntése céljából jelentős, vagy nyilvánvalóan alaptalanul hivatkozott valamely bizonyítékra.

Szóval egy kicsit furcsának tartom, hogy egy ügyvéd megalapozatlan pereskedésre biztat (bár a riportot nem láttam, és nem tudom mi hangzott el).

MP 2009.02.25. 00:14:45

Nem ismerem a bankok ilyen szerződéseit de ha egyből jelzi hogy akar csak nem tud fizetni valószínűleg a bank nem a legrosszabb megoldást választja. A másik hogy azért hitelt felvenni mert pereskedik nem nagyon értem. Ha ő találta ki akkor a szabadalmi papír birtokában elég egyszerű lenne megnyerni. Persze az ügyet jobban kellene ismerni. De én e miatt tuti nem vettem volna fel hitelt.

Döglött Guminyúl (törölt) 2009.02.25. 05:16:21

Szerintem szarjá sünt. Nyominger idióta vagy. Menj azt találj fel valami, majomember...

1953 2009.02.25. 07:59:12

Nem derül ki az irásból,hogy időben értesitettétek e a bankot a fizetésképtelenségről,mert ebben az esetben lehet kérni a törlesztés szüneteltetését,ha igen és a bank megtagadta, akkor pert lehet inditani ellenük.Ennek kimenetele kétséges mert a mai magyar bankrendszer úgy müködik,hogy az ügyfél teljesen kiszolgáltetott.

wagabound 2009.02.25. 08:24:31

"6 hónapig nem tudtuk fizetni a részleteket, igy a bank felmondta a szerződést, és áthelyezett a végrehajtásra specializálódó leánybankjához ( faktoring)"

Ez a lényeg. A bank FELMONDTA A SZERZŐDÉST, mert hat hónapig nem fizettél, és ez alatt az idő alatt arra sem vetted a fáradságot, hogy tárgyalj a bankkal egy szerződésmódosításról. Simán megszegted a szerződést, amit a bank teljes joggal felbontott. Már megbocsáss, de ezek után minden oka megvan arra, hogy ne bízzon benned, ezért - és csakis ezért! - nem tárgyal veled, hanem simán el fogja árvereztetni a házadat, ha nem fizetsz.

Ne a kibúvókat keresd, mert az számodra ebben a szituban nincs. Add el a házat, fizesd ki a bankot, és tanulj az esetből.

2009.02.25. 08:41:45

@trewq:

Ez nekem nem volt egyértelmű, hogy utólag kérte ezeket, vagy még előtte, csak gondoltam, épelméjű ember nem utólag rohangál ilyenek miatt. De valszeg neked van igazad, mert más is úgy érti, hogy utólag próbálta megoldani a dolgot. Ebben az esetben - tekintve, hogy a bank jogosan lépett a levélíró szerződésszegése miatt - minden időhúzó kamu pereskedés a részéről butaság lenne.

szürke_tag 2009.02.25. 08:44:41

Nekem nincs banki hitelem hála Istennek, de régebben volt!

Felháborít ahogy a bankok viselkednek. A világválságot ők idézték elő, miközben rossz döntések sorát hozták. Embereket megtévesztéssel vettek rá Svájci hitelekre csak azért, hogy még több hasznuk legyen. Közben a nyereséget felélték, elrakták, stb. Az okozott válságban pedig úgy akarnak feltűnni mint áldozatok. Pedig ők az okozói és börtönt érdemelnek, a pénzéhes üzletkötőikkel együtt. Hitel halasztás ügyben tárgyalni sem akarnak sőt állami támogatást kérnek. A sötét gyurcsánykormány pedig úgy ad hitelt, hogy nem kér cserébe részvényeket. Nesze pajti itt a kp, zsebből zsebbe. A halasztást, törlesztés átütemezést, csak ha összefognak az adósok akkor tudják erőszakkal elérni, egyenként a bűnöző bankárok áldozatai maradnak. Itt az ideje hitelesek összefogni és a bankcenter elé vonulni.

2009.02.25. 08:48:54

Na, egy elveszett feltalo, aki kitalalta a POS terminalt, es most pereli a magyar bankokat?! ROTFL...

UnitedParcelService · http://www.hevederzar.hu 2009.02.25. 08:51:08

Öööö...Mikor találtad fel a POS terminált?

teofilosz 2009.02.25. 09:48:49

Többeknek:


1, A POS terminál 1992 től védelem alatt ( 501 lajtstromszámu használati minta Mo on -Lengyelország, Csehország, Oroszországban is )- utánanézhetsz)A szabadalombitorlási per még most is tart( kitudja meddig, mert szunyog vagyok a halódó elefánt seggén!!)14, éve, most éppen a Főv. Ítélőtáblánál( részitélet ) ill. a Legfelsőbb Biróságon
2, Sajnos a bank felé való tárgyalást csak 8 hónap után kezdhettük ( tehát a felmondás után) mert addig kilátástalan volt az anyagi helyzetünk rajtunk kivül álló okok miatt ( a Nyugdijintézet átvágott bennünket,tévesen tájékoztatott amikor bevette az előnyugdijazási kérelmünket,amit csak ugy lehet beadni, hogy megszünteted a munkaviszonyodat.A munkaviszony megszünt, a nyugdijazási kérelmet pedig nem fogadták el, igy átestünk a nagyrabecsült szociális hálón a semmibe . egy fél év után azonban a rendes nyugdijazást elértük, igy már lett állandó jövedelem, de addig semmi!!
3, A bank leánybankjának való átadással az anyabank megszabadul a kétes hitelektől, nagy lehet a profitja, amit bármikor kivehet , a leánybank meg ugy szép, ha van neki egy csomó követelése , minusza, hiszen ő egy behajtó cég.
Na igy lehet pénzt előállitani ha már a jegybank nem ad ki pénzt.
4,Összefoglalva: ha megnyerem a pert és megkapom a pénzemet, kifizetem a bankot és elhúzok valahová meghalni, ha nem nyerem meg, ugy is elhuzok valahová meghalni ( vagy sünt sz@rni.....), mert már nagyon büdös nekem ez a levegő.
De az az érzésem, hogy még büdösebb lesz!!!!

teofilosz 2009.02.25. 10:03:10

@Döglött Guminyúl:

az ilyen tapló guminyulak selejtezésére feltaláltam a kloakán való génkezelést!!!

Remélem bejegyzi a MSZH!!!

teofilosz 2009.02.25. 10:11:33

csak az érdekesség kedvéért meg kell nézni az alábbi linket!!!
video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908

teofilosz 2009.02.25. 10:16:32

az előbb valamiert lemaradt a

cziczmiczpindur 2009.02.25. 11:03:27

Számomra meg az volt meglepő, hogy attól a banktól vettél fel kölcsönt, akivel akkor már perben álltál. Ez a bank volt a legközelebbi sarkon, és nem akartál messzebre menni? Vagy mi a szösz? Az ellenségednek szolgáltattad ki magadat.

szaGértő 2009.02.25. 11:04:29

Azért ahhoz is bizonyos fokú perverzió kell, hogy a bank finanszírozza a bank elleni pert. :)))))

Tudom, hogy másként nem biztos, hogy megtudod oldani, de akkor is érdekes... :)))

hedgy 2009.02.25. 11:27:36

szürke_tag:
Hol is tévesztették meg a bankok az "gyanútlan" embereket a CHF-hitelekkel? Minden szerződés mellett volt egy papíros, vagy a szerződésnek volt része, ami az árfolyamkockázatra hívta fel a figyelmet, egyszerű példával magyarázva el a szó jelentését. A "gyanútlan" áldozatok pedig valószínűleg felfogták a "kockázat" szó jelentését, mivel aláírták a papírt. Ezek után nem értem a felháborodást. Ja, és az elmúlt években, amikor a forint egyre csak erősödött mind az EUR-hoz, mind a CHF-hez képest, érdekes módon senki sem problémázott az árfolyamnyeresége miatt.

teofilosz 2009.02.25. 11:54:49

@cziczmiczpindur:
a feleségem vette fel a hitelt, mert ő a tulajdonos, én meg haszonélvező vagyok, és adóstárs. Azért attól a banktól, mert ott volt a számlája évtizedek óta ( jólfizető megbizható ügyfél volt ) mint közalkalmazott.

teofilosz 2009.02.25. 12:03:29

@szaGértő:

a banknak nem az a dolga, hogy hiteleket adjon???perverz e vagy sem, de a banknak van pénze, tehát onnan szerezni, és nem az uzsorástól.(gondolod, hogy ha lett volna pénzem, akkor most ide irnám ezt a levelet???
Egyébként ez a bank mint "vezérkos" van benne alperesként a perben, ugyanis a többi kártyakibocsájtó bank is fel van szólitva (24)és várja, hogy mi lesz a vége a próbapernek.

2009.02.25. 12:26:07

Meg kellene próbálni valahogy kéz alatt eladni az ingatlant, és kifizetni a követelést. Ez a kisebb bukás. A nagyobb az árverezés. Ami a tvügyvéd tanácsát illeti, az csak egy igen drága időhúzás. Ráadásul a forint éppúgy lehet a végére 260/EUR mint 360/EUR.

Az ingatlanért most biztosan kevesebbet kap levélíró, mint egy éve, de vigaszképpen olcsóbban is vehet másikat helyette a maradék pénz -tartozás -ból.

2009.02.25. 12:33:33

@teofilosz: Mondjuk elsőre ez a POS terminál dolog is egy kicsit jogi trükközgetés szagú, de remélem tévedek.

egyszerüen 2009.02.25. 13:04:20

A bank egy fáraszto dolog. Tény hogy a válságot ök idézték elő. Az is tény áldozatok, legalábbis azt mondják, meg az is tény hogy az adofizetök pénzén kisegitik öket. Az is tény hogy a pénzeddel azt csinálnak amit akarnak (lásd önkéntes nyugdijpénztár, érdekes erről még nem megy sehol se hir, pedig több százezret buktak sokan).

Rossz a bank üzletpolitikája, még nem veszik észre, de majd akkor észre fogják venni mikor tömegesek lesznek a hitelbedölések és nem lesz mit elárverezni, nem lesz miből behajtani a pénzt.

Ha nincs semmi a nevemen akkor mit fog csinálni?? adosok börtöne?? vagy ledolgozom nála mint takaritó??

Amugy nekem is van lakástörlesztésem forint alapu, most kaptam a papirt hogy megint csökkent a törlesztőrészlet, van még egy hitelem párszáz ezer forint annak a felfügesztését akartam kérni 2 honapig (utána egybe kifizetem), de a bank nem ment bele. Pedig jol járt volna ö is meg én is. Papirokkat vittem hogy ki fogom fizetni. Ez demagog duma hogy a bank ovatosan és segitökészen segit az adosnak, leszarják magasba.

mondjuk mondtam a bankosnak ha most levonják akkor 3 hét mulva nem lesz kajára se pénzem ergo éhenhalok:D magyarul bedöl a pénzük. :D mondjuk sarkitottam egy kicsit, mert megoldom, de kiváncsi voltam a reakciora. Elutasitás volt. Annak ellenére hogy az önkéntesemet eltözsdézték 0-ra.

Az más kérdés hogy márcsak 12 honapig van a törlesztés ergo minimális összeg van még hátra, és ami meglepett, küldtek egy ajánlatott hogyha hitelt veszek fel most akkor akcios leszek, a meglévő hitelemet kifizetik nekem meg marad kb 900 ezer forint készpénz a futamidő 84 honap lesz és a most lévő 34 ezer helyett fizethetek 52 ezret:D
ha a 34 ezret nehezen tudom fizetni akkor az 54 ezret vajon honnan fogom tudni?? És vajon hány ember ilyen aki beleugrik mert csak azt látja hogy hopp lesz egy kis kézpénze, pár honapig elég lesz neki. Sokan vannak ilyenek. Olyan körhintába kezdenek egyes bankok ahol nincs kiut. És sajnos senki se szabályozza ezeket. Arrol nem beszélve ugyanolyan uzsorakamatra adnak egyesek hitelt mint a provident.

Sajnálom a posztirot, elég faramuci helyzetbe kerülhetett, ezzel a van nyugdij vagy nincs nyugdij dologgal. egy megoldás van a házat eladni sürgösen a hitelt kifizetni és a maradékból venni egy másikat, és a bankokat elfelejteni. A szegény áldozatokat.

Az igazán nagy áldozat az lenne hogyha a bankok elengednék a büntit ha vissza akarom fizetni a hitelemet, nem hogy örülne hogy pénzt kap, még meg is büntet.
ezt tart vissza hogy a lakáshitelemet visszafizesem, ugyis csökkenőbe van a havi törlesztés a másik meg ugyis lassan lejár, meg azt kifizetem kápéba 2 honap mulva.

Bár nagyon filoztam rajta hogy bedöntöm a hitelt csak poénbol és hajtsa be a bank ahogy tudja. Csak mert flegma volt a bankos.

szürke_tag 2009.02.25. 16:26:10

hedgy

Igen tájékoztatták, de kisbetűkkel. Oké azt is el kellett volna olvasni. Viszont ki is húzott ebből hasznot? A sok pénzéhes bankár akiket puska elé kellene állítani.

2009.02.25. 17:17:19

@szürke_tag: A bank azért van, hogy hasznot húzzon, a bankártól ezt várják azok, akik a pénzüket belefektetik. A pénzéhes kifejezés egy gazdasági szervezet esetében elég hülyén hangzik.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.02.25. 19:32:03

"Ráadásul a forint éppúgy lehet a végére 260/EUR mint 360/EUR."

Ha! 360 1-2 éven belül. 260 már soha.

2009.02.25. 20:49:41

@zsir:

Kéz alatt hogyan? Ha jól tudom a jelzálogjog bejegyzése egyúttal elidegenítési tilalmat is jelent, a bank hozzájárulásával adhatja csak el, nem?

2009.02.25. 20:53:54

@trewq:

Nem vonhatják le, ha ugyanis zálog van, akkor csak az a követelés biztosítéka, azon túl a hitelt felvevő nem felel. Ha a zálog értékesítésekor kapott pénz nem elég a (hátralévő) tartozás fedezetére, akkor a hitelező így járt...

2009.02.25. 21:13:04

@tff: A jelzálog önmagában nem jelent elidegenitési tilalmat. Elidegenitési tilalmat sima hitelnél nem lehet bejegyeztetni. Szerintem ha kifizeti belőle a tartozást akkor fedezetelvonás sincs. Más kérdés, hogy ilyen körülmények között bonyolultabb lesz jó áron vevőt találni.

2009.02.25. 21:13:55

@tff: Ez tévedés mert a többi pénzt is behajtják rajta.

trewq 2009.02.25. 21:41:58

@tff: "

Nem vonhatják le, ha ugyanis zálog van, akkor csak az a követelés biztosítéka, azon túl a hitelt felvevő nem felel. Ha a zálog értékesítésekor kapott pénz nem elég a (hátralévő) tartozás fedezetére, akkor a hitelező így járt..."

Kurvára nem így van. Sokan hiszik azt, hogy ha elvitte a bank a kocsit vagy a házat, a maradék tartozás megszűnik. A jelzálog csak egy garanciát jelent a bank részére. Lakásnál ritkán kell az árverés után ráfizetni, de kocsinál gyakran előfordul.

trewq 2009.02.25. 21:43:56

A segélyen kívül szinte minden jövedelemforrásból levonhatja a végrehajtó a tartozást. Csak akkor úszhatod meg a fizetést, ha se vagyonod, se jövedelmed nincs és nem is lesz 20 éven keresztül.

trewq 2009.02.25. 21:45:12

"2, Sajnos a bank felé való tárgyalást csak 8 hónap után kezdhettük"
8 hónap várakozást még a legtürelmesebb bank is megunja. Főleg ha az illető éppen őket perli egy másik ügyben.

trewq 2009.02.25. 21:46:48

"az anyabank megszabadul a kétes hitelektől, nagy lehet a profitja, amit bármikor kivehet "

Miért nem vettél akkor OTP részvényt? Csak 85 %-ot buktál volna ezen, az óriási profit helyett.

trewq 2009.02.25. 21:50:50

@egyszerüen: "
Bár nagyon filoztam rajta hogy bedöntöm a hitelt csak poénbol és hajtsa be a bank ahogy tudja. Csak mert flegma volt a bankos."

És még csodálkoznak egyesek, hogy a bankok csak dupla fedezettel hajlandóak hitelezni.
A legjobb poén az, amikor a végrehajtó kipakol a lakásodból.

trewq 2009.02.25. 21:53:42

"( a Nyugdijintézet átvágott bennünket,tévesen tájékoztatott amikor bevette az előnyugdijazási kérelmünket,amit csak ugy lehet beadni, hogy megszünteted a munkaviszonyodat.A munkaviszony megszünt, a nyugdijazási kérelmet pedig nem fogadták el, igy átestünk a nagyrabecsült szociális hálón a semmibe . egy fél év után azonban a rendes nyugdijazást elértük, igy már lett állandó jövedelem, de addig semmi!!"

Volt munkaviszonyod, de mégis előnyugdíjba akartál menni! A többi ember meg csak fizesse neked a nyugdíjat, ugye?

Diazz · http://napirajz.hu/ 2009.02.25. 22:24:11

Én nem értem, hogy miért válik forgalomképtelenné egy perfeljegyzett ingatlan. Ráadásul, ha az iratokból kitünik, hogy csak kamuper van folyamatban, akkor még gyakorlatilag sem lesz (kvázi)forgalomképtelen.
Arra viszont jó a perfeljegyzés, hogy egy árverésen csak kevesebbért lehessen eladni az ingatlant. :)

Mackósajt66 2009.02.24. 23:35:09
Egy "bármilyen" indokkal kezdeményzett perben nem feltétlenül lesz a perköltség százezres nagyságrendű (az ügyvédi díjra pedig ott van a 32/2003. IMr)

jog-ász 2009.02.26. 06:34:01

a forgalomképtelent értsd ugy hogy a hülye sem vesz meg ugy egy ingatlant hogy arra egy per van bejegyezve, vagy te boldogan megvennéd?ugy hogy nemtudod mi lesz a per vége?

de ne menjünk előre mert ugysem rendeli el a biroság a perfeljegyzést akármilyen kamu ok miatt, sőt ha igazán tökös a biroság akkor kb egy max két tárgyaláson be fogja fejezni az ügyet, a drága tévé ügyvéd ellen meg lehet kártéritési pert inditani:)

nagyon drága per lesz, és utána tutti elindult a végrehajtás ami még drágább lesz.

ha eszed van tárgyalsz a bankkal, szerződésmodositást kérsz, vagy megprobálod ugy értékesiteni hogy bevonod a bankot, legyen lehetőséged a vételárból a hitelt rendezni peres és végrehajtási eljárás költségei nélkül.
nem beszélve arrol hogy a végrehajtás során valami hiéna majd megszerzi fele áron az ingatlant és még tartozásod is maradhat.

Érvsebész 2009.02.26. 09:20:24

1997. évi CXLI. törvény az ingatlannyilvántartásról

64. § (1) A bíróság - az ügyfél kérelmére - előzetesen végrehajtható végzéssel megkeresi az ingatlanügyi hatóságot
a) a törlési és kiigazítási,
b) az ingatlan tulajdonjogát érintő,
c) az ingatlanon fennálló közös tulajdon megszüntetése iránti,
d) az ingatlanra vonatkozó házassági vagyonjogi, valamint
e) a jelzáloggal biztosított, illetőleg önálló zálogjogba foglalt követelés érvényesítése iránti per megindítása tényének feljegyzése iránt.

Ehhez képest mégis kinek kéne ki ellen pert indítani, mi iránt és mire tekintettel feljegyezni a pert?

xaraud 2009.02.26. 11:45:49

Szerintem is lehetetlen kamu pert feljegyeztetni...

Attól még, hogy van az ingatlanon teher (hitel) eladható a ház. Közlöd a vevővel, hogy ennyi és ennyi hiteltartozásod van és ha kp-s a vevő, akkor az első részéből a vételárnak kifizeted a bankot, ami marad meg veszel msik ingatlant.
Ha a vevő meg nem kp-s, akkor a te bankod és a vevő hitelintézete lerendezi egymás közt a dolgot.

Diazz · http://napirajz.hu/ 2009.02.26. 12:01:54

Én el tudok olyat képzelni, hogy az adós bizalmi embere (pl. testvére) pert indít tulajdonjog megállapítása iránt, arra hivatkozva, hogy ráépítéssel megszerezte az ingatlan tualjdonjogának 1 %-át. Így az Inytv. 64. § (1) b) szerint intézkednie kell a bíróságnak a perfeljegyzés iránt (mert ugyebár nem "megkeresHETI", hanem "megkeresI" a földhivatalt a törvény szerint).
De azt továbbra sem értem, hogy ez mennyiben érintené a forgalomképességet. Formálisan szerintem egyáltalán nem, gazdaságilag pedig akkor nem, ha a vevő belenéz a periratokba, és látja hogy csak kamu per van folyamatban.

2009.02.26. 13:44:28

zsir, trewq: köszönöm a helyesbítéseket.

Egyébként mindezek után nekem a három éves részletfizetés elfogadása tűnik a legjobb megoldásnak (7 hónapnyi masszív nem fizetés után azért érthető, hogy a bank keménykedik, ahhoz képest ez korrekt ajánlat a részéről).

Ezeknek? 2009.02.26. 15:25:35

A perfeljegyzés nem tűnik jó ötletnek ebben az esetben, inkább váltsd ki hitellel a kölcsönt. Egy 25M ingatlanra még 3,5M B-listától függetlenül reális, feltéve, ha valóban ennyit ér.

bolhabetu 2009.02.27. 07:57:25

@teofilosz:
"csak az érdekesség kedvéért meg kell nézni az alábbi linket!!!"

Be kellene vezetni valami nagyon súlyos büntetést azon kommentelőknek, akik amint elhangzik az a szó, hogy bank, az első dolguk, hogy belinkelik a Zeitgeist-ot. A Titok-nál és a "Mi a csudát tudunk a világról?"-nál is nagyobb blődli.

"Sajnos a bank felé való tárgyalást csak 8 hónap után kezdhettük ( tehát a felmondás után) mert addig kilátástalan volt az anyagi helyzetünk rajtunk kivül álló okok miatt"

Hogy Virág elvtársat idézzem: "Erről kár lenne vitát nyitni, ez már leégett". De nem a kilátástalan helyzet a legjobb indok arra, hogy mindennel bepróbálkozz időben? 25M-et érő ingatlan van a feneked alatt. Fél év alatt simán eladod, kifizeted a bankot, a maradékból pedig veszel egy kisebbet. Most pedig az utolsó utáni pillanatban kapkodsz.

Monthy 2009.02.28. 00:02:02

@1953:
Hülyeséget írsz. A bank abból fizeti nagyanyád betétjét, hogy te fizeted a hiteled után a kamatot. Szüneteltetést nem lehet kérni épeszű bantól, max annyit hogy csak kamatot fizess pár hónapig.

@szürke_tag:
azt hiszem az ilyen idiótákat hívták régen csőcseléknek.

elfmage 2009.03.18. 01:23:50

Tényleg nem értem mi a problema.

Van egy 25m-t érő ház, és azon van egy 3,5m tartozás, és ezt (mostmár) egyben ki kéne csengetni.

Nem hiszem el hogy nincs egy olyan lehetőség hogy másik bank csupán fedezet alapon ne adna 3,5m hitelt egy 25m-t érő ingatlanra (Bar lista nem érdekes).

Ebben egy bibi van, a haszonélvezet!
Ugyanis a 25m-t érő ház haszonélvezettel terhelten nem tudom mennyit ér, de vélelmezem nem fognak adni rá hitelt most már.
Arról biza le kéne mondani (papíron), és másik banktól kiváltani a hitelt.
drágább lesz a hitel, de még mindig jobb mint a likvidálás.
süti beállítások módosítása