Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Körös-Toroki rendőrnapok

2008. augusztus 06. - zugügyvéd

Csongrád veszélyes hely, a 90-es években történt az a furcsa bűneset, hogy egy a földjéről békésen hazafelé kerékpározó helybélit a bozótban megtámadott és megerőszakolt egy román artista és egy néger erőművész, akik a közeli vándorcirkuszból indultak kalandtúrára erősen ittasan. Az alábbi történettel rendőri túlkapásról szól, bár árnyalja a képet, hogy a levélíró is beszólt az egyenruhásoknak. A Zugügyvéd az ügyészségi nyomozó hivatalt javasolja.


Tisztelt Zugügyvéd!

Augusztus 1-jére virradó éjjel, a Körös-Toroki Napokon voltam barátaimmal. Feltűnően eltúlzott volt a rendezvény rendőri biztosítása, járőrautók jöttek-mentek a környéken percenként, a rendezvény területén pedig gyakorló ruhások járkáltak 5-10 fős csoportokban. Felháborított azonban, hogy a Vállakozók udvarában egy roma férfi durván bántalmazott egy fiatal srácot, a rend őrei ezt észlelve gyorsan sarkon fordultak és eltűntek a helyszínről.

 

Az esetet legalább ötvenen látták, de a helyiek azt modták, hogy ne lepődjek meg, a csongrádi rendőrök ilyenek. Figyelmeztettek, hogy véletlenül se tegyem szóvá a dolgot, mert engem fognak bevinni, vagy elverni, nem ez lenne az első eset. A rendezvény után hajnal öt óra táján a partra bevezető út mellett az autóm mellett várakoztunk barátaimmal, hogy egyikük szülei hat óra körül hazavigyenek. Az autók az éjszaka folyamán össze-vissza álltak az út mellett, ahogy sikerült parkolni. Én is szabálytalanul parkoltam, mert a szűk helyre egy kapubejáróból tolattam két fa közé. Így az autó az ideiglenes menetiránnyal szembe nézett (a rendezvény idejére egyirányúsították). Rendőrautó haladt el mellettünk, de nem volt nálunk szeszesital, ezért csak szigorúan megnéztek és haladtak tovább. Kb. 100 méterre távolodtak el, mikor beszálltam az autómba, hogy a szivargyújtóról rágyújtsak. Mivel az én autómon csak akkor működik a szivargyújtó, ha gyújtást adok, ezért elfordítottam a kulcsot.

 

Arra nem gondoltam, hogy mivel sebességben van az autó, a tolatólámpa ki fog gyulladni. Természetesen ezt a rendőrök meglátták és visszajöttek (menetiránnyal szemben). Már több méterre eltávolodtam az autótól, mikor visszaértek és odaszóltak, hogy "Gyere csak ide öcsi!". Széttártam a karom és azt válaszoltam, hogy "Nem csináltam semmit! Viszlát!" Majd elfordultam és elindultam a barátaim felé, de sajnos ekkor a kelleténél hangosabban becsmérlő megjegyzést tettem rájuk. Szó szerint: "Kurva anyátokat rohadt buzik!". Ezután kipattantak és odarángattak a kocsijukhoz, elvették egy az egyben a pénztárcámat és elkezdték túrni. Azonnal kivette egyikük a személyimet, jogsimat, forgalmit. Kifogásoltam az eljárást, de mindenre "kuss", "nem pofázik" ordítással reagáltak. Nem akartam szondát fújni, mert milyen alapon, de erre azt mondták, hogy ha ellenállok, bevisznek vérvizsgálatra. Végül megfújtam. Természetesen ittas voltam, nem is kicsit, 0.46-0.6 között skálázott a digitális szonda.

 

A jegyzőkönyvbe 0.59 került be, aztán közölték, hogy most kocsikázunk egy kicsit, ha már úgyis kocsikázós kedvem van. Minek?-kérdeztem. A válasz az volt, hogy ők ketten bizonyítják, hogy vezettem, ezért felesleges akadékoskodni, meg ők csak szeretnének egy kis vért venni, ha már ekkora a pofám. A rendőrségen kiderült, hogy először a SERES szondával kellene bemérniük, de a nagyobbik rendőrnek nem volt kedve azt előbányászni. A vékonyabbik rendőr addigra már nagyon fáradt volt, inkább ment volna haza, ezért ő mégis megkereste, ne kelljen azért plusz két órát bennmaradnia, mert a másik élvezettel szívat engem. "Bökjük már meg, ne nyald a seggét"-mondta erre a másik. A szondafújás után kivittek a folyosóra, ott álldogáltam egy órát.

 

A többi ügyeletes kijött megnézni a fogást, hasonlóan becsmérlő kifejezéseket használtak, amire én nem tudtam, hogy reagálni, ezért rájuk mosolyogtam. Ez nem tetszett egyiküknek, ezért rámordított, hogy mit vigyorgok, majd gyomorszájon vágott. A többiek fennhangon röhögtek. Majd "elfogóim" visszajöttek egy csomag papírral, amit nagyrészt előre kitöltöttek. Majd odanyújtották, hogy írjam ezeket alá, de az első oldal után csak a lapok alját hajtották fel. A második oldal után kértem, hogy ugyan hadd olvassam már el, amit aláírok. Nem keveset kellett ezért sem küzdenem. Mikor megláttam, hogy olyan nyilatkozatok vannak a lapokon, hogy "az előállítással szemben panaszt nem emelek" és " ....jogaimról és kötelezettségeimről tájékoztattak.....Igen" stb. Felháborodtam és követeltem, hogy semmisítsék meg az aláírt második lapot, mert azzal megtévesztettek és én ennek pont az ellenkezőjét nyilatkoztam egy perccel ezelőtt. (valóban végigkérdezte, de végig azt hangoztattam, hogy panaszt fogok tenni, és sérelmeztem, az eljárás egészét).

 

 

A nagyobb darab rendőr erre azt mondta, hogy "ezt bizony már aláírta" és bedobta a fiókba. Amikor kiment, a vékony srácnak jeleztem, hogy bűncslekményt követett el a kollégája és ez nem szép egy rendőrtől. Kivette a lapot a fiókból és újat írt. Ez viszonylag emberi gesztus volt. Ezután motozás következett, mindenemet kiforgatták, a telefonom IMEI számát is felírták (az mondták, ha nem adom meg elkobozzák lopottként és azt is rámverik, pedig ez lehetetlen, hiszen én vettem, tudnám bizonyítani, de elkobozni az ügy végéig?). Egyszer aztán kivittek, újra a folyosón kellett várakoznom, nem tudtam miért, de kiderült semmiért, a kedves rendőrök leadták a szolgálatot és otthagytak. Fél óra után a bokszolós rendőr kijött és rám ordított, hogy "Maga mi a f@szt keres itt? Takarodjon má' innen a picsába!" és a karomnál fogva egyenesen kihajított az őrsről. Ez már fél nyolc körül volt. "Szabad" vagyok!
 

 

Fogalmam sincs, hogy szabálysértést, vagy bűncselekményt kreáltak. Nem modtak semmit.
Azóta megtudtam, hogy 8 napon belül panaszt tehetek, de nem látom értelmét, mert oda kell beadni, ahol történt és szerintem a postaládából azonnal a kukába kerül.
Mit lehet itt tenni? Attól tartok, semmit, mert a barátaim vallomását úgyis elfogultnak fogják ítélni, a benti felháborító eseményeket pedig nem tudom bizonyítani, egyetlen kamerát sem láttam, bizonyító erejű papír sem maradt nálam.
 

Teljesen kétségbe vagyok esve, mert szeptember 1-jén kezdtem volna egy nagyon jó munkahelyen, de jogsi nélkül nem kapom meg az állást. Ha BCS-t akasztottak rám, hol találok rendes melót, hisz nem kapok erkölcsi bizonyítványt? A pénzbüntetés a legkisebb probléma, azt kinyögöm, de most úgy tűnik, kettétört a karrierem, az életem egy illetlen beszólás miatt! Hétfőn megkeresek egy ügyvédet, de kíváncsi kennék a Zugügyvéd véleményére is.

 

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál!

Gábor
 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr20603584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füredi (törölt) 2008.08.06. 14:58:07

Hm.

Nem túl eredeti, nagyjából minden harmadik hasonló ittas járműves a "szivargyújtóról akartam cigit gyújtani" szöveggel jön.

Ettől persze még lehet hiteles a sztori. Annyit tehetsz, hogy kitartasz a verziónál.

A finom cigányozás gondolom muszáj volt a "minket basztatnak, ezeknek meg mindent szabad" hangulat keltése miatt, a zugügyvédnek külön gratula, hogy ezt a témához teljesen nem illő szövegrészt bennhagyta.

Valami papírt kellett, hogy kapjál, abból kiderül, hogy szabálysértés, vagy bűncselekmény, a fentiek alapján szabálysértés.

füredi (törölt) 2008.08.06. 15:02:24

Ja, most veszem észre a főszövegben, hogy ott meg négerezés van, bocs, soká nyaraltam, nem tudtam, hogy az indexnél ilyen fordulat következett be.

2008.08.06. 15:44:30

Afro-román lehetett.

szaGértő 2008.08.06. 16:45:13

Azért az álmoskönyv szerint sem jelent jót, ha valaki beszól a rendőrnek...

Én ott voltam péntektpl hétfő hajnalig, és semmi balhét nem láttam. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem is volt.

Egyébként olyan helyen, ahol a rendőrök nem tudják egymást riasztani gátz esetén, szerencsésebb nyolcasával járni, de engem ez valahogy nem zavart.

bloodhound v2.0 2008.08.06. 17:04:50

fake, de legalább méltó blogra került... :)

eszenagy 2008.08.06. 17:56:25

fasznak kell beszolni a rendornek, viseld a kovetkezmenyeit. mit varsz? azt hogy megkoszonjek es tovabbmenjenek? szerintem olcson megusztad, 10 eve meg szarra vertek volna, hozzateszem az mar tulzas lenne, utalom az eroszakot, de ez egy kis leckeztetes volt, teljesen a jogi kereteken belul es szerintem megerdemelten (nem vagyok rendor)

szgyula 2008.08.06. 18:07:11

Tudom, igazságszolgáltatás szerint rendben van, de jogilag akkor SINCS rendben, ha egy rendőrőrsön megütnek egy állampolgárt. Ha megérdemelné, akkor SEM. Tudom, álomvilág...

red dragon 2008.08.06. 18:11:44

A Seres készüléket kétszer fújatják meg, 20 perc különbséggel. Mindkét fújásról kis vékony papírt készít, azt kéne tudni, hogy milyen értéket mutatott.

Ez dönti el ugyanis, hogy bcs vagy csak szabálys történt. Ha bcs-nek minősítik, néhány hét múlva ők fognak "jelentkezni" gyanúsítottként idéznek.

Az nem derül ki, hogy a jogsit elvették-e, de a sztori alapján valószínű. Az egyenlőre marad is. Egy közlekedési ügyekben jártas ügyvéd sokat tudna segíteni.

Amennyiben tényleg így történt minden és a rendőrök így jártak el, többféle bcs-t is elkövettek. Bátran fordulj a megyei nyomozó ügyészséghez.

szpal 2008.08.06. 19:54:10

Ha Te is olyan vagy, aki 2006. október 23-a után azt mondta, hogy "úgy kellett nekik, minek mentek oda", akkor ha cinikus lennék, azt mondanám, most Veled is hasonló történt. Máskor tessék óvatosabb lenni.

szaGértő 2008.08.06. 20:24:20

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy amikor mentünk haza, köszöntünk a rendőröknek, és visszaköszöntek.

Amikor meg az egyik csaj kiájult, (szerintem kicsit nagyobb volt az alkoholszintje, mint a srácnak), odajöttek, és megkérdezték, tudnak-e segíteni, hívjanak-e mentőt.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.08.06. 23:47:50

Teljesen hihető történet. A Pionir szondával ezt a történetet kellene kilőni, hogy a földönkívüliek megismerhessenek minket. Tapló voltál és a rendőrök is azok voltak. Csak nekik van hatalmuk, amivel visszaéljenek. És nekik van rengeteg (hamis) tanujuk. Még örülhetsz, hogy nem vertek jól meg, és annak is, hogy volt egy emberségesebb srác.

A jogi dolgokat nem tudom. Az a gyanúm, hogy fordulni kell minél több fórumhoz, hogy kényelmetlenné válj, és inkább elhajtsanak és a jogsit visszadják. Most már beszólhatsz, nincs vesztenivalód. Szerezz sok tanut, hogy nem vezettél, és vártátok a fuvarost.
__

Köszöntjük a szabiról visszatérőket! Jelentem, nem vesztettek semmit.

szgyula 2008.08.07. 09:45:31

Ezt most tényleg nem értem. Minden fórum tele van vele, hogy azonnal ügyészséget hívni. Nekem is benne van mobilban (1 266-5730). Minden családtagnak is benne van a mobiljában, egyszer már használtuk is.

Hogy jogi kérdés is legyen: Az addig OK, hogy bevihet a rendőr, szarrá verhet büntetlenül, stb. De kell-e ezt dokumentálnia? Mit kell dokumentálnia?

Hasat 2008.08.07. 10:32:05

Tudom, maradi vagyok, de talán az is segítene, ha a rendőri intézkedésnek eleget tennénk.

szgyula 2008.08.07. 11:47:29

Melyik intézkedésnek nem tett eleget? A "Gyere ide Öcsi" intézkedésnek, vagy nem volt hajlandó olvasatlanul aláírni a papírokat?

red dragon 2008.08.07. 12:06:08

nagyon eltértünk a tárgytól...

érdemben senki nem tud hozzászólni már..?

decker 2008.08.07. 12:06:50

Én még a poroszos rendszer neveltje vagyok, úgyhogy azon az állásponton vagyok, hogy minden ostoba, flegma, neveletlen barommal meg kell értetni, hogy a rendőrnek nem szidjuk az anyját, és ha azt mondja, hogy ballagjunk már oda hozzá akármiért, akkor odaballagunk.

Herr Stahl 2008.08.07. 12:45:23

Nekem füredi kommentje tetszik:
"Nem túl eredeti, nagyjából minden harmadik hasonló ittas járműves a "szivargyújtóról akartam cigit gyújtani" szöveggel jön."

Ja, okt 23-án meg mindenki azzal jött, hogy megverték, meg legumilőtték, pedig nemis! Hehe! Utólag se derült ki semmi! Vedd le a tányérsapkát füredi, elnyomja az agyad!

Szerintem nem kéne az ügyészséghez nyomulni, mert vérszemet kapnak és mindent összegyűjtenek ellened, amit csak lehet! Ki kellene várni a haározatot (úgyis szab. sértés lesz), aztán fellebbezni az összes tanú írásos vallomásával. Az kb. 2 hét - 1 hónap lesz, akkor már kevésbé emlékszenek, lehet, hogy valahol megbotlik a sztorijuk, vagy ellentmondanak egymásnak (a jegyzőkönyv nagyon szűkszavú szokott lenni, ha Te mindent pontosan tudsz, hihetőbb, mint az ő hézagos leírásuk). Mindenképpen ügyvédet kell fogadni, lehetőleg jót, nem lesz olcsó, de jobb, mint a bünti, de ha be tudod bizonyítani, hogy kaptál volna frankó állást, ha lett volna jogsid, akkor lehet kártérítésre is menni. Az viszont már több idő és 2-3 forduló!

Herr Stahl 2008.08.07. 12:51:15

Decker:
Ha Téged csk egyszer ismegnevelnek poroszosan, nem mondanád ezt. Engem viszont megnevelt a rendőrség! 8 órát voltam benn, mert (hasonlóan a történethez) beszóltam, amikor 2 centi híján elütöttek az zebrán a kékek. Erre varrjál gombot a porosz szellemiségeddel!

szgyula 2008.08.07. 13:26:57

A poroszos rendszer (akkor és azt csinálok a hülye barom akadékoskodó polgárral, amit akarok, mert én vagyok a csendőr) tényleg tök jó a rendőrnek. Jogállam? Minek az. Decker gondolom a vipera jó oldalán áll...

Herr Stahl 2008.08.07. 14:00:31

szaGértő:
"Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy amikor mentünk haza, köszöntünk a rendőröknek, és visszaköszöntek."
B@szd meg ember! Aki visszaköszön az jó fej és nem verne meg senkit? Komolyan, megáll az ember esze!
Viszont ha jobban megnézzük, a post írójának nem köszöntek, ezért ezek biztos kevésbé jófej rendőrök voltak, nem? Lehet, hogy a politikusokat is szeretnem kellene, mert a riportokban majdnem mind szokott köszönni! Tuti, hogy jófejek ők is, én vagyok a rosszmájú!

szaGértő 2008.08.07. 15:07:05

Herr Stahl,

De jó dolog szándékosan félreértelmezni.

Feltehetően, ha indulásból elküldtem volna őket a kurva anyjukba, akkor nekem sem köszöntek vissza.

Csak egy kis kultúra szükséges a dologhoz.

szaGértő 2008.08.07. 15:07:35

köszöntek VOLNA vissza. Bocsánat

Herr Stahl 2008.08.07. 15:47:14

szaGértő:
Jó, lehet, hogy túllőttem a célon, de annyira alap dolog, hogy köszönnek és visszaköszönsz, hogy az egy enyhén debil embertől is elvárható, nemhog egy rendőrtől! Ezzel nem azt akartam mondani, hogy sokkal inteligensebbek a debileknél.

szaGértő 2008.08.07. 18:11:47

Herr Stahl,

"Ezzel nem azt akartam mondani, hogy sokkal inteligensebbek a debileknél."

Lehet, de akkor se mondd a szemébe, neked sem esne jól se az, ha lehülyéznének, se az, ha lebuziznának.

És az emberek nagy része (nem csak a rendőrök, az emberek!) azzal vág vissza, amivel tud. Van, aki kaszával, mások meg előállítással.

Csupán egy kis előrelátás, és máris nem szivatom meg magam.

Szumi 2008.08.07. 18:26:58

Én úgy gondolom, hogy az ittas vezetés bizonyításához kellene valami arról, hogy az autó egyáltalán mozdult. Ittasan ülni, feküdni szabad az autóban - de pl. már tolni sem. Csak az védi az ilyen rendőröket, akinek még sohasem gázoltak a lelki/testi világába hasonszőrű buckalakók.

gargoyle 2008.08.08. 00:41:44

szagerto: a rendor azert rendor hogy NE alljon bosszut. nem erdekel hogy nehez neki, masnak is nehez csak mashogy. azert kap tobbletjogokat hogy buncselekmenyeket akadalyozzon meg, nem azert hogy ne szolhassanak be neki. kiakaszto ez a hozzaallas. nyilvan a vallappal tevedhetetlenseget es mindenre jogusultsagot is kapott, oruljon a ficko hogy nem lottek fejbe ott helyben statarialisan hogy a tobbiek tanuljanak a dologbol.

szaGértő 2008.08.08. 08:42:02

gargoyle 2008.08.08. 00:41:44

Nem bosszúállásról van szó. Gondolkodj el egy picit azon, hogy mondjuk kint áll két rendőr valahol, ahol jön két autó, és dönteni kell, melyiket állítom meg, mert mondjuk (a példa kedvéért) gyanúsan bizonytalanul vezetnek.
Szintén csak a példa kedvéért, csak az egyiket tudják megállítani.
És mondjuk az egyik kurvaanyáz kifelé az ablakon.
Szerinted melyiket fogják megállítani?

szgyula 2008.08.08. 09:08:34

szagErto: Ha sik hulyek, akkor igen. Mert nyilvan a bunozo fog k. anyazni a lopott kocsiban. Mellesleg kevered a szezont a fazonnal. Nem azt tortent, hogy utasitast kaptak, hogy valakit vigyenek be az orsre es verjek meg (ok csak beszolas alapjan kivalasztottak az aldozatot), hanem ok dontottek ugy, hogy a beszolo reszeget beviszik es megverik. Ezt magyarul bosszunak hivjak a szakertok...

Mellesleg ilyet en is lattam. Reszeg agressziv. Rendort kihivjak, az kijon, jol osszeveri a reszeget es elmegy. Azota is szegyenkezem, magam miatt is (azonnal ugyeszseget kellett volna hivni).

mijazma!? 2008.08.08. 13:53:28

áh látszik már a birkaakol.. Tehát az a megoldás arra az esetre, hogyha pénzünkből élő, a rend fentartásával megbízott szarháziakon (figyelem csak a történetben szereplő rendőröket jellemzem) valaki számonkéri a kötelezettségük teljesítését, akkor a tisztelt bégető társaság szerint ő a hibás, megérdemli a hamistanuzás (jóval komolyabb bűncselekmény) árán történő retorziót. Hát, amennyire pozícióba kerülésetek után sikerült elb-ni ezt az országot, nemsokára kerültök még cifrább szituba, legalábbis remélem (főleg a cigányozást panaszló félagyúnak kívánok egy román-néger homoerotikus kalandot)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.08. 16:14:03

Kár ide jönni panaszkodni. Itt csak azt kapod a kormány seggnyalóitól ( füredi meg virág elvtárs félék), hogy minek szólsz be a rendőröknek.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.08.08. 17:27:47

Csak hüledezek, hogy miket tudnak itt egyesek összehordani. Nem akartam én ehhez már többet hozzászóli, de nem állom meg hogy meg ne mondjam, anti_troll, te nagyon hülyeséget beszélsz.

hejhó 2008.08.12. 21:35:13

Hát, öreg, nyugodj bele, ha jár a motor, az már ittas járművezetés. Az általad leírt alkohol-koncentráció szabálysértés (0,8-ig), ami min. 3, max 12 hónapra szóló jogsibevonással járhat a pénzbüntin kívül. Úgyhogy a rendőrök jogszerűen kezdték meg veled az intézkedést, és ne csodálkozz, ha kicsit begorombultak, mert elküldtek őket a kurva anyjukba. Nem kell kocsiba ülni, ha ittál, azt a dumát pedig senki nem fogja bevenni, hogy csak azért indítottad be a motort, mert rá akartál gyújtani. De tök mindegy, ha jár a motor, nem kell ahhoz egy tapodtat sem tenni, hogy ittas vezető légy. Viseld a következményeit.

hejhó 2008.08.12. 21:37:18

Ha pedig megvertek, az külön tészta, feljelentést tehetsz a rendőrök ellen a hozzátok tartozó nyomozó ügyészségen. (más kérdés, hogy fogod tudni bizonyítani)

kártékony 2008.08.15. 03:25:34

Segíteni? Inkább csak tanácsot adni próbálok: bőrönbe becsomagol, repülőjegy megvesz, elutazik abból az országból nagyon-nagyon messzire.

Az az egy vígasztaljon, hogy azok kis férgek, akik téged megbüntettek, 10 év múlva is ott fognak gürizni a lerobbant csongrádi rendőrségen, kézzel gépelnek majd jelentéseket és remegve várják majd a "ruhapénzt", amiből kifizethetik a kocsmatartozásaikat. Te meg addira Isten tudja hol leszel, én sok szerencsét kivánok neked!

szgyula 2008.08.15. 08:38:19

hejhó: NEM INDÍTOTTA BE A MOTORT. Azt írja, ráadta a gyújtást, nem azt, hogy indítózott. Az meg nem elég a motor beindulásához.

hejhó 2008.08.15. 22:26:03

És a társaságban senkinek nem volt öngyújtója mi?
süti beállítások módosítása