Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Szolgáltatott rendőrség

2007. november 09. - zugügyvéd
Címkék: rendőrség
A Zugügyvéd hétvégére egy érdekes ÉS tanulmányt linkel be a rendőrség kiszolgáltatottságáról Jármy Tibor tollából.


A XXI. században súlyos tévedés azt hinni - noha gyakorta szembesülünk vele -, hogy a bűnözés elleni fellépésben a represszív eszköztár (a bűnüldözés) fontosabb, mint a preventív. Éppolyan hiba az is, ha a közterületi bűnözés elleni csodafegyverként elégségesnek véljük, ha több rendőrt vezénylünk az utcára. S épp ilyen hibás elgondolás lenne az is, ha a rendőrséget, mint a helyi bűnözés legalaposabb ismerőjét nem egy közösségi bűnmegelőzési rendszer felé segítenénk, vagy épp szűkíteni akarnánk a megelőzési kompetenciáit.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr98223557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legfelsőbb Íróság 2007.11.09. 20:03:39

Csak ezt a részletet olvastam, de szerintem teljesen jogos a felvetés.Éljen a prevenció!

kovácske 2007.11.10. 23:47:37

a zugügyvéd nem részletezi, MIÉRT találta érdekesnek a cikket.
szvsz lehet benne valami, de sajnos a cikk háromnegyede ködös általánosság és ilyen "legfontosabb differencia-specifikája mégis a legitim erőszak alkalmazásának lehetősége" bikkfanyelvű körmondatok.

2007.11.11. 15:14:52

"a zugügyvéd nem részletezi, MIÉRT találta érdekesnek a cikket"

Én megpróbálom kitalálni.
Azért mert semmi érdekes nincs benne, és mert nem szól semmiről. Mindezt valóban bikkfanyelven.

A konkrét bűnt csak úgy lehet megelőzni, ha az elkövetése előtt tudást szerzünk róla. Ennek a tudomás szerzésnek több évszázados, évezredes módszerei vannak, az eltelt idő alatt csak a technika változott a lényeg nem.
( Ha valaki mégsem tudná mik ezek a módszerek, vegye elő kedvenc tv távirányítóját és nyomkodja a gombokat, 10 csatornából 3-on erről megy valamilyen film.)

A bűn megelőzése, a bűn üldözése szigorúan jogszabályi alapokon működhet. Tehát nincs rá hatással a tábornokok számának növelése, új osztályok szervezetek létrehozása, mert ezeknek csak a költségvetésre gyakorolt hatása kimutatható.

A bűnmegelőzés nem ételrecept, végy egy bűnmegelőzési szakembert, tégy hozzá néhány helyi endőrt, keverd össze valamennyi járőrrel és az egészet öntsd rá a kellőképpen lepukkadt nyóckerre.

Aaaaa, kár az időért.....!

Legfelsőbb Íróság 2007.11.11. 16:19:07

Igazad van,nagyfejű.. :o( Tehát nálad nyugodtan menjen be aki akar és rabolja ki a lakásodat.. Valaki,aki nem veréb

excopp 2008.12.16. 14:09:56

Tényleg kár, de azért ez a cikk az ÉS-ben nem maradt visszhangtalanul. A megfeszített igazság... címen (ÉS 2007.január 12.) megbírálta egy szerző, volt rendőr - ez talán helyretesz egy-két dolgot
süti beállítások módosítása