Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Sissy és a félkarú ingatlanrabló

2007. november 08. - zugügyvéd
Az alábbi történet az ingatlancsalások újszerű elemével gazdagítja kicsiny országunk jogi kultúráját. Ha az eredmény nem egy ember tönkretételével végződött volna, a Zugügyvéd azt is mondhatná fanyarul, hogy ügyes. Mindenesetre a történetből az is kitűnik, hogy a játékgép üzemeltetők a joggal is rendkívül jól tudnak játszani.



Tisztelt Zugügyvéd !

Egy olyan esetet ismertetek önnel, amelyet érdekesnek mondanék, ha nem velem történt volna meg. Kíváncsi vagyok a véleményére- esetleg másokéra -, valamint arra, hogy van-e még bármilyen lehetőségem az események pozitív megfordítására. Az ügy 8 éve tart, és oly sok minden történt, hogy pontokba szedve áttekinthetőbbnek tartom a leírását.


- 9 évvel ezelőtt értékesítettem egy olyan ingatlant, amelynek egyik része családi ház, a másik része üzlethelyiség volt.


- Az üzlethelyiséget egy játékgépet üzemeltető vállalkozó bérelte x összegért. Bérleti szerződése lejárt.


- A családi házat szerződés szerint a vevőnek átadtam, az üzleti rész átadását a bérleti szerződés lejártakor a bérlő nem adta át.
- Az ingatlant a vevő nem fizette ki.


- Pert indítottunk a bérlő ellen, megnyertük. Rosszhiszemű, jogcím nélküli ott tartózkodásának a bíróság 10 hónap múlva vetett véget. Kiköltözött.


- Az üzlethelyiséget is átadtam a vevőnek.


- A vevő nem fizetett. Kártérítési pert indított ellenem. A tíz hónapi ½ ingatlan bérleti díjául az ingatlan árát jelölte meg, 10 x értékben. Ő is játékgép üzemeltető.


- A vevő hivatkozásul egy önmagával / vevő, mint természetes személy, és vevő, mint 99% jogi személy/ kötött bérleti szerződésre hivatkozott, amellyel azt igazolta, hogy a 10 hónap alatt ekkora bevételtől esett el a késedelmes átadás miatt. Viszontkeresetet adtunk be.


- Szakértők igazolták hogy irreális a bérleti díj, szakértő bizonyította, hogy vevő jogi személy ki sem tudta volna fizetni az irreális bérleti díjat vevő természetes személynek, bíróság nem tartotta a jó erkölcs elleni vétségnek az egyébként sajnos nem bizonyíthatóan utólag készült szerződést. A pert elveszítettem azon a címen, hogy külső személy nem támadhat meg egy szerződést. A szerződésben foglaltak csak azokra a résztvevőkre tartoznak, akik a szerződést kötötték.


- Pert indítottunk a bérlő ellen, aki jogerős bírósági ítélet szerint a kár okozója.
- A pert megnyertük. A bíróság jelentős részben megítélte az általunk kért összeget. A meg nem ítélt összegre bírósági illetéket vetett ki.


- Végrehajtóhoz került a követelés. A volt bérlő ingatlana - az őt elmarasztaló ítélet jogerőre emelkedése előtt kb 5 nappal, az ingatlan értékének 100 %-ával - egy magánszemély nevében jelzáloggal lett megterhelve. A követelés gyakorlatilag behajthatatlan.


- A pécsi önkormányzat x évi ingatlanadó befizetésének hiánya + kamat miatt végrehajtási eljárást kezdeményezett ellenem, annak ellenére, hogy az ingatlan eladásáról többször tájékoztattam, Az ingatlanban azóta is a „ vevő „ lakik, ő a tulajdonos , és üzemelteti a játéktermet.


- Az apeh lefoglalta 10 éves autómat a bírósági illeték fejében.


- A vevővel szembeni per veszteseként kifizettem x millió forintot a vevő és a saját ügyvédemnek.


- A végrehajtás kérésekor kifizettem x százezer forintot a végrehajtónak.


- Tehát egy nagy értékű, 360 négyzetméteres, nagy városban lévő ingatlan eladásából bevételem nem, de sok millió forintos károm keletkezett, amely gyakorlatilag egzisztenciális megsemmisülésemhez vezetett. Természetesen e hosszú tortúrának egészségügyi következményei is lettek.

Az esetet nagyon vázlatosan írtam le az érthetőség kedvéért. Kérdésem; ez a jogszolgáltatás? Ez a jogbiztonság ? Tisztelt ügyvéd urak ! ….ez előfordulhat ? Van még segítség ?


A fenti eset nem a klasszikus lakásmaffiás történet. De …a nevét nem vállaló ügyvéd , konkrét tudása alapján, a két játéktermes összejátszott, sajnos
ügyvéd segédlettel, s elvették az ingatlanom annak ismeretében, hogy fiatalon elhunyt férjem halála miatt egyedül maradtam. Az ügyben érintett és résztvevő ügyvédek, bírók, szakértők tárgyalási szünetekben, tárgyalás elmaradásakor, „magánbesztélgetés” során elmondták, hogy tudják miről van szó. A végeredmény azonban ez lett.

Köszönöm türelmét és várom véleményét ! Tisztelettel ; Sissy



30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr46222610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fekete ٢etek 2007.11.08. 18:13:24

nem hiszem el hogy ezt olyan emberekkel is meglehet csinálni, akiknek 360nm^2nyi ingatlanjuk van...

miért van az hogy akik előbb vágják le az ilyenek ujjait és második lehetőségként gondolnak csak a bíróságra, azokat nem merik kisemmizni?

vernarancs 2007.11.08. 18:22:54

Ezt en most nem is ertem. A berleti szerzodes lejartakor a berelt ingatlantreszt siman eladhattad vagy atadhattad volna, berlovel egyutt.
Neki mar semmi jogalapja nem volt az ottartozkodasra a tulajdonos megvaltozasahoz meg semmi koze. Koltoztesse ki az uj tulaj vagy kosson vele uj berleti szerzodest. Neked mindehez mar semmi kozod nem lett volna.

Haywood 2007.11.08. 18:26:55

Az ember megkapja a pénzt és cserébe odaadja a kulcsot, nem? Amíg nem fizetett, addig nem költözhet be, meglátásom szerint.

vernarancs 2007.11.08. 18:37:23

Ez a masik amit nem ertek. Mi az, hogy nem fizet? Akkor nem mehet meg az ingatlan kozelebe sem. Ha x idon belul nem fizet (ezt bizony a zserodesbe bele kell venni) akkor a szerzodes targytalan, a vevo elallt a veteli szandekatol es bukta a foglalot is.

NoMojito 2007.11.08. 19:44:34

Kérdés: (már ha velem történt volna) Ha leég, kinek fizet a biztosító?

simonmondja... 2007.11.08. 19:57:22

Én pedig ismerek egy házaspárt, aki kb. 10 éve pereskedik az ikerszomszédjával.
Az első tíz év egy közös vízóra miatt volt, mert a vízdíjat a házaspártól szedik, a szomszéd nem fizet semmit, és változtatni sem hajlandó ezen.
Öt éve viszont a szomszéd meghalt, azóta a hatvani örököse költözött be, aki már a közös padlást is beépítette, azóta ez a per is megy.
A házrészük nagyértékű - Tabánban, Budán - , de eladhatatlan a perek miatt.
A fiatal örökös egy verekedős krakéler.
Már az öreget is megverte.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.11.08. 21:41:14

utólag nyilván mindenki okos.
de ingatlan vételekor és eladásakor javasolt az ügyeket saját ügyvéddel intézni, vagy úgy hogy mindenki viszi a saját ügyvédjét.

mamci 2007.11.08. 22:18:35

hát bizony téged csúnyán át vertek keress . egy .másik ügyvédet becsületeset hidd el van ilyen is.És ha találtál jelentsétek fel a többi ügyvédet és bírót,a legfelső biróságon vagy akár a hágai biróságon.Szerintem ilyet büntetlenül nem lehet csinálni ebben nagyon benne volt ate ügyvéded is mamci

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.08. 23:13:28

Maffiózókkal ezért nem érdemes seftelni... Nem mindegyik játékgépes gengszter, de sajnos akad köztük (és sajnos az ügyvédek között is).

Azt én sem értem, ha nem fizette ki, akkor hogyan került a tulajdonába a ház? Ha időben nem tudja az eladó átadni az ingatlant, max. a foglalót bukja, nem? Hogyan maradhat el úgy haszna valakinek bérbeadásból, hogy nem is az övé az ingatlan?

Persze ha valaki úgy írja meg a szerződést, hogy a vételár leszurkolása nélkül is érvényessé válik, az meg is érdemli... gondolom ekkora lúzerséget azért nem csinált az eladó?

andika25 2007.11.08. 23:34:50

Lehet, hogy rosszul gondolom, de:

Ha a vevő nem fizette ki az ingatlan árát, akkor milyen alapon követel bérleti díjat? nem fordítva kellene történnie?

Egyáltalán hogyan tudott a volt bérlő (!!!) jelzálogjogot bejegyeztetni az ingatlanra?

andika25 2007.11.08. 23:48:23

Dark future:

"Persze ha valaki úgy írja meg a szerződést, hogy a vételár leszurkolása nélkül is érvényessé válik, az meg is érdemli... gondolom ekkora lúzerséget azért nem csinált az eladó? "

Ez szerintem nem feltétlenül az eladó hibája. Sokkal inkább a szerződést ellenjegyző ügyvédé. Akit akár perelni is lehetne ezért. (???)

Az ingatlanbizniszről mindig eszembe jut egy jóbarátom esete:
Vettek egy házat, a vételár egy részét bankhitelből szerették volna kifizetni.
A szerződés megkötése után (tehát mielőtt a teljes vételárat kifizették volna) beköltöztek a házba.
Mivel a ház gyakorlatilag szerkezetkész volt, tehát nem volt burkolat, vakolat, festés, szerelvényezés, fürdőkád stb, ezért ezt a saját pénzükből fedezték - hogy egyáltalán lakható legyen.
4 hónappal később a bank közölte, hogy nem folyósítja az igényelt hitelt, innentől vált érdekessé a dolog.
1- a foglalót bukták
2- az általuk elvégzett felújítás költségét (kb. 2 millió forintot) szintén bukták.
3- az ügyvéd tájékoztatása szerint még örülhettek annak, hogy ezek után (miután az általuk lakhatóvá tett épületet visszaadták) az eladó nem kért tőlük bérleti díjat.

Perillustris 2007.11.09. 00:04:48

Ilyet egy forgatókönyvíró nem talál ki... Nagyon durva, drukkolok, hogy jóra forduljon minden.

lynx (törölt) 2007.11.09. 01:03:55

Molotov-koktélt a játékgépüzemeltetőkre! Megérdemlik mind! Undorító banda.
Nem értem, hogy hogy úszhatják meg az ilyenek lincselés nélkül.

indapasssucks 2007.11.09. 03:31:17

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.

Sajnálom, hogy ilyen a világ, de nyilván a gyengéket és védteleneket fosztják ki először. Mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy csak azért nem bántalmazták még a hölgyet, mert nem agressziv, és látszik, hogy nem fog tudni mit csinálni. Ha én keménykednék ott, azt hiszem már rámküldték voln a srácokat :)

Na és nem utolsósorban bolondok, kik azt hiszik, hogy a
- képviselő téged képvisel
- a rendőr a rendet neked őriz
- az ügyvéd a te ügyed védi

Bár rákérdeznék....
Amúgy ha az ügyvéd kárt okoz nekem, akkor nem lehet perelni? Vagy az ügyvéd nem tartozik felelősséggel a munkájáért?

Matt Albie 2007.11.09. 08:38:52

indapasssucks 2007.11.09. 03:31:17
Bár rákérdeznék....
Amúgy ha az ügyvéd kárt okoz nekem, akkor nem lehet perelni? Vagy az ügyvéd nem tartozik felelősséggel a munkájáért?

Természetesen lehet perelni az ügyvédet, akinek erre az esetre felelősségbiztosítása is van.
Ami a legtöbbnek csak 5 M Ft-ig van megkötve, tehát sokra nem megy vele senki

vernarancs 2007.11.09. 09:33:45

andika25 2007.11.08. 23:34:50

Szerintem nem a szobanforgo ingatlant terhelte meg, hanem a sajatjat (a berlo).

simonmondja... 2007.11.08. 19:57:22

Hat ez is egy mesebeillo tortenet. Az elso dolgom lenne, hogy hivok egy vizszerelot es lekotom a kedves szomszedot a halozatrol. Ha at mer jonni akkor rendort hivok es feljelentem birtokhaboritasert (de elotte 2 napig fapofaval mondanam neki, hogy nalunk sincs viz :).

andika25 2007.11.09. 09:44:32

vernarancs: igazad van.

moli 2007.11.09. 14:14:19

nekem gyanus a sajat ugyveded.. o irta elejetol a papirokat?

m-agyarorszag 2007.11.09. 14:15:43

nagyon szep. a ket illeto nevet minden forumon kozzetennem, sot a sorstarsaknak is leadnam, hatha masokat is berantottak mar ilyenbe. egyebkent 5 ev pereskedes utan rajottem, folosleges.

m-agyarorszag 2007.11.09. 14:18:01

abbol a penzbol amit beleoltel az ugybe fordulhattal volna behajtoceghez is jo eros kopaszokkal...

Sáfrány 2007.11.11. 08:07:16

lynx 2007.11.09. 01:03:55
Molotov-koktélt a játékgépüzemeltetőkre! Megérdemlik mind! Undorító banda.
Nem értem, hogy hogy úszhatják meg az ilyenek lincselés nélkül.

Nálunk a játékgépüzemeltetők egy jótékonysági szervezet, monopólium. Ezt a példát kellene átvenni, egyből más érzés a nyerőgépezés is. www.ray.fi/inenglish/raytietoa/index.php

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.11. 18:31:07

nem a temahoz tartozik, de kikivankozik belolem
itt a keleti parton ember nem uzemeltethet jatekgepet
najo az indianok a rezervatumban meg kint a tengeren hajon
dehogy egy sima kocsmaban jatekgep legeyen, meg jatektermek...
hihetetlen

m-agyarorszag 2007.11.13. 09:36:29

de hat ez nem a jatekgepekrol szol, hanem egy gyonyoruen felepitett atb..srol. Ilyet nem talál ki senki ügyvédi segítség nélkül. erre a fejemet teszem.
M-agyarországon az ügyvédek a legnagyobb lakásmaffia. Tisztelet a kivételnek.

m-agyarorszag 2007.11.13. 09:41:51

ja és az ügyvédek kedvenc dumája ez a külső személy nem támadhat meg szerződést baromság, még az ügyvédi kamara is erre hivatkozik. Mondjuk ha egyszer a tisztelt biroság kihuzná a fejét a ..... homokból és nem betű szerint értelmezné a törvényt, hanem érvényt szerezne a jognak, az igen szép lenne...

derelyegrádi szellem 2007.11.13. 10:15:56

"ja és az ügyvédek kedvenc dumája ez a külső személy nem támadhat meg szerződést baromság, még az ügyvédi kamara is erre hivatkozik."

Magam ezt a "baromságot" életemben először hallom. Márcsak azért is mert pl. "szerződés semmisségére BÁRKI határidő nékül hivatkozhat" Ez persze nem jelen korlátlan perlési jogosultságot, az aktív perbeli legitimációt igazolni kell.

Ezt meghaladóan az ügyész közérdekre hivatkozva bármilyen szerződést "megtámadhat", a Pp. 9. §-a alapján, pedig ő is harmadik személy. Neki nem kell igazolni perlési jogosultságát sem.

2007.11.13. 11:20:18

Nem a szerződés volt a per tárgya, hanem az bizonyítékként szerepelt. Így nem teljesen értem, hogy miért kellett volna megtámadni. Szakértőnek kellett volna megvizsgálni, hogy hiteles -e. Ha kiderül, hogy színlelt szerződés, akkor mint bizonyíték hamis.

Nem vagyok persze én sem ügyvéd, de valaki majd megmondja, hogy így van -e.

Csalás miatt biztosan tettem volna feljelentést, még ha ismeretlen tettes ellen is.

m-agyarorszag 2007.11.15. 09:32:19

mondja már meg valaki mi a t. bíróság feladata, mert eddigi tapasztalataim szerint semmit se csinálnak papirtologatáson kívül és soha egy lépést se tesznek, ami nem kötelező és elkerülhetetlen.
tudom elméletben biztos szépen kéne működni a dolgoknak, de valójában azt látom, hogy 5 perc alatt átolvassák az iratokat, aztán hoznak valami olyan döntést, ami számukra a legkevésbé problémás. gondolkodni és megkérdőjelezni?? ugyanmár..

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2007.11.15. 10:10:27

Írjon má' valaki egy pozitív történetet, ahol a bíró szemfüles volt, vagy ha ilyen nem létezik, akkor legalább megkérőjelezett valami nyilvánvaló baromságot.

guy 2007.11.15. 16:11:28

Én csak azt nem értem, hogy lehet olyan ingatlant eladni, amiben még benne van a bérlő - ez nyilvánvaló kockázat - szerintem inkább érdemes megvárni, míg lejár a bérleti szerződés és a bérlő kiviszi a cuccait, és csak utána aláírni mindenféle adásvételi szerződéseket.
süti beállítások módosítása