Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

EU-s pénzek hírneve

2007. október 09. - zugügyvéd
Címkék: bíróság

Orbán Viktor beperléséről már a Zugügyvéd már foglalkozott ezen az oldalon, és máshol is elég nyersen leírta véleményét.  De úgy látszik mégsincs bocsánat, jobb ötlet híján most egy másik kormánytag is ezzel az eszement ötlettel próbálkozna.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter az Index cikke szerint jó hírnév megsértése miatt beperli Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Orbán az EU-s pénzek elosztása kapcsán nem fukarkodott a maffiamódszerek emlegetésével.

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr27191308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAcE 2007.10.09. 16:08:26

Hát igen, valahol el kell kezdeni a számonkérést. Sok kárt okozott már az országnak, néha visszafoghatná magát. A TV székháznál sem láttam takaritani a felhergelt hordája után.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.09. 16:11:13

RaveAce, és kinek a jó hírneve sérült? :D

RaveAcE 2007.10.09. 16:43:33

Minenkinek sérül a hirbneve, akit ok nélkül fikáznak. Vagy már le is csukták sikkasztásért?

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 16:51:39

"A TV székháznál sem láttam takaritani a felhergelt hordája után."

Nem úgy mint Gyurcsányt a rendőrruhába bújtatott keretlegényekből álló hordája után.

Hogy ki "okozott sok kárt az országnak" arról meg elég a gazdasági mutatókat megnézni. Ott lépésről lépésre látszik, hogy lettünk éllovasokból sereghajtók. A többi duma, meg mindenféle ideológiai marhaság. Meg "kommunikáció". 100 lépés, 48 pont, stb.

Szerintem kapcsold ki a Nap-keltét, mond le a Népszava előfizetésedet, és nézz körül mi már zajlik itt...

A maffia módszereknek a szervezett elkövetési módokat tartja zsurnalisztika. Ha cusli ügye nem szervezett elkövetésre utal, akkor én nem tudom mi az, meg az ügyészség sem. Orbán még csak nem is túlzott, ami azért néha sajátja.

Bajnainak meg annyit, hogy azon állítás, miszerint 2003-ban történt a dolog (nem cusli, a haverja), így nem érinthet Eu támogatást, óriási baromság. Ha már ő opponál a lé fölött jó lenne ha tudná, hogy Mo-ra 1993-óta jön eu pénz pl. előcsatlakozási támogatások formájában.

Ez a Bajnai hülyébbnek néz minket, mint a libatenyésztőket....(akiket megkopasztott)

Abban vizsont igazad van, valahol el kell kezdeni a számonkérést. Ehhez cusli ügye kiváló kiindulási alap, már csak a folytatást kell megvárni...

Virág et. 2007.10.09. 17:01:07

derelye

Más jogcímen érkezett 2004 előtt az EU-s pénz és máshogy most. Változtak a pályázati szabályok és a keretek is.

A maffiamódszereket meg bizonyítani kell. Még az ügyészségnek is, aki ezzel nem a kormányt, hanem Zuschlagot vádolja. Ebből azt levonni, hogy akkor minden így zajlott, az nagyon bulvárlapos.

Ez politikai nyilatkozat volt, melynek a lényege az, hogy az egyszerű emberek fejébe beleverjék: kormány = tolvaj maffia. Fordtott esetben az MSZP ugyanúgy leüti a magas labdát.

Virág et. 2007.10.09. 17:10:33

Azért az objektivitás annyit megkíván, hogy azok az emberek, akik a TV székháznál randalíroztak nem épp Fidesz törzszavazók.

A Jobbik környékén már inkább előfordulnak.
(Természetesen kizárólag azok, akik nem állnak épp a közügyektől eltiltás hatálya alatt, mert a sok futball-mérkőzésről ismert arc tekintetében sajnos ez is fontos szempont.)

Rosencrantz 2007.10.09. 17:13:43

Nekem aztán mindegy, hogy EU-s vagy nem EU-s, vagy másképp EU-s pénzek voltak 2004. előtt, után. Aki a szabályoktól eltérően elvesz abból ami nem az övé, és ami nem mellesleg közpénz (vagy a magyarok, vagy az eu-s polgárok, de valakik összeadták)az LOP! Az monnyon' le ! Mindegy, hogy Feri, vagy Csabi, vagy Az Ember Aki Még Sohasem Hazudott (by U.P.), vagy Teca, vagy Guildenstern is az illető.
Bajnai védekezése enyhén szólva gyenge, és erősen kilóg a lóláb. Persze - és ezt nem csak az énaztánközépenállógondolkodó értelmiségivagyok póz mondatja velem - máshol is körül lehetne nézni. Ahol lopni lehet, ott lopnak (USA-tól Kambodzsáig, csak másképp)Szomorú és szánalmas, de sajnos ilyen az EMBER.

Virág et. 2007.10.09. 17:15:38

Ilyen a politikus EMBER. A kampányjellegű kormányzás miatt. Mindenki gyorsan az ő 4 éve alatt akarja magát megszedni, a köz érdeke meg senkit sem érdekel, vagy legjobb esetben is csak másodlagos.

Ebből kellene kinőni már, de nagyon gyorsan.

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 17:21:32

SZia Virág et.

"Ez politikai nyilatkozat volt, melynek a lényege az, hogy az egyszerű emberek fejébe beleverjék: kormány = tolvaj maffia. Fordtott esetben az MSZP ugyanúgy leüti a magas labdát."

Egyetértek.Politikusok politikai nyilatkozatokat tesznek. Csak egydül a Kóka nem. Ő közokiratba foglalja.

Virág et. 2007.10.09. 17:22:22

"Csak egydül a Kóka nem. Ő közokiratba foglalja."

Ebből kimaradtam. Mi volt ez?

RaveAcE 2007.10.09. 17:23:02

szellem,
Nem nézek napkeltét és nincs napilap előfizetésem. Nem nézhetsz mindent pártkatonaként. Aki lopott azt le kell csukni (ebben legalább 1-et értünk), aki alaptalanul vádol, hogy többen szavazzanak rá, azt meg be kell perelni pár millára, hogy máskor meggonolja magát. Hja, ha mésem volt alaptalan, akkor ez kiderül a bizonyitásnál.

A lopások sem most kezdődtek, mindig is volt ilyen a történelemben. Igy lett vasútunk a műlt században és az M7-esből is sok ház kinőtt a földből. Igen, egyetértek, ezeket el kell kapni és rájuk sózni a megfelelő büntit. De szeretném látni, hogy a számonkérés nem egy párthoz kötődik.
De amint láthatod most is kifogtak egy Fidesz-katona ügyészt, aki nem is akarja vizsgálni az orbán kormány alatt ellopott pénzeket. Pedig nekik is jobb lenne, ha bebiyonyosodna, hogy nem voltak benne. Vajon mitől félnek?

Messze van még Európa.

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 17:25:06

"Mindenki gyorsan az ő 4 éve alatt akarja magát megszedni,"

Volt, akiknek erre több idő is rendelkezésére állt. Pl Apró klán.

"a köz érdeke meg senkit sem érdekel"

Lebuktál, te vagy Szekeres et.:)

Virág et. 2007.10.09. 17:28:02

"Lebuktál, te vagy Szekeres et.:)"

Lebuktam. Tényleg, mit szólsz a cipőmhöz:

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/szi071005/

:)

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 17:30:29

Hja, ha mésem volt alaptalan, akkor ez kiderül a bizonyitásnál.

Feltéve, hogy nem a Cserni tárgyalja az ügyet.

"amint láthatod most is kifogtak egy Fidesz-katona ügyészt"

Igen aki MSZP-s figurákat meg mer gyanusítani az Fidesz-katona ügyész. Talán ennyit a rágalmazásról... Vagy van bizonytékod? Tárjad elénk. Én várom..

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 17:32:08

Virág et.

B...ki, azt a lépőt nem hiszem el :)))))

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 17:38:27

Virág et.

Még egy kérdés.

Mi most a PÁRT álláspontja (kommunikációja) népszavazás ügyben. Még mindig a képviseletei demokrácia megcsúfolása, felesleges pénzpocsékolás, stb., vagy most már nem az, ha a Feri kezdeményezi.

Sürgős eligazítás kéne, mert meg vagyok már teljesen keveredve.Így nem tudom megkülönböztetni a jóelvtársakat és az aljasnépszavazósfidesznácikokat.

2007.10.09. 19:24:52

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 16:51:39

"...elég a gazdasági mutatókat megnézni..."

Megnézni azért nem elég. Érteni is kellne.

2007.10.09. 20:47:00

Most felrémlik bennem egy múlt századi büntetőjog óra:
A prof. a kb 25 fős hallgatóságnak feltette a kérdést, ha én azt mondom, hogy itt önök valamennyien tolvajok, mit követek el?

Én se távolról, se közelről nem vagyok prof, csak laikusként kérdezem, ha valaki az eus pénzek fölött diszponálókat letolvajozza, mit követ el ? /Ráadásul teszi ezt nem egy relatíve zárt közösség előtt , hanem szó szerint ország , világ előtt/

nikii 2007.10.09. 20:54:54

Azt tudtuk, hogy az EU-s (és a többi) közpénz körül korrupció van.

Azt is tudtuk, hogy nagy a korrupció - nézzetek meg egy független osztályozást, hol áll Mo.

Azt nem mindenki tudta, hogy az MSZMP nagyüzemben lopja a pénzeket. Pl. én nem.

Ha nem teljesen agyalágyultak, akkor nem lehet rájukbizonyítani. (Ebben egyik fél sem éredkelt, sem aki adja, sem aki visszaadja.) O.V. nyilatkozata politikai nyilatkozat volt. Ha új bizonyítékai lennének, feljelentést (is) tett volna.

Nagyon szomorú ez az egész.

A Hatalom merev tagadás helyett inkább lecsaphatna néhány fejet, hogy legalább jobban nézzen ki a dolog. Ehelyett cusli kitüntetéssel nyugdíjba fog menni, mint az őszi törvénytelenségeket elrendelő rendőrvezetők.

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 20:59:39

Erre Kuncze adekvát választ tud neked adni kedves Bagoly2 Meg a "kliensezők".

Zsir taníts ki kérlek, hogy kell értelmezni. De amolyan reformosan-veresjanisan, nem csak úgy, hogy az ember összehasonlítja a mutatószámokat. Meg hisz mindenféle szélsőséges OECD-nek, hitelminősítő intézeteknek, elmezőknek.

Tudom úgy kedvezőbb a helyzet, ha csak a fizett hírdetéseknek (F.T.)hisz az ember, de aztán csak kiderült, hogy nem dübörög a pannonpuma. :)

Tehát hogy kell olvasni a számokat?

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 21:01:16

Nem kell kijavítani azt A.J. jogelőd-jogutód. :)

2007.10.09. 21:14:11

Jól van derelye, úgy látom a laikusok oktatását rangon alulinak tartod.

malacful 2007.10.09. 22:00:08

Ugye zsir nem fogod azt eloadni, hogy ez a kormany nem rohasztotta meg tovabb, minden eddigi kormanynal melyebbre a gazdasagot. Nem nott a munkanelkuleseg, nem csokkentek a realberek, nem kerul tobbe minden???? Azert ahhoz mar pofatlansag kell, ha ki akarjuk magyarazni a szamokat, (hogy kell erteni???), ezeken bizony vak-suket embernek is nyilvanvalo, hogy ezt lehet szepiteni, de akkor is nyakunkig er a nyomor. Nezzel mar korul!!!!!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.09. 22:38:23

A helyzet mar onnantol ketsegbeejto, amikor a melabus tekintetu Boros Imrebol ha jol emlekszem "Phare penzek elosztasaert felelos tarca nelkuli miniszter" lett. Azota is minden kormanyban volt ilyen penzoszto, a legujabb ez a Bajnai. Ezzel persze az eselyet is meglovik annak hogy a penzbol barmilyen ertelems civil kezdemenyezesnek jusson. Abban az orszagban ahol a II. Sebeszet fonoveri pozicioja is politikai allas, nem is lehet masra szamitani.
Merthogy a rendszert az tartja eletben, hogy a Kadar alatt szocializalodott zom meg mindig azt hiszi, hogy az utca attol lesz tiszta, hogy a "Vallalat" meg a "Hivatal" megpucolja. Hogy majd a mezogazdasag vagy eppen az egeszsegugy jol fellendul, ha Feri/Viktor lesz a miniszterelnok. Hogy attol jobban lendulne, ha kevesebb junkfoodot ennenk es nem kapnank 53 evesen infarktust?
Igy aztan a penzt csak mutyi alapon lehet osztani, ami rontja a hatekonysagot.
Eppen ezert marhasag ez a perelosdi is.

Ha az ember ultizik, mondhat akarmekkorat, de ugye illik le is jatszani. Ha Orban Viktor fenyegetozik a piros asszal akkor legyen szives megkontrazni azt a bizonyos Nagy Pannon Piros Ultit, es kitenni szep sorban az sztalra amilye van. XY maffiozott mert ezt es ezt csinalta, bizonyitom ezzel es ezzel. Mindenki tudja miert nem teszi, lehet nala van a piros asz, de tudja, hogy nem olyan hosszu az a hajto szin, az MSZP barmikor visszakontrazhat, esetleg van negyvene...
Bajnai meg ne pereljen, nem azert o a Kiralyi Ultiugyi Fobiztos, hogy a sajat hiusagat mindenfele perekkel bizonyitsa, munka helyett. Ha annyira biztos, hogy nyerne azt a pert, akkor teritsen. Ja, hogy o meg tenyleg tart attol a piros asztol? Hat ez van kerem, a hazardjatek nem szivbajosoknak valo. Ok a kozkorhazakban halnak halomra, politikai meggyozodesuk alapja a szemet Gyurcsany vagy a szemet Orban miatt...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.09. 22:40:26

amije. A tobbi hibat mar nem is javitom, remelem ertelemzavaro nem maradt. Rossz napom van.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.10. 00:19:33

RaveAce,

"fikázás"

azért a jogrendszer szerencsére nem így működik ahogy elképzeled. Felségsértés tényállása nem demokráciában van. Ellenkező esetben Kende Pétert Orbán-könyvéért valszeg igencsak megszivatták volna...

Lehet egyébként perelni, csak felesleges. Eredménye nem lesz (nem lehet), csak elmegy rá némi pénz, ami mehetne pl. lélegeztetőgépre is. :D

Üdv, Egyiketsem

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.10. 00:23:07

Ugyanis nem mondta, hogy "Bajnai Gordon".

Azt mondta kb., hogy a korrupció benne van a rendszerben... persze magát nem értette bele, de ez szíve joga.

Így most ki fog perelni? Egy minisztériumnak van "jó hírneve"? Ne röhögtess. Nem hogy joga nincs hozzá, de jó hírneve aztán egyáltalán nincs semmilyen állami, politikai hivatalnak szó szerint.

Virág et. 2007.10.10. 08:18:19

"Mi most a PÁRT álláspontja (kommunikációja) népszavazás ügyben."

A párt nem akarja, de GyF igen. Ezért GyF egyet tehet: népszavaztat. Tehát a párt álláspontja ezúttal eltér a pártelnökétől.

Mindkét párt álláspontja. Talán mind a négyé is, ha az összeférhetetlenséget vesszük.

2007.10.10. 09:01:24

aki nem tudja, ki az a bajnai gordon, az sztem ne szóljon bele a diskurzusba. a tudatlanoknak: gyakorlatilag egy gennyes kelés, egy tályog, egy redvedző fekély, aki még a dögvésztől bűzlő, leprás politikai életben is kitűnik fentebb említett tulajdonságaival. mostakkó' engem is lehet perelni.

kisködmön 2007.10.10. 09:23:44

Valóban van ember ebben az országban aki tiszta meggyözödéssel valja azt,hogy az EU-s pénzek felhasználása körül minden rendben van? Szerintem ha valaki emlékszik Lendvai I.kijelentésére az önkormányzati választások után,aki ismeri Bajnai G Hajdu BT-s munkásságát az igancsak elgondolkodhat azon miért nem látszik ezen az országon a fejlödés legkissebb jele sem.Egy olyan párt irányitja "erös" kézzel ezt az országot,és osztja el a pénzeket melynek támogatottsága jelenleg 18%,és egy olyan párt diktálja a feltételeket neki mely a felmérések szerint jelenleg be sem kerülne a parlamentbe.Aki azt állitja,hogy van mit számonkérni Orbán Viktoron a meggazdagodását illetöen annak igaza van.DE! Azért ne felejtse el azt sem megkérdezni,hogy honnan van Gyurcsány Ferenc,Bajnai Gordon,Szilvási György és a többi volt KISZ titkár,szakszervezeti (fő)vezető vagyona.Aztán ha ez már tisztázodott és minden renben találtatik akkor kell és lehet a másikon számon kérni,hogy honnan a vagyona.Ma az MSZP irányitja az országott igy elsősorban az Ő tisztakezüségük a fő kérdés,hiszen ők osztják a pénzt és nem a FIDESZ.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.10. 09:56:01

Az utálattól azért próbáljunk elvonatkoztatni, vagy utáljuk az összes politikust, különben nem hiteles. :)

nikii 2007.10.10. 10:43:13

Tegye fel a kezét aki nem utál minden politikust! ... Senki? Akkor ebben egyetértünk. Eleget kommunistáztunk, nem is lehetett mást várni. A témát lezárom.

Zugügyvéd, hahó, kérjük a következőt!

2007.10.10. 10:56:32

" .. én egy kisváros polgármestere vagyok, az utóbbi napokban kerülnek az emberek. De nemcsak engem, a képviselők, még az ellenzékiek is panaszkodnak. Az a hír járja, hogy az uszoda felújitás pénzét elloptuk, ezért kevés a hajszárító és nem jutott a parkosításra."

Ha én egy kisváros polgármestere lennék a " magyarországon az eus pénzeket maffiamódszerekkel ellopják " rágalmazókat feljelenteném.
Ha én egy önkormányzat képviselőtestülete lennék, akkor is. Itt javasolnám tanulmányozásra a Btk. 179§-t a miniszteri indokolással és hozzávaló BH--al

Ha én egy munkanélküli ügyvéd lennék ezerszám gyűjteném be a magánindítványozó, magánvádló ügyfeleket.

Ja igen, a mentelmi jog, a kis sunyi ezt is megúszná.

Egy jogi blogon elvárható lenne, hogy a felvetett problámával foglalkoznak és nem azzal, hogy kinek a kutyája rühösebb. Mindenesetre nem mennek bele abba, hogy egy még nyomozati szakban lévő ügy kapcsán terjesztett állításokat, bizonyított tényként kezelnek.

2007.10.10. 10:56:53

Adblock júzer 2007.10.10. 10:43:13

Én mondjuk gyurcsányimádó vagyok, a többit utálom.

2007.10.10. 11:17:21

derelyegrádi szellem 2007.10.09. 20:59:39

"...Zsir taníts ki kérlek, hogy kell értelmezni. De amolyan reformosan-veresjanisan, nem csak úgy, hogy az ember összehasonlítja a mutatószámokat. "

Főleg számolás útján. Aféle archimédészes, pihtagoraszos, newtonos, gaussos stbsen. A nézést hagyjuk meg a filmesztétáknak.

2007.10.10. 11:19:16

Ja, számolni persze nem a napkeltéből lehet megtanulni, de nem is a nemzetből, vagy a magyar fórumból.

2007.10.10. 11:48:30

malacful 2007.10.09. 22:00:08

Gondolom 1990-2006-ig minden rendben volt, csak most Gyurcsány hirtelen megrohasztotta az országot.

nikii 2007.10.10. 12:56:50

zsir 2007.10.10. 10:56:53

Senki sem tökéletes.

derelyegrádi szellem 2007.10.10. 13:17:58

zsir

"Gondolom 1990-2006-ig minden rendben volt, csak most Gyurcsány hirtelen megrohasztotta az országot."

Megejtően tárgyszerű, okos érvelés. Meghajolok előtte, még akkor is ha Gyurcsány nem 2006.-tól "irányítja" az országot. Az MSZPSZDSZ-ről nem is beszélve.

Virág et.

idézet: "a Fidesz népszavazási kezdeményezéséről beszélve mi, szocialisták azt hangoztattuk, hogy micsoda populista, demagóg dologról van szó, most meg a saját elnökünk is ilyesmit akar" Nem a Szittykürtből, henem Karsai József Battonya szocialista polgármestere, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az is muris, aki kezdeményezi az egyszerre miniszterelnök, pártelnök és úgy ORSZÁGGYŰLÉSI képviselő. Azt hiszem ez a "tudományos Gyurcsányizmus". Ráver még a "dialektikus történelmi materializmus" nevezetűre is a jelenség...

2007.10.10. 13:51:09

Prof. Pizka, azért jó tudni, hogy e hazában vannak még ultizni tudó emberek. Még egy , vagy inkább kettő kellene,......

2007.10.10. 14:07:52

derelyegrádi szellem 2007.10.10. 13:17:58
"...Megejtően tárgyszerű, okos érvelés..."
Kérdés volt inkább. A tárgyszerűségtől már az egész vita igen messze van. Személyiségi jogi perről volt szó eredetileg, nem arról ki rohasztotta meg az országot.

VIC20 2007.10.10. 15:21:29

Szellemnél a pont.

zsir:
Amit írtál, gondolom, ennek elismerése volt. (Hiszen az előbb még te is számokról, meg matematikáról beszélgettél.)

nikii 2007.10.10. 15:24:58

zsir 2007.10.10. 14:07:52
Személyiségi jogi perről volt szó eredetileg, nem arról ki rohasztotta meg az országot.

Azt hiszem, tévedsz.

Bár az elképzelt per jogi lehetőségeiről szívesen olvastam volna.

nikii 2007.10.10. 15:26:26

Parse error: syntax error, unexpected ';' in /var/local/www/blog.hu/index.php on line 110

Mi lenne, ha nem élesben fejlesztenétek!???

2007.10.10. 16:33:21

VIC20 2007.10.10. 15:21:29

"...Amit írtál, gondolom, ennek elismerése volt..."

Amit írtam azt elég nehezen lehet így értelmezni.

doki 2007.10.10. 21:20:41

Semmiféle közpénzek lenyúlása nem történt meg.
Vállalkozó pályázott, tudta, hogy csak úgy nyerhet, hogy visszacsurgat. Ezt már eleve beleszámitotta. Amit neki kellett volna kapni, abból ment vissza a lé, de ez már akkor tudott dolog, amikor az ember menézi a pályázati lehetőségeket.
Na most ezeket már úgy hivják, hogy pályázatirók, akik elvállalják az egészet tokkal vonóval %-ra. Amikor valaki pályázik akkor ezzel kalkulál.
Megjegyzem hasonlit az eset az egykori tanársegédre, aki mindenkitől felvette lóvét a tutti biztos felvételiért, aztán akit nem vettek fel,ott a szüléknek visszafizette mondván, hogy olyan hülye a gyerek, hogy még igy sem ment.
Összefoglalva itt most arról van szó, hogy lehet mindenre pályázni, aztán már a teervezés esetén mindenki belevesz egy 15-20%-ot induló veszteségnek ( káló?) amit majd szépen be kell hozni, mert számla nem lesz róla. De ez nem kiróvó, hiszen a többi kivitelező 30%-a szintén nem fog számlát adni, tehát azt is meg kell játszani okosan.Arra meg igazán nincs lehetőség, hogy minden páylázat minden megvalósitását fillérre leellenőrizzék. Legfeljebb nagy vonalakban. Az meg összejön, ha az állam kitólja lét

2007.10.10. 21:53:56

derelyegrádi szellem 2007.10.10. 18:36:32
"...Vagy bárhogy.... "

Vagy bárhogy... gazdasági alapismeretek hiján...

malacful 2007.10.11. 01:56:43

zsir,
Irtal te mar olyat itt, hogy ilyen kurva jo meg nem volt a magyar embernek e szep hazaban, mint Fleto uralkodasa alatt. Erre ult fel bicskaba minden halott rokonom a koporsojaban,akik egyebkent igy is jobb borben vannak, mint az elo rokonaim.
Hat ezt hivjak a szamok tudatos ferditesenek. Megismetlem magam: nezzel korul! En ha korulnezek a nyomort es teljes kiarbandultsagot, remenytelenseget latom.

2007.10.11. 10:58:34

malacful 2007.10.11. 01:56:43

Egy alkoholista nem feltétlenül kell, hogy élvezzen egy kiadós elvonókúrát, mégis lehet, hogy az az egyetlen lehetősége. Jobb lett volna természetesen akkor szembesülni a kihívásokkal amikor még több volt a tartalék, és kevesebb az elvárás, csakhogy ez nem történt meg. 1990 óta tologatják az államháztartás átalakítását. Közben a vagyon eladásából, meg hitelből finanszírozták az életszínvonal növekedést. Egy adófizetőből (nem minimálbéres) 9 másik ember próbál(t) megélni. Könnyebb volt az állami pénzeket, privilégiumokat kikövetelni, mint dolgozni. A politika pedig boldogan asszisztált az osztogatásnál, mert ezen nyugodott a hatalma és a saját gazdagodása. Olyan abszurd dolgok születtek, mint 50% köztisztviselői béremelés, vagy betéti kamatnál alaacsonyabb lakáshitelkamat állami támogatással. 10-ből 1 ember akkor is bicskázott amikor látta, hogy mikre osztják szét a nehezen megkeresett adóforintját. Kilencen persze örültek. Nem kell feltétlenül gyurcsányozni, orbánozni meg egymásra mutogatni. Azt kell megnézni, hogy mi a jelenlegi helyzet és mit lehet tenni. Sajnos sok esetben már csak a mit lehet maradt és nem a válogatás lehetősége. Kevés embert látok mindenesetre aki ésszerűség alapján formál véleményt, még kevesebbet aki az elkúrtukba magát is beleérti. Pedig az ország nem csak Orbáné és nem csak Gyurcsányé, hanem mindannyiunké. Meg a felelősség is.

derelyegrádi szellem 2007.10.11. 12:51:33

zsír

Én például az elkúrtukba nem értem bele magam. /Te beleértheted ha akaraod ezzel az egész átlátszó jammerolással./ Nem vagyok, voltam döntéshozói helyzetben, követekezésképpen nem kúrhattam el az ország gazdaságát. Ezt Megyo és GYurcsi tette az MSZPSZDSZ paralameti többségével felszerelkezve. Személyelenítő fogalmazásod Fekete elvtársat (még kitüntetés előtt)juttatja eszebne. Tv műsor (Lakatossal, meg még egy feketeöves bolsival) Fekete: Amikor csődbe ment az ország, a nagyobb bajt csak úgy sikerült elkerülni, hogy kölcsön kértem (mármint Fekete) 600 millió dollárt. Korrektük ez így hangzott vola: Amikor csődbe vittük (mármint Feketéék) az országot, azt csak úgy tudtuk elkerülni, hogy hiteleket vettünk fel a Nyugatról, és azokat fizetik vissza az emberek.

Így van, béremelésre nem kell szétosztogatni, meg lakástámogatásra sem azok feleleges dolgok, szemben egy új kormányzati negyeddel, cusliékről meg nem is beszélve. Ott jó helyen van.

GYorsan hozzáfűzöm (bár te vagy közgazdász, bár ehhhez mért szakirányú adatokkal, folymatelemzésekkel felszerelt hozzászólást nem igen olvastam tőled)a lakástámogatás hasznot hozott az államnak. Adott kamatámogatást, az emberek vettek lakást. Amit oda beépítettek azt mindent 25 % ÁFA terhelt, a vállalkozó nyereséget realizált, adót fizetett utána. Bevétel. A lakásépítéseken emberek dolgoztak akik fizetést kaptak, tehát járulékot fizettek utánuk. Most munkanélküli segélyt kapnak, ahelyett hogy fizetnének. Hozzáteszem 2002-ben a Megyo azt mondta a lakástámogatási rendszer jó, mindeképpen megőrzik. Akkor most pénzszórás, vagy jó dolog. El kéne dönteni, úgyis mindketten közgazdászok vagytok. Meg arra is adhatnál valami szkszerű magarázatot, hogy a kamattámogatás rendszere mellett, miért volt Mo MINDEN makrogazdasági muttaója jobb mint most.

Ha viszont a Heti Válaszban ma megjelent cikk igaz (székházbérlet) akkor beszélni sem érdemes már semmiről. Sajnos (őszintén mondom) a történések arra engednek következtetni, hogy igaz, mert azonnal (2007. október 1.-én) megvátoztatták az inkriminált szerződés időtartamát (időbeli hatályát). Magam évek óta funkcionálok jogászként, és több száz (de lehet hogy ezer) szerződést láttam, köztük sok bérletit is, de olyat aminek időbeli hatálya 2007 január 1.-étől 2006 december 31. terledne olyat még nem. Erre sikerült az eredetit (2007. január 1-2008. december 31.) módosítani.

Tehát ha igaz akkor a Magyar Túrizmus Zrt. (teljes egészében állami tulajdonú cég) fizeti (több száz millió forint) az MSZP irodáinak bérleti díját 2008. dec 31.ig. Mennnyivel jobb cél, mint a lakástámogatás....Csak megfelelően kell nézni számokat nem?

Ps. erre már emlékeztettelek, d emegismétlem Ki kampányolt 2002-ben azzal hogy több pénzt az embereknek.. Ki is? Tudom ez is közös kampány volt, közös elkúrás...

Salgo2 2007.10.11. 13:49:56

"cusliékről meg nem is beszélve. Ott jó helyen van. "

Az is egy érdekes dolog, hogy egykori miniszter, aki a tb magánosítását szorgalmazza évekig, amikor megnyílnak a kapuk, gründol magának / másokkal egy magánbiztosítót, és odaáll tartani a markát, sok tíz milliárdért.

2007.10.11. 17:53:17

derelyegrádi szellem 2007.10.11. 12:51:33

"...a vállalkozó nyereséget realizált, adót fizetett utána. Bevétel. A lakásépítéseken emberek dolgoztak akik fizetést kaptak, tehát járulékot fizettek..."

Hahaha... építési vállalkozó adót fizetett, meg járulékot...Jó sok pénz bejöhetett. 2006-ban 469 Mrd Ft jött be társasági adóból és 118 Mrd Ft-ot költöttek lakáscélú támogatásra. Biztos nem úgy értetted, hogy az összes társasági adó negyedét az építési vállalkozások fizették? Járulékról talán nem is kell beszélnünk, ha jártál már építkezésen. A 20% Áfát is 20 évig fizetik 2.75% kamattal, már ha a konyhaszuekrényekből olyan nagy bevétel van egyáltalán, de mondjuk ilyen alapon bármit támogathatna az állam amin áfa van. Eljuthatnánk egész odáig, hogy csökkentsék az áfát. Csak ott meg az van, hogy már rég csökkentették volna, ha abból nagyobb adó jönne be. Végül a makrogazdaságnak nem feltétlenül az a jó, ha a fogyasztást ösztönözzük minden eszközzel. A magyar gazdaság nem tud a belső piacból megélni.

A pártház bérleti díjának fogalmam sincs mi köze akár az Eu pénzek ellopásához, akár a személyiségi joghoz, vagy a gazdaság állapotához, de érdekes, ha igaz.

derelyegrádi szellem 2007.10.11. 18:54:21

na akkor csak per végeredményét kell megvárni.

derelyegrádi szellem 2007.10.11. 19:01:43

Meg azt míg a három szervezet könyvelését összevetik. A számla önmagában nem bizonyíték, de ismét mondom nem örülnék neki ha ez igaz lenne. Mert ha ezt bárki megcsinálja az már a vég.

Szumi 2007.10.12. 00:00:39

S mi a per tárgya? Mi a kifogásolt kifejezés? A lopás, vagy a maffia módszer?
Szegről-végről mégiscsak egy bűnszövetségről van szó, akik egymást segítve, közvéleményt megtévesztve így vagy úgy, de eltüntetik a pénzeket, gyárakat, földterületeket. Végül is pl. a calabriai maffia a szülőföldje ellen soha nem tett semmit, úgyhogy ezt akár vissza is vonhatná O.V. Miért kell végignézni negyedszer is, hogy ellopnak mindent? Én elmegyek tanúskodni, engem és a családomat többször is megloptak, bizonyíthatóan. Ellopták a szüleim életét, elsikkasztották az én lehetőségeim nagy részét, lenyúlták a nyugdíjra befizetett pénzeimet, sőt, a TB befizetéseimet is eltüntették. Nagyszüleim vagyonát elrabolták, a kárpótlási vígjátékban pedig újra elloptak amit csak lehetett. Unom........

2007.10.12. 10:42:50

Szumi 2007.10.12. 00:00:39
"...bűnszövetségről van szó..."

Bűnszervezet.

2007.10.12. 11:00:54

Szumi 2007.10.12. 00:00:39

Ahoz, hogy valaki más jó hírnevét sértse, vagy rágalmazzon nem feltétlenül kell valótlant állítania.

Ha OV-nak tudomása van lopásról, akkor a rendőrségen, ügyészségen tegyen feljelentést.

Ha politikai ellentéte van valakivel, akkor annak megfelelően lépjen fel. Köztörvényes bcs.-ek vizsgálata nem a parlamentre tartozik. A mindenki lop hangulat keltése inkább csak elfedi azokat a személyeket akik valóban lopnak.

Az üzenet, ami kihallatszik belőle: Nem kell itt sokat vizsgálódni, mert úgysem lehet mindenkit kivizsgálni, hanem kollektíve a tolvaj mszp-t kell elzavarni, aztán megválasztani olyat, aki még soha sem hazudott.

zsg? 2007.10.12. 19:17:05

Ha bárki venné a fáradtságot arra, hogy elolvasson egy éppen aktuális EU-s pályázatot, mielőtt arról fröcsög, hogy hogyan lopják el az összes EU-s pénzt, akkor nem lenne ez a blogbejegyzés sem. Helyesebben nem így lenne. De a tények ismerete nélküli észosztás, meg a tudatlan, de harcos szájkarate könnyebb kielégülést ad.

2007.10.12. 20:18:13

Zsir nem egészen jól értelmezed a dolgot.
Orbán nem azt mondta, hogy itt mindenki lop, hanem azt, hogy az eus pénzeket ellopják.
Az eus pénzek fölött diszpnálók köre behatárolt, ebbe Mari néni a sarki zöldséges nem tartozik bele, meg énse, meg gondolom Te se.
Bárki, aki kapcsolatba került valamilyen pályázaton keresztül ezzel, érintve érezheti magát és véleményem szerint magánindítványt tehetne Orbán ellen.
Gondolj bele, egy cég azzal próbálja a konkurenciát lehetetlenné tenni, " á, azoknak volt már korábban valami eus ugyük, tudjuk, hogy mik folytak ott"
Polgármesterek, képviselő testületek, gazdasági társaságok, állami és civil szervezetek megitéléséről, jó híréről van szó.

Az egész így , ahogy van egy nagy baromság. Ennek annyi köze van a politikához, mint a szeretkezésnek a prostitúcióhoz.
Szóval a politikai kurvákat is helyre kellene már tenni.

Nem mellesleg, honnan van hirtelen ez a biztos tudás Orbán részéről. Tudomásom szerint 17 éve ücsörög a parlamentben, és csak most jött rá, hát mi bánatot csinált idáig?
Ha csak most világosodott meg, jó lenne , ha a fényt felénk is fordítaná, hogy ne maradjunk ilyen sötétben.

2007.10.12. 21:25:52

bagoly2 2007.10.12. 20:18:13
"...Zsir nem egészen jól értelmezed a dolgot..."

Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam, nyilván OV azt igyekezett sejtetni, hogy az mszp-ben mindenki lop. Azon belül sem azt, hogy valamelyik senki által sem ismerthivatalnokról van szó, hanem, hogy azok, akiket mindannyian jól ismerünk.

Azt természetesen nem hiszem, hogy rám is gondolt, bár egyszer loptam 1 darab szalonnát meg 1 tarka inget Görögországban, de arról nem tud.

2007.10.12. 21:55:48

Zsir Orbánnak van tucatnyi bértollnoka, aki k az aranyköpéseit magyarázgatják, Neked nem muszáj beállni.

A kutyát nem érdekli , hogy ő mit akart kifejezni. Konkrétan behatárolható személyeket,intézményeket, konkréten megnevezett bűncselekménnyel vádolt nagy nyilvánosság előtt. Ez az álmoskönyv, meg a Btk szerint rágalmazás minősített esete.
Csak olvasd végig az itteni kommenteket, a gyanúsitást már kész tényként kezelik a tekintélyrombolás megtörtént.

Én csak azt mondtam, Orbán ellen bárki magánindítványt tehet, aki az adott körbe tartozik - rendelkezett akármilyen összegű eus pénz fölött - és úgy érzi a kijelentés hatására csökkent a z iránta érzett bizalom, tekintély, mittoménmég micsoda.

2007.10.14. 18:30:06

bagoly2 2007.10.12. 21:55:48

Egyetértünk. Eszem árgában sincs OV-t magyarázni.

2007.10.14. 19:16:21

Valójában gondoltam, hogy Te is így gondolod.

Ja, igen az alapfelvetéshez még annyit, hogy ez a beperellek jó hírnév megsértéséért ötlet némi debilitásra utal.
Ha rólam azt híresztelik, hogy loptam, akkor arra nem az a reakcióm, hogy " jaj, ne má, hát rossz híremet keltitek gyerekek", mert ez így lényegében beismeréstjelent.

2007.10.14. 23:36:30

bagoly2 2007.10.14. 19:16:21

"...a beperellek jó hírnév megsértéséért ötlet némi debilitásra utal..."

Ez igy azért túl általános. Megvan annak is a helye, ahol szükséges lehet, politikai vitába keverni azonban nem elegáns dolog.

2007.10.15. 09:43:20

Zsír, ha egy lányról azt beszélik, hogy már nem " ártatlan", ez adott esetben alkalmas lehet jó hírnév megsértésére.
Ha azt beszélik róla, hogy prostituált, akkor ez már becsületsértő.
De, ha azt mondják, hogy nem csak kurva, hanem lop is, akkor ez mifelénk már vért kíván.
Egy minisztérium nem politikai intézmény, hanem államigagatási. Mivel mindannyiunk intézménye a működése alapjait érintő vádakat tisztázni kell.
Erre teljesen alkalmatlan a jó hírnév megsértése c. pereskedés.
Itt nem már régen nem eleganciáról van szó.
Amiből nekem már elegem van, az az, hogy engem, mint mezei választópolgárt, hol nyíltan, hol burkoltan lezsidóznak, lecigányoznak, idiótának néznek , nyilasnak, büdös kommunistának, tolvajnak, hazaárulónak neveznek, aszerint, melyik oldalhoz sorolnak.

2007.10.16. 11:47:15

bagoly2 2007.10.15. 09:43:20
"...Zsír, ha egy lányról azt beszélik, hogy már nem " ártatlan", ez adott esetben alkalmas lehet jó hírnév megsértésére..."

Manapság inkább az, ha azt híresztelik, hogy ártatlan.

"...Ha azt beszélik róla, hogy prostituált, akkor ez már becsületsértő..."

Ha egy lányról senki nem híresztel ilyet, akkor azzal a lánnyal valami probléma lehet.

"...ha azt mondják, hogy nem csak kurva, hanem lop is, akkor ez mifelénk már vért kíván..."

Félek, ha a lányokon múlna, meg azon, hogy mit híresztelnek egymásról, akkor az egész ország vérfürdő lenne : )

A zsidózós, kommunistázós, nyilasozós résznél már végképp elvesztettem a fonalat, hogy miről lehet szó.
süti beállítások módosítása