Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Az okirat fantomja

2007. szeptember 04. - zugügyvéd
A cégeltüntetés régi sport, úgy néz ki erre a hatóságok is nagy nehezen ráeszméltek, és minden gyanúsnak tűnő cégváltozásra rámozdulnak. A Zugügyvéd több olyan esetről is tud, amikor az ügyvédet is meggyanúsítják, még akkor is, ha az utcáról térnek be hozzá cégátírás céljából. Persze keringenek hírek kollégákról, akik ez a tevékenység volt a főprofiljuk, de nem egy olyan rémtörténetről hallani, amikor az ügyvéd is csak egy áldozat volt a történetben, és évekbe telt tisztáznia magát..

Szia Zugügyvéd,

A következő dolog történt velem. Hirtelen kellett egy bejegyzett cég egy üzlethez, és átvettem egyet, egy távoli ismerősöm Kft-jét. Nem volt rajta, csak minimális, kb. 100.000 Ft-nyi adóhátralék, gondoltam így is megéri. Mivel egyéb okok miatt nem tudtam megfelelő székhelyre bejegyeztetni, egy barátom megengedte, hogy egy vidéki ingatlanjára ideiglenesen bejelentsem, erről adott egy engedélyt is magánokirat formájában.

 

Közben az üzlet befuccsolt, én meg hosszú időre kórházba kerültem. Amikor kijöttem, rendőrségi idézés várt, és okirat hamisítással vádoltak, hogy valótlan adatot diktáltam be az ügyvédnek, mert a cég az adott helyen nem kezdte meg a tevékenységét. Mint kiderült az APEH jelentett fel, mert nem vettem át egy levelet.

 

A postaládára kiragasztották a cégnevet, de mivel az ingatlan nem volt folyamatosan lakott – néha albérlők laktak benne – nem talált a postás ott semmit. A rendőrségi nyomozás során meghallgatták az ügyvédemet, a barátomat, aki engedélyezte a székhelyet, a cég másik tagját, mindenki egyöntetűen vallotta, hogy nem cégeltüntetés történt, nem is lett volna miért…

 

És most kaptam meg a vádiratot, az ügyészségtől az okirat hamisítást megalapozottnak vélik, mert nem kezdte meg a cég a tevékenységet. De könyörgök, nem egy fantom hajléktalan vagyok, lehet, hogy az APEH-nek nem nyújtottam be néhány nullás igazolást, de valótlan adatot nem jegyeztettünk be a céhnyilvántartásba. Most tényleg hamisítottam?

Üdv:
Józsi

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr57157351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.09.04. 17:48:13

Van pár gyanús kanyar a történetben, de nekem nonszensznek tűnik, hogy ez a vád így megáll a bíróság előtt. Legalább is nem tudom, hogyan lehetne, bizonyítani, hogy már a cégbejegyzés idején tudták, elhatározták, hogy a cég majd nem kezdi meg a működését az adott helyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.04. 18:23:05

ja, van nehany erdekes, homalyos , reszlet
ebben a kulonos kft vasarlasban
a hamisitas nekem sem all meg, de hogy mit mulasztottal miert vetted, mert ara a telephelyre, mi hianyzik az APEH-nak es miert
hat lecsukni nem fognak az tuti

andika25 2007.09.04. 18:46:28

Ott furcsa a történet, hogy elvileg az APEH KETTŐ, azaz kettő darab át nem vett levél után intézkedik. Akkor is annyit tesz, hogy felfüggeszti a gazdálkodó adószámát, akit erről értesít. Tehát nem egy levelet nem vettek át eddig, hanem legalább hármat.
És amennyiben a gazdálkodó egyáltalán nem jelez az APEH felé, akkor sem feljelentés születik, hanem törlik a cégjegyzékből. Azért, mert a gazdálkodó "elfelejti" beküldeni a bevallásokat - akár nullásan is -, az APEH először felszólít, aztán büntet (jelen esetben valószínűleg az előtársasági időszakot lezáró bevallásokat hiányolták).


A másik furcsaság az, hogy a bíróság az okirathamisítást valószínűleg nem arra alapozta, hogy a cég nem kezdte meg a tevékenységet. Ez ugyanis - tudomásom szerint - nem ütközik törvénybe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.04. 19:49:36

andika, a birosag nem alapoz semmire jelenleg
az ugyeszseg jelentette fel okirat hamisitasert
a birosag majd dont, jogosan-e?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.04. 19:52:56

vagyis hat nem feljelentette, hanem vadat emelt
sorry
a feljelento az APEH lehetett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.04. 19:58:07

kijavitottam magam, de meg nincs itt

dr.justice 2007.09.05. 23:50:53

Józsi

Jó lenne, ha egyszer az itt panaszkodók konkrétumokat is közölnének pl. a vádiratot. Akkor talán tisztábban lehetne látni.

Egyébként ha egy cégnek nincs elérhetősége az elég gáz, nem gondolod ?

Nprobe 2007.09.06. 15:02:11

Én meg azt nem értem, hogy miért nem a saját lakcímére jegyeztette be a céget? Meg mi ez, hogy hirtelen kellett egy bejegyzett cég... nekem már ez furcsa.

Füstkarikagyáros 2007.09.06. 15:42:08

"Meg mi ez, hogy hirtelen kellett egy bejegyzett cég..."

Van ilyen. Pl. rálelsz egy jó kis pályázatra (esetleg szólnak), aminek az odaítélésében egy (vagy több) haver dönt odafönt, persze a kiírás szerint nem jó a B.A. cég, fullra bejegyzett kell, és sürget az idő, mert holnapután lejár a beadási határidő és még a pályamunkát is össze kell dobni. Szóval van amikor nem lehet várni. GyF-nek nem volt vmi hasonló ügye?
süti beállítások módosítása