Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elvált asszony csak verve jó

2007. május 31. - zugügyvéd
A Zugügyvéd egy igen kemény, hátborzongató történetet kapott a családon belüli erőszakról. Megvert, és kifosztott feleség, sunyi pénzéhes válóperes ügyvédek, és egy agresszív, erőszakos volt férj, aki a jog és a hatóságok hányingerkeltő tehetetlenségét használja ki a másik tönkretételére. A Zugügyvédnek ezen a mondaton meg sem hökken: ”Az ügyeletes tiszt azt tanácsolta menjek haza, ők nem tudnak tenni semmit, hanem veressem el én is az exet. Jó tanács nem? Ekkor a padláson aludtam.”



Hát igen, én, aki még élek, megpróbálok tanácsot kérni Önöktől, és talán megérteni a számomra megérthetetlent, hogy miért történhet ilyen ma Magyarországon, mikor még a médiákban is éppen most, a családban létező erőszak megfékezéséről szóló „törekvések” hallhatóak. Ami ezeken elhangzik, az az elmélet, de lássuk mi a szomorú gyakorlat:



A társadalmilag elismert, a kerületi újságban többször is kiemelkedő munkájáért szereplő, országos társadalmi szervezetben vezető beosztású exférjem, miután beadta a válópert azért, hogy – mint utóbb kiderült – fiatal barátnőjével való kapcsolatát nyíltan is felvállalhassa, úgy vélte, kirak a lakásból mint egy megunt fotelt és berakja helyettem új barátnőjét.



Ezért a közös lakásunkat egy visszadátumozott fiktív hitelszerződéssel elzálogosította a barátai javára, a közös kertünket tizedértéken szintén egy „kedves” barát megvásárolta, a tulajdonomban lévő autót pedig mindig is az ex használhatta, én sosem. Természetesen minden – ügyvédileg készített – szerződés, a válóper ex általi beadásának dátumától éppen egy évvel korábban keltezett. S nem meglepő, hogy én utólag értesültem mindenről.



Arra, hogy az ügyvéd elbaltázta a szerződéseket és megdönthetetlenül bizonyítani tudom, hogy nem korábban keletkeztek, mint a válóper beadásának ideje, hanem vissza lettek dátumozva, csak hogy fedezetemet elvonják, majd a T. Fővárosi Bíróság előtt derítek fényt. Remélem, a már 4 éve tartó ügy valaha le is zárul, az ex tanúinak egymásnak ellentmondó tanúvallomásaival töltött mese-délelőttök valaha befejeződnek, s nem jön elő egy újabb verzióval a következő beidézettje: a hitelszerződés egyik tanúja, aki véletlenül (?) börtönben ül, mert egy ügyvéd elleni rablótámadásban szereplő egyik elkövető.



( Csak megkérdezem, hogy a Bíróságon elhangzottakat vagyonosodási vizsgálattal az APEH nem vizsgálja? Ha milliók röpködnek családon belüli pénzátadásról, hogy különvagyon legyen a közös vagyonból, mikor a pénzt-adó rokon minimálbéren tengődik? )



Szerencsére találtam egy jó vagyoni ügyvédet, aki a korábbi négy után végre érdemben és lelkiismerettel is foglalkozik az ügyemmel. Az elsőt ismertem, aki felvilágosított, hogy nála úgy mennek a dolgok: ő megegyezik az ex ügyvédjével, hogy ki nyerjen, aztán ők ketten elfelezik a megnyert összeget, de mivel ismer, így nem akar kiszúrni velem. A második ügyvéd egy hónapig szerkesztgette a keresetlevelet, ott töltöttem nála minden délutánomat – persze jó pénzért-, mégsem történt semmi. A harmadik nem vállalta, mert ismerte a fiktív szerződéseket megíró ügyvédet, aki állítólag „jó” kapcsolatokkal rendelkezik, és félt elvállalni az ügyem. A negyedikről az első tárgyaláson derült ki, hogy éppen elfelejtette lepecsételtetni az ügyvédi igazolványát, így nem képviselhet, s benne ezek után a bizalmam tört meg.



A válóperes ügyvédemnek a két év ex általi időhúzásból elege lett, s belement abba, hogy a pszichológusi szakvéleménnyel ellentétben az egyik gyermekemet az exnél helyezzék el, ami azért történt, hogy az ex kapja a közös lakást, hiszen én azt „önszántamból” elhagytam. Mi pedig a másik gyermekemmel mindenféle lakáshasználat ellenérték fizetése nélkül „megkaptuk” az albérletet. Az ügyvéd azóta elkerül, de nem is csoda. Hát, így jártam az ügyvédekkel.



De menjünk vissza időben. Az ex, hogy hatékonyabban elérje célját, azaz mielőbb elhagyjam a közös lakást, elkezdett ütni-verni. Mivel volt már egy 10 évvel korábbi koponyatörésem, amit szintén ő okozott, - de a rendőr ismerősei a kórházban felvilágosítottak, hogy ne jelentsem fel, mert úgysem tudom bizonyítani, hiszen lakáson belül történt az eset, s még rámhúzhat az ex egy hamis vádat, így nem történt semmi-, ezután a fejem lett a célpont.



Mikor fejbe vert, megpofozott és kizárt a lakásból, és én vörös arccal rohantam a rendőrségre, elküldtek azzal, hogy nem jönnek ki, mert nem folyik vér. Ekkor a munkahelyemen aludtam.
Ekkor kezdődtek a furcsa éjszakai esetek az autómmal, mely során nyolc esetben rongálták meg a házunk előtt. Az utca végén lévő (!) rendőrség minden esetben felvette a jegyzőkönyvet, kérdezte gyanúsítok-e valakit és egyben tudom-e bizonyítani, mert ha nem, nem érdemes feljelentést tennem, ismeretlen tettes ellen úgyis megszüntetik a nyomozást. Bár diktafonon felvételem volt arról, hogy az ex ezeket elismerte, azt mondták ez nem bizonyíték.



A feljelentéseket persze megtettem és ki is küldték a megszűntető határozatokat.
Mikor nemsokára lefejelt, és én vérző orral, vérrel átitatott ruhámban rohantam a rendőrségre, elküldtek röntgenre. Nem vittek, küldtek. Éjszaka, félig kábultam a vérveszteségtől. Mivel a látlelet szerint az orrom nem törött el csak megrepedt, így szintén nem jöttek ki, hiába folyt már vér is. Az ügyeletes tiszt azt tanácsolta menjek haza, ők nem tudnak tenni semmit, hanem veressem el én is az exet. Jó tanács nem? Ekkor a padláson aludtam.



Mikor lelakatolta a közös lakás ajtaját és zárat cserélt mire a munkámból hazamentem, a rendőrség azt mondta, míg nem viszek határozatot arról, hogy jogom van ott lakni, addig nem mehetek be, mert ha nincs kulcsom a lakáshoz, biztos nem is vagyok oda jogosult bemenni, s ha mégis, akkor kérjek birtokvédelmet az önkormányzattól. Én hiába mondtam: ott lakom, oda vagyok bejelentve, csak munkába mentem, nem tettek semmit. Én pedig féltem bemenni, féltem a lakatot leverni, féltem az ismételt verésektől, így albérletben mentem. Ekkor költözött be az új élettársa, s így hagytam el „önszántamból” a közös lakást.
Utólag született arról egy jogerős bírósági határozat, hogy jogom van bemenni a lakásba, de erre az ex sosem adott lehetőséget. A dolgaimat szemétre dobta, az értékesebb tárgyaimat megtartotta.



Minden bántalmazást diktafonra rögzítettem, hogy ne mondja senki: hazudok. Mert ez is megtörtént. És érdekelt valakit? Senkit. A szomszédot egyszer úgy megrúgta, mert ugatott a kutyája, hogy bordatöréssel feküdt a kórházban, a rendőrségi feljelentés után, ez az ügy is „eltussolódott”. Egy állítás- egy tagadás, nincs bizonyítva. Ez volt az indoklásban, csak közben szegény szomszéd egy évig hörgött, majd meghalt.



Legutoljára engem a közös udvaron vert el, koponyazúzódással és agyrázkódással kórházba kerültem, és „szerencsémre” ezt tanúval is tudtam bizonyítani, így ismét a rendőrségre mentem. Először nem volt vér, másodszor volt vér, de nem volt tanú, most van vér és tanú is. Hát hova menjek? Kiben bízzak? Kitől várjak segítséget?



Ekkor még reméltem, hogy „szolgálnak és védenek”, de hiába. A feljelentésemre behívott a kapitányság egyik osztályvezetője, hogy bár ez igazából súlyos testi sértés kísérlete, de higgyem el, az ex olyan sok mindenkivel van itt jóban, hogy ne hagyjam a „házban” az ügyem, vigyem én a bíróságra, mert itt megint nem lesz belőle semmi. Erre küldtek is egy határozatot, mely szerint nem súlyos testi sértés, így indítsak magánindítványt.



Felhívtam a NANE-t akik készségesen segítettek és megadták az ORFK illetékesének elérhetőségét. Sajnos hozzá azért nem fordultam, mert ugyanezen az osztályon van vezető beosztásban az ex iskolai volt osztálytársa is M.L. és a REBISZ-nél Gy.Z., aki a „szép” időkben többször járt nálunk, s több esetben segített az exnek, ha adatokra volt szüksége. Saját fülemmel hallottam, mikor tőlünk hívott fel valakit, hogy „tűnj el egy időre a városból, mert körözés van ellened”. Tudom bizonyítani? Nem tudom, de így igaz. Hát így jártam a rendőrökkel.



Végül nem hagytam magam, lesz ami lesz. A Bíróság egy korábbi leköpésért, így halmazatiban becsületsértésért és könnyű testi sértésért az ex három év próbaidőt kapott úgy, hogy két tanújáról a Bíró állította, hogy hamisan tanúskodtak mellette (egyik a jelen élettársa volt aki véletlenül ügyvédnek tanul). Persze a hamis tanúzás ügyében sem történt semmi, mert a Bíró csak „egyértelműen feltételezte” a hamis tanúzást, de ítéletében nem állapította meg.


Az ítéletet húsz napja kaptam meg, természetesen az ex fellebbezett. Azt kérte, hogy a próbára bocsátását megválthassa pénzbírsággal, ami azért is abszurd, mert súlyosbításért én fellebbezhettem volna, ugyanakkor ezzel el is ismerte, hogy három évig sem tud rendes emberként viselkedni.

Sajnos ezt a héten be is bizonyította, mikor még meg sem száradt a Bíró aláírása az ítéleten. Élettársát a lakásban fejbe verte, az udvaron fejbe rúgta, a földön fekvő nőt többször megütötte, előle csak a kerítésen átugorva tudott elmenekülni, minek következtében még a bokája is kificamodott. Az ex az utcán is követte, és a nőt egy taxi megjelenése mentette meg, amibe beugrott. Sajnos ő is ismeri az ex rendőrségen és önkormányzatnál lévő baráti kapcsolatait, oda nem mert menni.


Hiszen még a válóperes tárgyalásunkra is eljött két fenti rendőr tanúnak, aki ismerte milyen, mégis állították, hogy olyan áldott jó ember, még a légynek sem tud ártani. Persze a tárgyalásra egyik sem hozott személyit, véletlenül csak a rendőrigazolványuk volt náluk, lássa a Bírónő kik ők. Mikor kérdőre vontam őket, hogy nem igaz amit mondanak, még a Bíróság előtt is azzal fenyegettek meg engem, hogy hogy mondhatok ilyet egy hatósági ember vallomására, aki mindig igazat mond.(???)

Az ex élettársa végül hazamenekült a szüleihez, de nagyon fél, mert ahogy korábban engem is, őt is megfenyegetett.

Mit lehet tenni?
1. Ismét feljelenteni és akkor letöltendőt kap. De ki biztosít minket arról, hogy míg le nem zajlódik a per, nem áll bosszút? És ha leüli és kiszabadul? Állítólag listát írt arról, kit fog lelőni ha börtön fenyegeti. Azon pedig én is rajta vagyok, az biztos. Hova menjük? A rendőrségre ??? A válóperes tárgyaláson a tanúm, aki igazolni tudta volna az ex házasságon belüli hűtlenségét, a tárgyalás előtt gázmérgezésben meghalt. A vagyoni perben lévő tanút, aki igazolni tudta volna a házasság előtti együttélésünket, egy közlekedési balesetben elütötték. Véletlen? Lehet, de ki tudja.

2. Hagyjuk az egészet és fogjuk fel tanulópénznek? De még hány nő – férfi lesz, akit megver élete során? Rettegjünk egész életünkben? Miközben a „családon” kívüliek becsületes, példamutató és feddhetetlen embernek tarják?

Mivel szerencsémre még volt élettársa akit verjen, nem jött el ismét hozzám, hogy ezt velem megtegye. De már nem vagyok védve. Megírtam e sorokat, hogy más is lássa milyen is lehet a nők helyzete a „családban”, milyen „segítséget” kapunk a hatóságoktól, s ha az ex nem csap agyon hamarosan, könyvben is meg fogom írni a rémtörténetemet, mert itt helyhiány miatt nincs a többi eset leírására és részletezésére lehetőségem. Mást nem tudok tenni. Vagy tudok? Kihez forduljak? Még a néma tanút sem merem felhívni, ki tudja kihez kerülne az ügy.

Addig pedig jelentkeztem a jogi karra, mert kívülről fújom a BTk-t, a Ptk-t, a Csjt-t, stb.
Sajnos nem érzem, hogy az Alkotmányban szereplő - 54. § (1) „A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.” bekezdésben foglaltat és a törvényekben foglaltakat betartatni hivatott hatóságok valóban segítenének.
Én viszont mindenképpen szeretnék, mert sajnos úgy vélem: sok családban az „üsd és uralkodj !”a törvény.

Blognevem: Lala36

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7190139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holla 2007.05.31. 19:13:05

kedves Lala,

első felháborodásomban kibukik belőlem a kérdés: miért nem löveted le valakivel ezt a szemétládát??? Esetleg valamelyik redőrrel másodállásban, akkor jó eséllyel sose derül ki.... :-((

Beiratkozhatnál önvédelmi tanfolyamra is. Nem mondom, hogy mindenkinél beváló csodaszer, de magabiztosabb lehetnél, és ha elég elszánt vagy, még működhet is...

És végül egy kérdés: miért van az, hogy sok nő nemhogy a kezdeti "kis" veréseket is mentegeti - maga előtt is - , de a komoly, durva sérüléseknél sem lép?
Tényleg szeretném tudni, mert tőlem nagyon távol áll ez a hozzáállás.

egyébként sok kitartást kivánok, és állj ki magadért!
üdv

y b 2007.05.31. 21:59:15

ezt az ürgét már rég ki kellett volna csinálni, én sem értem, miért tűrnek ennyit ártatlan emberek, hány gyenge emberbe taposott bele büntetlenül? Ne add fel, küzdj, harcolj.

malacful 2007.05.31. 23:17:31

Nagyon szomoruan es megertessel olvastam. Epp egy hasonlo helyzetben levo ismerosomon probaltam segiteni, a NANE es az Amnesty International-es ismerosok is azt mondtak, ma Magyarorszagon 2007-ben egy dolgot lehet es erdemes csinalni: iszonyatosan megveretni az illetot.
En azt javaslom, a nevet is ird le. Elhiszem, hogy felsz, de csak ugy lehetsz urra a helyzeten, ha az ismertseggel vedette valsz. Egyreszt az ovevel masreszt a tieddel. Lesz egy "kritikus tomeg" amikortol az ex-edet mar senkinek sem lesz erdemes fedezni.

guni 2007.06.01. 02:11:53

Hmm..ha önvédelem címen /mégcsak megjátszani sem kéne/ felkapna egy konyhakést és leszúrná, megúszná felfüggesztettel, ha figyelembe veszik azt is, hogy bizonyítottan rendszeresen verte?

tepatkány 2007.06.01. 02:58:28

Hát erre a semmi eredményre biztos nem semmi pénz ment rá... Ha két-három embernek fizetsz soktízezer forintot, szerintem simán eltörik kezét-lábát (ismeretlenek legyenek és messziről), aztán ugrálhat. Az ilyen patkányok nem érdemelnek jobbat

Kóbor.macska 2007.06.01. 04:43:08

Nem tudom, hogy mit csinalnek a helyedben. Szornyen sajnalom, ami veled tortent.
Mivel helyileg a korrupt banda mindent elsimit az exednek es meg kozben fizikailag sem fog megvedeni senki, mindenkeppen mashol kell probalkozni.
En a helyedben a sajat es az ex nevevel a leheto legszelesebb nyilvanossaghoz fordulnek, mert annak van egyreszt visszatarto hatasa, masreszt le kell epiteni a hazugsagon alapulo jo hiret.

Szegeny Zsanett ugyet is csak akkor kezdtek vizsgalni, amikor a nyilvanossag miatt muszaj volt. De erdemes volt, most komoly nyomozas folyik, es fejek hullottak mikor az ugy kipattant.
Nekem innen konnyu dumalni, hogy ne ijedj meg, kitartas, meg minden, de tenyleg tartsal ki es legy ovatos. Hasznald a nyilvanossagot, es ha kell, akar fordulj nemzetkozi szervezetekhez.
A Nane jo hogy van, de nem valami hatekonyak.
Kanadaban ott kezdodne a dolog, hogy teged gyerekekkel egyutt bekoltoztetnenek egy titkos cimu kellemes haz egyik szobajaba, es minden fele ugyed intezesehez segitseget kapnal, vagy legalabbis tanacsot. Ugy tudom, ilyen jelenleg nincs Magyarorszagon. Azert a Nane igy is remelhetoleg tud utbaigazitast adni, hogy milyen forumot, vagy kit keress meg. Hasznald ki az alkalmat, hogy most eppen az egesz orszag hocipoje tele van a rendori korrupcioval es tulkapasokkal, inog a szekuk a vezetoknek, ezert most jobban igyekeznek rendesen intezkedni, mint egyebkent.

Szerintem a bosszuallasnak nincs ertelme, hanem allj ki magadert es csinalj orszagos meretu balhet.

szl 2007.06.01. 08:07:14

Figyelitek? Szinte hallani lehet az ügyvédek csendjét, mély hallgatását...

Virág et. 2007.06.01. 08:40:41

Valóban. Minden ügyvéd lapul, mert tudják, hogy sárosak. Összeesküvés! Köszönjük, hogy szl kolléga felhívta a figyelmünket erre a tarthatatlan állapotra. Most már nem bújkálhatnak sokáig azok a gazemberek (ti. az ügyvédek), hiszen lebuktak. Mint Ferenc Öszödön.

(Csak zárójelesen: az nem lehet, hogy tegnap fél hat és ma reggel nyolc között ezek a gaz és mélyen hallgató gonosztevők egyszerűen csak nem voltak az irodáikban, hanem - Uram bocsá' - a családjukkal voltak otthon? Csak kérdezem.)

Lala36

Ugyan én nem vagyok ügyvéd, de jogász vagyok (jogtanácsos). Ettől függetlenül nem igazán tudom, milyen tippeket vagy ötleteket vársz tőlünk. Nincs tökéletes módszer befolyásos maffiózó ellen. Márpedig az exed a fent leírtak alapján az. Az ilyen embereket messzire kell kerülni és nem hozzájuk menni, de hát utólag már könnyen okos az ember.

Én változatlanul azt mondom, hogy a hatósági utat járd végig. Egyszer minden kapcsolat elfogy. A nyilvánosság pedig mindig jó fegyver a hatósági mutyizással szemben.
Persze mindez nem véd meg az exedtől és attól, hogy bántson vagy esetleg az életedre törjön. Ezzel kapcsolatban nem igazán tudok tanácsot adni.

malacful 2007.06.01. 09:14:16

Lala36
En hagynam a hatosagi utat. Magyarorszagon ez nevetseges es felhaborito, amit a hatosagi ut bejarasaval "el lehet erni". A nyilvanossagot keresnem. Honlapot csinalnek a fenykepekbol amiken a serulesek latszanak. Az ilyen ember beteg. Nezd meg a Tina Turner oneletrajzi filmjet. Ezek a vadbarmok egyszercsak magukat is tonkreteszik. Sajnos az addig vezeto utat olykor az aldozatok nem elik tul es azt nem kene megvarni.

aciv 2007.06.01. 09:46:41

Én a gyáva utat választottam: az ex minden feltételét elfogadva közös megegyezéssel elváltunk (övé maradt a ház, a kocsi, a garázs, én elhoztam a legszükségesebb dolgaimat, és kaptam annyi pénzt, amennyit ő zsebből ki tudott fizetni, és ami elég volt a város legolcsóbb, legfelső emeleti panelgarzon árának 40%-ára (a többi személyi kölcsön). Fél évnyi bújkálás, ismerősök, albérlet után (ennyi idő kellett a lakás megszerzéséhez) "ismeretlen helyre" költöztem. Aztán el kellett adnom az "új" lakást, mert persze nem bírtam fizetni a kölcsönöket+rezsit, és vidéki még rosszabbra cseréltem, szerényen élek, de legalább elfelejtettük egymást. (Legalábbis idáig így volt.)
Más utat nem tudok elképzelni, ami nem az életfogytig tartó hadakozáshoz vezet.

Az önvédelmi tanfolyam igen hasznos - lekileg! Én az utcára nem mertem egyedül kimenni (folytogatás, arcba jobbegyenes, földön fekve hasbarugdosás, halálfélelmek után), de az utcai harcos kiképzés rendbe hozott. Csak ajánlani tudom.

Nincs tanulság.
Illetve annyi, hogy "ami nem öl meg, az erősebbé tesz".

molaris 2007.06.01. 09:49:19

Mintha az egykori Veklerné írta volna,mert hasonlókra emlékszem.Itt jogi úton sosem kap elégtételt,mert a véd és dacszövetség ellehetetleníti.Az önbíráskodás sem jó,tekintettel az ex összeköttetéseire.
Ügyesen csőbehúzni és úgy aláváni,-talán járhatóbb út.Emlékeztek a "Farkangyal"-c.-ű filmre?Na valami trükkös,hasonlót.

Hófehérke 2007.06.01. 09:50:37

Kedves Lala36
Mivel magam is hasonló cipőben jártam (igaz nálunk "csak" bútorok, autó szélvédő stb. látta kárát az ex tombolásának - "természetesen" a két kicsi gyerek szeme előtt), így teljesen átérzem a helyzetedet.
A hivatalos útról a tapasztalatom az, hogy sz@rt sem ér :-(((((
Viszont a nyilvánosságot én is jó ötletnek tartom azzal kiegészítve, hogy fogjál össze az élettárssal. Ha két egymás "riválisának" számító nő - akik inkább utálni szokták egymást - egybehangzóan ugyanazt állítja erről a két lábon járó, embernek nem nevezhető biológiai végtermékről, annak erőteljes nyomatékosító hatása van. Ez akár még a hatósági jó kapcsolatait is megingathatja.
Végül kívánok neked nagyon sok bátorságot és erőt. Kitartás.

Avvocatessa 2007.06.01. 09:52:41

A mundér becsületének védelmében megjegyezném, hogy szerintem a rendőrséggel volt itt a legnagyobb gond. Lehet, hogy néhány ügyvéd nem képviselte megfelelően a levélírót, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a jogsértések sorozatát nem az ügyvédek követték el! Ami pedig a visszadátumozott szerződéseket illeti, történt ez ügyben feljelentés? Egy vagyonjogi per egyébként nagyon bonyolult és hosszadalmas, sok előkészítést, és alapos vagyonleltárt igényel, nem csoda, ha sokáig tartott elkészíteni a keresetet. Sajnos az ügyvédek között is vannak szakmailag és etikailag kifogásolható magatartást tanúsító kollégák. De a számuk szerintem elenyésző, és az, hogy a fenti történet itt tart, egyáltalán nem az ügyvédeknek köszönhető.

derelyegrádi szellem 2007.06.01. 09:55:02

Virág et.

Nem szeretem ha áttételesen is a GY. Ferenchez hasonlítasz. Az inmoralitás azon mélységei számomra ismeretlenek. De ezt te is tudod.

szl.

Mákom van, hogy nem vállalok semmilyen családjogi pert, vitát, ügyet, mert ezt most megtségemre felhozhatom, miért nem szóltam hozzá. Azért mert nem értek hozzá, és nem tudok tanácsot adni.

És még annyit, hogy a Virág et. által említett idő túlnyomó többségét otthon töltöttem, bá elég sokáig dolgoztam és későn értem haza. De igérem Napóleon elvtárs, hogy még ennél is többet fogok. :)

Virág et. 2007.06.01. 10:18:44

derelye

Bocsánat, de ez mára már közmondás lett. Én is hallottam valahol és szemérmetlenül használom azóta is. Mert vicces. Szerintem.

Ennek az egésznek számomra is csak egy tanulsága van: nagyon ésszel kell párt választani. Soha eszembe nem jutna megütni a feleségem, rendszerint a hangom sem szoktam felemelni. Szerint az azért látszik egy emberen, hogy agresszív típus és hajlamos az erőszakra. Ismerek a szűk baráti körömből is olyan hölgyet, akinek már az eljegyzésekor fogtuk a fejünket, hogy mekkora hibát követ el. Persze igazunk lett, bár az azért olyan végletesen nem fajult el, mint Lala36 esete.

Ez persze tanácsként semmit sem ér.

Imilla 2007.06.01. 10:21:32

Sziasztok,
hol az ember neve?
Esetelg találgassunk? Ki cserélte le a feleségét barátnőre mostanában? Kóka? Detsch-Für? Rogán? Fodor? Írjuk ki a nevét, valahol csak el kell kezdeni a nyilvánosságot...

HandG 2007.06.01. 10:43:34

Sziasztok!
Nyilvánosságot neki! Írjuk ki a nevét!
Sok normális ember van magyarországon ezt a keveset távolítsuk el magunk közül, mert mindannyian rosszul érezzük magunkat, miattuk.

No és megint előkerült a rendőrség!
Szolgálunk és védünk?
Valami nagy gáz van nálunk emberek!

vernarancs 2007.06.01. 11:34:50

Itt csak a nyilvanossag segithet. Torvenytelen uton persze lehetne artalmatlanitani az ilyen alja allatokat, de ilyenkor furcsa mod nyilvan mukodne a jogi gepezet. A biztonsag kedveert egy sokkolot beszereznek. Van abbol legalis erossegu es azzal is lehet addig razatni a delikvenst amig mozog. A jogi utat csak ugy erdemes vegigjarni, ha minden erintett korrupt barat nevet bedobjak a nyilvanossag kalapjaba, hogy ne merjen segiteni az ex-nek.

ps: azert en nehezen tudnam megallni, hogy legalabb egyszer jol meg ne veressem, de ugy, hogy maradando serulesei legyenek.

holla 2007.06.01. 12:06:13

Lala,
Mi lenne, ha mondjuk itt, vagy valamelyik ker.tv-ben név és arc nélkül elmesélnéd úgy a történetet, hogy elszórnál pár infot, amikből egy jó oknyomozó újságiró vagy bárki hamar rájöhetne kik a szereplők. (most is van benne 1-2 ilyen: az exed volt osztálytársainak melóhelye, monogrammal)

Tudom, hogy nem illik más izéjével verni a csalánt, de pont azért lehet ilyeneket megcsinálni (családban és a rendőrségen is), mert nem derülnek ki. A nyilvános lelepleződés és megszégyenülés lehetősége sokakat elrettentene.

Nem is értem, hogy Mo-on miért mindig a hülye büntetési tételeket növelik, mikor tudomásom szerint elfogadott, hogy a lebukás elkerülhetetlensége sokkal nagyobb visszatartó erő.

todi99 2007.06.01. 12:18:40

Ez biztos a Dójtcs Für volt

emzéperiksz 2007.06.01. 12:21:18

Mondd el a sajtóban, hogy mi történt veled, és el ne titkold a neveket. Se az exét, se a rebiszes, orfk-s haverjaiét. Hullik már a zsaruk férgese, hát hadd hulljon tovább. Ha a rendőrség nem segít rajtad, majd segít a nyilvánosság meg a sok jó érzésű ember. Fel a fejjel.

HollyFcuk 2007.06.01. 12:25:25

A megveretés nem megoldás, mert a férjnek mindig lesz egy anyagilag kedvezőbb ajánlata a verőlegények számára és még az is megtörténhet, hogy egy esetleges következő perben ellened fognak a legények tanúskodni.

A törvényes út hosszú és kilátástalan.

Egyetértek azokkal akik a nyilvánosság erejében látják a megoldást! A férj barátai is kihátrálnak majd mögüle ha médiabotrányt csapsz az ügyedből.

Elkeserítő a helyzet és nincs igazán jó tanács sem. Mindenképp veszítesz a dolgon ha tovább csatározol. Ha nem a testi épséged, akkor hiábavaló, kilátástalan éveket az életedből.

Fogalmam sincs mit tennék a helyedben, de talán megfontolnék egy újrakezdést valahol külföldön. Lehet megalkuvásnak tűnik, de itt a Te életedről van szó és nem érdemes további éveket elpazarolnod belőle.

Akárhogyan is, sok sikert a küzdelmedhez!

brontom 2007.06.01. 12:40:30

Mnden részvétem Laláé és ez nem csak üres frázis.

Azonban végtelenül bosszant (a NANE plakátjai meg pláne), hogy ezeket a történeteket legtöbbször a férfi brutalitás általánosításával kapcsolják össze. Talán mert a másik oldal szégyenli elmondani, ha vele történik hasonló.

Egy gyors story.

Pasi vagyok, Mi is elváltunk, az ok elhidegülés. Ez persze benne vana pakliban. A két kicsi értelemszerűen az anyánál maradt (a bírónőben fel sem merült, hogy ez lehetne másképp, pedig baromi jó apuka voltam). A házasság előtt volt egy házam, ott éltünk.

Az exem az első tárgyalás után teljesen nyeregben érezte magát, ezért a minimális láthatás feletti lehetőséget az anyagiakhoz kötötte. Kellett neki a ház, és az autó. Megtapta, azzal a feltétellel, hogy cserébe nem csak kéthetenként láthatom a gyerekeket, hanem értük mehetek a suliba az előre meghatározott napokon. Majd ez is kevés volt, kellett neki az egyik kft-m is, persze teljesen feltöltött banszámlával. Ez azért már nem tetszett annyira, tehát tiltakoztam. Hihetetlen veszekedéseket produkált, kitiltott a házamból, rendőrrel, öngyilkossággal fenyegetett, mindezt a két pici előtt.

Aztán egyszer felhívott (az eddig közös) házunkba, hogy beszélgessünk, majd legnagyobb megdöbbenésemre közölte, hogy még utoljára szeretne együtt lenni velem tekintettel a régi szép időkre.

Akkor már annyira tartottam minden megmozdulástól, hogy nem mentem bele.

Aztán évekkel később (közös ismerőstől) megtudtam, hogy az ügyvédnője javasolta, hogy tegye ezt, majd jelentsen fel nemi erőszakért (ezt egyébként a második tárgyaláson el is sütötte, de akkor a bírónő lesöpörte bizonyíték híján).

Szóval a másik oldal egyáltalán nem angyal, a NANE pedig gyárthatna normálisabb plakátokat is.

Egyébként megkapta a kft-t is, viszont papírom van, hogy a gyerekeket korlátlanul láthatom. Később már csak azon volt cirkusz, hogy időnként az én napjaimon elutaztak vidékre, vagy azokra a napokra szervezte a sulin kívüli programokat. Nomeg időnként felhívja a mostani feleségem és közli, hogy milyen szemét alak vagyok. De ez már apróság.

Sehrezade 2007.06.01. 12:47:25

Kedves Lala!
Mondhatnék sok csúnyát felindulásból, kiengedhetném a dühömet, mert bizony nem vagy egyedül. Én is átmentem majdnem ugyaezen, csak mint az egyik gyerek a családban és végignéztem, mit küzd az anyukám. Annyit tudok csak mondani, hogy ezzel nem sok mindent tudsz kezdeni. A helyedben, ha nem lennének gyerekeim, nem hagynám, hanem küzdenék teljes gőzzel, de mint írtad, van két gyereked. Nem tudom, hogy most mindkettő veled lakik-e, de ha nem, akkor azért küzdj, hogy aki nincs, az is veled legyen és hagyd a hátad mögött ezt az egészet. Magyarországon nincs arra mód, hogy igazságot szolgáltassanak egy ilyen helyzetben és sajnos egyedül nem sokra mész, pláne ha aki segíteni akar, azt kiiktatják. Szóval, mind a magatok, mind a mások biztonsága érdekében... Ahogy tartja a mondás: "Széllel szemben nem lehet p**álni."
Kitartás és vigyázzatok magatokra!
Sehrezade

holla 2007.06.01. 12:55:30

brontom
ha megnyugtat, nekem eszembe sem jutott az általánositgatás (a Nane plakátokat meg nem láttam), és az is nagyon felháborit, ami veled történt.
Monnyuk annyi különbséget látok, hogy nálad (és feltételezem, hogy férfiak esetében többnyire) nem volt fizikai bántalmazás, de gondolom az anyagi és érzelmi megalázás is épp elég volt.
A korlátlan láthatásal nem probléma, hogy nem végrehajtható? Mármint: "persze, drágám, bármikor elviheted, de sajnos akkor épp programunk van" - tehát gyak. akkor látod őket, amikor a nő akarja, nem?

balcsi 2007.06.01. 13:07:06

Én még új vagyok itt, de engem ez az egész történet egy Andersen mesére emlékeztet.Ez az ország egy banánültetvény nélküli banánköztársaság, de azért ennyire nem.Hozzátenném nem vagyok sem ügyvéd sem rendörbarát, kétszer váltam, de ezt én sem eszem meg. Ha drasztikus lennék azt mondanám a hölgynek üldözési mániája van. Mert van is.

brontom 2007.06.01. 13:20:11

A korlátlan láthatás, csak egy jelzés, hogy az előre leegyeztetett napokon (beírva a bírósági határozatba) láthatom őket, illetve most már együtt ebédelünk, beszélgetünk sétálunk. Persze a napok változhatnának, ha megbeszélnénk, de Ő most sem változtatni, hanem korlátozni akarja. Viszont nem teheti. :)

De persze ettől függetlenül, ha Lala bátyja lennék, lenne néhány szavam a férjéhez, függetlenül a barátaitól.

XoniX 2007.06.01. 13:48:12

Kedves Lala!

Együttérzek veled, de sajnos ma Mo-on szinte semmi esélyed az igazságra. A felszólalók által vehemensen imételgetett önbíráskodás egy
védtelen nő szemszögéből nézve nem lehet megoldás! Mert visszaüt(het), mert az igazság nem erről szól és leginkább azért, mert nagyon
rossz az az elv, hogy "ha neki rossz, az nekem jó".
Ha vannak - igazi - barátaid, akkor a segítségükkel a nyilvánosság elé kell lépni. Nincs más módszer. Ha olyan ismert az illető, mint ahogy írtad, akkor neki sokkal több vesztenivalója van. Ahogy Virág et. írta, 1x minden kapcsolat elfogy...
A vadállatok ketrecbe valók és mutogatni kell őket.
balcsi:
Tényleg nagyon új vagy. Ennél sokkal meredekebb dolgokra is képesek egyesek a feleségükkel...

getmygirls 2007.06.01. 16:06:40

Balcsi: nyilvánvaló, hogy Lala egy exhibicionista, skizofrén foglalkozását tekintve író, férfi, aki szabadidejében semmi más jobb dolga nem akad, minthogy ilyen "meséket" találjon ki, és gépeljen ide be. Így akarja tesztelni, hogy majd ha kiadja a könyvét, akkor annak mekkora visszhangja, sikere lesz...

Teljesen abszúrd amit itt írsz. Az, hogy kétszer váltál, még nem jelent semmit. Vannak normális emberek, akik normális módon tudnak bizonyos dolgokat elintézni, és vannak nem normálisok. Én mintapéldát láttam a szüleim válásakor, nyugodtan, csendben, egyetértésben válltak el. Én sem ütök meg nőt soha, pedig engem volt csaj aki vert (legalábbis akart).

És ha bár számomra fel is foghatatlan, hogy ilyen dolgokra egy ember képes, mint amit Lala leírt, sajnos el tudom képzelni, hogy talán mégis. Bölcs lettél volna, ha inkább csendben maradtál volna.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.06.01. 16:06:45

Ahogy nézem, ez a lény a kapcsolatai által tehet meg bármit. Hiába próbálod megveretni, vagy törvényes úton sittre juttatni, nem fog menni. Valahogy az az érzésem, hogy a nevének nyilvánosságra hozatala se segítene sokat.
Viszont ha azokat nevezed meg, akik segítik hamis tanuzással, rendőrségi ügyek elsimításával, az sokkal kellemetlenebb lehet számára, hogy villámgyorsan kihátrálnak mögüle az ismerősei.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.01. 17:20:23

hát, biztos lelketlen dög vagyok, de ha a házasodásnál nem tűnt fel a hölgynek, hogy egy állathoz készül hozzámenni, akkor nagyjából magára vessen.

miért kell megvárni, amíg idáig fajulnak a dolgok? az első pofonnál kellett volna otthagyni a picsába, nem két gyerek meg jópár látlelet után jogorvoslatot keresni.

nem értem. tényleg ennyire vakok a nők?

azt sem gondolnám, hogy 5 évig jólelkú, gyengéd, szerető apa volt, aztán egy ködös kedd reggelen kitört belőle a mr. hyde.

HollyFcuk 2007.06.01. 17:45:17

Nincs igazad mcs.

Biztos, hogy az itt hozzászólókban is felötlött a felvetésed, de inkább megpróbáltak konstruktívan hozzáállni a dologhoz.

Ez a "magára vessen" dolog nem állja meg a helyét egy civilizált társadalomban, ahol történetesen segítséget, tanácsot kért egy arra rászoruló! Csak gondolj bele, hogy egész biztos téged is átvertek már a közértben, étteremben, köcsögöskedtek veled hivatalban, és mégis visszamentél másodszor vagy akár többször is.
Az élet más, sokkal kisebb súlyú területén biztos vagyok benne, hogy te is viselkedtél már, viselkedsz irracionálisan.
Próbáld meg magad beleérezni egy szerelmes nő, családanya helyzetébe, ami aztán tényleg távol áll mindenféle racionalitástól. Pláne ha gyerek is van. Ráadásul a levél írója épp, hogy szabadulni szeretne de nem tud.

Nem is beszélve arról, hogy rengeteg pszichopata él köztünk, aki bizony magához tudja úgy is láncolni az embereket - és itt nincs különbség férfi és nő közt! - , hogy azok rengeteget szenvednek és viselnek el a kapcsolatban, és akárcsak egy-két szép pillanat képes ezt feledtetni velük. Ilyenek vagyunk mi, emberek. És ha a közösségben élés előnyeit kihasználjuk, akkor cserébe ne intézzük el egy "vessen magára" böfögéssel a nálunk kevésbé szerencséseket!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.01. 18:24:22

HollyFcuk.

hát, ha egy étteremben sorozatosan átvernek, rossz a kaja, gyomorrontást kapok, ennek ellenére visszajárok enni, akkor, azt hiszem, magamat okolhatom elsősorban.

egy házasság pedig messze nagyobb horderejű döntés, mint a napi főzelékem kiválasztása.

segíteni kell rajta nyilván, nem ezt mondtam. a gyereken is segítek, ha nekimegy fejjel a falnak. viszont ha éveken át sorozatosan veri magát a falhoz, akkor nem elsődlegesen sebész kell neki, hanem elmeorvos.

a fickó ettől még egy állat, akit bíróság elé kell citálni, nem vitás. de mit csinálsz a nővel, ha jövő héten megint hozzámegy egy vérnősző baromhoz? áldozat megint, vagy végtelenül ostoba?

balcsi 2007.06.01. 18:30:58

Getmygirls. Az, hogy kétszer váltam még nem jelenti azt, hogy igy,pedig hidd el egyik feleségem családja sem volt kubikus familia. Ti azt nem veszitek itt észre, hogy ebben a történetben van garázda férj, korrupt rendör, simlis ügyvéd, stb.Nem mondom azt, hogy nincsenek gyökér emberek, de, hogy valaki egész életében csak ilyenekkel találkozik.........??

malacful 2007.06.01. 19:21:57

mcs
nem, nem lehet eszrevenni, angyalkakbol lehetnek brutalis allatok
balcsi
teljesen hiheto a tortenet, sajnos. Kulonben mi a francnak venne vki a faradsagot, hogy leirja?

holla 2007.06.01. 19:41:13

mcs, balcsi

bizonyos szempontból teljesen mindegy, hogy az alany teljesen hülye, áldozattipus, vagy paranoiás vagy amit még ideirtatok. a lényeg, hogy ha csak a fele is megtörtént akkor itt 1 halom bűncselekményt követett el valaki egy csomó másik genya segitségével.
és arra számit, hogy úgyse derül ki. és sajnos úgy tűnik, hogy most itt erről szól egy egész ország.

mkata 2007.06.02. 01:04:37

Itt vagyok!
Nagyon köszönöm a sok véleményt. Természetesen nem csodálkoztam azon sem, hogy volt aki paranoiásnak, stb. vélt a leírtak alapján, hogy valaki mesének képzeli az egészet, mert éppen ez igazolja azt, hogy igen, vannak helyeken emberek, akikhez hiába fordulnak a hasonló bántalmazottak a problémáikkal, sajnos falra hányt borsó az egész. Kinevetnek, abnormálisnak tartanak, hiába a diktafonos felvételek és látleletek, és feljelentések és perek tömege, az ex pszichológusi szakvéleménye, stb.
Mikor mesének titulálta az illető amit írtam, bizonyára jókat mosolygott a válaszírás során. Sajnos én nem tudtam mosolyogni mikor ezek megtörténtek velem. Viszont ez azt is jelenti, hogy az illető olyan családban él, ahol ilyen brutalitások elképzelhetetlenek, így csak őszintén gratulálni tudok, hogy ilyen környezetben élhet, hogy jól választott.
Igen, választhattam volna másként is, de a hírnév és a sikerek növekedésével nőtt egyenes arányban az "én vagyok az isten" gondolkodásmód az ex-nél. És a félreértéseket elkerülve nem neves politikus, hanem sportvonalon fővárosi vezető.
De Önök közül hányan vannak az ismerőseik sorában, akik elváltak attól a feleségtől, aki végigasszisztálta a férj karrierjének kiteljesedését, majd lecserélték őket egy csinos fiatalabbra? Az új nem tudja honnan jött a férfi, és azt sem, mennyi „háttérmunka” kellett a volt feleségtől, hogy idáig jusson a hírnévben, miközben a gyerekeket szülve megunttá is vált. Ugye?
Ha valaki olvasta a "Terror a családban" c. könyvet, akkor tudja mennyire le tudja építeni egy kapcsolatban az ember önértékelését a másik fél. Még szinte a megvert ember érzi hibásnak magát a verésért, hiszen más sem hall, mint hogy ő egy senki.
Ma már fel sem tudom fogni, hogy élhettem így, hogy tűrhettem el a bántalmazásokat. A mindennapi lelki terror sokkal rosszabb a testinél. A lila fontok elmúlnak, de a lelki sebek nagyon nehezen, főleg, ha bezártságban él az ember.
Hogy hányszor gondoltam arra, hogy elszököm, hogy megveretem, hogy megmérgezem? Hát sokszor, de sosem volt rá erőm. Miért kellene olyannak lennem mint az ex? Ott voltak a gyerekek, a munkahelyemről kivett, hogy neki segítsek, hogy „egy hajóban – az övében persze - evezzünk”, el voltak tiltva a szüleim, a barátaim. Én vidékről származom, Budapesten nem volt ismerősön sem senki. Teljesen rá voltam utalva és ő ezzel élt vissza, ezt használta ki.
Amióta elváltuk én elköltöztem az albérletből az egyik gyermekemmel. A másik gyermekem gyűlöl, mert állítólag „mikor megszületett még a kórházból sem akartam hazahozni, csecsemőkorában állítólag az ex mentette meg az életét, mert nem adtam neki enni, hogy éjszakánként eljártam otthonról kiskorában, hogy szórakozzam és prostituáltként tevékenykedtem”, és hasonló mesék a célból, hogy meggyűlöljön. A pszichológus szerint a gyermekem szégyell, dühös és haragszik rám. Az apai mesék megtették a hatásukat, csak az ex közben azt nem fogja fel, mekkora lelki sérülést okoz a saját gyermekének, mikor az édesanyját rágalmazza.
A beetetésről annyit, hogy a válóper időszakában a fiam egyszer közölte: „ anya te azt akarod, hogy én az allergiában éjszaka megfulladjak, de apa megmentette az életem és adott egy injekciót”. Miután elrohantam az orvoshoz - és az exet sok telefonálás után egy külföldi versenyen elértük - kiderült, hogy a hét éves fiam diprofos injekciót kapott az apjától a jobb fenekébe, hogy attól majd meggyógyul. Csak megjegyzem, az exnek semmiféle orvosi végzettsége nincs, és mint kiderült a diprofos 12 év alatt nem adható, mert leállíthatja a mellékvese működését. Az orvos beszélt telefonon az ex-szel, nekem adott egy papírt, hogy „az édesapa elmondása szerint a gyermekének diprofos injekciót adott”, de a válóperes tárgyaláson a másik gyermekem nekiítélésénél figyelembe sem vették, pedig számomra egyértelmű a kiskorú veszélyeztetése.
Most, hogy Budapesten három kerület választ el engem tőle, és csak a fiam átadásakor látom messziről, békességben tudtam élni mindaddig, míg az élettársa átvette tőlem a bűnbak szerepet. Persze a fiamnak is megy még a beetetés ellenem, de szerencsére ezt szeretettel megoldom, hiszen velem él, van rá módom.

Sajnos az, hogy a vagyoni peres tárgyalásokon még találkozunk, kellő alkalmat ad arra, hogy ha van rá lehetősége éljen vele. Így vezették ki a biztonsági őrök a Markó utcai épületből, mikor a bírósági folyosóra érve egy lélek nem volt a közelben ( a merőleges folyosón épp a Princ Gábor pere folyt) és rám támadt, én pedig egy szobába berohanva, egy ott gépelő hölgytől kértem segítséget, aki a biztonsági őrökkel kivezettette. Az épületből kivezették, de a Bírósággal szemben állva árt, hogy kimenjek. Kisebb mentőcsapat jött értem a kollégákból, hogy sértetlenül eljöhessek.
A félelmem ezért erősödik, mert a verés után elhagyta az élettársa, s most egyedül van. A gyermekünket nem fogja bántani, azt tudom, de mást biztos, aki felbosszantja. Lehet ez egy utcán pénzt kérő hajléktalan ( akit fejbe rúgott), lehet az autójának nekitolató idős úr ( akit az autójából kirángatott és a motorháztetőre lökve megütött az óvoda előtt, mikor a gyermekünket hoztuk haza), lehet a szórakozóhely bejáratánál lökik meg véletlenül ( akihez a kéznél lévő boroskancsót vágta hozzá), stb.
Ezek és még sok más esetek, és még mi fog történni?
Szeretném meggyőzni az élettársát, hogy legyen bátorsága és tegye meg feljelentését az ex ellen. Én mindenben támogatom. Ez nem bosszú, hanem védelem volna a későbbi bántalmazások elkerülésére.
Szólok neki, hogy olvassa el a blogban elhangzottakat. Bár most ő is senkinek érzi magát és „ha ezt vagy azt máshogy csináltam volna, biztos nem bántott volna” állapotban van, de talán az Önök által leírtak segítenek neki – és más, hasonló körülmények között élő nőnek.
Volt aki nem értette miért írtam, miben vártam segítséget e helyen? Higgyék el, sokat segítettek.
Én nagyon köszönöm Önöknek, hogy véleményemben megerősítettek, hogy igenis ne hagyja szó nélkül se az élettárs, se más bántalmazott nő a történteket. Nem szabad azt hinnie sem az exnek, sem bárki másnak e földön, hogy következmények nélkül öntörvényű Istennek képzelheti magát.

malacful 2007.06.02. 02:03:13

mindenkepp jol tetted, hogy ide irtal, de meg mindig nem eleg beazonosithato az emberszabasu.
Ez persze a te dontesed, hogy hanyat lepsz ki a sorbol es milyen utemben, mert a te epseged van veszelyben. De szerintem a nyilvanossag es a veszely egy ido utan forditott aranyban lesz...

Kóbor.macska 2007.06.02. 05:22:14

mcs: "hát, biztos lelketlen dög vagyok" igen, sot nem csak egy lelketlen dog vagy, hanem agyatlan, muveletlen taplo is.

Mielott meg nevetsegesebbe valsz, nezz utana az eroszakos kapcsolatok dinamikajanak, hogy pszichologiai szempontbol ezek hogyan mukodnek.

Utana majd ertelmesebben tudsz hozzaszolni.
Ne egesd magad!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.02. 13:21:41

Kóbor.macska

hát persze. aki erőszakos, brutális, terrorizáló állatokkal él együtt, az csakis vétlen áldozat lehet, aki szemernyit sem felelős azért, amilyen helyzetbe került.

a reális helyzetértékelés hiánya megdöbbentő, mind az erőszakos kapcsolatban élő -és kitartó- nőknél, mind a lelki terror alatt élő -és kitartó- férfiaknál.

mert egy dolog a párkapcsolatokban kialakuló dominancia, ami egy természetes jelenség, a másik viszont az, ha valaki nem képes felismerni, hogy számára sokszorosan hátrányos, káros -életveszélyes- kapcsolatban él.

fel nem foghatom, miért tabu téma a döntések felelőségét firtatni. rosszul döntött. megvoltak a következményei. aztán megint rosszul döntött. annak is.

mikor ébred rá a delikvens a hibás döntésekből következő ok-okozati viszonyra?

andika25 2007.06.02. 13:30:45

mcs

véletlenül se hasonlíts semmilyen módon egy rossz éttermet egy rossz házassághoz. A kettőnek köze nincs egymáshoz.

Hidd el, a rosszul végződő házasságok nagy többsége nem indul rosszul. Kedves szavak, apró ajándékok, odafigyelés miegymás. Sok férfi az udvarlás időszakában nagyonis odafigyel a saját viselkedésére, megjelenésére, mert meg akarja szerezni a nőt. Csak amikor már nyeregben érzi magát, akkor engedi el a gyeplőt. Egy idő után már nem számít a büdös hónalj, lyukas zokni, és ez csak a kezdet. Előjön a kakas-effektus: ő dolgozik, ő tartja el a családot, ergo: neki mindent szabad, de legalábbis többet, mint a másik félnek.

Ilyenkor a nők még nem menekülnek fejvesztve a kapcsolatból/házasságból, főleg akkor nem, ha közben már van gyerek is. Nem, a nők ilyenkor még szép szóval próbálják tisztázni a helyzetet. Általában a férfi ilyenkor meg is ígéri, hogy másképp lesz, így a nő kitart.
Aztán jön egy pofon, másnap a bocsánatkérés, el van sikálva a dolog. A második pofon már magától adódik, bocsánatkérés sem nagyon követi, inkább a fenyegetés. És igen, sokszor a nő érzi magát hibásnak a pofonokért, mert biztos nem csinált valamit elég jól, ezért kapta. És ezt éppen a férfi hiteti el vele, mert már ő a vezér, és a nőnek kötelességei vannak, jogai egyre kevésbé.

ha van a nőnek normális családi háttere (szülők, testvérek) vagy baráti köre, akkor esetleg hamar észreveszi, hogy ő nem hibás hanem áldozat. Viszont általában az a jellemző, hogy sokáig a nő még a családjának sem mer beszélni a "saját hibáiról".

Aztán amikor a nő rájön végre, hogy ő az áldozat és komolyan fontolóra veszi, hogy kilép a kapcsolatból, azt is mérlegelnie kell, hogy gyerekkel egyedül nagyon nehéz boldogulni. Anyagilag, lelkileg egyaránt.
Ezért nagyon sok megaláztatás kell ahhoz, hogy kilépjen a helyzetből. Ez sem könnyű, mint ahogy az utána következő időszak sem. Mert nagy esély van rá, hogy a hatalmaskodó, erőszakos férj továbbra sem hagyja békén, sőt egyre dühösebb lesz mert mégis hogy' meri őt elhagyni ez a kis büdös caf.. ezt meg kell bosszulni.

Az a baj, hogy a nők megítélése az elmúlt évtizedekben nem sokat változott. Tény, hogy ugyanazért a munkáért a nőknek mindig kevesebb bért adnak mint a férfiaknak. Az is tény, hogy a családanyáknak nehéz állást találniuk, és ha kapnak is, sokat vannak otthon a beteg gyerekkel táppénzen, vagy éppen az óvodai/iskolai szünetben. Ez a két tény már önmagában is kiszolgáltatott helyzetbe hozza a nőt, amivel sok férfi visszaél.
Vagy gondolj arra, hogy már a média is tele van azzal, hogy xy elhagyta feleségét/barátnőjét egy másik xx-ért. És ez általában teljesen "rendjén" is van. De ha xx hagyja el a férjét egy másik xy-ért, akkor ő a könnyűvérű, számító kis dög.

Kevés ellenpélda van, az is inkább a fejlett érzelmi inteligenciával rendelkező emberekre jellemző. Mert ők általában jól tudják kezelni a problémákat és képesek elfogadni a kudarcot is. De ha csak az egyik fél ilyen...

andika25 2007.06.02. 13:40:29

mcs.

A dominanciával és annak elfogadásával pont az a baj, hogy az alárendelt fél egyre többet tűr. És nem képes később felismerni az életveszélyes helyzetet, mert a domináns fél szerint ez elfogadott, tehát neki, mint alárendeltnek ezt el kell fogadnia.

gargoyle 2007.06.02. 13:57:46

es amugy is dontesi felelossegtol fuggetlenul ha valaki nem donthet ugy hideg fejjel, nem kockazatos helyzetben hogy tetszoleges drogot hasznal, mert tul veszelyes szamara, akkor hasonlo okfejtessel durva stresszhelyzetben, megfelemlitve stb se fogjuk ra nyilvan a hasonlo dontest (hogy az eletveszelyes pasival akar-e maradni).

andika25 2007.06.02. 14:40:11

mcs.

"hát persze. aki erőszakos, brutális, terrorizáló állatokkal él együtt, az csakis vétlen áldozat lehet, aki szemernyit sem felelős azért, amilyen helyzetbe került."

ezzel szép nagy öngólt rúgtál...

Pont az ilyen hozzáállás miatt nem merik a nők nyilvánosságra hozni az őket ért, kapcsolaton belül átélt megaláztatást. Márpedig a szűkebb/tágabb nyilvánosság segítsége nélkül nagyon nehéz hasonló helyzetből kikerülni.

Amúgy lehet, hogy te még nem tudod, de egy kívülálló fél mindig könnyebben látja át az adott helyzetet, mint az aki benne van. Ebből adódik ,hogy kívülről könnyebb "döntést hozni" vagy épp véleményt alkotni.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.02. 15:52:07

andika25

ha allergiás vagyok a méhcsípésre nem megyek méhek közelébe. pláne nem költözöm egy kaptár mellé. különben rossz lesz nekem.

az első verésnél kellett volna pert indítani, nem otthon várni a következőket.
10 (tíz!) éve tart a folyamatos erőszak. ez olyan foka az emberi hülyeségnek, ami számomra felfoghatatlan.

kim.bauer 2007.06.02. 15:59:40

mcs
"nem értem. tényleg ennyire vakok a nők?"
igen tényleg. de még mindig jobb ennyire vaknak lenni, mint akkora tahónak, mint amekkora te vagy.

andika 25
nagyon jól megfogalmaztad, amit gondolok, ügyes, köszi.

Lala 36
szia lala, én is voltam hasonló helyzetben, kiszálltam, találtam munkát, ma már megállok a lábamon; és ezzel halálra idegesítettem az exet, aki el akarta hitetni velem, hogy nélküle egy legyet sem tudok agyonütni. mára már csak egy rossz emlék az egész, szóval ne add fel; még rengeteg esélyed van arra, hogy normálisan élj.
a nyilvánosság szerintem is jó ötlet; ismerek néhány jó arcot a bp.i sportvezetőkből; egyikük jó barátom, szerintem simán leépítenék.

andika25 2007.06.02. 16:21:12

mcs

ha tudom, hogy elesek, nem megyek utcára, nem???

ha attól félek, hogy évek múlva a párom/férjem agresszív állat lesz, maradok szingli...ugye?

Nem tudod, mi történt a tíz év alatt, Lala csak azt írta, hogy 10 évvel ezelőtti sérülés. Biztos voltak szép hetek/évek, közös grillparti, ballagás, nyaralás...nyugalom... És a kicsi gyerekek.

De ha elég figyelmesen olvasnád a témaindító szöveget, abból azért kiderül, hogy mi volt a családi háború kirobbantója: egy másik xy...

Jah, egyébként allergiás vagyok a darázscsípésre, vigyázok, mégis 2-3 évente megmar egy. Nem lehet mindent megelőzni.

malacful 2007.06.02. 18:32:37

mcs,
Itt engem nem szoktak csunya agressziv lebarmozasert nem kimoderalni, ugyhogy tessek: te egy erzeketlen tudatlan barom vagy.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.02. 18:42:24

andika25

figyelmesen olvastam. a férje törte be a fejét - és már akkor is perelt volna, de rosszul döntött. nem perelt. nem vált el.

biztos az én szemléletmódomban van a hiba, de olyan "beszélgetést", aminek koponyatörés a vége nem igazán halványít el egy "közös grillparti, ballagás, nyaralás"

malacful 2007.06.02. 20:07:09

mcs,
egy erv is:
lennel te a helyeben egy nonek, akinek pl. nincs allasa, ismerosei akihez elmenne, 3 gyereke, es nem mehet el otthonrol meg egy hajlektalan szallora sem mert akkor meg a gyerekeit kell feltenie, hogy az alkoholista ferje otthon megoli oket. El meg nem viheto oket, mert a birosag 2mp alatt az apanak itelne oket. Pont az ilyenek miatt egyebkent mint te vagy, aki nem hiszi el hogy mit kell benazni, ilyen rossz a helyzetuk. a tarsadalom jo resze meg a not hibaztatja. De lala36 elment a rendorsegre (megsem olvastad figyelmesen???) es onnan is elhajtottak. Egy tovabbi lepes, hogy biztos megerdemli a verest, hadd legyen kordaban.

andika25 2007.06.02. 20:36:00

mcs.

"úgysem tudom bizonyítani, hiszen lakáson belül történt az eset, s még rámhúzhat az ex egy hamis vádat, így nem történt semmi-, ezután a fejem lett a célpont.
"

Idézet Lalától, és mennyire igaz!

Több helyen olvastam, hogy a családon belüli erőszakot két ok miatt nehéz bizonyítani:
1. a nő el sem jut a feljelentésig, mert szégyenkezik
2. ha feljelentést tesz, akkor sincs tanú, max a kiskorú gyerekek. A férj meg mondhatja nyugodtan, hogy a felesége elesett, vagy hogy ismeretlen személy támadta meg.

És ha még el is ítélik a férjet, mi van ha csak felfüggesztettet kap? Vagy kap egy év letöltendőt, aztán kijön és újra megveri a nőt???

És mi lesz a gyerekekkel?
Van egy nagyon jó barátnőm, pár évvel ezelőtt elvált a férjétől. Nem volt fizikai erőszak, lelki terror annál több. A bíróság az apának ítélte a gyerekeket meg a lakást. Mert a lakás az apa nevén volt és pénze is akadt jobb ügyvédre. Hiába ment a két 10-12 éves gyerek a bíróságra elmondani, hogy apa nem foglalkozik velük, terrorizálja őket is és hogy anyával szeretnének lakni. Simán lesöpörték azzal, hogy az anya befolyásolta a két gyereket. Meg hogy az apának jobb az életkörülménye (a barátnőm pénzéből, amit a szüleitől kaptak anno a kezdetekkor). A barátnőm a mai napig is küzd a gyerekekért... az egyik már betöltötte azóta a 18-at, tehát szabad, de a másiknak van még két éve. És a rendőrség bármikor mehet érte, ha nem viszik az apjához vissza időben. Ez egyszer már meg is történt...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.06.03. 12:31:12

mcs: Engedelmeddel, ha a kérdés a miért, akkor ugye azt is tudni kell, miért választanak a nők ilyen férfit? Kérlek szépen 3 jó okuk is van rá:

1. A média, hollywood, stb sugallja, hogy ez az igazi, ez a helyes, ez a jó választás, ezek az "igazi" férfiak.

2. A sokkal nagyobb bajt az jelenti, legalábbis szerintem, hogy ezek a férfiak valóban sikeresek, pont azért mert gátlástalanul átgázolnak másokon. Természetesen az aktuális szeretőn is, és annak a pénzét, az az által hozott lehetőségeket is felhasználják.

Szeretnének részesedni a sikerből, de a gond az, hogy ezek a sikerek azért vannak, mert senki nem részesedik az eredményekből.

3. Nemrég volt az origo-n egy cikk: kb. minden 7. új házasság meddő ha jól ismerem. Az ok egyszerű: Sokan korán kezdik a szexet, nem ismerik a veszélyeket, nem gondolkodnak felelősen. Gondolod, hogy ők gondolnak arra, hogy a "menő csávó" akit megfogtak 2 év múlva vagy 5 év múlva milyen lesz? Nagyon hamar eljutnak a kiszolgáltatott helyzetig.

Negyedik oknak lehet megnevezni azt, hogy a különböző szervezetek nem megelőzni próbálják a problémát. Nagyon sok kaott a barátnőitől is tanácsot: Ha nem tetszik ma feljelented nemi erőszakért. Ha meg tette, ha nem, majd segít ez az a szervezet.

Annak aki hazudik, és más sikerébe ül bele utólag tudatosan, mert ő is átgázol másokon annak biztosan.

Nagyon sokan tesznek azért, hogy több áldozat legyen, hogy több legyen a gond, és nem könnyű ilyen helyzetben az áldozatnak idejében kiszállni.

Így pedig a helyzet sokkal inkább a társadalom felelősségét jelzi mint az áldozat egyéni felelősségét. Ha pedig a társadalom egésze és annak egy része a felelős, és az utóbbi tevékenyen ront a helyzeten, akkor bizony nem hiszem, hogy az áldozatot kellene elővenni ilyenkor.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.06.03. 14:35:26

malacful.

ne adj már olyan mondatokat a számba, amiket nem mondtam.

valamint: nem ment el a rendőrségre, hanem a férje rendőr barátaira hallgatott a kórházban. (olvass, ne flémelj)

mindegy is. azért rossz a nők helyzete (s hamár itt járunk a férfiaké, akiket lelki terror alatt tart a feleségük - mert ilyen is van, bőven), mert egyszerűen nem állnak ki az érdekeik mellett.
10 évet végigszenvedni, ütve-verve, amíg ráébred, hogy ez a helyzet nem igazán kedvező?
pont azért van ennyi szabadon kószáló vadbarom, mert a nők nem tesznek feljelentést idejekorán.

az, hogy a családvédelem tehetetlen, vagy szarul működik, avval nem tudok mit kezdeni. mindenesetre vannak jó válóperes ügyvédek is, a bíróságok meg éppenhogy többnyire az anya álláspontját szokták elfogadni, volt már erről is sok cikk. lásd gyerekelhelyezési ügyek: 80-90%-ban az anyához kerülnek.

egyébként meg megérdemli a lecseszést. 10 évet várni, miközben a gyereket veszélynek teszi ki az apa, ez több, mint ostobaság.

ha az embert megalázzák, verik, kihasználják, akkor lépni kell, nem várni és reménykedni, hogy majd a dolgok jobbra fordulnak. a saját (és pláne a gyerek) érdekében tegyen lépéseket. olvasson, bízzon meg ügyvédet, pereljen. nem hiszem el, hogy csak korrupt rendőrök és ügyvédek vannak ebben az országban.

ha felfogtad volna, amit írtam, én nem azon vagyok kiakadva, hogy most kilépett a nyilvánosság elé, hanem azon, hogy ennyi ideig hagyta magát.

kim.bauer 2007.06.03. 20:19:53

mcs
gondold végig, miből fogadjon ügyvédet, ha a férje vállalkozásában dolgozik? szerinted simán becsúsztatja a többi számla közé, vagy megkéri a férjét, hogy adjon pénzt neki ügyvédre??? esetleg ismersz olyan ügyvédet, aki karitatív alapon dolgozik? és ugyanilyen alapon hova költözzön el? ha nincs állandó lakcíme, azonnal elveszik tőle a gyerekeket.

malacful 2007.06.03. 22:02:03

mcs
akkor en nem tudok olvasni. Egyfolytaban az olvasom, hogy rendorsegre ment. Asszem nem fogod, hogy ez a helyzet bonyolultabb. Minek magyarazzuk, nem akarod erteni. Jossz a hulye vendeglos hasonlattal

innye 2007.06.03. 22:30:44

mcs

te magad válaszolod meg a kérdést, a nők többek között azért nem tesznek feljelentést, mert a családvédelem, meg a többi megoldásnak tűnő lehetőség szarul működik.
feljelenti, hazamegy, mi történik? egyáltalán lesz következménye a feljelentésnek? elviszik a bántalmazót? visszaengedik utána? garantálják a bántalmazott biztonságát? a bántalmazó elveszi a további feljelentésektől a kedvet?

ezt ideteszem, mert ontopic:
www.nane.hu/kiadvanyok/kezikonyvek/miertmarad/miertmarad.pdf

egy olyan világban, ahol egy komplett falu tudtával bántalmaztak büntetlenül egy családot, amíg halál nem lett belőle, ott nincsenek illúzióim... ott a társadalom érdemel lecseszést. mert megoldás most, ebben a pillanatban sincs.

félig nigger 2007.06.04. 00:20:30

Tisztelt Lala36,

nem tudom, hogy nyilvánosság ügyében kihez fordult a Zugügyvéden (Index) kívül, de itt vagyunk mi is. Jogerősen ugyan nem mi fogjuk megoldani ezt a borzalmat, tudjuk, de a nyilvánossághoz hozzá tudnánk segíteni.

Személyes kapcsolataink révén már most "riadóztathatjuk" a következő médiumokat: Magyar Nemzet, Népszabadság, Magyar Hírlap, FigyelőNet, Stop, TV2, MTV (A TV ügyvédje), Kossuth Rádió (Napközben), RTL Klub.

És egy gyakorlatias tanács, ami kissé erősítheti pozícióit a rendőrséggel szemben: ha megad nekünk több infót exéről, az ő rendőr barátairól, a feljelentések heyéről, idejéről stb., akkor mi (6-8 újságíró) szakmányban hívogatjuk az eljáró hatóságo(ka)t, hogy mi is zajlik ott az Ön feljelentéseivel.

Keressen meg!

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.06.04. 10:41:31

Látom i-detektívnek is hasonló az ötlete, mint nekem. : ) Remélem lesz belőle "ügy", pont szezonját éljük úgyis.

mcs!
Itt egy anyáról beszélünk. A te anyád is hagyta volna magát tíz évig verni, ha a másik lehetőség az lett volna, hogy elvesznek tőle. Itt nincs racionalitás, meg mérlegelés.

Sanyi 2007.06.04. 11:25:39

Én gyerekkoromban valami hasonlót éltem át. Anyám két és fél éves koromban vált el apámtól és visszaköltözött a szüleihez. Anyám egyébként az első pofon után a következő napon amikor apám elment dolgozni (ő gyesen volt) összepakolt és jól tette. Apám azok után elég gyakran zaklatta őt-őket és fenyegetőzött. Én kéthetente mentem láthatásra, ami után hét elején mindig panaszkodtak az oviban, mert nagyon aggresszív voltam - vertem a többi gyereket. Utána elvittek pszichológushoz, letiltották a láthatást egy évre, stb. Aztán újra kezdődött. Jónéhány nehéz év következett és az úgynevezett láthatáshoz sokáig nem volt kedvem. 14 éves koromban kaptam az utolsó pofont apámtól. Visszaadtam és egy évig nem voltam hajlandó vele beszélni. Azután ő kért bocsánatot és némileg rendeződött a viszonyunk - 15 éves koromban már kilencvennel nyomtam fekve... Azután a haláláig viszonylag normálisan tudtunk kommunikálni, bár a közös hangot sosem találtuk meg. Akármi is történt, meg volt győződve arről, hogy neki van igaza és aki nem vele van az feltétlenül ellene és lehetőleg BÁRMI ÁRON meg kell győznie. Anyámat meg haláláig zaklatta és magáévá akarta tenni. És nem fogta fel, hogy másnak is lehet igaza. Ezer szerencsém, hogy nem ő nevelt fel. Nem volt egy buta ember meg gonosz se, csak valahogy nem fogott fel valamit.

Oké, ez a sztori kicsit más szemszögből és első kézből való. Persze ő is próbálkozott a szokásos elvált szülő handabandával, miszerint anyám ilyen meg olyan rosszat akar nekem, stb. Nem hittem el soha. Anyám soha nem mondott ilyesmit róla és ez fontos volt.

Szóval én a leírt sztorihoz hasonlót gyerekfejjel éltem át. Számomra a konklúzió a következő:
a) Gyerekvédelem Magyarországon a mesében sem létezik. Senkit nem érdekel, ha az alkalmatlan szülő veri a gyerekét vagy olyan légkört teremt amiben pokol az élet. Ha a család - ha az egyik szülő normális, akkor annak a családja - nem véd meg, akkor eláshatod magad. A törvény egyszerűen béna és rossz. Kellene restrain order - távoltartó végzés ilyen esetekre és sittre aki megszegi.
b) A családon belüli erőszakot ugyanúgy szükséges büntetni mint bármely egyebet.
c) Ha a törvény nem segít, akkor a lelki - és testi - megnyomorodás helyett nincs más út, mint az önbíráskodás. Esetemben ez egy pofon visszaadása volt, de ha késsel rohannak utánam akkor én is minimum wakizashit fogok és megvédem magam bármi áron. Segíts magadon, Isten is megsegít!

El sem hiszitek mennyi indulat szabadult fel bennem ettől a cikktől. Az élményeim első kézből származnak.

andika25 2007.06.04. 12:04:55

mcs.

"10 évet végigszenvedni, ütve-verve, amíg ráébred, hogy ez a helyzet nem igazán kedvező?"

Hol olvastad, hogy a nő ezt a 10 évet végigszenvedte???

"Az ex, hogy hatékonyabban elérje célját, azaz mielőbb elhagyjam a közös lakást, elkezdett ütni-verni." Ebből az következik, hogy a szenvedés azután kezdődött, mikor az új nő képbe került.

Lehet, hogy volt 10 évvel ezelőtt egy verés, DE: valószínűleg nem követte több. Mert ha úgy lett volna, biztos Lala is előbb lépett volna...
Ezt valamiért nagyon nem akarod megérteni.

moli 2007.06.04. 15:23:15

ennel joval enyhebbet en is ateltem, ferfi vagyok, szakitas utan az exem meg vagy 5 honapig zaklatott, nehol igazan kemenyen, munkahelyre telefonalt, mobilom ellehetetlenitette a hivasokkal (nem tudsz meg menuben navigalni sem, ha 5 masodpercenkent jon egy bejovo hivas). sokmindent probaltam, vodafonenak rendorsegi papirra lett volna szuksege a tamado szam szuresere, rendorsegnek viszont "szemelyes" zaklatasra lett volna szuksege a zaklatas kimondasahoz. ez azt jelenti, hogy tavolrol, elektronikusan, virtualisan, tehat nem szajbol fulbe, ökölbol testre barki zaklathato, mert az nem szamit zaklatasnak.
elkepeszto.

gergocike 2007.06.09. 12:28:33

Tök jo volt olvasni ezt a kis beszámolót. Tök vicces :)
Ja és kösz a receptet, hogyan kell kihajítani 1 db. megunt, megöregedett (már nem sok mindenre használható) feleséget, és hogyan cseréljük le fiatalabb évjáratura. Majd ha nálam is aktuális lesz akkor alkalmazom.
De nézd a dolgok jó oldalát: élve maradtál.
Nálunk civilizáltabb kulturákban a férjnek joga van lefejezni a feleségét ha valami bünt követett el ellene. (pl. Szaudarábia)

Dr. Panasz Muki 2007.06.09. 17:55:14

Kedves Lala36,

Remélem nem keseredsz el teljesen a negatív hozzászólásoktól - gondolom ha bárkitől kioktatást szeretnél kapni, azonnal szólnál.
Voltam, vagyok hasonló cipőben, bár engem csak lelkileg zaklat, a gyereket manipulálja és hasonlók. Nekem a barátaim és a pszichológus azt adta legjobb tanácsként, hogy ne foglalkozzak vele. És így tényleg könnyebb kezelni a helyzetet. Nem várok tőle semmit, nem hallgatom meg, nem számítok rá, nem kérdezem meg. Egyedül szervezem az életemet, és ha véletlenül valamit szeretne a gyerektől, akkor jó előre szépen kell szólnia, hogy észre legyen véve.

Ne legyenek illuzióid: a gyerekeket is bántani fogja, ha éppen még nem tette meg .

Én valószínűleg néhány száz (ezer) kilométerre arrébb költöznék és megpróbálnék új életet kezdeni. Szerintem is a nyilvánosság a legjobb út, biztos hogy vannak aduk a kezedben (pl. a z első egymillió megszerzéséről).


999 2007.06.14. 09:56:04

Kedves Lala36!
Nagyon megdöbbentett a történeted. Azt hittem csak velem történik ilyen. Az én esetem is hasonló.
Felvehetem veled a kapcsolatot hogy,személyesen tudnék kommunikálni?
Ha igen akkor majd megadom az e-mail címem.
Kitartás.
999

AsgardV 2008.11.25. 15:17:31

Ki kell tenni nevet, cimet, telefonszamat a bombagyarra meg a kurucinfora. Hamar megoldodna.
süti beállítások módosítása