Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Mozgásában gátolt verébcsalád

2007. május 07. - zugügyvéd
Címkék: állatjog

Az alábbi abszurd hírt az MTI-n fedezte fel a Zugügyvéd. Az angolszász jogi kultúra mindig tartogat meglepetéseket, de az, hogy a rendőrség rámozduljon egy verébcsaládra, már valószínű ott is eseményszámba megy. A magyar rendőrség ingerküszöbét gyakran egy halálra rugdosott kutyakölyökről szóló bejelentés sem éri el.

Verébcsalád szabad mozgásának gátlása miatt vont felelősségre egy 81 éves nénit a rendőrség Nagy-Britanniában.
Az idős hölgyhöz a szomszédok bejelentése nyomán csengetett be két rendőr azzal, hogy a házának tetején dolgozók nem engedik a fészkükbe repülni a verebeket. A néni igencsak megszeppenve vezette a fészekhez a rendőröket, és biztosította őket arról, hogy a vád alaptalan, a verébszülők akadálytalanul szépíthetik tovább lakjukat.
A hölgy családja felháborodottan követelt magyarázatot a rendőrségtől, amely közölte, hogy csak a dolgát tette.
"Büntetendő cselekmény szándékosan kárt okozni a vadvilágnak, egyebek közt fészkük használatában akadályozni madarakat" - idézte a szóvivőt a The Sun című brit lap.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr3072024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

y b 2007.05.07. 21:02:59

de azért arra is vannak paraszt szomszédok:-)
Amúgy meg a rendőrök jelenléte sokkal jobban érezhető mindenhol. Arányaiban szerintem sokkal több rendőr van az utcákon náluk, fizetésük 20-30 k font per év. Másrészt ott a bűnözés is "fejlettebb" mint nálunk, hiába rakták már hajóra a fele lakosságukat anno, hihetetlen milyen gyilkosságokról lehet olvasni nap-mint nap.
A hírhez nagyon nem lehet hozzáfűzni, bulváros

partizan 2007.05.08. 22:12:28

Sziasztok!

Maximálisan egyetértek a szigetországi szabályozással: az állatok védelme az egyik sarkalatos pont, amitől európaiak ( vagy tágabb értelemben: euro-atlantiak, de semmiképp sem ázsiaiak vagy afrikaiak) vagyunk..Európainak lenni közel nem csak földrajzi fogalom, annál sokkal több..!

Azonban jogi blog lévén idézném a vonatkozó magyar szabályozás egy érdekest kérdést felvető részletét:

Btk. 266/B.§: Állatkínzás
"(1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,...."

Az idézet utolsó fordulata alapján engem már régóta foglalkoztat, hogy a horgászat miért nem szerepel az idéjétmúlt, barbár és ezért tilos időtöltések listáján?
A hal ugye gerinces állat ( ált.isk. 5. osztály ).
A horgászat során rendszeresen számtalan különfajta maradandó sérülést okoznak szerencsétlen halaknak: a horog az oldalukba akad be, a kiemelés során a horog kiszakít a szájukból egy darabot, nem is beszélve arról, amikor kisebb eleven halak oldalát keresztülszúrva őket a horogra feltűzik, hogy haláltusájukban még a rablóhalaknak csaliul szolgáljanak ...ez ugye egyenlő a hal pusztulásával, az előbbiek pedig maradandó sérülés okozásának minősülnek..egyszóval felesleges szenvedésnek teszik ki a halakat, mint gerinces állatokat - pusztán a horgász kéj- és sikerérzete érdekében..Szerintem vetekszik a "kakast beássuk a földbe, aztán egy bottal leütjük a fejét" szánalmas és nyomorult "turistacsalogató" látványossággal.





hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.05.12. 03:50:05

a vereb viszont nem igazan epit feszket, gondolom fecskefeszket bitorolnak, igy
johiszemu jogcimnelkuliek, akiket ki kellene lakoltatni
süti beállítások módosítása