Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Erősödik a bizalom

2007. január 26. - zugügyvéd

Az MTI híre szerint  bíróságok iránti bizalom erősödését, illetve a Bíróképző Akadémia felállítását nevezte az elmúlt év legfontosabb eredményeinek pénteken Balassagyarmaton Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

A felmérések szerint az elmúlt évben az állami intézmények és szervezetek közül a bíróságot tartották a leghitelesebbnek az állampolgárok, ugyanakkor fél évtizedes összevetésben is folyamatosan emelkedett a bíróság elismertsége - jelentette ki a főbíró a Nógrád Megyei Bíróság összbírói értekezletét követő sajtótájékoztatóján.


Egy másik felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezett állampolgárok, rendőrök, ügyészek, ügyvédek és bírák szerint a Legfelsőbb Bíróság jól végzi jogegységesítő feladatát - tette hozzá.


Lomnici Zoltán elmondta: ez utóbbi törekvéshez is segítséget nyújt az Európai Unió követelményeinek megfelelő Magyar Bíróképző Akadémia működése.
Arról is szólt, hogy a bíróságok a jövőben még inkább törekedni kívánnak az ítélkezés egységesítésére. Ennek érdekében időről-időre átfogóan megvizsgálnak egy-egy területet több száz ítélet alapján, és jogegységi döntéssel segítik az ítélkezés egységesítését.
Kérdésre válaszolva közölte, hogy a bírói kar 2.800 fős, illetve az igazságszolgáltatás 11 ezres létszámát nem érinti a költségvetési takarékosság.


A létszámleépítés a jogszabályi tiltás mellett azért is kivitelezhetetlen lenne ezen a területen, mert az ügyek évi 5-10 százalékos gyarapodása mellett az igazságszolgáltatás esztendők óta változatlan létszámmal látja el feladatát - mondta Lomnici Zoltán.

A Zugügyvéd közvéleményt kutat, az olvasók között mennyire csapódott le a bizalom erősödése.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr9231208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.01.26. 19:08:03

...ennyire;

-nicsak, én vagy az első!-

-hadd legyek én az utolsó is!!! lécci-lécci!!!

regina 2007.01.26. 20:52:59

Attila64: Az első te vagy...
Zugügyvéd:Nálam és a környezetemben a bizalom kisebb mint 0. Azaz minusz. A bírák basáskodnak, részrehajlóak. Vélemény-alkotásukat és viselkedésüket befolyásolhatják. Az ülnökök némák. A bizonyítékok értékelése szubjektív. Nyilván van kivétel.

Advokátusz 2007.01.29. 08:15:27

Ha a seggnyaló ügyészek, ügyvédek és rendőrök véleményére voltak kíváncsiak, akkor biztos így van. Ha egy normális emberét(legyen az báki is), akkor biztos,hogy nem így van.. Lomniczi elérte, hogy ma a bírák félistenek,nem lehet velük érintkezni, nem lehet őket megkeresni-persze csakis közösen, a másik féllel vagy annak képviselőjével.. :o(( Rosszul végzik munkájukat(tisztelet a kevés kivételnek).
süti beállítások módosítása