Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Nyíltan hirdetett csődbüntett

2007. január 19. - zugügyvéd
Címkék: csődeljárás
A Világgazdaság cikke szerint nem indít eljárást a Gazdasági Versenyhivatal azon - főként cipőket árusító - boltok ellen, amelyek megtévesztő reklámmal próbálják becsalogatni a vásárlókat. A végkiárusítás oka a reklámokban a "megindított csődeljárás". A Zugügyvéd jót mosolyog az egyedi ötleten, nem sok ország lehet még a világon, ahol egy cég nyíltan hirdeti, hogy a vezetője csődbüntettet követ el.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr2129526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Whisp 2007.01.19. 13:46:37

Jól értem, hogy a csődeljárás alatt álló cég már nem értékesíthetné a készleteit?

SzigMa 2007.01.19. 14:49:10

Én is kaptam a szórólapokból, és a kiírás szerint a csődeljárás miatt 95%-os leértékeléssel kaphatóak az áruk. Namármost Btk:
Csődbűntet
290. § (1) Aki a gazdasági tevékenysége körében bekövetkezett fizetésképtelensége esetén
...
c) az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon veszteséges üzletbe kezd, azt tovább folytatja,
d) az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétesen vagyonát más módon ténylegesen vagy színleg csökkenti,
és ezzel a hitelezői kielégítését részben vagy egészben meghiúsítja, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Luckye 2007.01.19. 15:01:21

Mint ahogy az Index cikkében is olvasható (index.hu/gazdasag/magyar/cipo070117/), nem igaz a csődeljárás, itt egyszerűen az emberek becsábítása az üzletbe a céljuk, amit eléggé erkölcstelen módon ilyen hazugsággal próbálnak elérni.

Az igazi Trebics 2007.01.19. 17:17:54

Ezért utálom a gazdasági bcs-ket! Ha igaz lenne a csődeljárás(tudom, nem igaz, csak az ellenség megtévesztése), azért pár évig elvitatkozhatnának a bíróságok, hogy a 100 Ft-ért vett, 10.000 Ft-ért árult cipő 500 Ft-ért történő eladása az ésszerű gazdálkodás követelményeinek megfelel-e?

Innentől kezdve pedig nem is biztos, hogy nyíltan hirdetné a csődbűntett elkövetését, kedves Zugügyvéd.

Pióca 2007.01.19. 17:40:34

A csődeljárás célja a fizetőképesség helyreállítása. Ha ezt a cég leghatékonyabban az árukészlet vagy az üzlethelyiség még éppen ésszerű áron történő eladásával biztosítja, a vagyonfelügyelő sem tehet kifogást. Ugyanez áll a felszámolási eljárásra is, azzal a különbséggel, hogy ott már nem a cég, hanem a felszámoló ad el.
Persze ha a csődeljárás csak kamu, akkor kikérhetem magamnak, hogy hülyének néztek.

Monster 2007.01.21. 14:23:42

Először lehet, hogy ötletesnek tűnik, de szerintem elég szánalmas, hogy már negyedik éve folyamatosan ezzel a szöveggel hirdetik magukat.
Amikor először találkoztam vele, még be is dőltem, és vettem náluk egy cipőt. Nagyjából fél év alatt tönkrement, olyan minőségi...
Szal ahhoz képest, hogy minőségi olasz cipőket hirdetnek, gagyibb kínait árulnak még a kínaiaknál is. Sztem azért minimum megtévesztik a fogyasztókat.
süti beállítások módosítása