Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Gázártámogatás rendőri segítséggel

2007. január 09. - zugügyvéd
Ilyenről még a Zugügyvéd sem hallott, hogy a közös képviseletet ellátó cég adatokat térítés fejében adjon ki. Az is szokatlan, ha a nemfizető ügyfelet az ügyintéző kilökdösi . Egy beérkező levél tanúsága szerint mégis mindez megtörtént.

Tisztelt Tanult Kolléga!

Egy közel 43 kg-os szomszéd asszonyom osztotta meg velem tapasztalatait, mikor is az "Igénylőlap az enrgiatámogatás megállapításához" c. opusz kitöltéséhez szükséges adatot szeretett volna a társasház közös képviseletét ellátó Kft-nél beszerezni.

Nem is lett volna ezzel gond, de a cég képviselője 500 Ft+áfát követelt a fent említett adatért cserébe. A hölgy türelmét vesztve felmarkolta a már kitöltött adatlapot, és dolgára indult volna, de fizetés nélkül bizony nem távozhatott a szolgáltatótól.

A papírt bizony elvették tőle, majd rövid dulakodást követően "kitessékelték" (a mi falunkban ez úgy mondják: kidobták) az irodából. A hölgy bár rendőri segítséget kért és kapott (jegyzőkönyvet vettek fel), de adata még minding nincsen, és vele együtt a ház 6 másik lakójának sem.

Pedig aznap 24 órakor lejárt a moratórium! Így most a ház elesett idős nyugdíjasai előlegezhetik meg az emelt energiaárat, mivel a társasházzal szerződésben álló cég nem adta ki az adatokat. Amennyire tudom, kormányrendelet írja elő az adatszolgáltatási kötelezettséget, és ezért díjat szedni finoman szólva is nyerészkedés, és így lemaradni a határidőről, ez egyenesen aljas nyerészkedés.

Tisztelettel:

B. A.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr6527281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki 2007.01.10. 13:03:43

BA,
Abban a szentséges pillanatban szerződést kell bontani a "szolgáltatóval".

jerry311 2007.01.10. 13:16:45

Nyilván nyerészkedésnek is lehet nevezni, meg költségtérítésnek is, ez pedig inkább az utóbbi kategória.
Mellesleg nehezen tudom elképzelni, hogy a sokezres nagyságrendű gázártámogatás nem ért meg 500 + ÁFA értéket...

McHaals 2007.01.10. 15:07:02

Gondolom a közös képviseletet a cég ingyen vállalja... legalábbis nálatok biztos, jerry, ha már ilyen dolgokért fizetsz nekik :)

RobinGood 2007.01.10. 16:04:35

költségtérítéésss???? hehehe te közöképviselő vagy mi? :-)

Kangörény 2007.01.15. 15:14:00

Még mindig ez a cég látja el a képviseletet?
süti beállítások módosítása