Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Rasszista rendőrchat

2006. december 13. - zugügyvéd
A Zugügyvéd gazdája, az Index cikke szerint a rendőrség intranetes rendszerének fórumaiban és chatszobáiban zajló szélsőséges megnyilvánulásokra hívta fel a figyelmet egy rendőr és már nyugdíjba vonult kollégája. Az ORFK egy hónapja indított vizsgálatot, ami várhatóan napokon belül lezárul. Garamvölgyi László szerint nem tömeges rasszizmusról, csak erkölcsileg elítélendő elszólásokról van szó. Állítólag a vizsgálatot indítókat is meglepte a rasszista hozzászólások nagy száma, miközben masszívan tartja magát az a városi legenda, hogy a zsaruk nagy része tényleg cigányellenes nézeteket vall. Mindenesetre ha igaz, nem túl megnyugtató, főleg hogy az igazságszolgáltatás első és az egyik legbefolyásosabb láncszeméről van szó.

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr6922448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2007.07.04. 10:17:40

CzigányokKi a cigány? Akit a környezete annak tart. Kit tart annak a környezete? Aki nem úgy viselkedik, mint ahogy a többségi társadalom. Miért nem képes ez a kisebbség felvenni az európai (magyar) viselkedés formákat? Miért nem tudnak beilleszke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mittudomén 2006.12.13. 20:55:36

Tudom hogy ezzel nem leszek itt túl népszerű, de szerintem ez megnyugtató;-)

doki 2006.12.13. 21:08:36


A rendőr tudja, hogy nem szabad rasszistáskodni, mart abból balhé van.
Ennek ellenére ugy rasszistáskodik, hogy az visszanyomozható rá.
Ebből spec nem az a legdühitőbb, hogy a rendőr rasszista, hanem az hogy ilyen hülye.
Mit tudhat a bizonyitékokról és azok értékeléséről? Hát ennyit.

jogász 2006.12.14. 10:28:25

Ki fogja megvédeni Kolompár Lalát a rasszista rendőröktől? A rendőrök parancsnokai? Ugyan már! A parancsnokok parancsnokai? Látjuk, hogy a parancsnok elvtársak még nem értek rá beugrani a saját chatszobáikba, és megnézni, hogy ugyan mi a kisrendőr véleménye erről-arról. Ha megteszik, akkor most nem kellett volna ennyire "meglepődni". Nem csoda, a foxi-maxin anno nem tanítottak informatikát...

Viszont huszárosan oldották meg a kérdést: betiltották a chatelést. Már megint a nullásliszt a hibás azért, mert valaki beleflatulált...

Virág et. 2006.12.14. 11:00:51

Akinek valami minimális rendészeti tapasztalata van, az nagyon jól ismerte a Holdudvart. Ez nem chat, hanem fórum és nagyon sok mindenről szólt. Voltak viccek (tele volt rendőrviccel pl.), meg vicces valós történetek is pl. Nagyrészt nem a kisrendőrök irogattak oda (járőr ritkán jut gépközelbe), hanem az irodai dolgozók, nyomozók, vizsgálók stb.

A rasszizmus és a rossz gyakorlati tapasztalat meg szerintem két különböző dolog. Azok a rendőrök, akik nap mint nap főként roma származású bűnözőkkel foglalkoznak önkéntelenül is általánosítanak. Persze, persze, nem jó, nem szép, nem törvényes meg amúgy is jó dolog mások felett pálcát törni a meleg szobából. Gondolom úgy ahogy előttem, utánam is sokan jól leírják majd, hogy elvi szinten milyen káros ez, meg amúgy is fujj. Ezt a feladatot meghagyom másoknak.

ustr 2006.12.14. 12:25:40

Amíg Berettyóújfalun meg akarják lincselni a mentősőket, meg Miskolcon már 10 évesen késsel támadnak az eladóra, addig ez nem feltétlen "csak" általánosítás.

_wood 2006.12.14. 12:42:44

háát jé!

miről írjanak? hogy mennyire szimpatikusak, műveltek, rendszeretőek, törvénytisztelők, szorgalmasak, feddhetetlenek?

...azt már biztos kivesézték egy másik fórumon.

SzigMa 2006.12.14. 19:21:32

Én az összeesküvés-elméletek híve vagyok, és azt mondom, hogy ez egy ügyes média-akció, hogy a rendőrségi intézkedések szakszerűsége és a brutalitás kérdése helyett tematizálják a közbeszédet, meg az hiradásokat.
Ráadásul ma Magyarországon azzal, hogy valakiről kiderül, hogy utálja a cigányokat csak nagyon mély ledorongoló publicisztikákat és mérhetetlen népszerűséget lehet szerezni!
(Na jó, én sem gondolom komolyan, de azért tényleg ügyes húzás lett volna, ha direkt jön ki most ez az egész.)

bioid 2006.12.16. 08:31:18

ustr:
Az a baj, hogy ha a rendőr valakit üt és ver csak azért, mert cigány, akkor ezzel mintegy legitimálja a cigányok törvénykívüliségét.
Ugyanakkor megértem a rendőrt, akit ez nem igazán hatja meg, amikor Gázsi má megin ott van garázdaság miatt.

SzigMa:
Á, nem hinném. A zsaruk nincsenek megfizetve egy csöppet sem. Ennyi pénzért nyilván nem lehet csupa igazságos izomtibort összeszedni. Szakmailag nullák, teszetoszák és brutálisak igény/hangulat szerint. Ez a sztori éppúgy beleillik a képbe, mint a zavargások kezelése. Szerintem.
süti beállítások módosítása