Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Jogszerűen szívat a horváth rendőr

2006. december 12. - zugügyvéd
A Népszabadság cikke szerint igencsak megcsuklóztattak egy magyar turistát Horvátországban a rendőrök. Nem szerepelt a horvát idegenrendészeti nyilvántartásban, ezért több mint húszezer forintnyi kunára büntették, pedig ő akart feljelentést tenni, mert az autójukat hazafelé megtámadták. A Zugügyvédnek különösen tetszik a cikk következő megállapítása: a fogda túlzás volt, és ha valóban úgy történt, vitatható az országúti atrocitás miatt elmaradt intézkedés is, egyébként a zágrábi rendőrség az ottani szabályok szerint, törvényesen járt el. A Zugügyvédet az sem vigasztalja, hogy néha Magyarországra bemerészkedő külföldi autósok rendőri szívatásairól is lehet rémmeséket hallani.

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr9522238

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nuts 2006.12.12. 23:21:32

Hm:
"...a társaság egyik magyar tagja nem szerepel a horvát idegenrendészeti nyilvántartásban..." majd : "... mindannyiójukat beterelték egy üres szobába. Kora hajnalban a társaság tagjait átvitték a zágrábi börtönbe..."
Az egy dolog, hogy egyvalaki nem volt bejelentve és korlátozták a szabadságát 20.000 Ft miatt, de a XXI. században hogy tehették meg ezt a többi taggal is?!

Mellesleg érdekes hogy a fiataloknak nem volt 20.000 HUF-juk a társuk kiváltására. Semmi bankártya, kes? Nem akartak tankolni vagy ilyesmi?

Whisp 2006.12.13. 08:25:41

Volt azoknak pénzük, csak nem akarták odaadni ezeknek a nyomorék lárváknak.

elemes 2006.12.13. 09:27:16

De mi az hogy nem szerepelt az idegenrendészeti nyilvántartásban? jártam már párszor horvátországban, a határon belenéz az útlevelembe (nem is pecsételt), ráadásul személyivel is mehettem volna, és csókolom.

Egészen biztos, hogy semmilyen nyilvántartásban nem vett fel.

club 2006.12.13. 10:19:25

Nem a határőr vesz fel a nyilvántartásba, hanem a szállásadó. Ez világosan kiderült az eredeti cikkből. Ha meg a saját villájába járogat le az ember, akkor is be kell jelentkezni, mivel akkor is kötelező az adó befizetése. Ha ez elmarad, akkor jogos a bírság. Persze van kibúvó, de a fiatalok azt nem ismerték (tranzitra hivatkozás).

QWK 2006.12.13. 12:12:17

Teljesen logikus: ha nem fizettel idegenforgalmi adot, akkor horvatorszagban nem vagy ember. Szerintem a holgy csak oruljon, hogy meguszta hogy az olasz maffia csak a a kocsijat verte szet es nem adtak el mondjuk nyugat-europaba szexrabszolganak, vagy brazilliaba vmi kave ultetvenyre...Kaar hogy a horvatok nem mukodnek egyutt magyar kollegaikkal, hiszen akkor felmerulhetett volna a "pszihikai bunsegedseg" fogalma is, ebben az esetben a baratait is jol megbuntethettek volna.
Ha igaz az eset, akkor szvsz felhaborito es remelem, hogy lesz bojtje.
QWK

Kangörény 2006.12.13. 12:16:57

Az gáz, ha bezárták a társaság maradék részét is, lehet, nekik éredemes lenne pereskedni. De az, hogy ha valaki több napra megy H-ba annak be kell jelentkezni, az érthető és sok helyen fel is hívják rá a figyelmet. Nem ártana nálunk is valami hasonló (hangsúlyozom hasonló!) hozzáállás, lehetséges, hogy az idegenforgalmi adót többen befizetnék.

jogász 2006.12.14. 10:47:04

Gondoljatok bele! 900 évig éltünk egy államban a horvátokkal. Rengeteg idő, ez alatt sikerült átvenniük tőlünk egyet s mást. Például azt, hogy a rendőr mindíg a könnyebb ellenállás felé indul.

Mennyivel egyszerűbb jól megbírságolni és mellesleg alaposan megszívatni egy magyar túristát, mint umibottal ütni a magyar túrista autóját megtámadó maffiózók nyomát...

A horvát rendőrök módszerei egyébként is, kísértetiesen hasonlítanak magyar kollégáikéhoz. Kanyar után 30-as tábla, ha nem koncentrálsz, észre sem veszed. Mögötte traffipax, 500 méterre pedig a fizetőpincérek.

Én hajót szotam bérelni (előszezonban, egy kis helyi chartercégtől). A cég elintézi a bejelentést, befizeti az idegenforgalmi adót, és a kikötőkapitánnyal láttamoztatja a személyzeti jegyzéket, amely szintén adóköteles. Ezt is befizeti. Az Adrián a horvát vízizsaru még egyszer sem kérte el a hajóvezetői jogosítványomat, vagy az érvényes rádiósvizsgámat igazoló okiratot, hanem - eddig - mindíg és kizárólag a személyzeti jegyzéket.

Egy olyan országban, amely zömmel az idegenforgalomból él, nem lehet azon csodálkozni, hogy a hangsúly az ebből származó bevételek beszedésén van. Különben a horvát adófizetőknek kellene többet fizetniük. Ugye, ismerős?

fáklyás menet 2007.01.16. 23:58:14

Senkit nem zavar hónapok óta, hogy nem horváth az a rendőr, hanem horvát valójában?!
süti beállítások módosítása