Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • WildBear: @hbe: "95-ben középiskolásként fel kellett jönnöm Pestre egy pályázat ügyében, és mivel nem voltam... (2020.07.23. 15:11) Vigyázat, csalok
 • Horvath Julianna: @emm88: szia es kiis engedik?? Mar csak azert kerdem ebben nm vgyok jartas .parom kethetet kapott ... (2020.07.05. 15:17) Útikalauz börtönbe vonulóknak
 • Horvath Julianna: @becari: szia tudnal nek segite ?? Parom most penteken ment be..ittas vezetesert ket hetet kapott ... (2020.07.05. 15:11) Útikalauz börtönbe vonulóknak
 • Horvath Julianna: Sziasztok ..parom penteken vonult be baracskara ...hála csak kéthet.. ez esetben mit tehetek ..mer... (2020.07.05. 14:57) Útikalauz börtönbe vonulóknak
 • Horvath Julianna: Tehat kapcsolat tartoira nincs ido ...mire mgkapna a csomagot akar a penzt ..afigra letelik meki .... (2020.07.05. 14:50) Útikalauz börtönbe vonulóknak
 • Utolsó 20

Linkblog

Friss topikok

 • WildBear: @hbe: "95-ben középiskolásként fel kellett jönnöm Pestre egy pályázat ügyében, és mivel nem voltam... (2020.07.23. 15:11) Vigyázat, csalok
 • Horvath Julianna: @emm88: szia es kiis engedik?? Mar csak azert kerdem ebben nm vgyok jartas .parom kethetet kapott ... (2020.07.05. 15:17) Útikalauz börtönbe vonulóknak
 • WildBear: Ha Berlinben élsz, mi a f.szért akarsz beleszólni abba, hogy Magyarországon mi történik? Majd ha h... (2019.12.29. 16:25) Kizártak a választásból
 • WildBear: Mi lett a vége? (2019.09.15. 21:08) Sikkasztás és házipénztár
 • Josef Lewis: Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és e... (2018.06.14. 01:54) Mennyit kaphatok internetes csalásért?

Utazási ajánlatok

Hullarabló halottszállítók

2006. november 10. - zugügyvéd
Címkék: betegjog

A Nyomkodós főorvos bejegyzés kapcsán érkezett a Zugügyvédhez az alábbi eset. Régóta keringenek a rémtörténetek az öntudatlan betegeket kirabló mentősökről, de ez az eset mindent felülmúl. Halálos baleset, kifosztott holttest, megtagadott temetés. Antigoné forog a sírjában.

Kedves Zugügyvéd!

Október 29.-én " máshibás " gépkocsi balesetet szenvedtünk a Budapesten. Magam és gyermekeim súlyos sérültként kórházba kerültünk. De a tragédia, hogy szeretett feleségem a baleset következtében a helyszínen az életét vesztette. Őt a Lenhosék utca 2. alatti, Igazságügyi Bonctani Intézetbe szállították, ahol napok múlva megkaptuk a boncolási jegyzőkönyvet, meg a személyes holmit. Természetesen kifizettük amit kértek számlára, plusz azért is pénzt adtunk, hogy láthassuk a szerettünket utoljára.

De nem kaptuk meg szerettünknek a ruházatát, személyi igazolványát, mely a kabátjában volt.
Az ügyintéző azt felelte kérésünkre, hogy a ruháit kidobhatta valaki, a személyi igazolványát pedig nem látták!

Sajnos a jogszabályok szerint személyi igazolvány nélkül nem lehet temetkezni, a napok telnek, a tárolási díj hizlalja az intézmények számláit.
Teljesen abszurd és megalázó jogi helyzet. Fogalmam sincs, hogy tehették ezt meg velünk, ez nem csak lopás, hanem kegyeletsértés is. Mit lehet ilyenkor egyáltalán tenni?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr3917596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zugbojtár 2006.11.13. 12:01:12

Mekkora szemétség...

Nem vettek fel jegyzőkönyvet az elhunytnál talált tárgyakról?

Semmiféle iratot nem adtak a holttest elszállításáról? Ki volt a szállító?

zugbojtár 2006.11.13. 12:03:01

Mekkora szemétség...

Nem vettek fel jegyzőkönyvet az elhunytnál talált tárgyakról?

Semmiféle iratot nem adtak a holttest elszállításáról? Ki volt a szállító?

jogász 2006.11.14. 10:18:01

Először is: részvétem.
A SOTE Igazságügyi Orvostani Intézetébe beszállított holttesteken talált ruházatról, és a ruhákban, illetve a holttesten található tárgyakról a beszállításkor jegyzőkönyvet (értékleltárt) vesznek fel.

A vérrel szennyezett ruhadarabokat veszélyes hulladékként kell kezelni, nem adhatók ki tehát az elhúnyt hozzátartozóinak.

A személyi igazolvány a legritkább esetben kerül az Igazságügyi Orvostani Intézetbe. Azt keresd a helyszínelő rendőröknél.

A szállítást minden bizonnyal a Fővárosi Temetkezési Intézet "Rendőrségi ügyeletes" brigádja végezte.

Kismukk 2006.11.14. 20:46:32


A család nevében köszönöm szépen a hozzászólásokat, részvétet.

Sajnos egy ilyen tragédiánál, amikor mindenki kórházba kerül, nem tudható, ki, hol milyen jegyzőkönyvet vesz fel.

Semmilyen érdembeli értesítést , senki nem adott arról, hogy kitől mit vettek el, kivéve a személygépkocsiról.

Jogásznak köszönjük a szakszerű válaszát, megértettük, de embertelen.

A sérültek vérrel szennyezett ruháit természetesen visszaadta a kórház, meg az igazolványaikat is.
Embertelen, hogy elhunyt szerettünk " vérrel szennyezett " ruháit, benne akármit is, jelen esetben a személyi igazolványát valaki önkényesen, jegyzőkönyv felvétele nélkül kidobja.

Nagy nehezen,/ mivel senki nem tudta, illetve másként tudta / szerettünk útlevele alapján az egyik rendőrkapitányság adott egy okmányt, mely segítségével a temetési előkészületek megkezdődhettek.

Sajnos a tragédia kapcsán, a hivatalok, nem voltak emberségesek, együttműködők, holott lehetett volna másképp is.

Még egyszer köszönjük szépen a hozzászólásokat.

Kismukk 2006.12.01. 12:57:33

Szisztok!

Gondolom Mindannyian láttuk már a Rendőrakadémia címú filmet, hát ott is milyen jó a kis néger csaj, igaz az csak film! Az élet azért más, a polgári életben is lehet boldogulni, hacsak nincsenek rablópanduros álmai, ha meg vannak akkor még nőjjön egy kicsit a " kislány "