Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Perelt fogadás

2006. október 27. - zugügyvéd
Címkék: bíróság
A Zugügyvéd talált egy színes délszláv jogi hírt az MTI-n. Tapasztalatból tudja, hogy Bosznia még mindig veszélyes hely, egyszer majdnem sikerült megismerkednie a modricsai bírósággal egy állítólagos gyorshajtás miatt, de szerencsére tíz márkával megúszta.

Politikai fogadás be nem tartása miatt perli be szomszédját egy férfi Boszniában.
A két atyafi az általános választások kimenetelére fogadott, és nem kis tétben: a házaikat tették fel. Mivel ezek nem voltak teljesen egyenértékűek, a - későbbi vesztes - közel 4 millió forintnyi pénzzel hozta egyensúlyba a mérleget.
Aztán elvesztette házát és pénzét is. Csakhogy nem akarja megadni, mondván, csak viccelt, jóllehet, szomszédja igazán nagyvonalú: a házat elengedte a férfi gyerekeire való tekintettel, csak a pénzhez ragaszkodik.
A fogadást amúgy öt tanú előtt kötötték, és rögtönzött szerződésírással meg is erősítették.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr1416770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nahát 2006.10.28. 16:43:39

"Csakhogy nem akarja megadni, mondván, csak viccelt, jóllehet, szomszédja igazán nagyvonalú: a házat elengedte a férfi gyerekeire való tekintettel, csak a pénzhez ragaszkodik."

Ott hibazott, hogy azt mondta viccelt. Mondta volna azt: "Elkurtuk. Nem kicsit, nagyon." Rogton minden rendben lenne.

okostojás 2006.10.28. 17:37:18

Vagy azt mondta volna: Sohasem hazudtam. Nem ugy ertettem, hogy támogatás, hanem hogy segítség, márminthogy...

2006.10.31. 17:22:08

ez véletlen nem abba a biz. naturalis obligatio körbe tartozik, amit nem lehet túl sikeresen perrel behajtani? már a régi rómaiak óta??? mondjuk színesnek színes

cirmi 2006.11.02. 19:12:46

Okos és tájékozott magyar fiatalok!
új idők és új szelek fújnak. új szelekhez új zászló illik, hiszen újak a célok. s hogy senki se mosson össze semmit, lenne egy ötletem! írjunk ki pályázatot új zászló tervezésére. a történelem s a történelmi igazságosság dönti majd el, hogy 25/5o/1oo év múlva ott lobog-e a történelmi zászlók között!

jogász 2006.11.03. 22:48:34

Kedves Gé!
Ez bizony naturalis obligatio. Olyannyira, hogy Magyarországon ezt még peresíteni sem lehetne. Jogi sorsa ugyanaz, mint az elévült követelésé. Csakhogy, az elévülés sem jogi tény, hanem mindössze pergátló kifogás. Ha alpereském nem hivatkozik rá, símán marasztalják.

Nuts 2006.11.06. 21:43:34

Lehet hogy itt nem, de gondolom ahol van legális sportfogadás, ott már ez is behajtható lenne.
Egyébként nem értem mi a gond itthon vele. Két fél szerződött egy bekövetkezett állapotra, melynek kimenetelétől függően anyagiakkal tartozik az egyik a másik fél felé. A szórakoztató iparban is elfordulhat ellenszolgáltatás nélküli kifizetés. (Nem megtartható fellépés az időjárás miatt, bánatpénz stb...)
süti beállítások módosítása