Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Szívat a biztosító

2006. október 04. - zugügyvéd

A biztosító ott hárít, ahol tud, hiszen ebből él. A zugügyvéd már hallott olyan esetekről, amikor az ellopott forgalmi ellenére a bíróság megítélte a biztosítási összeget. Mindenesetre a szerződés apró betűjét is illik aláírás előtt elolvasni.

Tisztelt Zugügyvéd,

Ez év májusában a házunk elől eltulajdonították a gépkocsimat. A telkemre behatolva az építés alatt álló sajnos akkor még nyílászáróval
Nem védett "nappaliból" az övtáskámat is elnyúlták melyben személyes irataimon kívül a gépkocsi forgalmi engedélye is benne volt. A gépkocsihoz tartozó 2 db. gyári kulcs és a törzskönyv is biztosítónál van. De a biztosító a forgalmi engedély hiányában megtagadta a biztosítási összeg kifizetését. Ezt nem tudom mi alapján tette és milyen lépésekkel élhettek a biztosítóval szemben? Egyébként a telkem körbe volt kerítve kerítéssel.

Üdv
Géza

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr2015662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galigo 2006.10.05. 08:24:45

Úgy emlékszem, nemrég született egy bírósági döntés, ami szerint a forgalmi engedély hiánya miatt a biztosító nem mentesül a felelősség alól. Nincs egy éve. Próbálj rákeresni, nekem most sajnos nincs rá időm.

viccnekdurva 2006.10.05. 15:52:12

Nem hiszem, hogy galigo erre gondolt, de talán ez is jó lesz:

BH2002.487.
"A biztosítóra terhesebb, 70-30%-os kármegosztás a gépkocsiban hagyott egyik kulcs és forgalmi engedély miatt."

Géza esete még ennél is "enyhébbnek" tűnik az ő szempontjából, így nem esélytelen az ügy.



Yoisten 2006.10.06. 00:28:25

Én eddig úgy tudtam, hogy nem szabad a kocsiban hagyni a forgalmit, mert ha elcsórják, akkor kérik a kulcsokat meg a forgalmit.
Ha kikapják a kezemből a táskám és benne van a kulcs+forgalmi, akkor vicces lenne, ha azért nem fizetne a biztosító, mert nem tudom bemutatni a kulcsot...
Gondolom arról van szó, hogy bepróbálkoznak és tízből egyszer be is jön, mert nem jár utána az illető. Bár akkor nem is hiányzik neki a kocsija nagyon.

petrocelli 2006.10.17. 14:17:48

Úgy van, menni kell a pénzed után, nem kell be...rni, a biztosítók többsége önként amúgy sem fog fizetni. Pár biztosítóval szembeni per után mondom ezt. A legszebb mégis a legutóbbi, mikor járműtörésre még csak meg sem mondták, miért nem fizetnek, " a szakértőjük azt mondta" volt az írásbeli indokuk is. Bejelentettük szépen őket a PSZÁF -nél, 1,5 hónap múlva meg volt a biztosítási összeg, igaz következetesek voltak, mert utóbb meg azt nem mondták meg, hogy most miért fizettek....
süti beállítások módosítása