Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Zsaroló Yard II.

2006. július 29. - zugügyvéd
Címkék: rendőrség

Közismert tény, hogy nincs pénze a rendőrségnek, ezért elavult eszközökkel kénytelenek a bűnt üldözni. A zugügyvéd is találkozott a közelmúltban egy olyan őrszobával, ahol a jegyzőkönyveket kopogós írógéppel vették fel. De a furfangos gazdasági nyomozók segítenek magukon. Lelkes olvasónk, Fuhur megosztotta velünk egy sajátos számítógép beszerzés történetét:

A Zsaroló yard cikkről eszembe jutott egy eset.

Számítástechnikai cégtol ellopnak nagy mennyiségü árut, kb 100 milla értékben. Ez a cég gyakorlatilag teljes forgó tőkéje.
A Rendőrség alkapja a rosszfiúkat, az árut lefoglalja bizonyíttékként. Mindenki örül.

Majd a rendőrség ül a cuccon és nem akarja visszaadni, mondván neki a bizonyíték kell. Telnek a hetek a cég már ott tart, hogy le kell húzni a rólót. Nincs mit eladni a forgó töke meg ugye azokban a gépekben van amivel a rendőrség bizonyít.

A fönök jár a rendőrök nyakára, de nem adják az istennek sem. A tettesek már szabadlábon védekeznek, de a bízonyíték még fogoly. A Fönök leül négyszemközt elbeszélgetni a nyomozást végző ügyosztály vezetőjével, hogy árulja már el meddig kell még nekik az a sok bizonyíték. A válasz: "Hát lehet két nap, két hét, két hónap. Nem tudom. Olyan jók ezek a mobil gépek annyira szívesen használnánk ilyet mi is."

A Főnök megvilágosul: itten kérem zsarolgatnak minket. Felajánl egy gépet egy rendőrséget támogató alapítványnak, azzal a kikötéssel, hogy az a bizonyos ügyosztály használja fel.

Két nap múlva kiderül a rendörségnek elég ha a sorozatszámokat felírja nem kellenek a gépek a bizonyításhoz.

Ime a 90-es évek második fele, Magyarországon.

Ja az ügyosztály a gazdasági büncselekményekkel foglalkozik. Hát igen értenek hozzá. :-)

Üdv

Fuhur

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr8811839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas 2006.07.29. 17:27:23

egyik ismerősöm pont ott dolgozik és a gazdsági bűncs-alosztály-mert tudod ez a neve, jól el van látva ne aggódj.. kamu az egész sztem.

fotofabrik 2006.07.30. 07:02:29

Thomas: ha az egyik ismerősöd ott dolgozik, miért is mondanál mást? a sztori hihetőbb, mint amennyire a te érved meggyőző.

Mr.Phe 2006.07.30. 07:40:24

Én viszont személyesen ismertem és beszélgethettem olyan rendőrrel, aki z ilyen betörések után helyszínelt, és megmaradt áruból maga is lenyúlt ezt azt, majd hozzácsapta az eltűnt tárgyak listájához, így ha véletlen el is kapták valamelyik tolvajt, hát pár dologgal több volt a terhére rótt cselekményekben, és valszeg nem is emlékezett volna, hogy a meglátogatott boltból 21 vagy 26 cipőt, dvd-t, stb vitt el.
Tiszta ügy, felelősség mentes, és nem rossz kereset kiegészítés :-)

regina 2006.08.18. 08:06:41

Hogy mennyire igaz! A lakásomon lefoglalt számítógéphez - amelyet kiküldetésemkor Szingapurban vettem - elfelejtették elvinni a 230 voltos átalakítót. Már rég a "fácánosban" voltam, amikor a vizsgálóm megkérdezte: "Hogyan használta ezt a számítógépet, hiszen csak 110 voltról működik?" Én visszakérdeztem: Hol próbálta ki? Elszólta magát: "Otthon"
süti beállítások módosítása