Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Összecserélt idézés

2006. július 29. - zugügyvéd
Címkék: rendőrség

A rendőrség sajátosan kezeli a sértettek adatait. Nem elég, hogy a szerencsétlennek valaki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz, hanem még a személyes adatait is elküldik annak, aki leütötte. Borzongjunk együtt:

Röviden leírok egy vicces esetet. Egyszer vádlottként szerepeltem egy súlyos testi sértés kísérlete ügyben.

Az ügyészség, illetve a rendőrség nemkevésbé tucatnyi hibát vétett az egész eljárás alatti keringő hivatalos papirokon. Persze sok ilyen cím és név elírásról hallani. Mégis a legviccesebb az volt, amikor az első tárgyalásra úgy jött ki nekem az idézés, hogy a sértett neve, születési hely, éve, azaz teljes egészében a sértett adatai szerepeltek az enyém helyett. Az idézésen még a cím is rosszul volt írva - ellentétben a borítékkal, hiszen ha ott is rosszul lett volna, soha nem kapom kézhez -, ami akkor lett vona vicces, ha mondjuk mégsem megyek el a tárgyalásra. Megnéztem volna a sértett arcát amikor megérkezik a két rendőr és előállítják, mert nem jelent meg a tárgyaláson.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7011840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Von Tolla 2006.07.29. 14:21:24

Falumbeli néni kapott értesítést a kaposvári bíróságtól valamilyen szántóföld szétosztási ügyben, mint alperes. Kétségbeesetten keresett meg: Somogyban ingatlanja soha sem volt, a perben szereplőket nem is ismeri, semmi köze az egészhez, de fél, hogy a végén még valami büntetést fizettetnek vele. Nosza, utánanéztem, hogy mi a helyzet: az adott ingatlanra valóban be van jegyezve résztulajdonosként ugyanolyan nevű asszony (tucatnév, pl. Kiss Józsefné), sőt, az anyja neve is megegyezik. De már a születés helye és az ideje nem. Újabb keresés, kiderült, hogy az érintett hölgy vagy tíz éve elhunyt. Semmi gond, tévedni emberi dolog, írtunk egy levelet a bíróságnak, hogy korrigáljanak.
Múlt héten jött a következő levél, melyben értesítik, hogy a bíróság elutasítja a felperes halasztási kérelmét, az ügyet halasztás nélkül viszik tovább, kéretik tudomásul venni...
Mindehhez még tudni kell, hogy a bíróságok mind a földhivatali nyilvántartáshoz, mind a BM lakcímnyilvántartó adatbázisához hivatalból hozzá tudnak férni, az adatok ellenőrzése pár perc alatt elvégezhető.

proBtion 2006.07.29. 15:56:32

Nos, valóban bosszantó egy ilyen hiba (vagy hibák sorozata). Én (is) az igazságszolgáltatás berkeiben dolgozom, tapasztalatom szerint az efféle hibák többnyire ügykezelők hibájából következik be és valahogy nincs következménye az ilyen tetteknek a hivatalban.
Ugyanakkor nekem nem vicces, hogy valaki súlyos testi sértéssel van vádolva és megkapja a sértet címét. Ez nekem morbid egy kicsit.

penge 2006.07.29. 22:40:52

Jó ez a blog. vannak nékem is eseteim. Itt osztom meg egyiket, persze név nélkül.

Bonyolult ügy, több gyanusított. Nyomozás vége, iratismertetés. Az egyik gyanusított átnézi az iratokat. Hát mit talál? Egy más ügyben titkosított feljelentő levelet, mely nem is ahhoz a sima rendőrhatósághoz tartozott, ahol ő gyanusítottként szerepelt, hanem sokkal "feljebb". Na, de a feljelentésben őt is megemlítették, így a fölsőbb hatóság leküldte az éppen nyomozó rendőrségnek és ők beletették a nyomozati anyagba, bár semmi köze nem volt az adott ügyhöz, ráadásul titkosított volt, rajta a pecséttel!
Gyanusítottunk így tudta meg, hogy rögtön indul ellene egy másik ügy, s hogy ki miatt! Volt is balhé rendesen.
süti beállítások módosítása