Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Mennyit kaphatok internetes csalásért?

2014. április 22. - zugügyvéd

A Zugügyvéd mennyit kaphatok rovatának újabb epizódja az alábbi kérdés. Lehet talállgatni.

 

 

Üdvözlöm!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy a fent említett ügyből milyen jogi szankciókra számíthatok.
Internetes csalásba keveredtem sajnos, a kár körül-belül 40 sértett, átlagban 60 ezer Forinttal, ami meghaladja a szabálysértési összeget, ráadásul minősítő körülmény, hogy üzletszerűen követtem el.

 

Már legalább 7x bent voltam kihallgatáson, de megint beidéztek, gondolom ugyan ezért. Jelenleg gyanúsított vagyok. Mindig elmondtam, hogy szeretném és vissza is tudom fizetni. De elég nagy a kár.

 

Kérdezném Öntől, hogy mire számítsak a tárgyalás során? Ezért börtön szokott járni? Ha vissza szeretném fizetni akkor is el fognak zárni? Jelenleg van munkám és biztos egzisztenciám, a testvérem nálam él aki kiskorú. Ha börtönbe kerülnék nem tudom mi lenne vele. Mekkora az esélye és mennyi börtönt kaphatok ezét?

Tisztelettel,

 

N. I.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr416068180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidéki suzukis 2014.04.22. 14:42:22

"Mindig elmondtam, hogy szeretném és vissza is tudom fizetni. De elég nagy a kár."

Akkor hajrá, fizesd vissza. Mi tart vissza tőle, erre nem kell engedélyt kérned?!

A későbbi "elszámolásnál" a kár megtérítése enyhítő körülmény lehet.

Locassen 2014.04.22. 16:28:32

Ha visszafizeted, megbánó magatartást tanúsítasz és eskü, hogy soha-soha többet nem csinálod, akkor jó eséllyel felfüggesztett lesz a vége.

Menj és ne vétkezz többé, hogy egy klasszikust idézzek.

nál 2014.04.22. 16:54:26

"Internetes csalásba keveredtem sajnos"

:)
Sajnos. Keveredtem. Sajnos.

titan 2014.04.22. 16:54:32

A "keveredtem" nem akkor szokott lenni, ha egyébként jóhiszeműen tettél olyan dolgot, ami másnak kárt okozott?

Cholo 2014.04.22. 17:01:29

Ha vádemelés még nem volt, akkor fizesd vissza az utolsó fillérig és nem is lesz vádemelés. Ha volt vádemelés, akkor ahogy a @Locassen úr írta, fizess mindent vissza és szórj hamut a fejedre. @titan: minden háromból kettő állampolgár és gyakorlatilag 10-ből 9 vállalkozás már követett el csalást, a kérdés már csak az, mennyire van tudatában...

titan 2014.04.22. 17:14:07

@Cholo: csak egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy lehet véletlen internetes csalást elkövetni. De ha leírjátok, hogyan lehet, én elhiszem.

Teker 2014.04.22. 17:36:34

a csalás szándékos magatartás véletlenül nem lehet elkövetni :) a "keveredtem" azon elkövetők szavajárása, akik nem tudják saját maguk előtt sem felvállalni, amit tettek, így úgy tűnik, mintha ők csak úgy ott lettek volna. a gyáva elkövetőké.

Netuddki. 2014.04.22. 17:43:48

"Mekkora az esélye és mennyi börtönt kaphatok ezét?"

Remélem 100% és minél többet.

"a testvérem nálam él aki kiskorú. Ha börtönbe kerülnék nem tudom mi lenne vele."

Ezt talán előbb kellett volna végiggondolni...

Csii 2014.04.22. 18:00:49

De jo a sok okos, akik jonnek kioktatni valakit, aki tanacsot kerni jott.... annyira magyaros ez, komolyan mondom.... szanalom.

Kedves posztolo, a bortonok tulzsufoltak. Ha megterited a kart, elso buntenyt kovetted el eletedben, megbanod meg tisztelettudoan beszelsz a birosagon, nem fognak lecsukni. Kell a hely a komoly bunozoknek, kisstilu rabloknak, kessel maszkalo trogereknek. Nem a spamkuldoket fogjak csikos ruhaba oltoztetni, nyugi.

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 18:19:45

Egytől öt évig. Nagyobb kárra, üzletszerűen elkövetett csalás.
A delikvens ülni fog, mint varjú az ágon. Ha nem , akkor a gondviselésnek köszönje meg.

Cholo 2014.04.22. 18:39:22

@titan: Úgy, hogy kicsiny országunkban a sok minden "belefér". Például, amikor a hitelszerződés amit aláírsz a másik oldalról nincs aláírva arra jogosult személy által, csak a kereskedő/alkusz írja alá, vagy amikor a hitelszerződésed tartalma nem egyezik meg azzal amit később fizetni kell, de azért behajtják rajtad, vagy amikor a kötelező biztosításodról kiderül, hogy semmire sem jó, mert jogszabály alapján bármikor úgy dönthet a másik fél, hogy nem a biztosítótól hanem tőled hajtja be a kért összeget, az mind, mind csalás. Csak éppen még a hatóságok sem tekintik annak. Mert, milyen lenne az már ha minden mezei megállapodás amely félrevezetéshez vezet, és amely "kárt okoz" bűncselekmény lenne... Ha például azt mondod, hogy tessék CSAK MOST engedményt adsz abból amit árulsz, majd ezt eljátszod mégegyszer, de több engedményt adsz, akkor technikailag csalást követtél el...

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 18:52:01

@Cholo: Azért negyvenszer nem könnyű elkövetőként "belekeveredni" egy internetes csalásba, ebben megegyezhetünk ugye? És a 40 nagy valószínűséggel sokkal több, de egyelőre ennyi sértett van.

Sandor Akarki 2014.04.22. 19:42:24

@Cholo: Ha csalás, akkor lesz vádemelés (és ítélet is, így, hogy elismerte lehet, hogy elég hamar). Ha visszafizeti a ítélethozatalig, akkor azt a bíróság enyhítő körülményként értékeli.

Sandor Akarki 2014.04.22. 19:53:31

Amúgy, én úgy gondolom, hogy.. a jogszolgáltatás, illetve a törvények nem érnek egy fabatkát se.
1. Elkövetés, fizesse vissza a jelenérték kétszeresét. Aki nem tud fizetni a dolgozza le annak aki tartozik, vagy az államnak (aki a munkáért cserébe fizet a károsultnak; persze ehhez kell munka is - betegszállítás, kőtörés, az állam lehet kreatív, csak van valamiből hiány). Vagy ha a sértett igény tart rá akkor dolgozza le nála (ezeket egyébként régen úgy hívták, hogy adósrabszolgaság, most úgy, hogy szabálysértésért közmunka).
2. Elkövetés, fizesse vissza az 3x-osát és korbács, vessző, kaloda, ilyesmi. Bezárni, etetni tök értelmetlen.
3. Jól látható tetoválás az arcra, fizesse az 10x-esét és két nap kaloda a piac mellett hova a rohadt árukat rakják.
4. Innentől nincs jó ötletem. A csonkítás nyilván értelmetlen egy szociális juttatásokat fizető, kvázi jóléti társadalomban. Ha van más állampolgársága, akkor meg kell vonni a magyart, hadd görcsöljön vele más, kitiltani az országból, stb. Ha nincs... nos, mi lenne ha építenénk vagy leválasztanánk egy börtön területet, ahol nincsenek törvények, csak körülötte villanykerítés és fegyveres őrök? Aztán csináljanak amit akarnak? Vagy az se humánus?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 19:55:22

Gondolom, valami szar piramisjáték. Valószínűleg téged is átvertek, hivatkozz erre.

Cholo 2014.04.22. 20:46:11

@Sandor Akarki: Ha nyomozati szakaszban volnánk még, akkor ebből nem lenne ügy, ha fizet (tekintve, hogy akkor nem lehetne kárról beszélni). Feltételezem erről az ügyről van szó: www.ma.hu/belfold/137875/Vademeles_egy_internetes_csalo_ellen

Ez már ügy, de alapvetően én is úgy gondolom, hogy nem fognak kiszabni letöltendőt ha maradéktalanul mindent visszafizet. Az más kérdés, hogy esetleg költségvetési csalás is lesz belőle még, de legalábbis megállapítanak majd jó kis adóhátralékot is...

Vombatus Ursinus 2014.04.22. 20:53:27

@Cholo: Senki sem tudja, hogy milyen ügyről van szó, ne ködösíts...

Cholo 2014.04.22. 22:18:00

@Vombatus Ursinus: Mint általában a jogi kérdéseknél általában, sokat segített volna, ha konkrétumokat olvashatunk az üggyel kapcsolatban. Amúgy mindenki szépen felolvassa a BTK-t és hazamegy aludni.

refakcia 2014.04.26. 17:23:35

A közvetítői eljárást is meg lehet próbálni, hátha a sértettek belemennek.

Sandor Akarki 2014.05.01. 21:23:11

@Cholo: A kár ebben az esetben (is) erkölcsi is. A vevőknek megrengett az emberekbe, rendszerbe, stb. vetette bizalma...

Sics68 2014.05.06. 05:17:52

Ha első bűntényes akkor ebből vélhetőleg nem lenne letöltendő.

Vagy legalábbis fővárosi bíróságon nem lenne, különösen ha megtéríti a teljes kárt. Zala megyében fene tudja hogy mérik.

Az a sajnálatos helyzet, hogy elképzelhető, hogy ha amúgy elsőbűntényes és nem téríti meg az okozott kárt, akkor is sanszos a felfüggesztett. Persze ebben az esetben mindenképp jobban megmérik és nagyobb a letöltendő esélye is.

( Szerintem, mármint az erkölcsi érzékem szerint, ha nem képes megtéríteni az okozott kárt akkor mindenképp letöltendőt kéne kapjon a posztoló, de a valóságban tényleg túl sokszor megússzák felfüggesztett büntetéssel. Mondjuk polgári jogi tartozása lesz bőségesen... azzal meg nem jó élni egész életében.)

Szarazkoro 2018.06.01. 14:02:26

@maxval a gondolkodó birca: az igen!

Posztolo ulljon egy kicsit, nem art, ha magaba nez. Majd elmegy a kedve lehuzni masokat!

Szarazkoro 2018.06.01. 14:03:29

@maxval a gondolkodó birca: jajjjj bocsi nem neked akartam, hanem @Cholo: -nak.

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.06.14. 01:52:47

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

//;;//

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.06.14. 01:54:59

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm
süti beállítások módosítása