Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kitelepítés és kártalanítás

2013. június 09. - zugügyvéd

A Zugügyvédhez több hasonló kérdés érkezett, nyilvánvalóan ebben a helyzetben nem az a legégetőbb probléma, de sok embert érint.



Szia Zugügyvéd!


Az árvíz által érintett településen lakom, de nem ártérben. Kellően felkészültünk az árra, a cégem szervereit felvittem a felső szintre, kiürítettünk mindent. A kert legmagasabb pontjára agregátort telepítettem, sátrat, vizet, élelmiszert, és a két kutyának egy ideiglenes kennelt. és van egy csónak is, motorral, vészhelyzet esetére, ha mindenképp menekülni kell.


Megjelent a polgármester, és minősíthetetlen hangon közölte, hogy el kell hagynunk a házunkat.
Én közöltem, hogy saját felelősségemre maradok. Erre azt mondták, hogy akár kényszeríthetnek is, és ezzel szabálysértést követek el. És fokozottan őrzik amúgy is az értékeinket.
Kérdéseim: megtéríti-e az állam a káromat, ha a „fokozott” őrzés ellenére mégis kirabolják a házamat? A szabálysértési bírságon kívül kockáztatok-e valamit, ha elbújok, és inkább megpróbálom őrizni az értékeimet, állataimat? Mert a fokozott őrzés hatékonyságában nem bízom? Nyilvánvaló számomra, hogy az életemet nem kockáztatom a legmagasabbra prognosztizált vízszintnél sem. 

Köszi a válaszokat

Hanyistók

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr15352367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.09. 16:21:32

Én is maradnék. Ne pofázzon bele ebbe az állam.

Reggie 2013.06.09. 16:34:13

A rendorsegben en sem biznek, siman leadhatjak a drotot, hogy mikor, hova erdemes menni lopni. Viszont ha barmi tortenik, akkor menteni kell teged draga penzert, csak azert mert makacskodtal.

En a helyedben fognam a penzt,ekszert,laptopot,szerverekbol a HDD-t es mennek, ha tenyleg nagyon kell.

guy2 2013.06.09. 16:47:47

És ha a víz alámossa a házat, és a posztoló fejére dől, a posztoló életben marad, de a családtagjai meghalnak? Akkor vállalja, hogy leültetik pár évre?

tégIagyár 2013.06.09. 16:49:07

Nekem tavaly a rendőrség úgy is nagyobb kárt okozott (több pénzt lopott el), hogy hozzám egyébként betörtek hagyományos bűnözők is.

Nem beszélve arról, hogy sok esetben a rendőrség az elkövető pénzbírságot kap, tehát az állam konkrétan nyerészkedik a betörésen, részt kér a zsákmányból.

Természetesen NEM hagynám ott a házam a törvényesített maffiának.

tégIagyár 2013.06.09. 17:20:11

Jav.: Nem beszélve arról, hogy sok esetben az elkövető pénzbírságot kap, tehát az állam konkrétan nyerészkedik a betörésen, részt kér a zsákmányból.

tégIagyár 2013.06.09. 17:21:46

@guy2: "A kert legmagasabb pontjára agregátort telepítettem, sátrat, vizet, élelmiszert, és a két kutyának egy ideiglenes kennelt."

Olvass.

rezsoatya (törölt) 2013.06.09. 18:02:57

A hohelyzetnel magukra hagyta az embereket az allam, ezek utan ne pofazzon bele, ha egy felelos allampolgar megvedi sajat vagyonat. Ahogy leirta, mindenre gondolt, nem hiszem, h veszely eseten ot kellene menteni. Ket kutyaval kulonben sem egyszeru, az ideiglenes befogadohelyekre (sportcsarnok, iskola, mittudomen, be sem engednek, ujabb gond lenne csak!
Ha a polgarmester, kozjegyzo elott hitelesitett alairasaval szavatolja, hogy betores eseten zaros hataridon megteriti az utolso fillerig a kart, akkor okoskodjon!

Buga.Jakab 2013.06.09. 18:21:12

ha elhagyod a házad, akkotr a fidesmaflaálam élősködői
(dakoták és komancsok, összefoglalóan: rézbőrűek)
azonnal beköltöznek...
magyar hivatalokban és intézményekben sose bízz...
semmire sem alkalmasak, sőt még meg is "zsanetteznek", vagy "baráznak", ha mersz szólni...
aki ithon marad az legyen kussban hátha megússza a feudál komcsi náci ügynök diktatúrát...

borzimorzi 2013.06.09. 18:29:22

Az volt már, hogy mindent lefotózni, értékeket összepakolni, aztán bekapcsizni a riasztót és irány anyósék? Ja, és a polgival egy felelősségvállalási nyilatkozatot is alá lehetne íratni, ha nem írja alá, el lehet hajtani, hogy csak a szája jár. Valamint ilyen esetben a biztosító is fizet az esetleges kárért, az ár természeti csapásnak számít.

Azt semmi esetre se kockáztatnám meg, hogy esetleg a ház maga alámosódik, megdől és a szerkezet nem tart ki, hanem a fejemre dől. Akkor ottveszek családostul.

Üdv:
b

Buga.Jakab 2013.06.09. 18:33:33

@borzimorzi:

ad1) "mindent lefotózni"
:))) ja hogy utána nézegetve jobban sajnáld hogy Hungarisztánba születtél...

ad2) "bekapcsizni a riasztót "
nem tudtad hogy ojjan aksiról megy amit hálózati áram tölt?
vagyis amikor merül az aksi elkezd majd szírénázni pár nap mulva

Visionstar 2013.06.09. 19:25:43

Én tutira maradnék, aláírnék agy papírt. hogy saját felelősségemre maradok és nem tartok igényt mentésre. Ha ezek után is kötnék az ebet a karóhoz, akkor élnék a polgári engedetlenség intézményével, és visszaszöknék a házamhoz. Na persze ez a forgatókönyv csak akkor lenne igaz, ha nem egy cunami jönne,hanem a Duna.

borzimorzi 2013.06.09. 19:26:02

@Buga.Jakab: Nem egészen. A cél az, hogy a biztosítónak meg tudd mutatni, hogy azok a repedések a falon igenis az árvíztől lettek, mert korábban nem voltak ott. Hogy a perzsaszőnyegedet igenis kiváló állapotban pakoltad fel a padlásra, nem volt okod azt hinni, hogy oda is elér a víz. Hogy a bútoraid kiváló állapotban voltak az ár előtt stb. A kártérítés összegének meghatározásakor ezek jól jöhetnek.
A riasztó tekintetében meg kit zavar az, hogy szirénázik, ha közel s távol mindenkit kitelepítettek? Mellesleg aggodalmad alaptalan, hiszen ki szokták kapcsolni az áramot, ha elönti a víz az adott részt. Nem lehet megkockáztatni, hogy egy rossz szigetelés miatt áramütést szenvedjenek a katasztrófavédelmisek...

Hát, ezeket gondolom erről. Majd érdekelne, hogy ki hogyan döntött, mikor ilyen helyzetbe került!

Üdv:
b

Buga.Jakab 2013.06.09. 19:45:45

@borzimorzi: :)))))

tévedésed azon a hamis önámításon alapul, hogy hiszel a jogálami működésben:)))))

mijjen vicces.... fehér olló vagy ! ritka vagy mint a fehér hol ló !

a biztosítóban??? a bíróságokban:))))))

borzimorzi 2013.06.09. 21:03:32

Ez is lehetséges.
Üdv:
b

szekertabor · provo.blog.hu 2013.06.12. 09:49:09

@Buga.Jakab: "tévedésed azon a hamis önámításon alapul, hogy hiszel a jogálami működésben:)"

Ez egy jogi blog, ha nem tűnt volna fel eddig. A hozzászólók zömmel szabálysértésre buzdítottak, ahelyett, hogy pontosan körvonalazták volna a posztoló jogi lehetőségeit. Ezt sajnálatosnak tartom.

isti77 2013.06.15. 10:08:51

Ha jól következtetek, ez az eset akkor történt, amikor a kutyák éppen be voltak zárva (vagy kikötve)...
süti beállítások módosítása