Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Felmentett végrehajtó, bennragadt törzskönyv

2012. január 03. - zugügyvéd

Igen sajátos jogi helyzet az alábbi, hasonló problémákat szokott okozni, ha a kamarából kizárt ügyvéd eltűnik és nem adja át az iratokat az ügyfélnek.

Tisztelt Zugügyvéd!

Kérem amennyiben lehetséges, mielőbb válaszoljon, meglehetősen sürgőssé vált problémám megoldása.

Közjegyző által szereztem tudomást tartozásomról.
Külföldön dolgozom, hónapokig nem tartózkodom Magyarországon.
Így a közjegyző elrendelte a gépjárművem forgalom kivonását.
Amint tudomást szereztem minderről, azonnal kiegyenlítettem az összes tartozásomat.
Vártam a végzést, miszerint visszahelyezi a gépjárművemet a forgalomba, de ez sajnos nem történt meg.

Felkerestem az önkormányzatot, ahol meg tudtam, a végrehajtót felmentették, állítólag büntető eljárás folyik ellene.

Kineveztek helyettes végrehajtót, akivel nem lehet felvenni a kapcsolatot.

Írtam a Kamarának, ahonnan azt a választ kaptam, hogy a felmentett végrehajtót nem lehet elérni, nem adja át az iratokat, az irodája ajtaja elé még egy vasajtót szereltetett. Ameddig a felmentett végrehajtó nem hajlandó átadni az összes iratot, addig nem tudnak intézkedni.
A gépkocsit miután kivonta a forgalomból az önkormányzat, leadtam a rendszámot, így használni nem tudom.

KÉREM adjon tanácsot, kihez fordulhatok, aki érdemben tud intézkedni ügyemben.

Tisztelettel: F.M.
 

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr683516694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penelope garcia 2012.01.03. 16:19:26

végre új poszt! :)
Nekem csak két kérdésem van.

A posztoló nem tudott volna arról, hogy van valami tartozása, ami miatt végrehajtási eljárás indult ellene? Ilyen hogyan lehetséges?

A bürokrácia hazájában, ahol még a papírokat is lepapírozzák 4 példányban, hogyan fordulhat elő, hogy fontos iratokból csak egyetlen példány létezzen?

paroma 2012.01.03. 18:45:28

Igazan konnyen lehetseges, anyam (akinel allando lakhelyem van) neha csak honapokkal kesobb szol megkapott levelekrol ha eppen el nem felejti :)

gonosz1hal 2012.01.03. 19:02:54

@penelope garcia: nono! a magyar postát nagyon nem kell félteni! nekem vesztettek már el bírósági idézést tértivevénnyel, kiértesített apehes ajánlott levelet, bírságról szóló értesítést, a színes magazinokról már nem is beszélve. talán ezért is van az, hogy egy rakat helyen nem lehet magyarországra árut rendelni, de lehet pölö afganisztánba...

Droidfigyelő (törölt) 2012.01.03. 19:05:05

Szörnyű, de abszolút valóság-ízű sztori.

Nekem egy 2009-es ügyem nem zárult le (súlyadó-elmaradás), mert az önkormányzat megbízásából felkért Radics Csaba végrehajtó 5 év alatt nem tudta értesíteni a lízingcéget a tartozás kifizetéséról (vagy a lízingcég baszta el). PSZÁF, végrehajtói kamara bejelentés megtörtént, kíváncsi leszek, mit hoznak ki. Természetesen Radics Csaba hivatalosan megadott emailcímén és telefonszámán a hét minden napján elérhetetlen, és máig van szerződése az önkormányzattal. Mekkora pénzek mehetnek itt, atyám...

Megjegyzem, Radics Csaba irodájában úgy beszéltek velem, mint a kutyával.

Ha valakit érdekel, miért történt: eladtam egy autót, amiről nem értesítettem az önkormányzatot (én fasz), ezért szoptam be az ügyet. Tanulság: azonnal bejelenteni. Nekem kb. 120 ezrembe került, hogy a vevő hátralékát kifizessem. Utána azonnal nyilatkozatot tettem az önkormányzatnál, hogy már rég nem az enyém a vitatott autó. De lúzer voltam, ez tény.

VolksrodZoli 2012.01.03. 19:11:02

@penelope garcia: október elején kaptam levelet önkormányzat. Foglalják az egyik autómat, a másik autó súlyadó tartozása miatt. Felhívtam az ügyintéző hölgyet, mi a történés. Mondta, hogy egy 2005-ös első félév miatt. Mondtam ha jött csekk fizettem, ha nem, valóban nem hánytorgattam, olyan rég volt már az időpont, elintézem személyesen. De feltettem a kérdést, hogy miért a kisebb értékű és nem is érdekelt autót foglalják, a nagyobb értékű, és érintett autó helyett. Mert azt eladtam. Na nem adtam el az autót, csak simán eltűnt valahogy a rendszerből... Bementem, kifizettem, elintéztem a nem kivonást, elkerülve az újbóli forgalomba helyezést,vittem mindenféle forgalmit és kocsit megmutatni, újra adatfelvételeztek, végre megint van két kocsim a nyilvántartásban. 2005 óta sosem fájt nekik, hogy valami nem stimmel a befizetésekkel. Mire mindent elintéztem jött meg a gyakorlatilag elsőnek kéne lenni levél, amiben a zűr van jöjjön már be egyeztessük levél volt, de mégis a felakasztunk, kinyírunk, azonnal mindenedet ide adod levelet kaptam meg elsőnek. Pedig a levelek belső dátuma szerint jó lett volna a sorrend, ha jó sorrendben is kézbesítik. Vagy a posta vicceskedett, bár inkább a belső levélkezelő rendszere lehet macerás az önkormányzatnak, okmányirodának... Szóval akár így is lehetett. Csak emberünk távolról nem tudott olyan hatékony lenni, mint én a szomszéd utcából.

Droidfigyelő (törölt) 2012.01.03. 19:13:43

@Droidfigyelő:
Mármint még 2009-ben beszéltek velem úgy, mint a kutyával, amikor bementem Radics gengszter irodájába és készpénzben kifizettem a tartozást, ami nem is az enyém volt. Akkor még elérhető volt Radicsgeci. Azóta elérhetetlen Radicsgeci, de a Végrehajtói Kamaránál regisztrált, hivatalos címein is. Hahaha.

Lehet, hogy időközben milliárdos lett a csávó? Lehet, hogy risztelt Veinek Leonárddal és bandájával, és riszteltek a XIV. kerület összes önkormányzati ügyéből? Nem tudom. Ezek kérdések. Talán Radics Csaba szimpatikus, úriember végrehajtógeci majd megmondja.

Nikike86 2012.01.03. 19:17:22

Ebben az országban, csak a retorzió működik jól! Tolerancia=00-val!
De lássad a nagyok tévedhetnek/vagy megtévedhetnek/ de a szürke állampolgárt a földbe tapossák.
Sajnos ez a véleményem!

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.03. 19:37:16

@Droidfigyelő: Ha ilyen stílusban adtad ott is elő magad, akkor ne is csodálkozz, hogy nem voltak együttműködők! Először mindig normális hangnemben tárgyalunk, ha az nem vezet eredményre, akkor lehet borogatni az asztalt.

A problémádhoz is írjak: attól, hogy nem jelentetted az autó eladását, még az eladás megtörtént, tehát nem kellett volna egy forintot se fizetned a vevő helyett. Az önkormányzatnak amúgy sem kell semmit lejelenteni, az okmányirodába kell.

Káposztakukac 2012.01.03. 19:53:07

@penelope garcia: teljesen egyszerű, főleg, ha külföldön él az illető. mondjuk egyszer nem fizet parkolásért, megbírságolják, írásbeli fizetési felszólítást nem kapja meg. jön az fmh, ugyancsak postán, ami jogerőssé válik egy idő után, onnan meg egyenes út a végrehajtóhoz. mindez lazán előfordulhat, ha az illető egy pár hónapig nincs az országban.

drszoszi 2012.01.03. 20:22:10

Szeretem ezeket a valójában "külföldön élek, itthon nem kapom meg a küldeményeimet", "anyámhoz vagyok bejelentve, de máshol lakom" dolgokat.
Jellemzően azok "nem szokták megkapni" a postai küldeményeiket, akik nem AKARJÁK megkapni azokat, mert akkor foglalkozni kellene a "problémával".

Szeretünk mindent lehúzni és lefikázni, ami magyar. (Egyszer külföldön kéne körbenézni, hogy legyen összehasonlítási alap, rögtön nem lenne ekkora egyesek és kettesek pofája. Semmivel sem szarabb a közszolgáltatások jó része, mint külföldön.) Néhány kedves állampolgár társunk sportot űz abból, hogy itt minden szar és tőlünk nyugatra minden jó, mert ott kolbászból van még a kerítés is. Ajánlom figyelmükbe a hataratkelo.postr.hu blogot, hátha kedvet kapnak a költözéshez és végre nem a rinyálásuktól lesz hangos az ország. Ha ennyire szar minden és mindenki, akkor ballagjanak már odébb és hagyják élni a többieket, akik kurvára nem vevők erre az úton-útfélen hallható fürdőskurva-szerű rikoltozásra.

pistii 2012.01.03. 20:24:36

Ha valaki külföldön él, dolgozik, magyarországi az állandó lakcíme, de az Okmányirodában bejelenti, hogy ideiglenesen külföldön tartózkodik, akkor mi a helyzet?

Vh 2012.01.03. 20:54:43

1. közjegyző nem tilt ki gépkocsit a forgalomból
2. helyettes végrehajtónak van végrehajtói irodája, kötelező ügyfélfogadása: ott meg lehet találni (mivel a végrehajtó hatóságként működik szigorú szabályozással)
3. a helyettes végrehajtónak a kinevezést követően átadja a végrehajtói kamara a folyamatban lévő ügyek iratait. Tudniillik azok nélkül nincs végrehajtói iroda.

kewcheg 2012.01.03. 21:27:23

Sajnos itthon a végrehajtói kar jó része úgy működik, mint egy titokzatos társaság.Kb. ott ér véget az ügy tiszta átláthatósága, ahogy a bíróságtól a végrehajtóhoz kerül.Vegyük észbe, hogy az önálló bírósági végrehajtó= vállalkozó.Holott az igazságszolgáltatás része.De ugyanakkor kőkemény üzletember is,mazsolázgat,úgy csinálja a dolgokat hogy neki jó legyen.Bekerülni ebbe körbe kvázi lehetetlen, annyira király a munka.Kb. mint a közjegyzők, csak itt még jogi végzettség se kell....Nekem 10 éves végrahajtási ügyem van,azt se tudom,hol tart,persze a v.hajtó munadíját már évekkel ezelőtt megelőlegeztem.Na itt kéne rendet csinálni, Navracsics úr!!!!!

Bélabáttya (törölt) 2012.01.03. 22:12:24

@drszoszi: Nekem nagyjából tök mindegy, mikor, ki és mit ír,
és szorgosan írkálnak is a mindenféle hivatalok. Tegyék, nekik is kell valamit csinálniuk.

Az viszont fura, hogy noha itthon lakom, abban az első emeleti lakásban, amibe be vagyok jelentve, gyakorlatilag délelőttönként szinte mindig otthon is vagyok, mégse képes a postás soha felhozni az ajánlott leveleket. Na, valójában nem igaz a soha, csak úgy tízből kilencszer...

Szépen bedobálja az értesítést a postaládába, és amikor elballagok érte, kiderül, hogy ez már a második, akárhanyadik értesítés volt. Vajon hova lett például az első?

Mindezt Budapest belvárosában, böszme nagy, soklakásos házban.

Bármilyen meglepő egyeseknek, simán megeshet, hogy úgy „tartozik” valami társulatnak az ember, hogy gyakorlatilag az utolsó pillanatig, vagy akár azutánig tudomást se szerez róla.

mea 2012.01.03. 22:33:50

A végrehajtók egy külön klán... ehhez ennyit. Még olyat nem láttam egyet se, akinél flottul mennek a dolgok és intézi az ügyeket. Mindegyik elérhetetlen és a levelekre rendszeresen nem válaszolnak... sok a dolguk... biztos azért... emiatt az ember állandóan írogat és írogat és telefonál és üzenetet hagy... így nem csoda, ha a rengeteg papír elönti őket és nem képesek feldolgozni..

mea 2012.01.03. 22:38:53

@Vh: 1. nem a közjegyző tiltotta ki a kocsit
2. ha meglesznek az iratok biztos érdemes lesz az ügyfélfogadási időben megkeresni, addig csak sajnálkozni tud az új végrehajtó.
3. átadják, ha az eredeti végrehajtó is átadta amit át kell adni... itt ugye pont arról van szó, hogy a régi végrehajtó ráült az iratokra, így valóban nem lehet ügyintézni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.01.04. 08:15:05

a végrehajtókat csak addig érdekli a dolog, amíg a díjukat megkapják.
dementor mindahány.

Droidfigyelő (törölt) 2012.01.04. 14:27:06

@metal:
Nem voltam ilyen indulatos, nem vagyok pszichopata. A részletekkel már nem terhelem a T. Kommentelőket. Csak annyit: mindenki ügyét teljes nyilvánosság előtt, mindenki füle hallatára tárgyalta. Ez szabályos vajon?

Tény: 5 évvel ez után még rajta volt a végrehajtás az autómon. A végrehajtó minden hivatalosan regisztrált elérhetőségén 24 órában volt elérhetetlen. Ez vajon szabályos?

De hogy a felvetésedre is írjak: köszi a szakvéleményt. Igen, az okmányiroda volt, erre gondoltam. Érdekes, amit írsz. Lehet, hogy jog szerint nem kellett volna fizetnem, de a végrehajtó azt mondta, hogy itt az önkormányzat papírja, ennyivel lógok, most vagy kifizetem, vagy pedig át kell adnom az autót. Kifizettem, mert úgy gondoltam, hogy az önkormányzat kezdeményezte, végrehajtó kezelte az ügyet, biztos valamit csúnyán elnéztem, és biztos igazuk van. Vagy becsapott? Ez szabályos?:)))) És ha becsapott, akkor most mit tehetek, azon kívül, hogy duplán köpedéknek nevezem? Semmit, ezt elbuktam. Remélem, egyszer lefoglalja a házát egy türelmetlen, nálam udvariatlanabb csecsen üzletember.

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.04. 14:32:31

@Droidfigyelő: A végrehajtó akkor foglalja le az autódat, ha van róla bírósági végzése. Arra a bírósági meghallgatásra téged is meghívtak (ha nem, akkor ezért kell a bíróságnál reklamálni), ott kellett volna a papírt lobogtatni, hogy te bizony azt már eladtad.
Amúgy pontosan mit is követelt tőled az önkormányzat? Súlyadót (telj.)? Hogyan került lízingcég az ügybe?

Kicsit zavaros amit írsz.

Droidfigyelő (törölt) 2012.01.04. 14:59:37

Igazad van, tényleg zavaros, már én se értem. És köszi a véleményt!

Nem volt bírósági meghallgatás. Egyszer csak kaptam egy levelet ettől az ürgétől, hogy ezennel le van foglalva az autó (én így értettem), felszólít, hogy azonnal adjam át, különben jön és elviszi, mert visszamenőleg tartozom a súlyadóval. Ekkor rohantam be hozzá, ott értettem meg, hogy egy réges rég eladott, másik kocsi súlyadóját vasalják be rajtam. Ez után tettem nyilatkozatot az okmányirodán, hogy az nem az én tulajdonom. Többet nem is jött súlyadós papír erre a kocsira.

A lízingcég azért került képbe, mert lízingelt volt az autó, amit lefoglalt (vagy mi is történt vele, már én se értem.) Amikor a hitelt visszafizettem, kértem a törzskönyvet, mire azt mondták, hogy nem adják, mert még mindig le van foglalva. Erre leesett az állam. Az eredeti ügy 2007-es, tavaly fizettem ki az autómat.

Kikértem az önkormitól az eredeti iratot, úgyhogy ma meg is fogom nézni, mi is történt valójában. Majd referálok:)

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.04. 15:12:16

@Droidfigyelő: Ha nem volt bírósági papírja, akkor nem vehette volna el a kocsidat (persze nem hazudott, csak nem fejtette ki a teljes igazságot, amit már tudjuk, mit jelent).
Ettől függetlenül, ha elévülések még nem jártak le (friss az ügy), akkor szerintem keress egy jogi szakembert, mert a pénzt vissza lehet szerezni, mivel nem neked kellett fizetni.

Droidfigyelő (törölt) 2012.01.04. 16:25:23

@metal:
Megnéztem: a polgármesteri hivatal rendelte el egy határozatban, nem pedig bíróság. A végrehajtó erre valóban lefoglalta, majd kezdeményezte a forgalomból való kivonását. Miután gyorsan kifizettem, a forgalomból való kivonásról már nem született polgármesteri hivatali-okmányirodai határozat, a közigazgatási eljárást megszűntették.

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.04. 16:40:36

@Droidfigyelő: Nem vagyok jogász, de nekem ez sántít.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2012.01.06. 22:29:18

@metal: No tényleg nem, de nem is baj.
Súlyadónemfizetés esetén az okmányiroda (helyesebben az önkormányzat adóosztálya jelzése után) közigazgatási hatósági eljárásban tiltja ki a járművet a forgalomból. Miután ez Ket. alapján megy, így nincs szükség bírósági peres (vagy fmh-s) eljárásra, a nélkül is ki lehet vonni a forgalomból, befizetés után visszahelyezik.
Tehát ez más dolog, mitha Gipsz Jakabnak tartoznál pénzzel, és ő perelne, hogy fizetgesd vissza szépen.

mx3 2012.01.09. 17:28:21

@KicsiSáti: Igy van.
@metal: Hát tényleg nem vagy, de hanem tudsz valamit akkor kérdezz ne vezesd félre az embereket.

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.10. 08:24:01

@KicsiSáti: De neki nem azt a kocsit akarták kitiltani, amire az adót nem fizette be. Másik járművet meg nem hiszem, hogy csak úgy kitilthat a forgalomból. Ehhez bízom benne, hogy bíróság kell (legalábbis, ha a jogállam látszatát fenn akarjuk tartani).

skechers 2012.07.11. 11:11:06

@KicsiSáti:
Hát ha már KET-ről beszélünk a végrehajtónak nem sok köze van hozzá, bár én sem vagyok doktor..... :-) A lényeg, hogy végrehajtó csak bírósági végzés alapján járhat el, ezért is kell bírósághoz fordulni a végrehajtás ellen!!! Ja! És úgy tudom, hogy a pénzügyi követelés egy év után elévül..... :-o

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2012.07.11. 11:22:22

@skechers: 1. a végrehajtónak nem sok, de az okmányirodának annál több köze van a Kethez.
2. na azért ez nem teljesen igaz. Bizonyos követelések évülnek el egy év után, de ez csak törpe kisebbség.
süti beállítások módosítása