Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elvált férj és az otthagyott aknamező

2011. május 30. - zugügyvéd

A Zugügyvéd nem klasszikus jogi tanácsadó oldal, és csak azért tesz ki olyan ügyeket, mint az alábbi, mert ez is bizonyítja, milyen szerencsétlen és kilátástalan helyzetbe tud hozni családokat a jogi analfabetizmus, és a jogsérelmek nehézkes érvényesítési lehetősége.


Tisztelt Zugügyvéd,


 Egy  hónapja mondták ki a válást. Férjem 2008 szeptembere óta ki van jelentve a lakásból de a lakcímkártyáját még mindig nem adta le. És nem tudom hogy hogyan menjek tovább mert különböző károk értek azóta amióta a volt férjen itt hagyott minket.

Gyerek tartást nem fizet már 3 éve ebből a bíróság meghatározott 6 hónapot ami 400 ezer ft de ezt sem fizette ki .én nem tudtam elhelyezkedni és 3 éven keresztül havi 30 ezerből éltünk meg 3-an.lehetett választani hogy esznek a gyerekek vagy a számlát fizetem.

Én az előbbit választottam. amit tudtam mindent meg adtam nekik. de ebből lett nekem a problémám:a következők a gázt ki kapcsolták 60 ezer miatt. a villanyba van 510 ezer a lakást amit közösen vettünk  hitelre felmondták és tőlem követelik az közel 9 millió.  A nevemben vett az egyik mobilszolgáltatónál készüléket amit megint nem fizetett az is 60 ezer Magával vitte a UPC készüléket mondván hogy fizeti de azt sem fizette az 78 ezer.

A kocsi a nevén van azt is hitelre vettük de azt is tőlem követelik ez további 1 millió.

Igaz hogy örökölt 3 éve 12 milliót azt mondja hogy ahhoz nekem semmi közöm de a szülei az én örökségemben laknak amit én a házasság előtt örököltem. Nem fizetnek semmit azt mondják hogy az már az övék .Megszeretném tudni hogy most mit csináljak.


Köszönöm a segítséget
Tisztelettel :
N  E 
 

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr452943607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2011.05.30. 17:00:02

igazi hiteles magyar vagy, a 3,14-csád kilóg a nadrágból de te hitelt veszel fel mindenre egy hülye férj mellett. Menj a Margit-híd alá és gondolkozz egy kicsit, hol kúrtad el.....

Ato Boldon 2011.05.30. 17:08:51

Ilyenkor mindig azt gondolom,hogy szerelem ide oda,mindig oda kell figyelni,hogy jogilag tiszta körülmények legyenek.Odaadtad a férjed szüleinek a szüleid örökségét?Ez nem szeretet,ez ostobaság.Mégpedig hatalmas.Ilyenkor gndolni kell arra,hogy ott vannak a gyerekek.Azok érdekében kell eljárni elsősorban,nem jótékonykodni.Megjáratott elég szépen.Javaslat:ne legyél puhány,konzultálj ügyvéddel,és amit megtehetsz jogilag,tedd meg.Ne azon filózz,hogy "jaj,milyen lesz a gyerekek kapcsolata az apjukkal",meg hasonlók.Ha gyenge maradsz,azt hiszik megtehetik.(jól hiszik)Keménykedjél,mert ha nem,ez csak a kezdet,hidd el nekem...

Battlestar Galactica 2011.05.30. 17:11:39

A sztorit értem, csak azt nem értem, hogy hogyan tudott a levélíró nevében mobiltelefont venni? okiratot hamisított? Vagy saját nevére vette, de a közös lakcímre? És akkor mi van? Attól még nem fog helyette tartozni, hogy egy a lakcím!
A kocsi sem tiszta. A levélíró feltehetőleg kezességet vállalt és pénzügyi lízingszerződésük van.
Elég sok csúsztatás van benne, ideje lenne nyílt lapokkal egy igazi ügyvédhez fordulni, az majd elszedi a maradék pénzét is, ha még van!

Judit: 2011.05.30. 17:15:31

Ezt nem hiszem el. Van ilyen ember?
Amugy meg az örökölt lakás hogy lenne már az anyóséké? Kiköltözésre felszólítani őket. Ha kiköltöznek, ha nem beköltözni a 3 gyerekkel, másik lakást eladni, abból kifizetni a SAJÁT adósságaidat(vagyonmegosztást kérni a válás után, abban a hitelek egy részét is a férj kapja majd).
Ja, és rendőrségi feljelentés okirat hamisítás miatt, mert a te nevedre más nem vehet mobilt.
Az ő 12 milliójához télleg semmi közöd.

popocatepetl 2011.05.30. 17:23:35

Ha fehérek az apósék, akkor kidobni őket, ha romákok akkor is, de akkor óvatosabban, nehogy megjelenjen valamelyik beszívott tasz-kommandó.

kerdesek05 2011.05.30. 17:23:44

hát.
nem kellene minden embernek házasodni ám.
attól, hogy van házasság attól az élet még nem lesz ám jobb meg egyszerűbb meg okosabb..

ellenben a pali meg jó nagy szarházi a volt nőjével szemben

roadrunner 2011.05.30. 17:28:07

Talaj egy olyan pasit akinek kellesz ennyi gyerekkel is.
Mondjuk ketlem hogy barki kotelnek allna.
Es keres fel egy ugyvedet.
Ide irkalsz te szerencsetlen?
Hat nem csodalom hogy ide jutottal.
Ennyi esszel.
Menj el dolgozni, ne a segged noveszd otthon.
Van csaladi potlek is.
Van munkanelkuli segely.

isti77 2011.05.30. 17:30:34

Ha még a házasság előtt örökölted az ingatlant, amelyben a férjed szülei élnek, az egyértelműen a tiéd, csak házastárs és gyerek szerezhet idővel lakhatási jogot, a házastárs hozzátartozója nem. Egyáltalán be vannak oda jelentve? Mindegy, az akkor is a tiéd, tehát kirakhatod őket.
Viszont mivel a férjed ki lett jelentve a lakásotokból, az teljesen jogos, hogy a hitelt onnantól egyedül tőled követeli a bank.
A gyerektartásra megítélt 400 ezer Ft bár járna, de valószínűleg nem húzna ki a sz.rból, tekintve, hogy egyedül a lakáshitel 9 millió + a rezsitartozás. Ehhez képest az a további pár tízezer már semmiség, bár én sem értem, hogy tudott a te nevedben vagy akárcsak a te kezességvállalásoddal telefont venni, hiszen minden esetben kell a te aláírásod is, enélkül a te adataidat figyelembe sem veszik, mintha nem is lennél.
Az autóhitel esetében ugyanez, ha annak idején adóstársként aláírtad a szerződést, akkor jogosan követelik rajtad a ki nem fizetett hitelt.
Az a baj, hogy részben a saját tájékozatlanságod áldozata vagy. Félő, hogy ezeket a hitelszerződéseket mind aláírtad (talán kivéve a telefont, de az bagatell a többihez képest), ha voltál olyan naiv, hogy a szüleit beengedted a saját lakásodba. Csak nem tudod, mit vállaltál.
Mindenesetre az öregjeit kivághatod a lakásodból (ha nem megy egyedül, akkor jogi vagy "egyéb" segítséggel), és ha azt el tudod adni, akkor talán ki tudsz mászni ebből.

barbie83 2011.05.30. 17:37:28

Meg kellett volna nézni jobban, cica, hogy kihez mész feleségül. Valószínűleg tipikus módon csak azt tartottad szem előtt, hogy valaki végre feleségül vegyen, aki fölött uralkodhatsz, biztos hazudoztál is neki mindenfélét, azt se bántad, hogy lelépett, erre most meg itt hisztizel. Ki mit főzött, egye meg. Gyerekeket add lelencbe vagy menj el gyakorolni a hivatásodat, a prostitúciót. Sajnos még a legszebb kurvák is megöregszenek, és senkinek sem kellenek. lettél volna rendes, tisztességes nő. Üdv.

Gera 2011.05.30. 17:38:40

Na, az ilyen analfabétákat kell megmenteni.

jozicsenko 2011.05.30. 17:46:37

ügyvéd, ügyvéd, ügyvéd

szívfájdalom nélkül nekimenni a férj szüleinek: nézzék meg mit csinált a pici fiuk: lehet hogy nekik a kicsi fiuk, de neked van kettő gyereked: vagy kemény leszel, vagy elöbb-utóbb elbuksz mindent

mindent, mert ha viszik a mostani lakásodat (ami 9 milli mellett sanszos), akkor a gyámügy átadja a nagyszülőknek, te meg tényleg mehetsz (egyedül) istenhirével, ahova akarsz: szóval vagy a gyerekeid és a lakásod - nagyszűlők nélkül- vagy a gyerekeid a nagyszűlőknél...

Advanced Flight 2011.05.30. 17:48:04

A férj által örökölt pénzhez annyiban nincs köze, hogy váláskor nem viheti a felét. De miután a lakást, kocsit is közösen vették, nehogymár csak neki kelljen perkálni...mi köze ehhez annak, hogy a férj bent lakik-e a lakásban vagy sem? Ha én veszek hitelre egy lakást, de nem költözöm be, akkor már nem is kell fizetnem a részleteket vagy mi van?

Egyébként kell egy jó ügyvéd, valóban. Nem olcsó mulatság, de a sztori szerint azért vannak itt tartalékok.

Ato Boldon 2011.05.30. 17:53:38

@jozicsenko: Igy van,ha kiraknak,akkor mennek a gyerekek is.Addig kell eljutnia ennek az ügynek,amig el nem veszik tőle mindenét.Na majd akkor filózik.Azt szeretném megjegyezni(tudom,nem mindenki ilyen és a hölgy sem a politikát támadja),hogy bizony sok ilyen van,akik vették fel a hitelt,csak mert házasok,és kellett a jó életszinvonal.Rengeteg ilyen van,akik erejükön és lehetőségükön felül próbálkoztak.Viszont ha ezt vki szóba hozza,akkor az egy szívtelen ember,és nem értheti.

Kajmós Orrú Totojmász 2011.05.30. 17:58:26

Külön gratulálok a relevánsan szerencsétlen poszt tolót ekéző kommentereknek. Vélhetően egy földön fekvő ember rúgdosása megerősíti önnön nagyszerűségükbe, éleslátásukba és felsőbbrendűségükbe vetett hitüket. Sztem forduljanak szakemberhez.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2011.05.30. 18:00:46

De kurva okos mindenki ezzel a mit kellett volnával. Olyat én is tudok írni. Most mit kéne, azzal segítenétek.

Ato Boldon 2011.05.30. 18:08:47

@KKKKKKK: Erre mit lehet írni?Ehez ide kell írni?Ha ez megy évek óta,akkor ehez nincs mit hozzászólni.Évek óta tűri,hogy a volt férje nem járul hozzá semmihez.Nem igaz,hogy nem ajánlotta senki hogy menjen ügyvédhez.Viszont ő még segítséget kér.Egyszerűen empátiát vár,azt gondolom.

Loona 2011.05.30. 18:16:53

A válásnál vagyonmegosztás nem volt??? Nem hiszem... A kocsinál kezes vagy? Ha igen, akkor logikus, és jogos hogy tőled követelik.
Az igaz, hogy amit örökölt, ahhoz semmi közöd, az örökség különvagyonnak számít, mindegy, hogy házasság előtt vagy alatt szerezte. De az ő szülei mit keresnek a te örökségedben? Rakd ki őket, te költözz oda, onnantól a bank majd szépen elárverezi a jelenlegi lakást, ha mázlid van, még egy kis pénz is marad belőle. (Legalábbis az alapján, hogy én a 12M-s házra, 4,7M-t vehettem fel max.)

Ja, még egy, hogy a francba sikerült havi 30-ból hárman megélni? Nekem havi 100-ból is nehezen jön össze, pedig a hitelt a szüleim fizetik.

roadrunner 2011.05.30. 18:40:19

Gyogyszerek draga.
Gyerekeket majd mi eltartjuk, kozvetve az allamon keresztul.
Csak ne hagy a gyerekekre semmit mert meg rajtuk is kovetelni fogjak a tartozast.
Van ez igy, mikor nem tudja a no megszivatni a pasit.
Hi-hi-hi.

Öreg Sam 2011.05.30. 19:19:48

Agyam egy-két sejtje sajnálja a posztolót,de az egésze örvend,hogy mégiscsak müködik az evolució manapság is...
A férgese kihullik.

Carrietta 2011.05.30. 19:21:54

Kedves N E!
Hogyhogy mit csinálj?
Vagyonmegosztás nyilván történt a váláskor, így a lakáshitelnek a fele terhel.
Ha a kocsi után kezes voltál, az ugyan terhel, de ha végrehajtják az is kevesebb lesz.(?)
A mobilszolgáltató a férjeddel levelez a te címeden? Ez esetben nem kell vele különösebben foglalkozni, esetleg mond meg a cégnek, hogy nem lakik itt, és ne zaklassanak. (Ha a nevedben aláírta, okirathamisítás, rendőrség.)
A tartásdíjra kérj végrehajtást.
A saját lakásodból, rakd ki azt aki nem te vagy, és költözz oda a gyerekeiddel. A másik lakást hagyd elmenni vagy add el te.
A gáz és villanyszolgáltatóval ne szakítsd meg a kapcsolatot, kérj az önkormányzattól segítséget, mert azt elfogyasztottad ezért ki kell fizetned. Kérd hogy a kamatokat ne kelljen fizetned, kapcsolják ki és rendezhesd részletekben.

Kezd új életet a gyerekeiddel a saját lakásodban (hogy ne érjen utol több levél a volt férjed nevére) és keress munkát, hogy rendezhesd a megmaradó hiteleket.

(Ne félj a nagyszülőktől, ne félj az extől és ne félj költözni, egy fizikai lomtalanítás, lelkileg is sokat segít a pozitív újrakezdésben, ne félj hogyha az a lakás kisesebb, majd ha egyenesben vagytok lehet a gyerekeknek saját szobája, nincs kifogás! :) )

Habib Smith 2011.05.30. 19:52:23

Engem megfogott az 510 ezer forintos áram díj hátralék. Ha 3 éven át, vagyis 36 hónapja nem fizették a díjat, az havi 14 ezer Forintos fogyasztást jelent. Hogy a viharba tudtak havonta ennyi áramot használni. Havi 30-ból, nem sok főznivalót lehet venni (ha elektromos főzőlapot tételezek fel). A hűtőjük sem lehett tele. És valószínűleg nem naponta indítottak egy mosógépet. Szóval nem értem én ezt!

2011.05.30. 20:06:50

Kamu post, figyelemelterelés. Ilyen hülye nincs.

sabana 2011.05.30. 20:13:24

@LiquidLight: futes + melegviz is lehet

penelope garcia 2011.05.30. 20:28:29

Kifejezetten érdekel, hogyan lehet "mindent megadni" két gyereknek havi 30 ezerből. Hogy számlákat közben nem fizetett, az világos. De a "minden", az a zsíros kenyeret jelenti?
A kedves apuka persze szarjon sünt.

dagger 2011.05.30. 20:34:00

Ilyenkor egy kérdés jut eszembe:
Az ilyen ember hogy maradt idáig életben???
Bázmeg ekkora szerencsétlen analfabétát az élethez!
És sajnos ezekből egyre több lesz, az én adómból meg a rákosi viktor (alias gonosz barna törpe) majd megtámogatja, f@szom az egészbe......

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.05.30. 20:50:27

Ezt a sztorit csak úgy tudom elképzelni, hogy a kedves posztoló borította a házasságot. Akár egy félrelépéssel, akár a szexmentes léttel...

dr. Aullah 2011.05.30. 21:00:30

"Igaz hogy örökölt 3 éve 12 milliót..."

"Férjem 2008 szeptembere óta ki van jelentve a lakásból..."

Van összefüggés vajon?

nopánick (törölt) 2011.05.30. 21:01:23

1.
olyan nincs, hogy nem találok munkát...
Csak olyan van, hogy nem találok NEKEM TETSZŐ kényelmes, munkát. Szóval tessék szépen menni pénzt keresni! Menni fog csak tényleg akarni kel, sírás-rívás helyett.

2.
Anyós-apóst kirakni az örökölt házból.
Ezt meg hipp-hopp eladni, mindegy mennyiért, akár buktával is...

3.
Közművesekkel alkut kötni, részlet fizetésre.

4.
Férje végrehajtót küldeni.

+1
Mint az 1. DOLGOZNI/KERESNI!!!
...és pár év alatt nullára jutsz.
Addig is lehet közben felnőni és elgondolkodni, mekkora balfácán voltál a minden kell most....hitelre életmóddal.

róth manó 2011.05.30. 21:13:29

A posztoló lehet, hogy abnormális, lehet, hogy egyszerűen csak szerencsétlen, minden esetre az egész ügy kizárólag egy ma még nem létező öncsődjelentéssel valamint többezer jogász és családsegítő munkaórával lenne kezelhető elfogadható módon. A másik variáció, hogy kivonulsz az országból és új életet kezdesz valahol máshol.

kispotzak 2011.05.30. 21:14:02

Egy kezemen meg tudom számlálni, hány értelmes, normális hozzászólás érkezett... A többi meg hejde büszke arra, hogy milyen okos, és milyen jól helyre tudja rakni a másikat.

Aki icipicit is odafigyelve olvasta a levelet, annak egyértelmű, hogy vagy nem magyar az anyanyelve az illetőnek, aki írta, vagy (és ez a valószínűbb), nem csak jogi, hanem szinte funkcionális analfabéta is. "Ilyen hülye nincs" írják egyesek. Nos, vannak olyan emberek, akik nem tudnak összehozni egy értelmes, összetett mondatot, vannak, akik nem végezték el a 8 osztályt sem.
De attól még jé, emberek ők is. Tudom, persze, aki műveletlenebb, tájékozatlanabb, vagy (mondjuk ki) butább az átlagnál, az pusztuljon... De jószándékra, neadjisten, normális, általa is érthető, hasznosítható tanácsra ne számítson, főleg ne egy ilyen blogon.

...

Carriettának köszönet a tőmondatos, érthető válaszokért, jó érzés volt olvasni a hsz-ét.

Kereszt Elek 2011.05.30. 21:26:37

Kevés ennyi bunkót lehet egy kupacban találni, mint az itt hozzászólók zöme.

Mária 2011.05.30. 21:27:44

Hihetetlen, hogy a többség a posztolót hibáztatja. A nőket egész életükben arra szoktatják, Önök, kedves Uraim, hogy csinálják, amit a férfi mond.

És amikor csinálja, mert egész életében azokra hagyatkozott, akik irányították, és aki most a posztoló esetében nyilvánvalóan ki akar b.ni vele, meg a saját gyerekeivel, akkor a posztoló a hibás, hogy miért nem életrevaló meg okos.

Arról nem lehet szó, hogy a kedves papa a gyerekeket is vinni akarja?

beleduma 2011.05.30. 21:29:21

És azt honnan veszitek, hogy a pasi a hunyó??? Nem lehet, hogy anyu volt egy kicsit a ludas? Finnyogni, nyavalyogni, netán sexmegvonni bünti gyanánt, aztán koppanni, ha a pasi megelégeli??? Akár ez is lehetett. Korrekt ítélethez kevés ez a leírt infó.

beleduma 2011.05.30. 21:31:06

@Mária: És az miért baj, hogy vinni akarja??? A leírtak alapján nem százszor életképesebb, mint a posztoló? Mit tanulnak tőle a gyerekek, legyünk balekok?

beleduma 2011.05.30. 21:33:08

Mindazonáltal nem tudom elítélni a posztolót sem, hiszen olyan kevés az infó, hogy ez alapján csak vagdalkoznék.
Szar helyzet. Ennyi, de élni és menni kell tovább.

Mária 2011.05.30. 21:35:53

@Habib Smith:

Én is erre figyeltem fel. Csak tipp: mondjuk a gázt novemberben kapcsolták ki és beállítottak pár ócska energiazabáló olajradiátort? Ha új a ház és nincsenek kémények, csak a kazánhoz, még egy használt tűzhelyet se tudott volna beállítani, hogy fűtsön vele.

Mária 2011.05.30. 21:38:25

@beleduma:

És az apától mit tanulnak? Gondolj bele.

Az OK hogy a gyereknek ott a helye, ahol létbiztonság van. Na de szándékosan a padlóra küldeni, anyagilag is, lelkileg is a gyerek másik szülőjét?

Szándékosan írtam szülőjét és nem anyját, nők is szívesen játsszák ezt a játékot.

dr. Aullah 2011.05.30. 21:43:10

@Mária: Ezt kikérem magamnak... mindenki vállaljon felelőséget a saját tettéért és ne másokat hibáztasson.

Mária 2011.05.30. 21:47:21

@Aullah:

Én sem vagyok túl együttérző a mások rossz döntéseivel kapcsolatban, de ez a kommentlista még nekem is sok volt.

rianna 2011.05.30. 22:12:04

ritka érzéketlen társaság gyűlt itt ma össze.

Jen87 2011.05.30. 22:35:51

Válás esetén amennyiben közösen vették föl a hitelt a kedves Hölgynek is fizetnie kell, ahogy a férjnek is.
Extrém esetben a bíróság több fizetési terhet róhat a másik félre de gyanítom ez itt esélytelen mivel a hölgynek van egy örökölt lakása ami papíron lehet fedezi a hitel ráeső részét a férjnek meg 12 misije + feltehetően munkája is.

Az, hogy a férj még 3 éve örökölt 12 milliót semmit sem jelent. A hölgynek semmi köze sincs hozzá. Ha a végrendeletben kimondták, hogy a férjé a pénz, de ha nem akkor is első menetben mint egyenes ági leszármazott kapja (kapta) meg a pénzt amihez semmi köze sincs a házastársnak csak ha nem rendelkezik róla külön az örökös miután megkapta a pénzt (gyanítom ekkor már olyan viszonyban voltak, hogy ez a lehetőség fel sem merült).

A közüzemi számla tartozásra a hátrányos és szociális helyzetre való tekintettel lehet részlet fizetést kérvényezni.

Anyós, Apóst 48 órás ultimátumot szabva kiköltöztetni az örökölt lakásból mivel ahhoz meg nekik nincs semmi közük és oda beköltözni VAGY azt eladni. Itt jegyezném meg, hogy a hiteles lakást csak akkor fogja tudni eladni ha a volt férj is bele megy az ingatlan értékesítésébe. Ellenkező esetben várni kell, hogy a bank vissza vegye és elárverezze de 99.99%, hogy az összeg nem fogja fedezni a fennmaradó hitelt.

Kocsira szintén ugyan ez van.

dr. Aullah 2011.05.30. 22:49:18

@Mária: Igazad van. Tényleg szőrnyű, amit itt egyesek írnak. Bár vannak rész igazságok, de lehetett volna finomabban is.

beleduma 2011.05.30. 22:49:57

@Mária: Ez lehet egy végső elkeseredés is! A nők előszeretettel zsarolják a párjukat a gyerekekkel, 'úgyis nekem ítéli a bíróság'. Az apának ilyenkor vajmi kevés eszköze van, ez pedig elkeserítő. Gondolj bele: Pontosan tudod, hogy a gyerek/eknek nálad lenne a helye, a jobb élete, imádod, szereted, de a nő a 'nőségével' visszaélve elveszi, mert csakazértis. Iszonyú lelki teher és nem sok okos megoldás van.

Storyteller 2011.05.30. 23:29:10

Remélem, büdös balfasz banda, egyszer ti kerültök padlóra, és az emberek majd felettetek fognak átlépni "biztos be van baszva" megjegyzéssel, esetleg le is köpnek majd benneteket, ti, makulátlan, mindig felelősen gondolkodó emberpéldányok.

Posztolónak: nem úgy van, hogy házasság előtt szerzett vagyon x év házasság után közös vagyonnak minősül?

Egyebekben pedig attól tartok, hogy a klasszikus hozzáállást látjuk, csak akkor fordulunk fogorvoshoz, ha már húzni kell.

Amit a többiek elmondtak: anyósékat kipaterol, a kocsit úgyse használod, mondd meg a finanszírozónak, hogy részedről vegye vissza, te nem tudod fizetni, a közműszolgáltatónál ki lehet sírni részletfizetést, vedd fel a lakáshitelt adó pénzintézettel is a kapcsolatot.

Írj magadnak teendőlistát, és mindennap csinálj meg valamit belőle. Két hét alatt mozgásba lehet lendíteni a kerekeket. Ne add fel, ha pedig ügyvédi segítség kell, irány a jogiforum.hu. Ott, ha igaz, talán találsz ingyen segítő ügyvédeket is (pro bono).

Sok sikert, és fel a fejjel.

Exploiter 2011.05.30. 23:51:39

@Storyteller:

Tényleg nem tudom, ki mire számít.
Az, hogy idetol az admin egy ilyen összefüggéstelen, borzasztó magyarságú szöveget, egy dolog. Az, hogy a sztoriból nem derül ki semmi konkrétum azon kívül, h a posztoló hagyta magát átbaszni a palánkon sorban egymás után, az egy másik.
De most komolyan. Ha empátiára vágysz, vedd ki a bambit. Két gyereket is szülni, ilyen embernek... ováció, tapsvihar.

galagabo 2011.05.31. 00:16:18

@barbie83: Te mégis hány éves vagy? 8? Vagy inkább azt kérdezzem, hányadik osztályba jársz? Felháborít, ahogy a levélre reagálsz... Általában megpróbálom ignorálni az ilyen primitív és undorítóan pökhendi beszólásokat, de ez most nálam is kiütötte a biztosítékot... Ki vagy te, hogy ítélkezz mások felett? Főleg ennyi szürke agysejttel? Ha nem is érzel együtt a levélíróval, vagy hülyének is tartod, ilyen hangnem egy ilyen fórumon...?
Kívánok neked hasonló sorsot, és hasonló reakciókat a környezetedben! Meztelen csiga!

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.05.31. 00:27:50

Itt vannak a megyei Nép Ügyvédje jogsegélyszolgálatok elérhetőségei. Teljesen ingyenes, ha az egy főre eső jövedelem 28.500 alatt van, és itt nyilván alatta. Ügyfélfogadási időben bármilyen problémával lehet menni, a hivatalos leveleket is megfogalmazzák, perben ügyvédet biztosítanak.

www.kih.gov.hu/alaptev/nepugyvedje/elerhetoseg

dr. Erika Zangolna 2011.05.31. 00:48:27

vannak nem túl sok átgondoltsággal élt életek, ez egy dolog

ettől még a teli pofával való utólagos áldozatokolás az egyik legaljasabb, legprimitívebb dolog amit humanoid teremtmény kiöklendhet.

aki ezt teszi, az áldozatot taposva azt fantáziálja, vele ilyen és hasonló szarság nem történhet meg. pedig rá fog baszni, hisz primitív mint a szög.

smartdrive 2011.05.31. 02:22:08

ugye mennyivel jobb lett volna, ha az apának ítélik a gyerekeket?

daniferi 2011.05.31. 04:53:41

@Habib Smith: "Ha 3 éven át, vagyis 36 hónapja nem fizették a díjat, az havi 14 ezer Forintos fogyasztást jelent. Hogy a viharba tudtak havonta ennyi áramot használni."
Ha azt nézem, hogy nálunk van egy hűtő, egy tévé, egy számítógép, semmi más, a lámpák nagy része energiatakarékos, mégis 10ezer a számla, amiből csak az alapdíj (amit akkor is fizetnem kell, ha lekapcsolom az áramot) 6 ezer, akkor nem is olyan sok az a 14 ezer havonta. Talán van villanybojler is, esetleg a nagyon hideg napokon egy kis hősugárzó-használat is volt a gyerekek miatt, illetve a gázkikapcsolás miatt villanyrezsó. - Gondolom nem panelben lakik, mert akkor a fűtést írta volna. Nálunk az a nagy költség, télen átlag havi 30 ezer forint, amivel még spórolni se lehet, nincs olyan, hogy kevésbé fűtök, csak kinyithatom az ablakot, ha melegem van.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2011.05.31. 06:44:42

@daniferi: Ebben csak az a fura, hogy az áramszolgáltatók 2-3 hónap tartozás után viszik az órát is...

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:02:34

Már látni a végét.Csaj megy a híd alá,gyerekek az állami gondozásba,a volt férj meg a rokonsága pedig röhög egy k jót.
Ostoba nő!

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:08:28

@Ato Boldon: Egyetértek.A nő évek óta nem tesz semmit,tudja jól a következményeket.El fogja veszíteni a gyerekei is és még majd azt is elvárja hogy sajnálgassák!
Hát nem!
Aki nem képes küzdeni azt nem lehet sajnálni sem.Vannak ingyen ügyvédek,szegények ügyvédei,meg kell őket keresni,ott a családsegítő,meg kell keresni és menni menni utánajárni,ott a bíróság,végrehajtatni a volt férjen,bármi jövedelme öröksége akármilye keletkezik,azonnal végrehajtják az elmaradt gy tartást,ha el nem évül a levélíró tunyasága és lassúsága folytán!

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:10:15

A voltférj szüleit peidig ügyvéddel azonnal felszólítani a ház elhagyására,ha nem megy akkor ki kell őket lakoltatni legálisan(rendőr,illetékes,tulajdonos)új lakat zár,vagy azonnal beköltözni az ingatlanba hogy ne tudja más birtokba venni!

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:12:07

www.jogiforum.hu

ügyvédeket itt is találni,csak be kell reggolni,de néha ha jókedvük van,akkor ingyen tanácsokat is adnak,bár azzal már kitörölheti a hátsóját a kedves levélíró!
Rendes ügyvéd kell,aki felkarolja az ügyet,én biztos hogy összevakarnám az árát a föld alól is,vagy meg lehet egyezni hogy sikerdíjra dolgozzon,ha elvállalja.Hátha.Nekik sincs sok munkájuk mostanában.

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:17:55

Az örökséged a tied,főleg mivel házasság előtt keletkezett!Ezt nem veheti el tőled senki csak azért mert ő lakta az ingatlant xx évig,ez nem így megy!Ha nem vágod ki onnan őket sürgőssen,akkor ott is olyan adósságot fognak felhalmozni neked(mivel nem fizetnek semmit)hogy azt is elveszíted!Az első amit tégy hogy a nagyszülőket paterold ki a HÁZADBÓL mert az a tied!Továbbiakban követelheted rajtuk az elmaradt tartozásokat,sőt még az elmaradt felújításokat okozott károkat is és majd a nyugdíjukból levonják!

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:20:17

Továbbiakban ajánlom,hogy a házat azonnal ajándékozd valamelyik kölköd nevére és te mint haszonélvező maradj!Az ajándékozás most illetékmentes tudtommal.Továbbá jó lesz ha semmilyen legális jövedelmed nem lesz mostanában,mert a szolgáltató és a bank is be fog rajtad hajtani minden létezőt,megtalálnak hidd el.Ha örökölsz bárhonnan bármit,a végrehajtó/bahjató azonnal ott lesz.

Ingerlékeny Banya 2011.05.31. 07:24:51

Ha a volt férjnek bárhol bármelyik banknál van pénze(feltételezve hogy nem itta még el mind a 12 millt)akkor onnan leinkaszálják a gy tartást.A bíróságon tudnak ezzel kapcsolatban segíteni hogy ez hogy deríthető ki!Vagy szintén az ügyvéd.Illetve hogy deríthető ki hogy van e a nevén bármi ingatlan kocsi vagy más.Ha örökölni fog bármit,azonnal behajtják.A gy tartás elmaradását előrébbveszik végrehajtáskor is.Azaz először fizet ki téged a végrehajtó,utána a bankot és a többi szarát.

2011.05.31. 07:58:03

Ayósékat kirakni, de azonnal, az ex ellen megindítani a büntető eljárást de azonnal, a végrehajtást már régen meg kelett volna, az autóra még akkor amikor fizette, egyáltalán mindenre a van, az utólsó szögre is.
a lakást eladni, ha mág lehet, de valszeg úgy is viszi a bank.
ezt azonnal és gyorsan.
A büntető eljárás hatni szokott, bár először próbára bocsátják, de valószínű ezután sem fog fizetni, akkor ismét a büntető, mint visszaesőt már komolyabban kell venni, de ha nem csukják le, akkor harmadszor is amíg nem fizet.
a tartásra irányuló perek és vh eljárásokért utólag kell fizetni az illetéket, az adósnak.
lehet kérni a tartás megelőlegezését, de ez macerás, de el kell indítani.

Én végig csináltam az egészet.

A sors fintora, hogy amikor a legkisebb gyerek fősulira ment, az apja vállalta a tandíjat (én mondtam, hogy nem, mert a gyerek nem oda való) 5 éve járja a 3 éves főiskolát, az apa sokszrosát kifizette amit annak idején tartásra nem. Mert neki presztizs kérdés a diploma.

Hát csak röhögni tudok azon hogy 2 éve az volt a legnagyobb gond, hogy én ne vegyek részt a diploma osztón.

Az élet mindent helyre rak, csak erősnek kell lenni.

Pascal007 2011.05.31. 08:01:35

A legnagyobb baj az, hogy el sem tudjátok képzelni, hogy vannak olyan emberek akik kevésbé "tájékozottak" illetve "életerősek" mint a többiek. De ez nem minősíti őket, mert bele lehet nevelni egy nőbe, hogy ő semmit sem ér, semmit sem tud stb. ez működik és sok gané férfi előszeretettel alkalmazza is. Lehet azt várta, hogy visszamegy és együtt marad a család, majd együtt megoldják, nem lehet tudni. Azonban az, hogy ilyen esetben milyen jellegű hozzászólásokat írnak egyesek, nos itt valóban érvényes, a "hallgattál volna bölcs maradtál volna" mondás. Ha már jót nem tudsz/nem vagy képes tenni, az is jó ha nem rontod a helyzetet tovább, de sajnos sok esetben a csökkenő önbizalom feltöltésének módja ez. Jelenleg nem tudom ki is a sajnálatra méltóbb, az aki ilyen helyzetbe hozza magát és a gyerekeit, de még van remény a változtatásra, vagy azok akik ebben az esetben is csak bele tudnak rúgni embertársukba, valóban nem tudom nekik van-e esélyük a jövőben emberként élni.

Picsasereghajtó 2011.05.31. 08:18:29

".Megszeretném tudni hogy most mit csináljak."

Először is, némi helyesírási tréning nem ártana. Munkavállaláshoz sem feltétlenül hátrány.

Aztán némi pénzügyi ismeretek. Havi harmincezres jövedelem mellett millió forintos hitel autóra - mit gondoltatok, az kinek a pénze? Ennyi erővel én is veszek fel CHF hitelt karib tengeri hajókázásra, aztán majd telesírom a blogokat hogy senki se segít rajtam.

zsombordeak 2011.05.31. 08:40:59

Kedves N. E.,

Ne figyelj arra, aki csak szid és mocskolódik, csak azokra, akik segíteni akarnak (szerencsére az utóbbiak sokkal többen vannak). Tényleg sok butaságot csináltál, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy hogy tudsz kijönni ebből. Keress egy megértő ügyvédet, szerintem viszonylag olcsón is találsz. Az örökölt lakásodat vissza kell tudnod szerezni, a többivel is kell kezdened valamit. Szerintem ha az autót nem tudja fizetni a pasi, akkor kért a bankot, hogy vegye vissza az autót. Talán megtalálják. Valami környékbeli egyház vagy szeretetszolgálat lehet, hogy tud még segíteni és támogatni. Sok sikert és vigyázz magadra és a gyerekekre! Ha ennek vége, rájössz, hogy az élet nem rózsaszín álom, de legalább megtanultad.

zsombordeak 2011.05.31. 08:43:28

@Pascal007: Minden szavaddal egyetértek! Most segítségre és támogatásra van szükség, nem fújjozásra. Az elemzés ráér később.
Egy kisgyerekes apa.

Reggie 2011.05.31. 08:43:57

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Nem 30-ra, hanem havi netto 200-as jovedelemre vettek fel a hiteleket.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2011.05.31. 08:44:06

Ki a 007-es?

Mindenesetre szólok, nem én voltam :)

kotyomfitty 2011.05.31. 08:54:03

Nem ertem a problemat: Terhelt lakast eladni, az orokoltbe koltozni az ex-anyosek helyett.

Olyan nincs, hogy "ok azt mondjak ovek", illetve van, csak nincs hatalya. De szoljatok, ha van, mert akkor en azt mondom, enyem a Margit-sziget.

Holnap meg majd sajnaljuk itt a szegeny kisnyugdijjasekat, akiket kilakoltattatott a gonosz ex-meny vagymi, de ez meg a te napod, csinald.

Picsasereghajtó 2011.05.31. 08:56:12

@Reggie: Nálunk két keresetből megvan 300 nettó, de még így se jutna eszembe milliós hitelt felvenni értelmetlen rongyrázásra (3D tévé, utazás, autó) mert ki tudja, mit hoz a holnap?!

Inkább elteszegetjük a pénzt, és ha úgy alakul, megvesszük a tévét KP-ért. Mindig gondolni kell a jövőre.

magyar bucó 2011.05.31. 09:02:09

Meggyőződésem, hogy - női szokás szerint - a tényeknek csak a felét ismerjük. Ítélkezés előtt meghallgatnám a másik felet is, tőle alighanem egészen mást hallanánk...

kasu 2011.05.31. 09:11:40

Pont fordítva szokott lenni, a nő kap mindent illetve eléggé gyűlöl ahhoz, hogy jó ügyvéddel amiből lehet kiforgassa az ex férjet. Többnyire meg is ítélik, mert nő és gyerekpárti(?) úgymond a bíróság, de szerintem a nő és az (elvált?) bíró-nő személyes indíttatása is benne lehet...
A konkrét esetre meg csak annyit, hogy aki ilyen hülye, az vagy maradjon és minden szombaton szopjon (ha kell többet) vagy tényleg gondolkodjon el mennyire elkúrta. Esetleg lehet menni ügyvédhez, persze miből. Nem olcsó mulatság. Sok exférj válás után soha nem tud talpra állni. Most egy nő. Szegény gyerekek:-(((

Roy 2011.05.31. 09:22:31

Kezdjük azzal, hogy van egy lakás amit közösen vettetek hitelből.Kérdésem az hogyan lett kijelentve a férjed, amikor éppen úgy tulajdonos mint Te.
Másik az hogy örököltél egy házat-lakást amiben a férjed szüleid laknak. Amennyiben nem történt házassági szerződés a férjedé is éppen ugyanúgy az ingatlan, mint ahogy a férjed által örökölt 12 millió forint egy része Téged illet. hangsúlyozom ez akkor igaz, ha nem kötöttetek a házasság előtt a saját vagyonról házassági szerződést.
A férjed szüleit meg nem egyszerű kitenni az ingatlanodból.
Sajnos a bérlőt a törvény jobban védi mint a tulajt.
Ez persze csak akkor igaz, ha a bérlemény nem önkormányzati tulajdon.

2011.05.31. 09:52:23

@galagabo: ő egy régóta közutálatnak örvendő troll. Kár etetni.

citrix 2011.05.31. 10:15:48

A hitel fedezetéül miért nem az "örökségedet" jelölted meg,amiben az exférj szülei laknak(és nem hajlandók távozni)?Hitel a lakásra,kocsira,telefonra és még ki tudja mire,férjhez mentél,gyerekeket szültél annak akit nem is ismertél mint embert.Ebből kiút egy van,ha az örökségedet magadévá teszed és abból rendezed a hitelek minél nagyobb részét.És valami pénzkereset se árt,a családi pótlékból+segély nem lehet megélni,mint az látszik is.Még mindig jobb,mint ha kilakoltatnak.Gyerektartást aligha fogsz látni,ez van.

TiZ 2011.05.31. 11:32:12

De mi lehet az UPC készülék?

magyar bucó 2011.05.31. 11:46:35

@TiZ:
Az a kis doboz, ami a szolgáltatás igénybevételéhez kell.

hu.upcdirect.com/ugyfelszolgalat/kezikonyvek/

egyszerüen 2011.05.31. 13:02:47

Sokan vagytok kárörvendők

a villányszámla gondolom ugy jött össze hogy mivel a gázt kikapcsolták villannyal fütött. Amugy pl nálunk a vullanyszámla havi 13 ezer forint és nem is fütünk vele

A másik
telefont már én is vettem aszonypajtás nevére, csak mert nem akartam leráncigálni egy aláiráshoz. Erről ennyit

Énnekem az jön le hogy a pacákkal összeköltözött dult a szerelem, majd a pacák anyuciéknak kellett mani nosza aszonyka öröksége ott van. Kénne egy kocsi , nosza hitelből. stb stb. Majd a pacák lelépett

Ügyvédet ajánlani ugy hogy a nőnek nincs pénze?? háát mintha a kutba vizet öntenék

egyszerüen 2011.05.31. 13:04:11

Ja lemaradt

Multkor voltunk sétálni:DD és pont egy esküvő volt és nagy volt a happy náluk.
Volt pofám odaszolni annyira nem kell örömködni én már láttom hogy ebből 5 éven belül válás lesz:DD kár feccolni sok pénzt bele

Aszonypajtás meg csititgatott.:S

Reggie 2011.05.31. 13:10:39

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Nyilvan hulyek, de a havi 30 azert nem 30 volt:)
Mondjuk ha ennyire nem megy a szeker, akkor minek hitelre uj auto, azt nem fogom soha sem megerteni.

Judit: 2011.05.31. 15:28:26

@Roy: Nem kilakoltatni kell. Beköltözni melléjük, és folyton üresre enni a hűtőt, meg hajnal 2-kor "véletlenül" valami hangosat csinálni. Hamar kiköltöznek. Amugy szerintem ebben a helyzetben nem is bérlők, mert akkor a posztolónak lenne min még 50 ezer pénze havonta a bérletből. Ha nem fizetnek, nem bérlők.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.31. 19:38:47

Az miért nem volt, hogy patkány a férj, hogy nem ad a gyerekeinek tartásdíjat?

egyszerüen 2011.05.31. 20:29:57

@Judit::
mert csak ugy nyugodtan be tudsz költözni melléjük??

Nem nagyon hiszek a magyar jogba

Félőrült 2011.05.31. 22:24:17

Ha kell, akkor rendőrökkel, de rakasd ki az anyósodékat a házból - lakjanak a fiacskájukkal együtt, az ő lakásában.
Ha nálad nincs tulajdoni lap, az illetékes földhivatalban kell, hogy legyen, szóval igazolva van, hogy az az ingatlan a tied. Pláne úgy, hogy a házasság előtt szerezted, tehát nem számít közös vagyonnak.

Végrahajtást kérj a férjeden gyerektartás ügyben. Állapodj meg a közüzemis szolgáltatókkal a tartozás rendezéséről. Ha rendesen kéred őket, tárgyalnak veled.
Olyan nincs, hogy ha a hitelt ketten veszitek fel, akkor csak az egyik fél fizeti válás után. Mindkettőnek kell, hiába elváltak. Kész. Ha v.ki kezességet vállalt, az más.
A jelenlegi pecót hirdesd meg eladásra - sok ingyenes oldal van, ahol ezt megteheted.

Roy 2011.06.01. 07:54:32

@Judit:: Gondolom, ha ott laknak be is vannak jelentve oda. Akkor akár fizetnek akár nem, bérlőknek számítanak.

@Félőrült: A házasság előtt megszerzett vagyon egy év után közös vagyonnak számít, ha csak nem készült házassági szerződés.

Félőrült 2011.06.01. 15:56:10

Nem 15 év együttélés után közös a vagyon?
Nekünk úgy tanították, h a házasság előtt szerzett holmihoz a másiknak nincs köze.

Amúgy jah, jogos a kérdés, amit már néhányan előttem feltettek: szerződés készült?

pirimogyoró 2011.06.02. 05:15:32

@roadrunner: Az empátiát hírből sem ismered. Ennek kiányában nem is tudsz érdemileg tanácsokat osztogatni. Sok ilyen bugris van és mind azt hiszi, hogy ő mondja meg a tutit.

Caprica99 2011.06.02. 12:25:49

@barbie83: hogy te egy mekkora gyökér, prosztó ribanc vagy!
Mi az?
Hiányzik tán a csaj a bordélyházadból, azért tudod, hogy ilyen jól hogy prosti?
Avagy magadból indulsz ki?

Nem is értem, hogy az ilyen pofátlan, nagyarc trollokat miért nem moderálják ki?!

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.06.03. 09:13:07

csak félrehajolva jegyzem meg, hogy bizony a magyar közoktatásban vagy egy olyan tantárgy, hogy társadalomismeret, régebben állampolgári ismereteknek hívták.

ennek a feladata volna, hogy elmagyarázza a jogrendszer működésének alapjait, azt, hogy miképp kell szerződést kötni, hogyan kell hitelt felvenni stb.

sajnos a gyakorlat az, hogy vagy magyar, vagy történelem szakos tanár tanítja, aki általában maga is csak szőrmentén tájékozódik az adott témákban, gyakorlatilag nincs hozzá jó jegyzet és amúgy is arra megy el az a heti egy vagy két óra, hogy behozza a lemaradást a hatalmas lexikális ismeretet átadó tantárgya (irodalom vagy történelem) javára.

így aztán nem csoda, hogy a jogi analfabetizmus ezrével szedi az áldozatait!

21es 2011.06.06. 14:07:17

Ne is hallgass azokra akik le hülyepicsáznak, mer azoknak nincsen ampátiájuk! Eztet a szót nem igazán érted, de az most mindegy.) Azokra hallgassál, akik együtt éreznek és sajnálnak! Végül is még csak három éve nincs munkád, nem fizet a férjed gyerektartást, még a megítélt tartásdíjat sem hajtattad be, pedig pénzed egy szál se, ahogy leírod. Még csak 1 misi körüli a közüzemi tartozásod, még csak 10-20 misi az egyéb adósságod, még csak az örökölt lakásodat használja ingyért és nyúlja lefelé a férjed családja...
Egyszóval még rengeteg időd van. Bőven elég, ha beírsz az internetre, majdcsak történik valami….Várjál nyugodtan, itt majd jól összevesznek azon, hogy vajon te vagy-e a hülye, vagy az a hülye, aki megmondja neked, hogy hülye vagy!?
Vagy hazudgálsz és a dolgok kicsikét azért másképpen vannak, hmm?

Decens Vizualista (törölt) 2011.06.10. 23:13:45

Első gondolat: bár már leírták előttem, de szeretnám nyomatékosítani. A posztolón taposóaknak az üzenetem, hogy fene a pofátokat, meg még anyátokat is, méghozzá vastagon. Engem érdekel a jog, viszont a magukat képernyőn, arctalanul érvényesíteni akaró, jólmegmondó hülyegyerekek nem. Lehet, hogy kikéritek ezt magatoknak korotoknál vagy valós életbeni titulusutoknál fogva, de az érzelmiintelligencia ilyen mértékú mivolta bizony igenis indokolja a hülyegyerekezést. Gondolkodjatok el. A segítségkérő szerintem igenis magyar. Csak hát nem túl összetett. Tudjuk mit jelent ez? Igen.. szinte ösztönlény, könnyúszerrel átkúrható, viszont garantáltan szereti a gyerekeit és garantáltan nem megy le olyan féreg szintre mint itt egyesek (súlyosbító körülmény ráadásul, hogy falkában).
Rendkívül kevés infóból táplálkozunk és nem tudom, valaki tudna-e vonalat húzni, honnan szólnak a hozzászólások az egókról. Megmondom: az elejétől. Fényévekkel több tárgyilagosságot, ha kérhetném! Tudom, hogy kivitelezhető.

Ingerlékeny Banya! Tudod volt egy - nem is egy - kísérlet, az emberi emlékeket, emlékezőtehetséget kutatták. Tulajdonképpen szoros összefüggésben volt a befolyásolhatósággal. SENKI nem mondta, hogy a házassága előtt örökölte azt a házat.
Tehát összemosódnak az egyén(ek) emlékei annak hatására, hogy beszélgettek valamiról; user1 emlékei átkúsztak user2 tudalattijába, s 1-2 alvás után már teljesen magáénak érezte azt, úgy is mesélte! Nyilván ez öregkörban bukik ki jobban, de amit te leírtál - persze felkiáltójelekkel felvértezve - az pont annyira elég, hogy lássam, bár segítőszándék vezérel, felületes vagy, "jobbik" eset - mert hát ez lehet az ilyennek a másik oka. Ha meg más is felületes, el is hiszi amit írsz. Végére nagyon messzire jutunk az eredeti témától és annak attribútumaitól, ha mindenki így olvas. Tehát több pontosságot is kérnék!

Ami engem érdekelne, hogy tulajdonrészt - ennek elfelejtettem a pontos jogi megnevezését - az ingatlanban _élettárs_ szerezhet-e? Úgy rémlik igen, de kérdés, hogy mennyi ottlakás után és pontosan milyen jog is ez, haszonélvezetei vagy forintosható, valódi tulajdonjog?

Frengi: szerintem túl erős szavak ez egy jellemgyenge (és itt ezt most jó értelemben) emberhez, hogy büntetőeljárás.. ezt javaslod neki. Nem fogja meglépni, "jobb a békesség" alapon. Nem egy képernyőn megjelenő karaktersor fogja meggyőzni, hiába jó és észszerúen alátámasztott és indokolt.

Fú. Nem megy ez indulatok nélkül. Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön és szinte az összes tanácsadó! Nem veszitek észre, hogy csótány(ok)hoz szónokoltok? (Megszólít az éjszaka címú filmet megnézzük, akkor értjük ezt). Ti DIREKT keltetek ekkora szakadékot a segítségkérő és magatok közt? Tulajdonképpen kinek írkáltok? NEM fogja érteni, így megfogalmazva, címszavakban biztosan nem. Ráadásul elismétlitek ugyanazt. Ide használati útmutató kell, szájbarágósan pediglen. Nyilván ez az ügyvéd feladatai IRL, de ez a verkli számomra teljesen frusztráló, egy fórumban ennél több potenciál van. Mondja nekem valaki, hogy ebben a jelenségben nincs benne a felsőbbrendúség bújtatott kinyilatkoztatása. Nem tudom nem látni.
Jó esetek vannak itt, komolyan, de annyira szétfolyik az egész. Hasonlatok se kellenek. Ez most poénos valakinek vagy csak frappáns és közösségileg jót kacagunk? Elfogadom, hogy nem professzionális fóruma ez itt a területnek, de na... Továbbá nem fog visszatérni a nő, hogy csokorba gyújtve elénk tárja, megvilágítsa a homályos részeket. Imádom (a szituációt).

kasu! Nem tud elgondolkodni rajta, mert formálisan nem (feltétlenül) bírja összerakni, átlátni. Ezt értsük már meg. Értelmetlenek az ilyen postok. Többen írjátok, hogy a nőben keresendő az igazi eredő, nos nem tudhatjuk, de szerintem ez pont nem az az eset... Az jutott még eszembe, hogy az ennyi eszű és neveltetésű a büntetési formulákból sem tanul legtöbb esetben, csak a szenvedést, a hiányt éli meg. Szóval lehet elbeszélni egymás mellett, de ti, kik okosabbnak, magasabbrendúbbnek állítjátok be magatokat, agyatok vagy akaratotok nincs az empátiára? Költői kérdés volt. Továbbá gondolom azt ismerjuk, hogy egy lányt 50%-ban a pasija neveli fel. Még csak apakomplexus sem kell ehez, bár ott nyilván nagyobb %-ok vannak. Nah, sok csodálkoznivaló nincs, de bántanivaló sem. Értelmetlen, vili? Ti is tudjátok. Valahol. Gyanúsítgatásra nyílt fórumon meg pont nem megnyílni fog.

Úristen. egyszerüen te tényleg odaszóltál és képes voltál belerondítani egy pár nagy napjába? Folyamatában fel tudod vázolni mikor, mitől, miktől lettél ilyenné? Feltételezem nem látod magad és fogalmad sincs mit tettél. A pofám leszakad bazdmeg, hogy ugyanazt a domaint írtuk be a böngészőnkbe és úgy alakult, hogy ennyi közöm is van hozzád. Nem kis sallert lenyomnék most neked, pedig nem vagyok egy agresszív alkat. A net minden féregséget elbír, s meg is jeleníti azt.:/ Kurvára gondolkozz el ember!!!

A 30 ezret a kijelentés utáni időszakra írta! A hitelfelvételek meg nyilván az együttélés alatt keletkeztek. Nah. Mindenki számára a képernyőn az infó, erre vaktában lövöldözés meg kalimpálás megy csak.

A villanyszámla meg simán összejöhet, mondjuk gyeriknek számítógép használt CRT monitorral, vagy rajoskodásban talán nem jutottak el az LCD tévéig (de talán a plazmáig meg pont igen), vagy mosógép, hútő régebbi, nem épp A osztályú fogyasztásilag, nomeg a kényelmes mikró, s már is ott vagyunk, hogy 14e. Ésszel élés az élet minden területére kiterjed általában. Az eszetlen is. Optimalizálásra kevesen képesek. Türelem, logika és önmagukbanézés híjján ugye.

Judit egyetértek a módszerrel amit írsz, e ponton elég célravezető tud lenni. De szerinted bevállalja ezt egy gyenge, meggyötört nő? Na meg a gyerekek? Tudod te milyen feszültségben nevelkedni, létezni gyerekként akár csak odőszakosan is? Ezt nem lehet a nyakukba zúdítani.

De hogy ne csak egyoldalúan osszam azt a nagy eszemet: valóban sok picsa jön fel a netre, chatre, fórumokra _tölteni magát_. Fürödnek az együttérzésben, hogy hajtanak rá a pasik (még akkor is, ha nincs kinn képe), tökre elhiszik, hogy tényleg ő kell, ott a másik oldalon. Csimborasszója ennek mikor valamit "olyan jó elmondani egy ismeretlennek". Persze szigorúan lényegi konkrétumok nélkül. Ja és teljes melszélességgel leadott együttérzést, azt várja veszettül - a semmire is, teljesen őszintén. Na az ilyet ledarálnám. Itt legalább volt konkrétum. Meg komoly dolgok vannak, méltányosságot az életfelhasználónak! Kicsinyt, legalább. Kérem-köszönöm és várjuk a fejleményeket.

kasu 2011.06.22. 12:10:34

@Félőrült: A különvagyon nem lesz közös. Azért különvagyon. A házasság előtt szerzett, örökölt stb. vagy célzottan akár a házasság alatt örökölt ingatlan soha nem lesz közös.
süti beállítások módosítása