Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Melengetett kígyó

2008. november 20. - zugügyvéd

Az alábbi családi perpatvart azért teszi közzé a Zugügyvéd, mert sajnos majd mindennapos jogi ügynek tekinthető. 


Kedves Zugügyvéd!


Tudom most amit írni fogok,sokan azt fogják mondani,hogy helytelenül cselekedtem,de mégis kíváncsi lennék az önmérsékletu véleményekre!Rögtön a közepébe vágnák!A feleségem 1995-ben elhunyt és azóta 5 gyermeket neveltem fel egyedül,köztük a legkisebb 2-o éves volt.Tekintettel arra hogy aki gyorsan ad az kétszer ad,a 3-om nagyobb gyermekemnek 2000-ben-akik már férjhez ill.megnosültek,egy db 1-szobás gyori marcalváros újabb panel.lak.-át adtam a tulajdonukba fejenként részükre!Ezt mind úgy,hogy az állam felé örökségi ill.mentesen!

Ez persze azért tudtam megtenni mivel jómagam a már meglévo ingatlanom eladásából  felesleges pénzt nem elherdáltam,hanem rögtön jó idoben jó helyen befektettem.Természetesen teljesen legális módon!De a lényegnél maradva!Amikor már mindent megkaptak akkor már hanyagoltak.Sot 2006-ban az egyik fiam aki abban a lakásban lakott amit én vettem neki,és már vissza vásároltam tole,kiderült hogy a tudtom nélkül megterhelte jelzáloggal,mivel úgy  tudott vásárolni építési telket!És amikor kifizettem akkor tudtam csak a 4.családom nevére íratni.


Na most ezek után annak ellenére,hogy még bent lakott az akkori élettársával,közöltem vele,hogy mivel nem segítettek (amikor 1-hónapos idotartamra megszorultam) akkor ameddig ott kíván lakni fizessen havi 30.000-et nekem.

Na itt indult el a lavina!A három idosebb gyermek összefogott ellenem,és idejöttek a lakásunk elé,ahol a kisebb lányom,és a legkisebb fiam hallatára bekiabálták,hogy már döglöttem volna meg,és rohadjak el!


Ekkor rá másnapon,2006.aug.20.-án tekintettel a jogaimra érvényesíteni akartam Gyorben,mivel az állandó lakcímem is ott van,ami jogszeru és törvényes a mai napig is!Ekkor nem tudom hogyan de ezt a képzelo erejükre bízóm,anélkül,hogy bármi okot adtam volna,elvitettek a kórházba és személyes szabadságomba korlátoztak!

Hangsúlyozom soha életemben nem voltam agresszív,és nem is bántottam senkit,akkor, és most meg a fizikai állapotomnál fogva meg szinte elképzelhetet len is lett volna.Egyébként az ominózus esetben én nem is mentem oda a lakásba,hanem a lányomat küldtem fel,hogy vegye át a lakását!Személyemet a parkoló autóból szedtek ki,illetve szálltam ki a hatóság felszólítására,és az ott lakó emberek teljes csodálkozására vittek el!(Egyébként az esetet ahhoz tudnám hasonlítani amikor a természetfilmben egy oroszlán kinéz magának egy gyengébb ozet,és azt elejti,és a többi szeme láttára széttépi)na!én így jártam!De még mielott az igazából arra térnék amiért megosztom a történteket,még annyit,hogy a fiam hívott ,hogy menjünk a átvenni a lakást,mivel nem fizet,inkább át adja a lakást.

Vagyis fondorlatos módon,elore megfontolt szándékkal torbe csalt!És végül is 2006.december 31.-ig ott laktak mindenféle ellenszolgáltatás nélkül!Én mégis mivel véreim mondjuk megbocsájtottam nekik!Csak most már közölte az a fiam akirol szó van,hogy a szeretetet nem lehet pénzel megvenni,vagyis a pofámba vágta!Kérdezem én:mindig tisztességgel neveltük oket,ráad ásul obelole fejlesztési gépészmérnököt,amit én a szó szoros értelembe intéztem el,mivel csak a 400-as szakmunkásképzobe lettek volna hajlandók felvenni.

Igaz,nem hozott rám szégyent akkor mivel nagyon jól tanult.

De azt hiszem nem kis szerepet töltöttem benne el én sem!Most ott tartok,hogy rám se néznek,nincs aki a gépkocsimra idehaza felszerelje a téli kerekeket,mivel én sajnos a fizikai állapotom miatt nem tudom!2007-ben 4-szer mutöttek,és még csak meg sem látogattak!Hangsúlyozom a lakásokkal ,és egyéb minden dolgokkal kapcsolatosan,mindet tudok bizonyítani!

Papírok,eredetek,fényképek,videó felvételek,hanganyagok,és még részükrol aláírt nyilatkozatok!Az utóbbi azért,hogy a legkisebb gyermekemet az én elhalálozásom esetén,nehogy kisemmizzék.

Mivel én voltam a 3-om testvérem közül a legkisebb,és tudom mire képesek adott helyzetben a nagyobbak!De én aktív koromban szorgos munkával,adóságba sosem keveredve megmutattam,hogy mire képes az ember!Igaz szerényen élek,de a kituzött célo mat elértem,úgy,hogy nyugodtan fekszem,és kelek jogilag!De nagyon szomorú vagyok,már csak az tart életben,hogy a lányom elvégezze magasabb iskoláját,és a kisebbik fiam kitanulja a maga relé tuzött szakmáját!Egyébként ha megnéznék az összes gyermekem régen felvett videó felvételeit,el sem hinnék,hogy ilyen megtörténhetett! Tisztelettel:egy megkeseredett,Apa!


 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr82779357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kafuka 2008.11.20. 13:35:11

Ez a helyzet nagyon rossz és sajnálatos...

phaidros 2008.11.20. 13:55:27

Ez szörnyű, számomra elképzelhetetlen, és nagyon sajnálom. :( De mi a kérdés?

kumming 2008.11.20. 14:33:17

Ez sajnos az kissé érthetetlen. Mit akarna tudni, vagy csak elmesélte okulásul?

eszenagy 2008.11.20. 14:42:42

Sandor, te vagy az?
trefat felreteve, szar ugy, bar ki tudja mi tortent a csaladban evtizedek alatt, hogyan tudnank itelkezni, max feluletesen. ugy pedig jobbnal jobb trefak jutnak az eszembe, de most hagyom, mert lehet, hogy nem erdemli meg

xaraud 2008.11.20. 15:34:07

Igen, a kérdést konkrétan én sem látom, pedig 2-szer is végigolvastam a levelet. Talán az lenne a kérdés, hogy hogy lehet ezt a lakásajádékozászt visszacsinálni?
Viszont nekem is lenne a levélíróhoz kérdésem;
Tényleg fontos az, hogy mit követett el Ön ellen a fia, hisz, mint írta, már nem fontos Önnek ez a dolog.
"A legnagyobb luxus az életben az idő. Élj meg minden másodpercet"
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy próbálják meg rendezni soraikat, hisz egymásra vannak utalva, mindenki akor fogja sajnálni az elkövetet dolgokat (pro és kontra), amikor már késő lesz. Tessék felhívni és kibékülni, tiszta lappal indulni. Van még erre idő...

Apa ! 2008.11.20. 16:31:31

Kedves fórumozó társaim!Amikor azt ajánlják,hogy béküljek ki velük,nyitott kapukat döngetnek,mivel én az a típus vagyok aki a halálos ellenségével is tiszta szívvel jóba tud lenni.Igazából nem akarok ellenük tenni semmit,csak elkeseredésemben arra lennék kíváncsi,hogy önök által írt vélemény szerint hátha a három felnőtt gyermekeim fejükhöz kapnának!Higgyék el,olyan gondozással neveltem őket,mint egy kismadár a kakukkfiókákat,holott mind az öt gyermekem a sajátom!Egyébként már a szomszédom azt ajánlotta,hogy én már ne könyörögjek nekik!Csak sajnos én elég lelkiismeretes ember vagyok,ezért is tudtam sok mindent elérni.Igaz a gyerekeimnek adtam!És ezúton is külön köszönetet mondanék minden hivatalnoknak aki nekem segített mindenféle külön ellenszolgáltatás nélkül.Ha az én kálváriámat levonjuk,akkor állami szempontból ez volt a legjobb befektetése a Magyar államnak.Mivel én csak tettem hozzá.És már nagy biztonsággal kimerem jelenteni,az öt gyermekemből hasznos tagját neveltem a társadalom részére.Csak azt hiszem az életembe fog kerülni!!!

szaGértő 2008.11.20. 16:35:52

Valahogy elfáradtam az olvasástól. Nem lehetne a magyar helyesírás szabályai szerint, logikus módon tagolva levelet írni?

Vagy lassan írta, hogy én is felfogjam?

:)

2008.11.20. 17:18:41

Úgy tűnik nem a leírt lakásvita az apa-fiú konfliktus oka. Előfordulhat, hogy a fiú másként látja az egész gyerekkorát, meg a kapcsolatukat mint az apa. Jó lenne tudni, mindenesetre, hogy így van -e. Anélkül nehéz okosnak lenni.

zoorka 2008.11.20. 17:27:02

Hogy tudta megterhelni jelzáloggal a lakást a fiú, amit az apa már visszavásárolt, az apa tudta nélkül? (Itt leragadtam, a mai nap után nekem ez így sok)

Apa ! 2008.11.20. 18:12:47

zsir!Tökéletesen a lényegre tapintottál!De mint írtan gyerekkorukban minden meg adatott nekik!Amit csak akartak!Természetesen a szeretet is! A kapcsolatunk az előző élettársa miatt romlott meg,mivel amit mindenki tudott,én azt a fiamnak nyíltan és szemtől szemben közöltem!Persze akik sunyi módon viselkedtek azok voltak nála a Janik.És csak én voltam kalácsadó mindig !Amikor még hazajárt,panaszkodni szokott,hogy itt szemerén a lánynak a szülei még az utána járó családi pótlékot sem adják oda!(AZ IDŐ AZ ÉN IGAZAMAT IGAZOLTA EGYÉBKÉNT) zorka!mint írtam az ő nevére volt íratva,amikor vásároltam.De később közel 4-szeres piaci áron vásároltam vissza.Természetesen bebútorozva vettem még 1996-ban.Most amikor kiköltözött,még a lábtörlőt is elvitte.

Az igazi Trebics 2008.11.20. 18:22:20

Szerintem ez a két kulcsmondat:

...anélkül,hogy bármi okot adtam volna, elvitettek a kórházba és személyes szabadságomba korlátoztak!...Személyemet a parkoló autóból szedtek ki,illetve szálltam ki a hatóság felszólítására,és az ott lakó emberek teljes csodálkozására vittek el!

szaGértő 2008.11.20. 18:45:34

Apa!

Mi lenne, ha a felkiáltójelet takarékosabban használnád, és a mondat vége után legalább egy szóköz lenne?
A szóköz ingyen van....

Engem kifejezette idegesít az átláthatatlan zagyva szöveg, és ettől kezdve a tartalma sem érekel.

Apa ! 2008.11.20. 18:56:17

Az igazi Trebincs! Tehát ebből az következik,hogy ha három+egy élettárs olyan dolgokkal hazugságokkal vádol,ami hamis,akár"börtönbe" lehet kerülni!Az én esetemben eljárást indíthattam volna ellenük!De én még a halálos ellenségemet sem jelenteném fel!!!Különben akár több tucat ember is eljönne tanúnak,hogy mellém álljon!És most visszakérdeznék:amikor énnálam előtte nap bekiabálták,hogy dögöljek meg,és rohadjak el,akkor a rendőr miért nem vitte el őket?Pedig ez tiszta és egyértelmű zaklatás volt,a velem tartózkodó két gyermeknekés egyaránt!Pedig volt rendőr,hogy hagyjanak békén!Vagy ez manapság így lehet?Vagy természetes? Egyébként az ominózus eset után kb.5-hétig még látogatott nehogy feljelentsem őket!Gondolom!

Apa ! 2008.11.20. 19:06:01

Az igazi Trebincs! Tehát ebből az következik,hogy ha három+egy élettárs olyan dolgokkal hazugságokkal vádol,ami hamis,akár"börtönbe" lehet kerülni. Az én esetemben eljárást indíthattam volna ellenük. De én még a halálos ellenségemet sem jelenteném fel. Különben akár több tucat ember is eljönne tanúnak,hogy mellém álljon. És most visszakérdeznék:amikor énnálam előtte nap bekiabálták,hogy dögöljek meg,és rohadjak el,akkor a rendőr miért nem vitte el őket? Pedig ez tiszta és egyértelmű zaklatás volt,a velem tartózkodó két gyermekem részére egyaránt. Pedig volt rendőr,hogy hagyjanak békén. Vagy ez manapság így lehet? Vagy természetes? Egyébként az ominózus eset után kb.5-hétig még látogatott nehogy feljelentsem őket. Gondolom. szaGértő köszönöm a figyelmeztetést.De nézze el nekem mivel nem olyan régóta internetezem. És minden jóindulatú tanácsot előre is köszönök. nyugodtan szóljanak.

Seherezad (törölt) 2008.11.20. 20:32:36

"Higgyék el,olyan gondozással neveltem őket,mint egy kismadár a kakukkfiókákat,holott mind az öt gyermekem a sajátom!"
"És már nagy biztonsággal kimerem jelenteni,az öt gyermekemből hasznos tagját neveltem a társadalom részére.Csak azt hiszem az életembe fog kerülni!!!"

Na most nem kötekedni szeretnék, de nem vágom az esetet én se:)
Az első mondat eleje hasba lövi a végét.
Az ember általában felneveli a gyerekét, mivel nem a gólya hozta:) Hol a probléma??
Miért kerülne ez az életébe? nem úgy volt, hogy ez volt a cél?

Az hogy a gyerekek nem túl hálásak ezért...én azt hiszem, minden család egy dzsungel. Vannak ösvények, amik kitaposhatatlanok, és vannak talajok, amiken jobb nem járni:)
Mindazonáltal, nagyon sajnálom a történteket, de sajnos törődést erőszakkal és joggal sem lehet kicsikarni. Néha lehet a seggére kellett volna verni a kölköknek:)

Apa ! 2008.11.20. 20:56:49

Seherezad Talán az értelmezésnél legyenek szívesek pozitívan értékelni.Sajnos nem vagyok jó fogalmazó. De érdekes módon bárkivel jól tudok kommunikálni. De mint írtam a célomat elértem. Tehát itt is nyitott kapukat döngetnek. Az életemmel kapcsolatban annyit,hogy álmomban sem gondoltam volna,hogy amilyen szeretettel áldozatvállalással neveltem őket,így járok. Sajnos nem az én tulajdonságaimat örökölték.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.11.20. 21:06:18

...vagyis tudnak helyesen írni..
:DBocsánat a viccért, de úgy adta magát:D

Apa ! 2008.11.20. 21:12:37

Seherezad!
Értelmezésnél legyenek szívesek
pozitívan értékelni.Sajnos nem vagyok jó fogalmazó. De érdekes módon bárkivel jól tudok kommunikálni.


De mint írtam célomat elértem. Tehát itt is nyitott kapukat döngetnek.

Az életemmel kapcsolatban annyit, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy amilyen szeretettel áldozatvállalással neveltem őket, így járok.

Sajnos nem az én tulajdonságaimat örökölték.

füredi (törölt) 2008.11.21. 07:50:01

Hát, igen. Ez van.

Utoljára Pázmány korában élt valaki ennyi gyönyörű hasonlattal, nekem kifejezetten tetszik a levélíró stílusa.

Seherezad (törölt) 2008.11.21. 07:52:13

Kedves Apa, abban a pillanatban, hogy gyerekünk születik, áldozatot vállalunk egy bizonyos szinten. Már nem csak önmagunkért élünk, létezünk, és az esetek többségében - normálisan persze - egy sereg dologról le is mondunk, melyről gyakori átértékelés következtében kiderül, már nem is volt oly fontos.
Felelősséggel tartozunk gyerekeinkért, és a mai Világban jobbára addig, míg nagy biztonsággal nem tudnak "repülni", gondoskodni is kell róluk. Ez a dolgunk:) amit születésükkel kaptunk!
Na most, amikor az ember elvégzi a rárótt feladatot, vagy kifújja magát és más elfoglaltság után néz, vagy leül sopánkodni, hogy ezért nem emelték piedesztálra.
Azzal együtt, hogy végtelenül sajnálom Önt továbbra is, szerintem Ön az utóbbival foglalja el magát.
"én felneveltem dédelgettem, mindent megadtam nekik, most meg tojnak a fejemre:)"
Én úgy hiszem, örüljön neki, hogy mindezt módjában állt megtenni. Dolga végeztével pedig veregesse magát vállon, hogy nem börtönórákra vagy drogelvonókra kell járnia hozzájuk, mert ugye ez is egy lehetőség...

Seherezad (törölt) 2008.11.21. 08:02:59

És még valami...
Hajdan amikor az emberek jobbára egyenlően éltek, a gyerekek semmit nem "kaptak" a felnőtt életükhöz, csupán egy kenyéradó szakmát. Amikor pedig próbára bocsátották, kaptak egy tarisznyát, néhány napra való élelemmel, amivel neki vághattak a Világnak, és vagy túlélték vagy nem.
Talán az Ön korosztályának nem kell mondanom, a pénz, sajnos kiforgatja magából az embereket. Az is,ha van, az is ha nincs.
Ellenben, mit tenne ma, ha egy tarisznyával engedte volna útnak a gyerekeit, és szerte szét lennének a Világban, mert mindenki máshol talál boldogulást?
Hát ugye, Ön akkor is egyedül lenne, és akkor is mással kellene elfoglalnia magát.
Tegye ezt!:)
Én a magam részéről, azt terveztem, ha majd elrepült a gyerekem, és már semmi mással nem tudok foglalkozni, kiolvasom végre azokat a könyveket, amikre most egyszerűen nincs időm:)

füredi (törölt) 2008.11.21. 08:10:01

Meghökkentő, de egyenlőre én is így gondolom, mint sehi. Füredi Blanka kap egy diplomát, aztán engem hagyjon, örülök, ha meglátogat, de nem akarom 65 évesen felnőtt emberek problémáit megoldani.

*blondy* 2008.11.21. 10:04:35

kedves Papa!

1x gyereket nem azért nevelünk, hogy támaszunk legyen idős korunkban, mivel mi döntünk, hogy gyereket szeretnénk és nem a gyerek dönti el, hogy meg akar születni.

2x a gyerek 100%-ban soha nem a szülök hanem a családban található géneket is örökli, és sokan csoválják a fejüket, hogy vajon kire is hasonlit viselkedésileg a gyerek.

3x talán túl sok volt a jóból és megártott a szeretet és gondoskodás, mert ilyen is van! Tulzott gondoskodás és odaadás nem tesz jót senkinek, a szűlő leamortozálodik teljesen a gyerek pedig elnyomva érzi magát a sok aggodalomtol és szeretettől.

4x sajnos ha kirepülnek a gyerekek és idegen ( élettárs v. feleség) kerül be a családba, az sajnos nem mindig felel meg a szülőnek, mert általában a szülő szeretne belebeszélni gyereke életébe, ami néha jogos a szülő szemszögéből, mivel korilag érettebb és a védettség nagyon fontos szerepet játszik a szülőnél és szeretné gyermeke életét biztonságban tudni.
Mivel nekem is állandóan belebeszéltek az életembe, leléptem 18 évesen és megmondtam, majd ha kell segitsék szolok, de én döntök a magam életéről, mégha később rá is jöttem,hogy igazuk volt.

Szerintem nem kell a szeretetet kikövetelni, ha nem jön magától akkor kell hagyni.
Van 2 kisebb gyerek még ahogy olvasom, akik talán a kedved szerint fognak alakulni, csak soha ne felejtsük el,hogy vannak barátok, ismerösök, családtagok és a gyerekek is felnött korban felnöttként vagyis önállóan akarnak élni és ehhez joguk van.

El kell fogadni, hogy ilyenek és nem erőszakolni a látogatást, a törödést, mint látszik sikertelen probálkozás.
Egyébként nem kell mártirt csinálni az embernek magából mert nevel(t) 5 gyereket, mindenki saját maga dönti el mennyit szeretne és hogy is mondják: jótett helyébe jót nevárj!
Köszönd meg ha foglalkoznak Veled, elvégre ti akartatok ennyi gyereket.
Nem kell visszaélni azzal, hogy mit tettél a gyerekeidnek, simán kötelességed nevelni, iskoláztatni, szakmát, tudást adni, szeretetet és gondoskodást.
És mindezt önzetlenül és elvárások nélkül a gyerekkel szemben.

Kis távolságtartást ajánlok és kijozanodást a sok trauma után ( minden tőlem telhetőt maximálisan megadtam! ) és
simán nem kell az embernek magát áldozatnak feltüntetni ha gyerekeket nevel és ellátja őket minden földi jóval!

AZ idő csodákra képes, várd ki, de ha nem keresnek, akkor se keseredj el, ki tudja rájuk milyen sors vár ha gyerekeik lesznek és milyen szülök lesznek...
szép napot
*-*

SzigMa 2008.11.21. 10:51:15

A hét legnagyobb poénja:

Seherezad 2008.11.21. 08:02:59

"Hajdan amikor az emberek jobbára egyenlően éltek, a gyerekek semmit nem "kaptak" a felnőtt életükhöz, csupán egy kenyéradó szakmát. Amikor pedig *PRÓBÁRA* bocsátották, kaptak egy tarisznyát..."

Vigyázzatok! A bikkfanyelv befészkeli magát az idegdúcokba és átveszi az irányítást az emberek felett!!! :D

2008.11.21. 11:36:43

A részletek hiányában megint csak találgatok, de úgy látom a többiek is hasonló következtetésre jutottak. Talán ott kezdődött a dolog mikor a gyerekek anyja meghalt. Ez egész másként hatott az akkor még 2-4 éves kisgyerekekre meg megint másként a tizenéves nagyobbakra. Az előbbbiek továbbra is gondoskodást ellátást igényeltek az utóbbiak viszont egy lázadó korban meglehetős érzelmi-hatalmi függőségbe kerültek. Egyrészt érezték, hogy az apjuk milyen áldozatokat hoz, amiért hálával tartoztak, másrészt meg mindenben irányítani próbálta őket és helyettük is intézkedett (lásd. továbbtanulás). Amikor felnőttek, megpróbáltak szabadulni ebből, hogy a saját erejükből legyenek azok, akik, de az apa továbbra is beleszólt mindenbe. A dolgot csak elmérgesítette, hogy a gyerekek úgy érezték tartoznak az apjuknak, amiért sok nehézség árán felnevelte őket, ráadásul anyagilag is rá voltak utalva valamennyire, de közben szerettek volna függetlenek is lenni. Sajnos mostanra fordult a helyzet, az apa van a gyerekekre utalva, ők meg úgy érzik, hogy talán már sohasem lesz esélyük ebből az állandó függőségből kilábalni. Lehet, persze, hogy tévedek. Ha így van is, könnyebb a helyzetet átlátni, mint változtatni rajta. Én talán megpróbálnék az apa helyében a lehető legracionálisabb lenni. Gyakorlatias, ésszerű dolgokban segítséget kérni (pl. a kerékcsere ilyen) és távol tartanám magam a lelki ráhatástól, nehogy érzelmi zsarolásnak érezzék, a gyerekeket meg hagynám, hogy maguk döntsenek a dolgaikban, még ha időnként esetleg rossz döntést hoznak is. Tanácsot, véleményt akkor adnék, ha kérik.

tarquin - védőháló nélkül 2008.11.21. 12:13:10

Kedves Apa! Mindenki a saját életéért és boldogságáért felel, akár szülő, akár gyerek, akár férfi, akár nő... Ha pár szép pillanatban ezt a felelősséget mindenki önmagától - nem manipulálásra - átérzi, ezt hívjuk csodának. A csodáknak pedig az egyik legfontosabb ismérvük, hogy nagyon ritkán történnek meg, vagy el is felejtenek megtörténni. Ez azért jó, mert addig dolgozhatunk a következőn:-) "Nézegessük gyakrabban unokáink fényképeit. Nem aranyosak? Nyugi." (Janikovszky Éva)

füredi (törölt) 2008.11.21. 12:42:19

Gyönyörú lett ez a blog, magas irodalom mind a post, mind a hozzászólások. (Most véletlenül nem vagyok cinikus)
Hát hol talál az ember még ilyen mondatokat a mai világban, mint az előttem szóló tarquin.
Kész gáz, hogy nekem az egészről továbbra sem jut eszembe semmi - kérgeslelkű büntetőjogász vagyok, látható.

Sanyi 2008.11.21. 13:16:06

En megertem, hogy egy bonyolult csaladi eletben erezheti nagyon rosszul magat az ember, nem is szeretnem ezt a reszt kommentalni.

Egy dolgot nem ertek, mit keres ez a post a zugugyveden, nem latok semmifele nyitott jogi problemat csak maganeleti zuroket. Csak en nem ertem?

Apa ! 2008.11.21. 13:57:48

Kedves hozzászólók!

Úgy látom többnyire jól látják a dolgokat és külön megköszönöm azokat az értékelhető érzelmes hozzászólásokat, amitől szinte a szó szoros értelemben könnyet csaltak a szemembe.

zsir!Úgy igaz ahogy írta. És erről jutott az eszembe amikor a fiam az élettársával 2006-előtt közösen akartak egy 3-szobás panelt venni. Természetesen a segítségemet kikérte. És én tudtam olyan döntést hozni, ami az idő elteltével csak köszönhetné.

De félretéve, hogy megbecsülne, én pontosan az ellenkező tulajdonságokkal rendelkezem.

Egyébként mindenkinek nagyon köszönöm, hogy segítenek, és igyekezem a jó tanácsokat megfogadni!

Mille38 2008.11.22. 19:35:08

Kedves Apa,
mivel ez egy jogi fórum, egy jogodra felhívom a figyelmedet: jogod van végrendeletet készíteni, és abban azokat a gyermekeidet, akikkel kapcsolatban panaszod van, kitagadni. Így a másik kettő örököl, feltéve, hogy a kitagadásra valóban okod van, így például: az örökös érdemtelen lenne, súlyos bűncselekményt követ el ellened, eltartási kötelezettségének nem tesz eleget, erkölcstelen életmódot folytat. A kitagadott a végrendeletet megtámadhatja, ha bizonyítani tudja, hogy a megnevezett ok nem helytálló.

Másik lehetőség a kizárás, ekkor az egyébként törvényes örökös kötelesrészre (az egyébként járó örökség felére) jogosult. Minderről közjegyző tud tájékoztatni és el is készíti neked az iratot, letétbe helyezheted nála.

Mndazonáltal, nagyon sok ellentmondás van az írásodban, bizonyára sok indulattal írtad, amit egyébként értek. Pl: vettél egy lakást a fiadnak, amit a tudtod nélkül megterhelt jelzáloggal - azonban ha az ő tulajdonában volt, akkor ezt minden további nélkül megtehette!

Egyébként, van abban valami, amit Zsír írt: tényleg hagyd őket békén egy időre. Van egy időszak úgy 20 és 35 között, mikor a fiatal felnőtteknek nagyonis le kell szakadni a szülőkről és viszont. Utána tudnak visszatérni, ha ezt az időszakot tiszteletben tartja a szülő.

UI: jobban jársz, ha egy gumis szereli fel a kerekeket, szakszerűen beállítja, centrírozza.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.11.22. 21:25:45

1) A szeretet nem lehet pénzen megvenni.

2) A másik oldal bizonosan másként látja. Lehet, hogy azt mondanák, a zsarnok apjuktól menekülnek. Nem tudhatom.

3) Vannak hálátlan emberek. Talán nevelés kérdése.

4) Ha a gyerek megházasodik, a legjobb taktika az új családot békén hagyni. A nagyszülő legjobban teszi, ha rendelkezésre áll, de nem erőlteti rájuk magát.

Lángharcos 2008.11.24. 10:28:31

Elmesélek egy hasonló történetet, csak a másik oldalról.
Édesanyám hasonlóan sokmindent megtett értem és az öcsémért. Keményen dolgozott, hogy meglegyen mindenünk, apám meg kissé tutyimutyi ilyen téren, elvan a saját levében.
Anyám viszont mindig mindenről tudni akart. Mindig mindent pontosan előre ki akart számítani. Nem volt olyan, hogy jaj kedvem lenne ma átmenni egy osztálytársamhoz kicsit beszélgetni, játszani. Nem, ilyen sose lehetett. Mindent napokkal előre be kellett jelenteni, meg kellett tervezni. És időre otthon lenni. Ez adott esetben ésszerű, de gimnazista koromban ez az időkorlát 16:00 volt, amibe ha belegondoltok, nem ésszerű.
Az érv az volt, hogy nem ismerem a lakhelyem környékét. Hogy ismerje meg valaki, ha nem mehet el sehova?

A szülői uralkodási vágy és túlféltés a végén azt eredményezi, hogy a gyerekek amennyire csak lehet, megpróbálnak elmenekülni és elzárkózni a szülő elől.

Ott van a bűntudat, hogy amit kaptak, azt használják, és hálásnak kéne lenniük, de a mérleg másik felében ott van a sok elnyomott év.

Kaptam egy fél lakást. De én máig nem vagyok rendesen "szocializálva". Thx mama.

Seherezad (törölt) 2008.11.24. 22:20:07

Adblock, sajnos nem nevelés kérdése.
Van egy testvérem, egy anyánk, egy apánk, azonos nevelést kaptunk. Anyám halála után, az öcsém rekord idő alatt csinált gyakorlatilag hajléktalant az apámból, a következményeit én viselem, igyekszem rendbe hozni a romokat.
Jogilag nincs ebben különös, legfeljebb tanulság: ne add zálogba a fejed fölül a kecót, még a saját fiadnak se, mert a neje gyorsabban elkölti, mint hogy feleszmélnél.:):)
És ebben az esetben sajnos az az igaz, hogy ő hagyta volna őket, mint új család. Ők nem hagyták Őt.
süti beállítások módosítása