Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Fél év felfüggesztettet kapott egy ügyészt vádló ügyvéd

2006. november 16. - zugügyvéd

Igaz, hogy valójában ez egy Index cikk, de a Zugügyvéd is figyelemmel kísérte a történteket, és sokszor feltette magának a kérdést, a kolléga valóban ilyen lúzer, vagy tényleg elnyomott szabadságharcos? Vagy talán egyszerre mindkettő? Mindenesetre furcsa töténet.

Precedens értékű ítéletet hozott a Fővárosi Bíróság csütörtökön: gyakorlatilag helyben hagyva az elsőfokú ítéletet, másodfokon is elmarasztalták Kiss István ügyvédet, akit hamis vád miatt fogtak perbe. Kiss ellen azért indult eljárás, mert egy korábban a legfőbb ügyész helyetteseként is dolgozó ügyészről azt állította, hogy bűnszervezetekkel, bűnözőkkel játszik össze.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4017906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matko Destanov · http://opni.blog.hu/ 2006.11.17. 07:02:56

... Továbbá az ügyvéd urat "megszabadították két ujjától" bizonyos szintén nem bűnszervezetekkel és bűnözőkkel összejátszó személyek, mert a kúúva anyáját, hogy ugyanis azt a szegény ártatlan ügyészbácsit maffiózónak nevezte ország-világ előtt... :DDD

Whisp 2006.11.17. 08:40:25

Ó, bárcsak lett volna a megvádolt ügyész ellen bizonyíték... ó, bárcsak... bizonyára érdekesebb lett volna az ügy (hacsak nincs nagyon benyalva az az ügyész, márpedig ha valami főügyész-helyettes volt, akkor lehet).

Laikusként úgy gondolom, hogy ahogyan a gengszter sztárügyvédet meg tud fizetni, úgy alkalmanként egy ügyészt is (ha nem is vehet, de) bérelhet magának. Ezzel ad egy kis lökést a dolognak, hiszen mindenki bűnös, csak ki kell borítani a bilit. Erre tökéletesen alkalmas egy mi is? Csődbűntett? Ugyan már... Kiss úr ügyfelére berágott egy befolyásos gengszter, és golyó helyett figyelmeztetésképpen csak egy ügyészt eresztett rá. És? Előfordul.

Az ügyvédnek meg lehetne több esze annál, hogy egy ex-legfőbb ügyész helyettes ügyészt megvádoljon. Dávid és Góliát, csak ez nem úgy végződött.

jogász 2006.11.18. 10:17:19

Hasonló tapasztalatok miatt tettem le én is az ügyvédi talárt, és ebben az országban többé nem veszem fel.

A szervezett bűnözői köröknek itt annyi a pénzük, hogy bárkit megvehetnek, grammra, aranyáron. Az ilyen ügyekben ráadásul mindkét fél elemi érdeke, hogy semmi se legyen bizonyítható. Hacsak, nem banki átutalással utazik a kezőpénz - amint tette azt a Siemens esetében.

Regina 2006.11.18. 11:04:56

jogász:
Lehet, hogy kár volt levetned a talárt. Nemcsak aljas emberek vannak. Vannak rászorulók is. És hiszem, hogy vannak az igazság és a becsület iránt elkötelezettek is. Lehet, hogy jól jártál és megélsz talár nélkül is, de ne mondd magadnak, hogy "többé nem"! Adj az "Életnek" sanszot. Ha hivatást érzel, akkor ne temesd el örökre, csak mert az aljasság egyszer legyűrt. "Sok harc, sok győzelem. Veszteség? Ki figyel oda?!" (Nagy Sándor)

oszkar 2006.11.20. 19:00:50

abszolút nem ismerem az adott ügyet, és nagyon naív is vagyok, és még a korábbi legfőbb ügyészt sem igazán kedveltem, de úgy tűnik, jobban tette volna az elítélt ügyvéd, ha nagy szavakkal dobálózás (ez esetben üres vádaskodás) előtt először bizonyítékokat gyűjt a gyanúja megerősítésére. most így hogy higgyünk neki?

Advokátusz 2006.11.23. 18:41:55

Én ismerem az ügyvédet is, meg az ügyet is.. sajnos, az ügyvédnek volt igaza, de kicsinálták.Az egész eljárás hemzsegett a hibáktól( nem fogalmazok durvábabn, mert ebben a mocsok országban még lenyomoznak és én is állhatok a bíróság elé..).. :o((
süti beállítások módosítása