Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elvehetik a zártkertemet?

2013. november 04. - zugügyvéd

A Zugügyvéd igazán eredeti kisajátítási jogszabályt talált a burkolt kisajátításokra.

A 2013. évi CLXIX. törvény   szerint ha  az ingatlanügyi hatóság a zártkerti ingatlant érintően a  meghatározott hasznosítási kötelezettség, illetve ideiglenes hasznosítási vagy mellékhasznosítási kötelezettség elmulasztása miatt földvédelmi bírság megfizetésére kötelező határozatot hoz, a határozat jogerőre emelkedését követően a határozat egy példányát közli a zárkerti ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzattal, a fővárosban a fővárosi kerületi önkormányzattal .

A településen szociális földprogramot, illetve mezőgazdasági tevékenység végzése céljából közfoglalkoztatási programot működtető önkormányzatnak a részére megküldött, jogerős határozatban a földvédelmi bírság megfizetésére kötelezetett személyt, valamint - ha az nem azonos a tulajdonossal - a tulajdonost értesítenie kell arról, hogy amennyiben az értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül nem igazolja, hogy a meghatározott kötelezettségének eleget tett, az önkormányzat a határidő lejártát követően - az önkormányzati hatósági hatáskörben hozott határozattal - a zártkerti ingatlant 1 évre a földprogram működtetése céljából kijelölheti.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr865614484

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Jog blogajánló 2013.11.06. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Jog blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vape 2013.11.05. 08:43:37

Ha jól értelmezem, akkor a helyzet a következő: tulaj nem használja a földet semmire. Ezt észreveszi a hivatal. Ha úgy gondolja, kijelölhet valakit, aki használja a földet addig, míg a tulaj nem akarja azt újra használni.
Mi ebben a baj? Elég gáz az szerintem, hogy lakott területeken kívül elgazosodott, gondozatlan földterületeket látsz. Településeken belül meg évek óta üresen álló (szintén elgazosodott) telkeket. És mindez értelemszerűen a környéken lévő ingatlanok értékét is rontja.
A tulajdonlás kötelezettségekkel is jár, nem csak jogokkal. Szerintem...
süti beállítások módosítása