Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Lépcsőházi dílerek

2013. május 23. - zugügyvéd

Az alábbi ügy félig jogi, félig gyakorlati kérdéseket vet fel. Meddig mehet el egy lakóközösség a lépcsőházi drogozás megakadályozása céljából?


Tisztelt Zugügyvéd!



Segítségedet szeretném kérni, ugyanis a lépcsőházunkban rendszeres a kisebb-nagyobb probléma. mielőtt valami vén papának gondolnál, mondom a részleteket: A lakásom a VIII. kerületben van, és a lépcsőházban sajnos elég sok "idegen elem" fordul meg. Odáig jutottunk, hogy a kaputól 3 méterre egy rácsot szereltettünk föl, hogy ne tudjon továbbjönni, akinek nincs kulcsa, a kaput tudniillik rendszeresen berúgták előtte. Most ebben a 3 méternyi kapualjban gyűlik fel "az utca szemete"; a környékből fiatalok és idősebbek is rendszeresen bejárnak, füveznek, drogoznak, eldobálják a fecskendőiket és odavizelnek a falhoz. Persze ha a rendőrséget hívom, ami mellesleg 3 perc sétára van, akkor két dolog szokott történni: vagy nagy kényelmesen érnek ki a rendőrök, tehát a csapatnak se híre, se hamva addigra, vagy kijönnek ugyan, de pár bátortalan kérdés után "nyilván" kiderül, hogy nem a srácoké a földre dobott injekcióstű, meg hogy egyébként is a barátjukhoz jöttek, aki itt lakik. Ez persze egy nagy kamu!

Azt szeretném megtudni,h goy milyen lehetőségeink vannak végül is a lakóközösséggel, hogy valahogy megoldjuk a helyzetet? A kapun belüli része az ingatlannak, ami nem tartozik ugyan egyik lakáshoz sem, az végül is magántulajdon-e? Ha igen, akkor minek a tulajdona? Elő lehet-e venni a bent lebzselő figurákat magánterület megsértéséért? Esetleg lehetséges-e az, hogy az utca felől megfogom a kaput, amíg kiérnek a rendőrök, és ha én egymagam láttam amint épp lőtték magukat odabent, akkor ez elegendő-e, vagy nem ér semmit majd a vallomásom, mivel ők hárman-négyen fognak más állítani? Az én egyszemélyi vallomásomra alapozva kérhet-e a rendőrség vérvizsgálatot?

Nyilván fontos lenne tudnom, hogy pontosan mik a lehetőségeim, mert elég kockázatos dolog lenne magamra haragítanom ezeket a bandákat anélkül, hogy reális esély lenne arra, hogy végre eltakarodjanak onnan - akár úgy, hogy rács mögé dugják őket.

Kérlek, Kedves Zugügyvéd, hogyha bármilyen jogi lehetőséget látsz, ismersz enneka  helyzetnek a megoldására, tájékoztass róla, mert gyakorlatilag drogosok eldobott tűi között kell átvágnom, és húgytócsákat kerülgetnem a saját alkásomhoz vezető - szerencsére csak 3 méternyi - lépcsőházi előtérben.

Segítségedet előre is köszönöm!
Tisztelettel:

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr945314421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2013.05.23. 14:59:40

Hívd a rendőrséget, és hazudd azt, hogy fekete ruhás, oroszlános mellényes, fehér inges gárdisták tartanak a kapu alatt gyülekezőt!
Ne félj, percek alatt ott lesznek 3 IFÁ-nyian.
Ha meg veled hőbörögnek, azt mondod, színvak vagy...

:)

bér-kommentelő 2013.05.23. 15:08:25

@hawkeye: Vagy akár azt, hogy pár tarisznyás bölcsész transzparenseket gyárt a kapualjban :)

reservoir 2013.05.23. 15:44:47

Hát nem lenne egyszerűbb a KÜLSŐ kaput megerősíteni?
Ha nem, akkor a belső rácson át símaszkban egy tár figyelmeztető lövést leadni gázpisztolyból. Nem jönnének többet.

MrZed001 2013.05.23. 20:24:32

@hawkeye:
Vicces, de nekem is ez az egy jutott eszembe, mint valós lehetőség.
Erre 15 percen belül ott lennének szirénázva a TEK(nősök).

Sics68 2013.05.24. 00:45:09

Repeszgránát. Bizonyára egy rivális banda műve volt...

bigmac 2013.05.24. 02:56:57

"Esetleg lehetséges-e az, hogy az utca felől megfogom a kaput, amíg kiérnek a rendőrök, és ha én egymagam láttam amint épp lőtték magukat odabent, akkor ez elegendő-e,

Az a vicc hogy az meg egy személyi szabadság korlátozása, és a kék lenne az első aki ezt hangoztatná...az hogy mit láttál sztem senkit nem érdekelne...

Nehéz ügy, gondolom lakik a házban egy "önkormányzati tisztviselő", feltételezem hogy annak a vonzáskörezte, ha a rács ellenére is az előtt tobzódnak. de ez csak egy tipp, érdemes lehet kifigyelni, és elbeszélgetni vele, általában rá szoktak parázni és pik-pakk odébb állnak, vagy ők szólnak az "ügyfeleknek", hogy takarodjanak másik sarokra rotringozni,

Addig is meg kell közelíteni másik oldalról...ki kell tenni kuka szerűséget egy "abba dobd a hegyest okos, így nem lesz gané a szitu" felirattal, esetleg kedvesen megkérni őket valami kiragasztás formájában hogy hugyozzanak már 5 méterrel arrébb hogy ne csak ti szívjatok hanem más lépcsőház is, úgy jobb lesz mindenkinek (mobil wc a ház elé:):):), lakóközösség összedobja:)

Amúgy a költözésen kivűl mást nem igen tudnék ajánlani, nehéz ezekkel szót érteni...szurisok sokan vannak 8-13 lepukkantabb részein, narkóskasztok legalja, az anyjukat meghágják 5 forintért, semmi sem szent nekik, egymást meglopkodják ha úgy van(utána mondjuk a cuccot együtt tólják el:):):)).
Érdemes őket kerülni....

Psyman 2013.05.24. 08:43:31

javíttassátok meg a kaput és szereljetek fel egy biztonsági kamerát. Ha berúgja a kaput, máris rongálás, plusz ha be is megy, az már magánlaksértés, mivel a zárt kapun belüli terület a társasház közös tulajdonát képezi, így magánterület.
A kamera meg azért kell, hogy bizonyítani lehessen, hogy nem egy kiskutya rágta szét az ajtót. Jah én a rácsos kapun belülre is tennék egy kamerát, ami persze kifelé figyel, hogy a rács előtt mit csinálnak a komák. Ha hívjátok a rendőröket, kapásból meg lehet nekik mutatni a felvételeket, és ott a bizonyíték mind a rongálásra, mind a magánlaksértésre, mind a kábítószerrel való visszaélésre.

CyberPunK 2013.05.24. 08:44:40

"vagy kijönnek ugyan, de pár bátortalan kérdés után "nyilván" kiderül, hogy nem a srácoké a földre dobott injekcióstű,"

Lakóközösséggel megbeszélni egy kamerát, kibaszni jó helyre, azt ugossan a drogos köcsögje, hogy nem ő volt.

2013.05.24. 08:59:43

@CyberPunK: kb 5 másodperc alatt lelopják, tönkreteszik a kamerát.
A kamera felvétele alapján a rendőrség kb le se szarja majd a dolgot.
Naiv vagy.
Sajnos.

CyberPunK 2013.05.24. 09:01:38

@Kulics: Érdekes módon a környékünk tele van lépcsőházi térfigyelő kamerákkal, és nem szokták lelopni, tönkretenni. Ha a rács védi a kamerát, akkor hogy szedik le? Előbb mennek másik lépcsőházba.

qwertzu 2013.05.24. 09:04:59

Kamera a rácson belülre. És ha van felvétel, akkor viszont nem engedni, hogy a zsaruk elblicceljék a dolgot.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.05.24. 09:20:43

Egyszerűbb kitenni egy 'kamerával megfigyelt terület' táblát, az is megteszi...

Anteovin 2013.05.24. 09:27:04

Ismerem a helyzetet. A drogozókat a házban lakó haverok engedik be. Ezek is ebből élnek. A lakóközösségben olyan elemek vannak, akik nem értékelik a civilizált körülményeket. Fokozatosan felélik a környezetet, nem fizetnek semmilyen kötelezettséget - úgy mint közösköltség. Ha önkormányzati lakásban laknak, az önkormányzat nem teszi ki ezeket a lakásból. A probléma komplex, és azok a hatóságok, amelyek tehetnének ellene túl sok pénzt kapnak azért cserébe, hogy ne történjen változás pozitív irányban. Ezt az egészet egy másodperc alatt meg lehetne oldani - igaz, az nagyon forró másodperc lenne! Az utcasarkon ott a rendőrbódé, ami folyamatosan figyeli az utcát. Mégis ugyanúgy megy a kábítószer kereskedelem, mint korábban. Meg fogják oldani a helyzetet azzal, hogy elviszik a konténert. Szerintem tudatosan züllesztik a kerületnek ezt a részét. Túl jó helyen van!!! Ha lerohasztják, szarér-hugyér meg lehet majd szerezni.

hot-spot (törölt) 2013.05.24. 09:33:51

A könnygáz gránát nem volna hatásosabb megoldás?

Cinkes 2013.05.24. 09:54:22

vagy te is vásárló leszel és összehaverkodtok/beilleszkedsz vagy el kell költözni a szigony utcából...

a halál kamionja mindenkit elgázol 2013.05.24. 10:02:55

díler lakik a házban, egy őrzővédő céget kell megbízni aki néhány kigyúrt kopasszal elintézi az ilyen legalja szemetet.

Thera 2013.05.24. 10:05:21

Mi lenne ha nem jogi megoldást keresnél: Világítsátok meg a kapualjat.

elbátortalanitja a nem legális tevékenységre használókat.

Továbbá lásd még:
en.wikipedia.org/wiki/Crime_prevention_through_environmental_design
www.crimewise.com/library/cpted.html

Psyman 2013.05.24. 10:18:24

A kamera felvétele alapján simán van lehetőség feljelentést tenni, azt pedig már a rendőrség sem tudja elbliccelni.

Silent Bob 2013.05.24. 10:29:05

@Psyman: Faszt nem. Öcsémet kirabolták, fullon látszott az ember a ház kamerájának a felvételén és megszüntették a nyomozást azzal a címszóval, hogy "nem releváns" a felvétel.

Mérnork 2013.05.24. 10:31:19

Nyomassatok jó hangosan klasszikus zenét az előtérben (Mozart, Beethoven stb.), az ilyen kretének rühellik mint ördög a tömjénfüstöt, keresni fognak egy másik helyet.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2013.05.24. 10:38:33

Gondolom ez egy társasház, tehát az említett terület a társasház tulajdona. A legjobb megoldás szerintem a kamera. Felszerelik és kiírják, hogy kamerával megfigyelt terület. Egy életre eltűnnek onnan a fecskendők. Vagy ha nem, a kerület statisztikáiban megugrik az elfogott drogosok száma.

nahogyverjemaszádba 2013.05.24. 10:40:03

ez a nyócban teljesen hétköznapi helyzet.
Tudják a sünök, hogy hol árulják a cuccot(nem is lehet nem észrevenni), de nem tesznek semmit.
Többször volt alkalmam smúzolni a yardokkal, és azt mondták, hogy nem lehet beavatkozni"felsőbb utasításra".....

dr. Aullah 2013.05.24. 10:53:54

Szerintem is kamera kellene. Ha társasház, nyilván akkor több emeletes. Fel kell rakni és akkor nem lopják le remélhetőleg.

BigPi 2013.05.24. 10:56:04

@Anteovin: A te felvetéseidre. Egyszerűbb lenne az ha ugyan olyan jogai lennének a lakó közösségnek mint nyugaton. Nagyon sok helyen beleszólhatnak a többiek, hogy kinek legyen eladva-kiadva a lakás. Így a közösség védhetné magát.

A kamera jó ötletnek tűnik ha fokozatosan valósul meg. Először csak egy tábla és egy álkamera, ha ez nem jön be, akkor jöhet az igazi, ha ez sem elég, akkor arra 3m-re felszerelni egy mikroszórót és mikor illetéktelenek tartózkodnak ott szó nélkül megnyitni.

Roan 2013.05.24. 11:27:39

Belépőkártyás kapu + kamera. Persze így is be tudnak jönni, de lehet, hogy már ez is elég. Bizti őr drága, és biztosítani kell fűtött helységet és WC-t, de ha meg tudjátok oldani, lehet, hogy fél év alatt elszoknak tőletek.

Bambano 2013.05.24. 11:43:14

kamerázd be több kamerával, több szögből a belső területet és vedd fel az egész műsort.
utána add le a rendőrségen, és ha nem használ, tegyél le egy tv-t a rácson belülre, amin a tisztelt drogozók láthatják a róluk készült felvételt.

videki gyerek 2013.05.24. 11:43:38

Szerintem az egyetlen megoldas, a minnel elobbi koltozes, mielott meg teljesen lenulazodik a lakasok erteke a kornyeken. Kamera meg loszart sem er, nalunk is a terfigyelo kamera alatt aruljak a ciganyok a drogot. Es nem lehet ellenuk fellepni, mert sikoltoznak az mszp-sek, a Europai parlamentben, hogy nalunk fasizmus van.

Bambano 2013.05.24. 11:44:35

további ötletek még:
- tegyél egy kutyát arra a területre
- mivel budihoz vízöblítő is dukál, rakj fel pár zuhanyrózsát és öntsd nyakon őket. esetleg vízalapú festékkel. esetleg hazudd róla, hogy méreg

Bambano 2013.05.24. 11:46:02

@nahogyverjemaszádba: ha felsőbb utasítás van, akkor meg van youtube, kirakni, hogy a kapitányság szégyene. a felsőbb utasítást közvéleménnyel lehet ellensúlyozni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.24. 11:51:35

Hát igen, a rendőrökkel megegyezés van, a piacnak virágoznia kell (istenem, mennyire rühellem azt a szarfészket, amit fővárosnak hívnak), de a megoldás kézenfekvő. Itt is, mint megannyi más esetben ugyanazzal kell visszakínálni a delikvenseket, mellyel ők kínálgatnak titeket. Tehát hígított vizelettel, foslével, keverve korrekt, matériás mosogatólével, szóval ilyen egyveleggel jól nyakon önteni őket. A saját szarjuk értelemszerűen nem büdős számukra, de a másé számukra is az... Esetleg erősen allergén, egyéb (vegy)szerrel. Ha az ÁNTSZ-szel jönnétek - egyrészt egyiküknek sem valószínű, hogy eszébe jutna vagy felkeresné őket - jusson eszetekbe, hogy ha TI tennétek bejelentést miattuk, milyen eredménnyel vizsgálnák ki. 1 szó mint 100, a fenti a javaslatom.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.24. 12:02:11

@Mérnork: Ez a zene kimondottan jó ötlet. Hangulatot adhat a háznak, kérdés, mennyire zavarja a legközelebbi lakásokat.

Amúgy rossz hírem van, marad a költözés. Az élet túl rövid, hogy ilyen problémák megoldására fecséreld az idődet.

Amúgy vannak még kreatív ötletek, pl adj el nekik valami új menő drogot. Valójában brutálerős hashajtót / altatót / bármilyen kellemetlen tüntetet okozó gyógyszert kell nekik adni.

Viszketőporral megszórni őket.

Venni egy kutyaviadalban jártas pitbullt és a rács-ajtó közé engedni.

Rácson túlról símaszkban bármit megtehetsz. Hosszú bottal, gereblyével piszkálni őket, légpisztollyal lövöldözni rájuk 3 méterről (mielőtt jön valaki, engem már lőttek meg 3 méterről. Gecire fáj, apró sebet okoz, de bőven nyolc napon belöl gyógyuló a sérülés. Persze nyilván csak testre, nem arcra) A golyókat esetleg valami brutálcsípős paprikában áztatnám előtte.

Paprikaspray.

Örzőverő káefté rájuk hívása, de ez persze drága.

Szóval van itt lehetőség a legálistól a szürkezónán át a mészárlásig.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.24. 12:04:42

@Eltévelyedés: aztán másnap meg bokáig érő foson keresztül mehetne dolgozni. :D A kutya okozta sebekkel akár a médiába is bekerülnek (előszeretettel kapják fel az ilyesmit), az túl látványos, mitöbb, életre szóló, bár a szíveknek kedves megoldás lehet, ez azért könnyedén visszaüthet.

Netuddki. 2013.05.24. 12:04:58

Össze kellene fogni a többi lakóval és folyamatosan feljelenésekkel "zaklatni" a szervet. A szerveket ellenőrző szerveket, önkormányzatot. Mi az, hogy nem akarják elvégezni a munkájukat? Havonta felveszik a fizetésüket, amit mi adófizetők fizetünk, hát akkor dolgozzanak Bák+!

A "nem az én tűm" meg ócska kifogás. Csak meg kellene nézni a kis drogos köcsög kezét ahol szurkálja magát. De ezt a rendőrök is ugyanolyan jól tudják. De szükség esetén drogtesztet is végezhetnének. Szerintem felesleges a kamera.

Alapvetően meg a felfogással van itt a probléma. Tisztázni kellene kinek mik a jogai és a kötelességei, aztán behajtani az állami alkalmazottakon...

Netuddki. 2013.05.24. 12:10:54

Még annyit, hogy az ilyen eseteknek megvan a maguk elintézési formája. Szerintem nem a becsületes állampolgároknak kell konfrontálódni azokkal akik bűncselekményt vagy egyéb szabálysértést követnek el. Erre találták ki a rendőrséget, amit nem kevés közpénzből tartunk el.
Ha a rendőr nem akarja a munkáját végezni akkor ott a felettese, ha az sem akkor annak is van felettese és így tovább. Valakinek előbb-utóbb intézkedni kell az ügyben. A lényeg, hogy nem kell annyiban hagyni a dolgot, ez mindannyiunk érdeke...

Netuddki. 2013.05.24. 12:18:16

@Kellemes Zérókomponista: Másik bolygón? Szerintem ezen a bolygón is vannak olyan országok ahol ez működik. De ott számon is kérik az elvégzett munkát. De gondolom neked mindegy mert úgysem fizetsz adót...

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.24. 12:18:22

@Kellemes Zérókomponista: Jogos, ezek csak lehetőségek, az egyén habitusától függően.
Én a komolyzene, paprikaspray, brutálisabb esetben a légpisztolyra szavaznék.
Ha ez nem segít, marad a költözés, ami persze macera, de a nyolcból nem lehet olyan rossz elköltözni...
@kovi1970: alapesetben igazad van, de ahogy feljebb is írtam: nem cseszném el az életemet ilyesmvel. Ha a rendőrség impotens, akkor alkalmazkodom a helyzethez.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.24. 12:28:40

@kovi1970: elég proli irányba sikerült elkanyarodnod. A kicsinyes célozgatás még nem sok mindent oldott meg a világban érdemben (amúgy fizetek). Persze, vannak más országok így, más országok úgy, ami tény: nem a miénk az. Irreveláns emlegetni. Magyar blogon magyar problémákról beszélgetünk, azt hittem.

igi1 2013.05.24. 12:32:52

én is a biztonsági őröket tartom megoldásnak

verbuváltatni kigyúrt, kopasz emberekből álló bandát

kamera semmit sem ér

igazságos 2013.05.24. 12:34:26

esetleg kiírni

itten gárdisták laknak

Ajtósi Dürrenmatt 2013.05.24. 12:39:09

ilyen esetben csak néhány símaszkos viperás rendrakó ember segít.

ohrana 2013.05.24. 13:00:15

Kamera, felvételek, rendőröket kihívni.
3-4-5 alkalom után a lakóház megbíz egy ügyvédet, és pert indít a lakások értékcsökkenése, az életminőség romlása miatt. (A rendőrök az eldobott túk összeszedésével azonosíthatnák, kik is használták.)
A magyar bíróságokon nyilván eldobják a pert.
Utána lehet menni Strassbourgba, ahol viszont egyértelműen pert nyerne a lakóközösség - a kapott pénzből pedig el lehet költözni, a házat meg mikor tele van a csavargókkal felgyújtani a gecibe.

o

dukeekud 2013.05.24. 13:03:00

Az elkoltozesnel jobbat, en sem tudok mondani. A mostani EU konform liberalis demokraciban, egyszeruen nem lehet fellepni az ilyenek ellen. Ha meg meg netan, cigany is van a drogosok kozott, akkor vegkepp kizart, hogy a rendorseg valaha is intezkedjen.
Meg ha valaki eleg bator is lenne ahhoz, hogy sajat maga lepjen fol ezek ellen, az sem erne semmit. Mert ot percen belul megjelenne a TEK, 500 emberrel, es a drogosok sorfala kozott hurcolnak el, megbilincselve, felholtra verve, a magat, lakasat, csaladjat vedo lakot.
Es persze a Gyurcsany meg mszp azonnal, antifasiszta tuntetest rendezne a haz elott("en is drogos vagyok" tablakkal).

pggp 2013.05.24. 13:12:31

El kell őket zavarni. Nem szép szóval, nem őrzővédőkkel, hanem nagy frekvenciás zajjal. Sztori:
Egy angol bolt előtt éjszaka rendszeresen dekkoltak "fiatalok". Problémásak voltak, a tulajnak nem sikerült tőlük megszabadulnia. Végül egy ifjúságvédelmis tanácsára felszerelt egy rendszert, ami olyan magas frekvenciájú, idegesítő zajt csinált, amit a "fiatalok" még hallottak, a középkorúak és idősek nem. Mozgásérzékelő hozta működésbe.
Eltűntek a "fiatalok".

Netuddki. 2013.05.24. 13:47:40

@Kellemes Zérókomponista: "Magyar blogon magyar problémákról beszélgetünk, azt hittem."

Kisfácán! Szerinted mi a nagy büdös lófaszról beszélek? Mert szerintem qrvára magyar probléma, hogy a rendőr megteheti, hogy a jogos bejelentésre magasról szarik. Erre csak 1 megoldás van, nem szabad hagyni, és én nem is szoktam ilyeneket annyiban hagyni. Minél többen vagyunk így annál élhetőbb lesz ez az ország. Amit szépen megköszönnöd kéne nem pedig fikáznod, mert neked is csak jobb lesz. Még akkor is ha te is magasról beleszarsz az ilyen dolgokba...

Netuddki. 2013.05.24. 13:50:44

@Kellemes Zérókomponista: Mellesleg ez egy jogi blog lenne vagy mijatököm. Ahol a sok kibic azt javasolja, hogy a levélíró is törvénytelenséget, önbíráskodást kövessen el. Légpuskával lövöldözni? Ja, nooormális?

MrZed001 2013.05.24. 15:28:49

@kovi1970:
Nem kötekedésből mondom, de jogilag ugyebár az emberek (a nép) lemondtak a bíráskodás és büntetés jogáról az állam javára, mely így helyettük (függetlenül és igazságosan) látja el ezen feladatokat.
Namármost, mi van akkor, amikor az állam rúgja fel a néppel kötött megállapodását ?
Jogilag ugyebár onnantól egy szerződés semmis, és vissza kell állítani a kezdeti állapotot.
Magyarán: ha az állam rendesen végezné a dolgát, akkor senkinek eszébe nem jutna önbíráskodni.

bigmac 2013.05.25. 01:06:42

@nahogyverjemaszádba: a felsöbb utasítás mögött vajon mi rejtözik?...nem érteni:(

bagir 2013.05.25. 17:39:45

Veszel 2-3 mikrosütőt a használtcikk boltban. átkötöd az ajtó kapcsolóját, kivágod a kilsztronnal ellentétes oldal egészen és a kapu felé fordítva felszereled a rácson belül. Este mozgásérzékelővel indítod.
Előbb utóbb megfájdul a fejük és eleszi őket a fene.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.25. 18:14:48

Én mindig a jogi, jófiús utat választom, arra törekszem, ahol csak lehet. Na, itt ez egy nem olyan fajta sztori. Bocsássa meg a világ, hogy ezt látom. Ráadásul nem csak én látom így.

rug82 2013.06.01. 14:00:20

A cigányokat, buzikat, kábszereseket Magyarországon jelenleg szigorúan tilos büntetni - aki rájuk egy rossz szót is szól, az minimum "rásszistá"
süti beállítások módosítása