Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Nem szabványos befektetés

2013. május 02. - zugügyvéd

Az alábbi, kissé zavaros történetet a Zugügyvéd azért teszi közzé, mert a különböző, gazdasági társaságokba történő üzleti befektetések műfaját igen csak félre tudják értelmezni néhányan. Az alábbi ügyben nem derül ki, hogy kölcsön volt, opciós üzletrész adásvétellel, vagy más konstrukció.


Kedves Zugügyvéd,

nagyon bonyolult témában, de mégis javaslatot kérnék: egy ismerősöm mondjuk úgy, befektetett a cégembe, konkrétan adott X Forintot, írtunk egy papírt, hogy a cégem Y%-a az övé lesz ("de még nem megyünk cégbíróságra, mert épp válik, más lesz a neve"...) egy projectre.

A projectet teljesítettük, de végül is nekem több pénzt kellett betennem, mint amit vállaltam az Ő irreális ötletei miatt - de megtettem a várt nyereség miatt.

Nemrég a hátam mögött az egész irányítást átvette -ide értve pl. olyan apróságokat, hogy a tulajdonossal úgy írtak új bérleti szerződést az ő cégére, hogy közben nekem élő volt, se felmondás, semmi, a cégem nevén lévő tárgyi eszközöket azóta használják és nem engedik elvenni, halálosan megfenyegettek stb. de ez ügyben már léptem- meglopott, majd közölte: nem kell a cégem Y%-a, azonnal adjam vissza a pénzét. Erre természetesen nem vagyok hajlandó, sőt, úgy vélem ő tartozik elég sokkal...

Felvettem a kapcsolatot egy jó ügyvédi irodával, ám ők sűrű bocsánatkérés közepette jelezték, legalább egy hét, mire tudnak valamit mondani, mert rengeteg ügyük és sok betegszabadságuk van... viszont addig is szeretném tudni, kb. mire számíthatok.

Fontos lehet még, hogy mindenről megvan a számlám, így az a vád nem érhet, hogy nem megfelelően fektettem be a pénzünk. (Ellenben ő nem tud elszámolni közel fél millióval...) Fontos lehet még, hogy minden kommunikáció köztük (pl. hogy elismeri, mennyivel tartozik) e-mail-en zajlott, így van írásos nyoma, de gondolom a Bíróság ezt nem fogadja el. Fontos még, hogy a Működési Engedélyét szeretném gyorsan visszavonatni addig, amíg nem folyik le a tárgyalás (neki minden nap plusz bevétel, nekem minden nap kb. 13.000.- Ft veszteség) de a helyi Jegyző erre nem nagyon hajlik (oldjuk meg magunk közt javaslattal...) Fontos lehet még, hogy ha a kiadásaim (tartozásait) megadja, hajlandó lennék a teljes céget átadni neki, így elállni a pereskedéstől - de arra, hogy még én fizessek neki, vagy Ő nekem nem, na arra nem:)

Hirtelen kb. ennyi.
Van lehetőségem viszont látni a pénzem, vagy a helyet visszakapni?


Anett  

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr495261962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.02. 19:08:49

"egy projektre"? :) utána visszaadja, becsszó?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.02. 19:12:43

és vajon mennyi az Y? talán még képviselhette is a céget az új tag. mi lehetett azon a papíron...

Gnózis 2013.05.02. 21:11:59

Ha ezt egy ügyvédnek így előadod, azt mondja: bocs, de akkor kezdjük elölről: Miről is van szó?
Tudom, mert magam is ügyvéd vagyok, de a történet zavarosabb annál, minthogy erre egzakt választ lehetne adni...

Never 2013.05.03. 06:20:02

Huha. Ki halt meg? Egyetértek az előttem szólóval, ezt így egy ügyvéd sem fogja megérteni.

Ha tényleg olyan bonyolult az ügy, mint ahogy az nyomokban látszik, akkor felelőtlen az, aki kevesebb, mint egy hét alatt erre mond valamit - amire pedig valami érdemi hatósági intézkedés történni fog, az bizony egyszerű esetben is legalább hónapok.
süti beállítások módosítása